Πώς ξέρουμε αν έχει οίστρο;;

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Η Ηβη ειναι 5μιση μηνων και τωρα (στις 26/5 κλεινει 6 μηνες) και εχω την απορια...
Πως θα καταλαβουμε οτι ειναι σε οιστρο?? Σημερα ενα αρσενικο την εγλυφε εκει κατω και ηθελε να την καβαλησει αλλα το ειχε κανει και παλιοτερα χωρις ομως να την γλυψει εκει..
Δεν εχουμε δει καμια σταγονα ή δεν ετυχε. Εχω ακουσει οτι πολλα σκυλια γλυφουνε τις σταγονες με το αιμα. Τι αλλα σημαδια υπαρχουν?
Δεν ειναι λιγο νωρις?????
Καπου διαβασα οτι στα μικροσωμα ερχεται πιο αργα ο οιστρος οποτε η Ηβη που θεωρειτε μεσαιο (18 κιλα μεχρι στιγμης) θα ερθει πιο γρηγορα?

Last edited:

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Δυσκολο επι 14 μερες να μην προλαβεις να δεις ουτε μια σταγονιτσα αιματος. Δεν υπάρχουν αλλα σημαδια. Τουλαχιστον οχι στη δικια μου. Η' καλυτερα οταν δεις τα σημαδια, θα ειναι ηδη αργα...

Καλου - κακου προσεχε την.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Δεν ξερω αν καποια σκυλια γλυφουν τις σταγονες του αιματος απο κατω γιατι η δικη μας μεσαιου μεγεθους επισης δεν το εκανε ποτε κ ετσι καταλαβαμε ποτε της ηρθε πρωτη φορα κ συνεχιζει το ιδιο αν κ εχει αποκλιση μιας βδομαδας πανω-κατω καθε φορα.

Ειναι οπως προειπα μεσαιου μεγεθους 20 κιλα κ πρωτη της φορα ηταν κοντα στον 8ο μηνα.

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Τό πρώτο σημάδι είναι λίγο πρησμενο πιπί. Μετά αίμα,στην αρχή πιο λίγο καί μετά περισσότερο. Είναι αρκετά μικρή γιά τό μέγεθος της γιά νά είναι σε οίστρο άλλα ποτε δέν ξέρεις . Καλού κακού έχε τό νου σου μέ τά αρσενικα .

Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Δεν νομίζω να μην δεις ούτε μια σταγόνα αίμα!
Η δικιά μου που είναι 5κιλο γλυφόταν έντονα και το έβλεπες καθαρά ότι υπήρχε αίμα

Απλά έχε το νου σου γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθει ο πρώτος άτιμος στατιστικά μπορεί να είναι νωρίς αλλά... πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις στους κανόνες!

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Τα πρώτα συμπτώματα πριν την εμφάνιση του οίστρου είναι κοιλιακές ενοχλήσεις, ανορεξία και νευρικότητα. Ο οίστρος διαρκεί τρεις εβδομάδες περίπου και αποτελείται από τρεις φάσεις.
Προ-οίστρος:
Κατά το διάστημα αυτό, η σκύλα γλύφει συνέχεια το αιδοίο, το οποίο πρήζεται και εκκρίνει σκούρο αίμα. Μόλις έρθει το αίμα, υπολογίστε ότι θα αρχίσουν να μαζεύονται και αρσενικές ουρές στην πόρτα σας…
Οίστρος:
Το αιδοίο είναι διογκωμένο και οι εκκρίσεις είναι ανοιχτού χρώματος ώσπου σταματούν, καθώς τα επίπεδα της προγεστερόνης αυξάνονται και το σώμα της ετοιμάζεται να ελευθερώσει τα ωάρια από τις ωοθήκες. Η ωορρηξία γίνεται περίπου δύο μέρες μετά την έναρξη του οίστρου ενώ εκείνη αρχίζει να αποδέχεται το αρσενικό, οπότε επιτρέπεται και το ζευγάρωμα. Κατά τη διάρκεια της βόλτας θα ουρεί συχνότερα προκειμένου να προσελκύσει τους αρσενικούς μνηστήρες. Και εσείς θα βρείτε το μπελά σας από αυτούς που θα μαζεύονται…
Αν η σκύλα σας ζευγαρώσει θα μείνει έγκυος.
Αν όχι ακολουθεί ο:
Μετά οίστρος:

