Πόνος μετά την εγχείρηση... μπορούμε να κάνουμε κάτι;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ο παγος δεν πρεπει να μενει πανω απο 10 λεπτα. (ετσι διαβασα στο ιντερνετ)
Οι γιατροι παντως σημερα μου ειπαν πως αν ποναει το βραδυ να του δωσω Rimadyl.

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοταν τελειωσω εγω θα σ πω!!!
Εμεις παγο προτεινουμε 8 λεπτα 4-5 φορες την ημερα.

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Ελενα προσεξε ομως καλα πως μονο τις πρωτες 48 ωρες παγο! Δηπαδη μεχρι αυριο το μεσημερι θα του βαζεις που κλεινει 48ωρο.
Τοτε ειναι σε οξεια φαση τοτε κανουμε παγοθερ.Και μονο τοτε!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Είσαι σίγουρος γι' αυτό που λες;
Βέβαια είπε ότι έτσι κι αλλιώς θα του δώσει φάρμακο και δεν θα χρησιμοποιήσει πάγο, αλλά εσύ γιατί είσαι τόσο απόλυτος;

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Ναι ειμαι. Τωρα θελεις να αναλυσω την οξεια φαση με την υποξεια κτλ κτλ κτλ??? :p
Λυπησου με!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Οχι δεν θέλω ανάλυση.
Εχω άποψη επί του θέματος και το γιατί στο ανέφερα νωρίτερα.
Ετσι κι αλλιώς όμως, οδηγίες αν χρειαστεί, θα της δώσει ο γιατρός της.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όχι, ο πάγος μπορεί να μπαίνει περισσότερο από 48 ώρες. Εδώ ο δικός μου γιατρός και μου έχει συστήσει να τον χρησιμοποιώ κάθε μέρα, κυρίως όταν κάνω γυμναστική ή τρέχω. Μιλάω τώρα για τρέχοντες τραυματισμούς, παλιές οστεοαρθρίτιδες, αυχενικά, τα πάντα. Ότι πρέπει να μένει 10-15 λεπτά είναι γεγονός. Όσο υπάρχει μάλιστα πληγή στο σκύλο από την εγχείριση δε βλέπω γιατί δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αφού μάλιστα θα επισπεύσει την αποκατάσταση. Εν πάση περιπτώσει, Έλενα, ρώτα και τον κτηνίατρο.

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Δν ξερω την εκαστοτε περιπτωση. Εχουμε πει να μιλησει με τον γιατρο της απο την αρχη ολοι.
Εγω αυτο π ξερω και κοβω το κεφαλι μ ειναι πως παγος μπαινει στην οξεια φαση. Μετα οχι.
Και κοβω και κεφαλι και χερια κ ποδια.
(αν ισχυει αυτο π ειπε η mareco 100% πως βαζουμε παγο στα σκυλια οπως και τους ανθρωπους)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Ας κάνουμε ένα μικρό off topic, μέχρι να μας πάρουν χαμπάρι :p
Πριν ακρωτηριαστείς... εννοείς προφανώς ότι η θεωρία αυτή που λες έχει εφαρμογή στους ανθρώπους.
Διάβασες καθόλου την απάντηση που έγραψα νωρίτερα;
Εγώ δεν ξέρω να σου κάνω επιστημονική ανάλυση και να χρησιμοποιήσω ιατρική ορολογία, αλλά εσύ γιατί παίρνεις όρκο ότι δεν ισχύει;
Δεν κρατάς καμμία πισινή, μήπως σε επόμενα μαθήματα, ακούσεις κάτι διαφορετικό;

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
αλλά εσύ γιατί παίρνεις όρκο ότι δεν ισχύει;
Δεν κρατάς καμμία πισινή, μήπως σε επόμενα μαθήματα, ακούσεις κάτι διαφορετικό;
Εχω 12ετη εμπειρια σε επιπεδο πρωταθλητισμου σαν αθλητης.
Ειμαι στο πλεον αρμοδιο ΤΕΙ της χωρας για αυτο το πραμα και τα τελευταια 3 χρονια δουλευω στον Εθνικο Πειραια στο κολυμβητικο και περυσι ημουν και στο πολο του εθνικου. Ειμαι διπλα σε εναν εκ τον κορυφαιων ορθοπεδικων στην Αθηνα .
Θεωρεις ακομα πως πρεπει να κρατησω μια πισινη για την πιο απλη κ γελοια μορφη φυσ/ειας που λεγετε παγοθεραπεια???

