Πότε τελειώνει η περίοδος??

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Μηπως ξερετε σε ποια ηλικια τελειωνει η περιοδος τους? Το ρωταω αυτο γιατι βρισκεται σε φιλοξενεια σε εξωτερικο χωρο,μια σκυλιτσα 10 χρονων περιπου,αδεσποτη,απο εθελοντες της περιοχης μου,και προχτες ειδε κηλιδες αιματος στο χωρο της μια εθελοντρια.Υπαρχει περιπτωση σε τετοια ηλικια να εχει ακομα περιοδο?Δεν γνωριζω καθολου γι αυτο το θεμα γι αυτο ηθελα τη γνωμη σας...

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Viviana στα θηλυκά σκυλιά δεν υπάρχει εμμηνόπαυση αλλά, από ότι έχω διαβάσει, όσο μεγαλώνουν ο οίστρος έρχεται όχι ανά εξάμηνο αλλά σπανιότερα.

• Like
Reactions: Viviana

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Alexia αν η μεγαλύτερη σε ηλικία σκύλα μπει σε αναπαραγωγική διαδικασία επηρεάζεται η υγεία της ή η υγεία των κουταβιών;
Δεν αναφέρομαι σε δεκάχρονους γεννήτορες, αλλά σε σκύλες έξι-εφτά χρονών.
Το ρωτάω με αφορμή κάτι που διάβασα σε άλλο θέμα
http://www.dogforum.gr/community/threads/Εκτροφή-για-το-καλό-της-φυλής-Τι-σημαίνει.29364/
Εγώ, για παράδειγμα, πιστεύω πως πρώτος στόχος στην εκτροφή μιας φυλής πρέπει να είναι η υγεία (ευζωία, μακροζωία). Με γνώμονα αυτό θα επέλεγα εκτροφή σκύλων απαλλαγμένων από κληρονομικές ασθένειες, σκύλων που οι πρόγονοι τους είχαν ζήσει στο maximum του ηλικιακού ορίου της φυλής τους και θα προχωρούσα σε ζευγάρωμα σε ηλικία που θα μου διασφάλιζε ακόμα περισσότερο πως δεν θα παρουσιαστεί κάτι "αναπάντεχο" στο μέλλον.
και σαν συλλογιστική μου φάνηκε σωστή.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Δλδ μπορει και σε μεγαλη ηλικια μια σκυλα να τεκνοποιησει κανονικα σε περιπτωση ζευγαρωματος?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Alexia αν η μεγαλύτερη σε ηλικία σκύλα μπει σε αναπαραγωγική διαδικασία επηρεάζεται η υγεία της ή η υγεία των κουταβιών;
Δεν αναφέρομαι σε δεκάχρονους γεννήτορες, αλλά σε σκύλες έξι-εφτά χρονών.
Ειναι ανάλογα τη φυλή και το προσδόκιμο ζωής.
7 χρονών για μια μικρόσωμη φυλή ειναι οκ, για ενα Μεγάλο Δανό όμως οχι.
Ο κυνολογικος όμιλος του Βελγιου επιτρέπει το ζευγαρωμα μεχρι πριν κλείσει τα 10. Προσωπικά δεν συμφωνώ με αυτο το όριο.
Στην Ολλανδία ειναι μεχρι 8 εφόσον εχει κάνει ηδη γέννα πριν τα 6. Απαγορεύεται δηλαδή να κανείς την πρώτη γέννα αφού εχει γίνει 6.

Δλδ μπορει και σε μεγαλη ηλικια μια σκυλα να τεκνοποιησει κανονικα σε περιπτωση ζευγαρωματος?
Ναι μπορει, αλλα με την ηλικία μειώνεται η γονιμότητα.

• Like
Reactions: mareco

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.308
Μέλη
20.070
Νεότερο μέλος
Nelson Thea