Πως διαχειρίζεσαι μια απώλεια;

Nikostsa

Member
25 Μαρτίου 2014
10
0
Καλησπέρα σε όλους

δυστυχώς το δικό μου μήνυμα θα είναι πολύ πιο τραγικό από πολλά από αυτά που διάβασα.

Έως χθες είχα 2 ημίαιμες αδερφούλες 8 χρονών.... σήμερα μόνο μία. Μπροστά στα μάτια μου αυτοκίνητο πάτησε την άλλη. Ξεψύχησε από εσωτερική αιμορραγία 30' μετά. Ο πόνος ανείπωτος και η ανησυχία για την εναπομείνασα αδερφή στα ύψη αφού η θλίψη φαίνεται πάνω της.

Έχω μερικά ερωτήματα για το τί να κάνω τώρα και παρακαλώ θερμά για τη βοήθειά σας.

Είμαι πεπεισμένος πως κάτι καλό πρέπει να βγει από την όλη τραγική κατάσταση. Εξάλλου η θέλησή μου να βοηθήσω με οδήγησε πριν 8 χρόνια στο να τις πάρω από μάντρα.

1. είναι προτιμότερο να ζευγαρώσω την αδερφή που μου έμεινε ή να πάρω ένα σκυλάκι ακόμη? (σσ. δεν έχει ζευγαρώσει ποτέ και είναι ήδη 8 χρονών, άρα η εγκυμοσύνη θα είναι δύσκολη αλλά τουλάχιστον θα της δώσει αγάπη)
  2. Αν πάρω 2ο σκυλάκι τί είναι καλύτερο να πάρω? Σίγουρα θα έπαιρνα ένα πρώην αδέσποτο, αλλά τί? Αγοράκι ή κοριτσάκι? Κουτάβι ή μεγαλύτερης ηλικίας σαν και αυτήν που έχω? (σσ. υπάρχει και ο παράγοντας ζήλιας στη μέση).
  3. (αυτό αφορά μόνο όσους μένουν Θεσσαλονίκη) Αποφάσισα να συμμετέχω πιο ενεργά ως εθελοντής σε κάποιο φιλοζωϊκό σωματείο της Θεσσαλονίκης όπου μένω. Έχω βρει αρκετά και όλα έχουν ανάγκη. Ξέρει κανείς σας ποιό/-ά κάνει/-ουν πραγματικά καλή δουλειά?

Όποιος μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμήσω ιδαιτέρως. Είμαι νέο μέλος εδώ (γράφτηκα σήμερα) και ελπίζω να μπορέσω να πάρω τις πληροφορίες που ζητώ.

Με εκτίμηση

Νίκος

Nikostsa

Member
25 Μαρτίου 2014
10
0
Για 2 εξίσου σημαντικούς λόγους

1) Γιατί η αδερφή της συνήθισε τόσο καιρό με παρέα και τώρα πια θα είναι μόνη και δεν το θέλω αυτό μιας που λείπω αρκετές ώρες από το σπίτι, και
2) Γιατί έχω τη δυνατότητα και την εμπειρία να έχω 2 σκυλιά, οπότε με παίρνει να βοηθήσω κάποιο άτυχο αδέσποτο που το έχει ανάγκη....

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Λυπάμαι για το χαμό του κοριτσιού σου. Εννοείται ότι δεν πρέπει να ζευγαρώσεις την άλλη. Εκτός από όλα τα άλλα, στην ηλικία της μπορεί να αποβεί μοιραίο.
Πήγαινε μαζί με τη σκυλίτσα σου σε καταφύγιο και άφησέ την να διαλέξει μόνη της το επόμενο συντροφάκι σας.

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Καλησπερα ...λυπάμαι :( !!! To ζευγαρωμα ουτε να το σκεφτεσαι ! * αν ψαξεις στο forum θα καταλαβεις γιατι και σου προτείνω να ψαξεις και να μαθεις μια που φαινεται να εχεις καλές προθέσεις. Δευτερο αδεσποτακι με τα 1000! Τωρα το τι (?).....κανε μια βολτα σε μια φιλοζωική και ....ασε να σου βγει επι τοπου :) Λυπάμαι και πάλι !!!

