Πόνος μετά την εγχείρηση... μπορούμε να κάνουμε κάτι;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Λοιπόν, όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε, ο σκύλος μου έκανε εγχείρηση στο γόνατο σήμερα το πρωί.

Οταν ήρθε ήταν ζαλισμένος από τη νάρκωση και τα φάρμακα, αλλά τώρα πλέον άρχισε να πονάει και δεν μπορεί να ησυχάσει λεπτό, πόσο μάλλον να κοιμηθεί.

Κι επειδή σπάνια γκρινιάζει και τον ακούω κάθε λίγο και λιγάκι να βογγάει, φαντάζομαι πως ο πόνος είναι φοβερός.

Μπορώ να κάνω κάτι; Π.χ. κάνει να βάλω πάγο; Ή πρέπει να κάνουμε υπομονή και οι δυο μέχρι αύριο το πρωί που θα κάνει πάλι θεραπεία;

Ευχαριστώ

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
δεν σου δώσανε παυσίπονα;
Συνήθως κάνουν παυσίπονες ενέσεις και δίνουν και χάπια,

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Το πρωι εχουν δωσει Rimadyl
Αλλα μαλλον τωρα σταματησε η επηροη του φαρμακου και ποναει.
Δε μου ειπε τιποτα, απλα να ερθουμε αυριο ξανα να παρει τη θεραπεια του και να δουνε πως παει

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πάντως μην διστάσεις να τον πάρεις τηλέφωνο..εγχείριση κάνατε..και για την πιο "χαζή" ερώτηση..

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Παγο δν νομιζω.
Παυσιπονα κτλ ναι. Μιλα με τον γιατρο σ αυτος ξερει καλυτερα.
Παγοθεραπεια κανουμε συνηθως σε μυικους τραυματισμους οταν ειναι σε οξυ σταδιο και μονο τοτε.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Παγο δν νομιζω.
Παυσιπονα κτλ ναι. Μιλα με τον γιατρο σ αυτος ξερει καλυτερα.
Παγοθεραπεια κανουμε συνηθως σε μυικους τραυματισμους οταν ειναι σε οξυ σταδιο και μονο τοτε.
Παγοθεραπεία κάνουμε και μετά από πολλές (για να μην πω όλες) τις ορθοπεδικές επεμβάσεις. Σχεδόν επιβάλλεται.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Καπως την περασαμε τη νυχτα, περισσοτερο τον ενοχλουσε ο κονος, τωρα τον εβγαλα και ησυχασε.
Θα ρωτησω το γιατρο και για τον παγο και θα σας πω.

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Παγοθεραπεία κάνουμε και μετά από πολλές (για να μην πω όλες) τις ορθοπεδικές επεμβάσεις. Σχεδόν επιβάλλεται.
Συμφωνω. Κι εμεις οταν ειχαμε κανει την εγχειρηση στο ισχιο βαζαμε παγο τις πρωτες μερες.

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Α στα σκυλια λειτουργει η παγοθεραπεια?
Τι ακριβωσ κανει?

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Οτι και στους ανθρώπους. Μειώνει το οίδημα και ανακουφίζει από τον πόνο.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πολύ σωστό αυτό, δεν το είχα σκεφτεί! Όντως ο πάγος είναι καταπληκτική εφεύρεση και προσωπικά τον χρησιμοποιώ περισσότερο από τα παυσίπονα. Τον έχω βάλει μέχρι και σε κατάγματα που πονάνε τρομακτικά πολύ και αρνήθηκα να πάρω κωδεΐνη που είναι οπιοειδές διότι απεχθάνομαι τα μαστουροειδή. Και κάνει όντως θαύματα. Το μόνο πρόβλημα με τον πάγο είναι ότι πρέπει να τον τυλίξεις πρώτα με χαρτί κουζίνας ή πιατόπανο διότι μπορείς να πάθεις έγκαυμα (που έπαθα μια φορά στο γόνατο διότι δεν το ήξερα!). Αλλιώς ανακουφίζει πολύ.

