Πως να βοήθησω το σκυλάκι μου;;

alexdimitro

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2011
55
0
Πάτρα
Γειά σας
Πρίν ένα χρόνο και κάτι βρήκαμε τον Lucky ένα τσιουάουα αδέσποτο.Τον πήγαμε στον κτηνίατρο επικοινωνήσαμε με την φιλοζωική και κανένας δεν τον έψαχνε και τον κρατήσαμε.Φοβάται υπερβολικά πολύ τον κτηνίατρο σε σημείο που γίνεται επιθετικός.Ο γιατρός δεν μπορούσε να δει πόσο χρονών είναι.Το αφήσαμε μέχρι να ηρεμήσει και να βρει τους ρυθμούς του τον ξαναπήγαμε και πάλι τα ιδια.Φέτος είδαμε οτι δεν βλέπει καλά αφού κουτουλάει παντού μέσα στο σπίτι.Και όντως έτσι ήταν δεν βλέπει σίγουρα από το ένα μάτι και το άλλο τείνει να μην βλέπει.Τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω μέσα στο σπίτι;Επίσης δεν μας αφήνει να τον πέρνουμε συχνά αγκαλιά αφού δείχνει οτι κάπου πονάει.Έχω ακούσει οτι τα τσιουάουα όταν είναι μεγάλα σε ηλικία πονάνε πολύ τα κοκαλά τους.Ισχύει κάτι τέτοιο.

kepitu

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2013
69
0
Πτολεμαϊδα
Το σίγουρο είναι οτι χρειάζεται άμεσα ιατρική γνωμάτευση.

Πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα ωστε να εξεταστεί με κάποιον τρόπο ώστε να έχεις ασφαλη συμπεράσματα για την υγεία του σκύλου. Μπορεί είτε με φίμωτρο, είτε να τον περιορίσετε εσείς ωστε να μπορέσει ο κτηνίατρος να τον εξετάσει.

Όσο για την κίνηση του εντος του σπιτιού δεν γνωρίζω κάτι περισότερο, ίσως καποιο άλλο μέλος με εμπειρία να σου πεί κάποια trick.

alexdimitro

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2011
55
0
Πάτρα
πήγαμε στο γιατρό για τα ματάκια του μας έδωσε φάρμακα..Από ότι ξέρω για να δουν την ηλικία ενός σκύλου τον κοιτάζουν στο στόμα το φίμωτρο δεν θα βοηθήσει.(διορθώστε με αν κάνω λάθος).έχουμε προσπαθήσει να τον περιορίσουμε αλλά μας έχει δαγκώσει πολλές φορές.Και δεν ξέρω αν πρέπει να άλω το σκυλάκι στην διαδικασία να του κάνει νάρκωση ο γιατρός για να δπούμε πόσο χρονών είναι και αν είναι μεγάλος σε ηλικία θα αντέξει κάτι τέτοιο;Δεν μπορώ να το διακινδυνεύσω για να μάθω απλά πόσο χρονών είναι δεν με νοιάζει να μάθω απλά για να ξέρω εγώ για μενα δεν θα αλλάξει κάτι αλλά για να τον βοηθήσω εκεινον.

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
θα βοηθουσε να στρωσετε ενα διαδρομο με διαφορετικη υφη στο πατωμα στα σημεια που κινειται πχ απο το κρεββατακι του μεχρι τα μπολ φαγητου νερου, μεχρι το σαλονι, μεχρι το υπνοδωματιο, μεχρι την εξωπορτα και οπου αλλου πηγαινει ο σκυλος.
κανονιστε μια επισκεψη του κτηνιατρου στο σπιτι σας, ισως να νιωθει πιο ασφαλης και να ειναι πιο ηρεμος.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Αυτό .