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
Για 2 εξίσου σημαντικούς λόγους

1) Γιατί η αδερφή της συνήθισε τόσο καιρό με παρέα και τώρα πια θα είναι μόνη και δεν το θέλω αυτό μιας που λείπω αρκετές ώρες από το σπίτι, και
2) Γιατί έχω τη δυνατότητα και την εμπειρία να έχω 2 σκυλιά, οπότε με παίρνει να βοηθήσω κάποιο άτυχο αδέσποτο που το έχει ανάγκη....
Συνφωνω με haviharakennel. Απλα γνώμη μου είναι να περιμένεις λίγο για να δεις πως θα αντιμετωπίσει την απώλεια.. Μπορεί να το ξεπεράσει μπορεί και όχι. Απλα ενα νεο σκυλί και κυρίως κουτάβι μπορεί να φέρει πολλους μπελάδες(δεδομένου οτι όπως ειπες λείπεις πολλές ώρες) και ζηλιες. Οποτε εγώ θα πρότεινα αν τελικά αποφασισεις να πάρεις και δεύτερο να πάρεις ενα ενήλικο.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Το θέμα του ζευγαρώματος ΠΡΕΠΕΙ να το ξεχάσεις. Όχι μόνο γιατι ειναι εγκληματικό στην ηλικια της, αλλά γιατι τα ζευγαρώματα ειναι μόνο για τους εκτροφείς καθαροαιμων. Ηδη ειναι γεμάτη η χώρα, οι δρόμοι μας, τα καταφύγια ημαιαμα πλάσματα που αναζητούν οικογένεια. Οποτε να κάνεις μια γέννα ημιαιμης σκυλας, θα στερήσει από αλλά τοσα κουτάβια το σπιτι!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.403
Λυπάμαι πολύ για την απώλειά σου.
Το ατύχημα, θα ήθελες να μας πεις, πως έγινε;

Nikostsa

Member
25 Μαρτίου 2014
10
0
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τη συμπάθειά σας....τα εκτιμώ ιδιαίτερα!

Το ζευγάρωμα το ξεχνώ!
Δυστυχώς δεν είχα ούτε την ευκαιρία ούτε και τη ψυχολογία να διαβάσω προηγούμενα σχόλια για αυτό το θέμα, τόσο φρέσκια που είναι η απώλειά μου (σσ. δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσω τα γεννητούρια στους δρόμους).

Κρατώ τη συμβουλή σας να αφήσω την αδερφή που μου έμεινε (Μπλάνκα τη λένε), να διαλέξει. Έτσι διάλεξε και εμένα εξάλλου.

Το γεγονός ότι έχω μικρό παιδί (13 μηνών) σπίτι αλλάζει καθόλου την επιλογή της προτιμώμενης ηλικίας
για το 2ο αδεσποτάκι που θα επιλέξω μαζί με τη Μπλάνκα? Να υποθέσω καλύτερα να είναι ενήλικο μεν αλλά σχετικά νεαρό?

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
Νομιζω εξαρτάται και απο τον χαρακτήρα του σκύλου σου. Είναι υπομονετική? Συμπαθεί τα άλλα σκυλακια, είναι κυριαρχική?

Nikostsa

Member
25 Μαρτίου 2014
10
0
Λυπάμαι πολύ για την απώλειά σου.
Το ατύχημα, θα ήθελες να μας πεις, πως έγινε;
Έγινε στη γειτονιά μου, σε μια διαδρομή που την κάνουμε συνέχεια, σε παράδρομο με μηδενική κίνηση. Περνούσε αυτοκίνητο που ούτε καν είδα, θα μπορούσε να είχε πατήσει εμένα ή την Μπλάνκα....ήταν η κακιά ώρα που εύχομαι να μην συμβεί σε κανένα.

