Πότε μπορώ να αρχίσω να τον βγάζω βόλτα;

Karkalas

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
147
2
Ρίο, Πάτρα
Οπως λες και στον τιτλο μου ειπαν μεχρι να κανω 4 εμβολια να μη τον αφηνω να περπαταει εκτος σπιτιου. Στον κηπο στο σπιτι? Ρωταω γιατι υπαρχει αλλο ενα σκυλακι που κυκλοφορει στον κηπο,αλλα και γατες, σκατζοχοιροι ,κουναβια και αλλα... Φοβαμαι μηπως κολλησει κατι, αλλα απο την αλλη φοβαμαι μηπως γινομαι υπερπροστατευτικος. Επισης μενω μονος και θα με βοηθουσε να τον παιρνω μαζι μου οπου παω.. Δε μου αρεσει να τον αφηνω μονο στο σπιτι καθολου, ουτε να τον κραταω αγκαλια ολη μερα οπου παμε. Και αλλη μια υποερωτηση για να μην ανοιξω αλλο thread- η κοιλια του ειναι απιστευτα φουσκωμενη! Σα μπαλονι! Και δε μειωνεται το φουσκωμα εδω και 3 μερες. Μου ειπε ο κτηνιατρος πως ειναι απο την τροφη που ετρωγε στον εκτροφεα η απο τα παρασιτα! (τον εχω μαζι μου 3 μερες,απο οταν τον πηρα απο το εκτροφειο).

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Διίστανται οι απόψεις για την βόλτα..ο εκτροφέας του δικού μου μου είπε να τον πηγαίνω κανονικά ο γιατρός μου είπε δύο εβδομάδες μετά το δεύτερο εμβόλιο, εγώ έκανε κάτι ενδιάμεσο και τον πάω ήδη βόλτα γιατί έχω την εντύπωση ότι οι γιατροί υπερβάλλουν λίγο, δεν σου συνιστώ βέβαια σε καμμιά περίπτωση να κάνεις το ίδιο , εγώ πήρα ευθύνη για τον δικό μου γιατί ήθελα να περπατάει και να ξεδίνει.
Πόσα εμβόλια έχει κάνει ο δικός σου τώρα;
Όσο για την κοιλιά του δεν του δίνεις και εσύ την ίδια τροφή που έτρωγε στο εκτροφείο; Αν σου λέει ο γιατρός να μην ανησυχείς και τον εμπιστεύεσαι τότε κάντο αν και μου κάνει εντύπωση που δεν ξεφουσκώνει.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
ρε τι κουναβια?στη ζουγκλα μενεις?
αν το αλλο σκυλι ειναι δικο σου υγιεσ δεν εχεις θεμα.οσο για βολτα τι να σου πω ο κτηνιατρος εχει δικιο.
αλλα αγκαλια μπορεις να το βγαζεις ανετα να βλεπει πραγματα και ηχους.
για τη κοιλια δωσε κανα χαπακι καλου κακου και να δινεις συχνα τωρα που ναι μικρο

Κων/νος

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2010
222
0
Αθηνα,Μελισσια
Eγω προχθες του εκανα το 3 εμβολιο&ο γιατρος μου ειπε σε 15 μερες εξω.Ο εκτροφεας μου μου ειχε πει μετα απο 5-6 μερες.Θα ω τι θα κανω...Θελω&να αρχισει να βγαινει&να μαθαινει την τουαλετα εξω.

Karkalas

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
147
2
Ρίο, Πάτρα
Σημερα εχω την εντυπωση πως ξεφουσκωσε αρκετα η κοιλια.. του εδωσα και το χαπακι εχτες! Τωρα για τη βολτα.. Ρε παιδια εγω θυμαμαι παλιοτερα σαν πιτσιρικας που ειχα δυο σκυλακια, απο τη 1η μερα τα εβγαζα στον κηπο και πανω στην εβδομαδα εχοντας κανει μονο δυο εμβολια (οπως και ο δικος μου τωρα) βολτα κανονικα! Εχω προβληματιστει γιατι ο κτηνιατρος μου ειπε οτι μετα 3ο εμβολιο (νομιζω και το 4ο,τα οποια θα γινουν την Τεταρτη) θα μπορω αφοβα να τον βγαζω εξω. Ως τοτε μονο στον κηπο. Φιλη μου φοιτητρια κτηνιατρικης μου ειπε ουτε καν στον κηπο, λογω του οτι περνοανε διαφορα ζωακια. Γνωστος μου εκτροφεας μου ειπε πως το ιδανικο ειναι να εχει κλιεσει τους 4 μηνες ο σκυλος για να τον βγαλω στο δρομο.. Δεν θελω να επιμεινω απλα καποια πραγματα μου φαινονται μεγαλες υπερβολες. Αλλα ισως να μου φαινονται υπερβολες λογω της αγνοιας μου.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.701
319
Lund, SE
Εγώ σου απάντησα μέσω πμ όπως μου ζήτησες. Είναι περιττό να σχολιάσω κι εδώ εφ' όσον ξέρεις ήδη την άποψη μου, απλά να πω ότι συμφωνώ με τη φίλη σου. Λίγο καιρό ακόμα θα κάνετε κι οι δυο υπομονή. Είναι σαν τα παιδιά που τους λέμε να μη βιάζονται να μεγαλώσουν. Προς το παρόν ξεκίνα practice μέσα στο σπίτι με τον τρόπο που σου είπα, θα βοηθήσει στη μελλοντική του κοινωνικοποίηση αρκετά.