Εκτως αυτού , τον σκύλο ( και τον όποιο σκύλο ) μόνο εκτίμηση ηλικίας κάνεις , δηλαδή δεν θα δει τον τομέα και θα πεί " 3 ετων " , τέλος . Θα σου πεί ανάλογα την ανάπτυξη των δοντιών και του σώματος , μια κατα προσέγγιση ηλικία . Αυτό γίνεται σε όλα τα ζώα με εξαίρεση τα άλογα που είναι ελάχιστα πιο ξεκάθαρα τα πράγματα .
Αποκεί και πέρα , η ηλικία δεν είναι το πρωτεύον πράγμα .
Πρέπει να είναι εφικτή η κλινική εξέταση του σκύλου . Απο την στιγμή που αυτό δεν είναι , όπως λες , εύκολο , πρέπει να του βάλεις ΕΣΥ το φίμωτρο απο την στιγμή που σε εμπιστεύεται , μιας και είσαι ο ιδιοκτήτης/τρια . Το να γίνει η εξέταση στο σπίτι - αν υπάρχει η δυνατότητα - ίσως βοηθήσει , μιας και θα είναι στο περιβάλλον του .
Το φίμωτρο απο την στιγμή που το ζώο φοβάται ή είναι δύστροπο , είναι μονόδρομος για την υγεία την δική του αλλά και την ακεραιότητα του Κτηνιάτρου . Καταλαβαίνεις πως τα χέρια του είναι τα εργαλεία του και με ενα δύσκολο και επώδυνο τραύμα για αρκετό καιρό "αχρηστεύεται" .

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Καλο ειναι επισης να μην αλλαζουμε την θεση επιπλων και πραγματων που ειναι στο πατωμα σε σπιτι που υπαρχει σκυλος με προβληματα ορασης.

Οσον αφορα τον κτηνιατρο με καλυψαν οι προλαλησαντες. Το μονο που ισως εχω να προσθεσω ειναι οτι καλο θα ηταν αν το αντεχετε οικονομικα να ερθει μια επισκεψη ο κτηνιατρος στο σπιτι απλα για να τον αγγιξει, χαιδεψει, συνυπαρξει με τον σκυλο χωρις να του κανει κλινικη εξεταση. Ισως βοηθησει να χαλαρωσει το σκυλακι ακομα περισσοτερο, και να ειναι πιο ηρεμο στην επομενη επαφη του με τον γιατρο.

Απλα να πω οτι τα σκυλια με προβληματα ορασης ειναι ανασφαλη αφου δεν μπορουν να δουν αυτον που πλησιαζει και τις προθεσεις του. Καλο θα ηταν να συνδεσετε ηχους με καθε χειρισμο του σκυλου, οπως και να τον προειδοποιειτε καθε φορα πριν τον αγγιξετε.

Οταν τον παιρνετε αγκαλια πως δειχνει οτι ποναει? Συμβαινει καθε φορα? Υπαρχει περιπτωση να ειναι διαμαρτυρια που δηλωνει το ξαφνιασμα του σκυλου οταν αυτο γινεται χωρις προειδοποιηση και δεν εχει προλαβει να αποκωδικοποιηση τι θα του συμβει?

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Εμπειρικα το μονο που θα σου πω για να σε βοηθησω ειναι οτι ενα τυφλο η σχεδον τυφλο σκυλι δεν θελει να χανει ολοκληρωτικα την επαφη του με το εδαφος!
Ειναι λογικο αν σκεφτεις οτι θα του παρει ωρα να επαναπροσδιορισει που βρισκεται μεσα στον χωρο κ αν ειναι κ μικροσωμο το προβλημα ειναι πολλαπλασιο.
Μηπως δυσανασχετει γι' αυτο??
Επισης καλο θα ειναι να του μαθετε μια λεξη για το οταν κατευθυνεται μοιραια πανω σε αντικειμενο.
Εμεις για παραδειγμα του φωναζουμε ΑΛΤ κ κοκκαλωνει....
Το οτι δεν πρεπει να αλλαζεις θεση στα επιπλα μεσα στον χωρο εξυπακουεται. Αν για καποιο λογο τα αλλαζεις φροντισε να του τα "συστησεις" στην νεα θεση πριν τα.... συναντησει επωδυνα!

alexdimitro

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2011
55
0
Πάτρα
οταν αγριευει τον χαιδευετε για να ηρεμησει ή φευγετε απο φοβο?...αν ναι...μεγα λαθος...
Οχι αυτό που κάνουμε είναι να δείχνουμε αδιαφορία κάθε φορά και προσπαθούμε να τον κρατάμε όπως μας έχει πει ο γιατρός.Τα καταφέρνουμε όταν πρόκειται για ένεση αλλά δεν θέλει με τίποτα να του δει το στόμα.

alexdimitro

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2011
55
0
Πάτρα
Καλο ειναι επισης να μην αλλαζουμε την θεση επιπλων και πραγματων που ειναι στο πατωμα σε σπιτι που υπαρχει σκυλος με προβληματα ορασης.