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Τοτε εχω να πω πως δν πρεπει να μενει πανω απο 8 λεπτα (ετσι ειναι στους ανθρωπους) δημιουργει ανεπιθυμητα αποτελεσματα.
Μετα απο εγχειρηση παγοθεραπεια δν εχω ξανακουσει παντως.
Τι σκατα μας μαθαινουν στο τει δν μπορω να καταλαβω.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Ούτε στην Ελλάδα βρε δεν χρησιμοποιούμε πια χαρτί κουζίνας ή πιατόπανο για τον πάγο :D
Εχουμε παγοκύστες με τα βρακάκια τους. Ετοιμες για χρήση. :) Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να πάθεις σοβαρό έγκαυμα από τον πάγο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Τοτε εχω να πω πως δν πρεπει να μενει πανω απο 8 λεπτα (ετσι ειναι στους ανθρωπους) δημιουργει ανεπιθυμητα αποτελεσματα.

Ακριβώς. Δέκα το πολύ. Το νοιώθεις άλλωστε ότι δεν πάει άλλο...

Μετα απο εγχειρηση παγοθεραπεια δν εχω ξανακουσει παντως.

Ορθοπεδική εγχείρηση είπαμε ε; Οχι σε σκωληκοειδίτιδα και αμυγδαλές... :p

Τι σκατα μας μαθαινουν στο τει δν μπορω να καταλαβω.
Σε ποιό ΤΕΙ είσαι;

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Δν ειναι μονο το εγκαυμα. Ειναι πως μπορει να δημιουργησει αγγειοδιαστολη και αν αυξησει κ το οιδημα και τον πονο.Μετα απο το επιδερμικο εγκαυμα δημιουργει και εν το βαθυ ζημια.
Και παγο βαζουμε μονο στην οξεια φαση το πρωτο 48ωρο. Μετα περναμε σε θερμοθεραπεια.
Επισης αντι να παιδευεστε με παγοκυστες μπορειτε να παρετε απο ενα φαρμακειο ενα επιθεμα και για θερμο και για ψυχρο.
Οταν θελετε για παγο το βαζετε καταψυξη και οταν θελετε θερμοτητα το βαζετε στο φουρνο μικροκυματων.
Ειναι φοβερη εφευρεση το επιθεματακι.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Δν ειναι μονο το εγκαυμα. Ειναι πως μπορει να δημιουργησει αγγειοδιαστολη και αν αυξησει κ το οιδημα και τον πονο.Μετα απο το επιδερμικο εγκαυμα δημιουργει και εν το βαθυ ζημια.
Και παγο βαζουμε μονο στην οξεια φαση το πρωτο 48ωρο. Μετα περναμε σε θερμοθεραπεια.

Θα μου άρεσε να συνεχίσουμε την ανάλυση, αλλά θα είμαστε μάλλον off topic. Από προσωπική εμπειρία, πάντως σου λέω και θα το σταματήσω εδώ, χωρίς να αμφισβητώ καθόλου αυτά που λες, εφόσον τα σπουδάζεις, ότι προφανώς υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις. Εγώ έκανα μήνες παγοθεραπεία και ακόμη και σήμερα, ένα χρόνο μετά, σε κάθε ενόχληση, είναι πάντα η πρώτη βοήθεια.

Επισης αντι να παιδευεστε με παγοκυστες μπορειτε να παρετε απο ενα φαρμακειο ενα επιθεμα και για θερμο και για ψυχρο.
Οταν θελετε για παγο το βαζετε καταψυξη και οταν θελετε θερμοτητα το βαζετε στο φουρνο μικροκυματων.
Ειναι φοβερη εφευρεση το επιθεματακι.
Αυτό εννοούσα βρε. Το επίθεμα. Τέσσερα τέτοια έχω στο σπίτι :)
Ενδιαφέρουσα και χρήσιμη η ειδικότητά σου. Φαντάζομαι θα γίνεις όταν τελειώσεις, πολύ περισσότερο αγαπητός στους φίλους και τους συγγενείς σου :)