Nikostsa

Member
25 Μαρτίου 2014
10
0
Νομιζω εξαρτάται και απο τον χαρακτήρα του σκύλου σου. Είναι υπομονετική? Συμπαθεί τα άλλα σκυλακια, είναι κυριαρχική?
Θα τη χαρακτήριζα πολύ ευαίσθητη, ήσυχη, καθόλου κυριαρχική, φιλική με άλλα σκυλάκια αλλά όχι για πολλά-πολλά, κάπως μοναχική. Ζούσε πάντα στη σκιά της αδερφής της, τη φρόντιζε πολύ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.403
Έγινε στη γειτονιά μου, σε μια διαδρομή που την κάνουμε συνέχεια, σε παράδρομο με μηδενική κίνηση. Περνούσε αυτοκίνητο που ούτε καν είδα, θα μπορούσε να είχε πατήσει εμένα ή την Μπλάνκα....ήταν η κακιά ώρα που εύχομαι να μην συμβεί σε κανένα.
Εσύ δεν το είδες. Ο οδηγός δεν σας είδε; Τρία άτομα είσασταν, δεμένοι ο ένας με τον άλλον, μέσα στην μέση του δρόμου. Ετρεχε με τόση υπερβολική ταχύτητα που δεν μπόρεσε καν, να σας δει; Και μετά; Σταμάτησε; Σε βοήθησε;

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
Θα τη χαρακτήριζα πολύ ευαίσθητη, ήσυχη, καθόλου κυριαρχική, φιλική με άλλα σκυλάκια αλλά όχι για πολλά-πολλά, κάπως μοναχική. Ζούσε πάντα στη σκιά της αδερφής της, τη φρόντιζε πολύ.
Χμμ.. Να σου πω την αλήθεια ψιλομπερδευτηκα. Λόγω έλλειψης γνώσεως δεν μπορω να σε βοηθήσω άλλο.
Ίσως αν φιλοξενουσες ενα αδεσποτακι για μικρο Χρονικο δειαστημμα και έβλεπες αντιδράσεις?

Nikostsa

Member
25 Μαρτίου 2014
10
0
Εσύ δεν το είδες. Ο οδηγός δεν σας είδε; Τρία άτομα είσασταν, δεμένοι ο ένας με τον άλλον, μέσα στην μέση του δρόμου. Ετρεχε με τόση υπερβολική ταχύτητα που δεν μπόρεσε καν, να σας δει; Και μετά; Σταμάτησε; Σε βοήθησε;
Δεν έτρεχε, ήταν απλά η κακία ώρα και ναι σταμάτησε.

Δεν είναι όμως εκεί το θέμα μου.
Προτιμώ να μείνω στα ερωτήματα που έθεσα και να μην το ξαναζήσω περιγράφοντάς το (που ούτως ή άλλως το ζω συνέχεια μέσα μου). Συγνώμη.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.403
Δεν σου κάνω τις ερωτήσεις από απλή περιέργεια.
Γιατί ναι...ότι έγινε, δεν αλλάζει. Αυτό που θα πρέπει όμως να αλλάξει στο εξής, είναι το ενδεχόμενο και της δικής σου ευθύνης, πέρα από την οποιαδήποτε κακιά ώρα. Γιατί οι...κακιές στιγμές, βρίσκουν απλώς τον τρόπο, να εκμεταλλεύονται τις δικές μας...αμελείς στιγμές.

Nikostsa

Member
25 Μαρτίου 2014
10
0
Σας ευχαριστώ όλους για τη συμπαράσταση και τις συμβουλές.

Αν υπάρχουν και άλλοι που μπορούν να προσφέρουν τη γνώμη τους στα επακριβή ερωτήματα που έθεσα, θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Αν οπως λές δεν ειναι κυριαρχική η σκυλιτσα, μην της φορτώσεις καποιο υπερδραστηριο κουτάβι. Ισως καποιο 3-4 ετων ηπιου χαρακτηρα σκυλάκι να ήταν καλύτερα.
Μην την κάνεις δλδ να πρεπει να θέτει εκ νέου την θέση της και να μπαίνει στο στόχαστρο καποιου κουταβιου πο θέλει διαρκώς να παίζει τσιγκλώντας τη.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Σας ευχαριστώ όλους για τη συμπαράσταση και τις συμβουλές.

Αν υπάρχουν και άλλοι που μπορούν να προσφέρουν τη γνώμη τους στα επακριβή ερωτήματα που έθεσα, θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως.
Λυπάμαι για την απώλεια σου!

Η σκύλα βρισκόταν στο λουρί ή ήταν ελεύθερη?

Σε ρωτάω για να απαντήσω στα επακριβή ερωτήματα σου έπειτα!