Οσον αφορα τον κτηνιατρο με καλυψαν οι προλαλησαντες. Το μονο που ισως εχω να προσθεσω ειναι οτι καλο θα ηταν αν το αντεχετε οικονομικα να ερθει μια επισκεψη ο κτηνιατρος στο σπιτι απλα για να τον αγγιξει, χαιδεψει, συνυπαρξει με τον σκυλο χωρις να του κανει κλινικη εξεταση. Ισως βοηθησει να χαλαρωσει το σκυλακι ακομα περισσοτερο, και να ειναι πιο ηρεμο στην επομενη επαφη του με τον γιατρο.

Απλα να πω οτι τα σκυλια με προβληματα ορασης ειναι ανασφαλη αφου δεν μπορουν να δουν αυτον που πλησιαζει και τις προθεσεις του. Καλο θα ηταν να συνδεσετε ηχους με καθε χειρισμο του σκυλου, οπως και να τον προειδοποιειτε καθε φορα πριν τον αγγιξετε.

Οταν τον παιρνετε αγκαλια πως δειχνει οτι ποναει? Συμβαινει καθε φορα? Υπαρχει περιπτωση να ειναι διαμαρτυρια που δηλωνει το ξαφνιασμα του σκυλου οταν αυτο γινεται χωρις προειδοποιηση και δεν εχει προλαβει να αποκωδικοποιηση τι θα του συμβει?
Όταν απλώνω τα χέρια για να τον πιάσω και τον σηκώσω ελάχιστα κλαίει κάνει έναν ήχο περίεργο.Αρκετές φορές του έχει χορηγήσει ο γιατρός αντιφλεγμονώδη γιατί μπορεί να ξυπναγε το πρωι να έτρεμε ολόκληρος να έκλαιγε και να μην μπορούσαμε ούτε καν να τον ακουμπήσουμε γιατί πόναγε.Οταν πήγαμε στον γιατρό μας είπε οτι υπάρχει περίπτωση να τον πονάνε τα κοκαλα του.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.426
αυτό σας είπε μονο?? ότι τον πονάνε τα κόκαλα και του έκανε ένεση αντιφλεγμονώδη???
κάτι δεν μου πάει καλά με αυτά που γραφεις η δεν σας εξήγησε καλά ο γιατρός τι συμβαίνει...η εσύ δεν έχεις καταλάβει καλά...η ο γιατρός δεν ξέρει τι του γίνεται!!!

alexdimitro

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2011
55
0
Πάτρα
Δεν έγινε παρερμηνεία δυστυχώς δεν υπάρχει περίπτωση 3 άτομα που ήμασταν εκεί και τα 3 να καταλάβαμε λάθος ή να τα παρερμηνεύουμε...

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.426
Δεν έγινε παρερμηνεία δυστυχώς δεν υπάρχει περίπτωση 3 άτομα που ήμασταν εκεί και τα 3 να καταλάβαμε λάθος ή να τα παρερμηνεύουμε...
καλο tah ήταν εάν ισχύει όντως κάτι τέτοιο να στο στηρίξει λίγο πιο επιστημονικά το θέμα με εξετάσεις και να σου τι πάθηση είναι αυτή τι την προκαλεί και πως να την αντιμετωπίζεις και στην καθημερινότητα σας. εμενα αυτό δεν θα μου αρκούσε σαν απάντηση από τον γιατρό μας αλλα ούτε και θα δεχόμουν να γίνονται ενέσεις κάθε τρεις και λίγο χωρίς να ξέρω το γιατί ακριβώς