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Να μ λεγανε για καμια κινησιοθεραπεια για καμια αποκατασταση βαριας μορφης με τεχνητα μελη κτλ θα πηγαινα πασο.
Αλλα για κατι π το ξερω και το δουλευω απο 10 χρονων και πλεον το σπουδαζω δν εχω καμια αμφιβολια.
Αν θεωρησουμε πως οντως ισχυει 100% ο συσχετισμος ανθρωπος-σκυλος.( Ετσι καταλαβα πριν πως ειπες. Σορυ αν δν κτλβ σωστα)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Θεωρώ πως πρέπει να είσαι ανοικτός και σε άλλες θεωρίες. Γιατί μπορεί τις δικές σου εμπειρίες να τις έχουν κι άλλοι.
Επίσης, δεν συνηθίζω να αμφισβητώ πρακτικές γιατρών, που μάλιστα στην πράξη έχουν αποδειχθεί σωστές.
Και γενικώς, έχω μάθει να μην κόβω τον λαιμό μου για τίποτα και να έχω το μυαλό μου ανοικτό και σε άλλες απόψεις.
Off topic end

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Η εφαρμογή ψυχρών επιθεμάτων γίνεται αρκετά συχνά κατά το πρώτο 48ωρο για την μείωση του πόνου, του αιματώματος και την κατά το δυνατό μείωση της έκτασης του οιδήματος. Μετά το πρώτο 48ωρο και αφού περάσει η οξεία φάση, μπορεί να αρχίσει η εφαρμογή θερμών επιθεμάτων σε συνδυασμό με ελαφρά μάλαξη, ανάλογα πάντα με τη σοβαρότητα του τραυματισμού. Κατά αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η κυκλοφορία στη περιοχή και αρχίζει η διαδικασία της επούλωσης.

http://www.capoeirista.gr/forum/index.php?showtopic=2163

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Δν κλεινω ποτε τα ματια .
Κοβω το κεφαλι μ σε επιστημονικα αποδεδειγμενα πραματα.
Και παλι γιατρος και κυριως κτηνιατρος δν ειμαι απλα καταθετω την αποψη μ οπως ολοι.
Παντα πρεπει να ρωταμε τον γιατρο μας ομως για το οτιδηποτε. Και το ανεφερα και στην αρχη.

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Θεωρώ πως πρέπει να είσαι ανοικτός και σε άλλες θεωρίες. Γιατί μπορεί τις δικές σου εμπειρίες να τις έχουν κι άλλοι.
Επίσης, δεν συνηθίζω να αμφισβητώ πρακτικές γιατρών, που μάλιστα στην πράξη έχουν αποδειχθεί σωστές.
Και γενικώς, έχω μάθει να μην κόβω τον λαιμό μου για τίποτα και να έχω το μυαλό μου ανοικτό και σε άλλες απόψεις.
Off topic end
Απλα ακολουθω τον ορθολογικο τροπο. Τωρα αν ενας γιατρος βαζει παγο για 20 μερες και κανει δουλεια δν με απασχολει. Δν εχω διαθεση και εμπειρια για πειραματισμους ακομα.
Απλα καταθετω τι λεει ο νομος της παγοθεραπειας και τπτ παραπανω. Εχω κανει κ θεραπεια απο ενα Ρωσσο μασερ με παγο και ζεστο μαζι.
Και ειχε αποτελεσμα. Αλλα εγω ημουν 1 στους 3 που πετυχε.