Σε αυτό το διάστημα συμβαίνουν ορμονικές αλλαγές παρόμοιες με εκείνες της εγκυμοσύνης. Τα τοιχώματα της μήτρας διογκώνονται ενώ υπάρχει πιθανότητα για ψευδοκύηση.*
Επιπτώσεις της ψευδοκύησης στην καθημερινότητα μας
Για τον ιδιοκτήτη μιας σκύλας με ψευδοκύηση τα πράγματα δεν είναι εύκολα.
Αυτό που μπορεί να κάνει όταν τα συμπτώματα είναι ήπια, είναι να παροτρύνει τη σκύλα του να παίξει και να ασκηθεί και να της πάρει (έγκαιρα) από κοντά της τα παιχνίδια για να περιοριστούν λίγο τα νευρικά συμπτώματα. Η διατροφή της πρέπει να φροντίσει να είναι φτωχή σε υδατάνθρακες και το νερό της περιορισμένο προκειμένου να μειωθεί η παραγωγή γάλακτος. Καλό είναι τέλος να της πλένει τους μαστούς για να απορροφηθεί το γάλα. Σε σοβαρότερες καταστάσεις η θεραπεία πάντα υπό την ευθύνη του κτηνιάτρου περιλαμβάνει ενέσιμες ορμόνες ή χάπια αλλά και αγωγή για την καταπολέμηση των νευρικών συμπτωμάτων.
Υπομονή: ότι και αν κάνετε αν δε χορηγηθεί στη σκύλα σας φαρμακευτική αγωγή τα συμπτώματα δε θα φύγουν τελείως παρά μόνο όταν οι ορμόνες της επανέλθουν στα φυσιολογικά επίπεδα. Το κακό είναι επίσης ότι το πρόβλημα σε ορισμένες σκύλες δεν παρουσιάζεται μόνο μια φορά, μια και υπάρχουν ζώα που παθαίνουν ψευδοκύηση σε κάθε οίστρο (και δεν το «γράφει» στο μέτωπο τους).
Η καλύτερη λύση λοιπόν για την αποφυγή όλων των παραπάνω είναι η στείρωση.
Ανοιστρος: είναι η περίοδος όπου η σκύλα «έχει πονοκέφαλο…» κοινώς δηλαδή δεν έχει σεξουαλική όρεξη. Η διάρκειά του καθορίζει το πόσο συχνά η σκύλα σας θα έχει περίοδο. Συνήθως εμφανίζεται κάθε 6-9 μήνες για την υπόλοιπη ζωή της ενώ καλό είναι να ξέρετε ότι οι σκύλες δεν περνάνε εμμηνόπαυση.

Ιντερπετ

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Ευχαριστω πολυ για τις γρηγορες απαντησεις σας. Παλι καλα που υπαρχει και το dogforum :D

Δεν ξερω αν καποια σκυλια γλυφουν τις σταγονες του αιματος απο κατω γιατι η δικη μας μεσαιου μεγεθους επισης δεν το εκανε ποτε κ ετσι καταλαβαμε ποτε της ηρθε πρωτη φορα κ συνεχιζει το ιδιο αν κ εχει αποκλιση μιας βδομαδας πανω-κατω καθε φορα.

Ειναι οπως προειπα μεσαιου μεγεθους 20 κιλα κ πρωτη της φορα ηταν κοντα στον 8ο μηνα.
Η δικια μου δεν ξερω ποσα κιλα θα γινει μπορει να γινει και μεγαλου μεγεθους γιατι εχει αρκετα ψιλα ποδια. Μεχρι στιγμης ειναι μεσαιου μεγεθους :p Απλα στο λιβαδι που την παμε και παιζει με τα αλλα σκυλια καποιοι μας εχουν πει οτι τις γλυφουνε απο κατω τα δικα τους και γι αυτο ανχωθικα :p

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Τό πρώτο σημάδι είναι λίγο πρησμενο πιπί. Μετά αίμα,στην αρχή πιο λίγο καί μετά περισσότερο. Είναι αρκετά μικρή γιά τό μέγεθος της γιά νά είναι σε οίστρο άλλα ποτε δέν ξέρεις . Καλού κακού έχε τό νου σου μέ τά αρσενικα .
Ευχαριστω πολυ θα το τσεκαρω το πρησμενο πιπι. Θα εχω το νου μου αν και δεν νομιζω τσαμπα ανχωνομαι απο τωρα :p

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Αυτο που εγραψε η νασια ειναι οντως το πρωτο σημαδι κ δεν το ανεφερα γιατι ποτε δεν μου'ρχεται στο μυαλο αν κ κατα συμπτωση η δικη μου βρισκεται σε οιστρο εδω κ πεντε μερες ;p

Aυτη τη στιγμη κοιμαται ηρεμη διπλα στα ποδια μου κ χωρις να διαμαρτυρηθει κ για το βρακακι που της εβαλα :)
Kατα τ'αλλα δεν αλλαξε τπτ στην συμπεριφορα της που να δηλωνει οτι βρισκεται σε οιστρο.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Δεν νομίζω να μην δεις ούτε μια σταγόνα αίμα!
Η δικιά μου που είναι 5κιλο γλυφόταν έντονα και το έβλεπες καθαρά ότι υπήρχε αίμα

Απλά έχε το νου σου γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθει ο πρώτος άτιμος στατιστικά μπορεί να είναι νωρίς αλλά... πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις στους κανόνες!
Φαινεται ακομα πολυ κουταβοφατσα για να της εχει ερθει παντως.. ηβη.jpg

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Τα πρώτα συμπτώματα πριν την εμφάνιση του οίστρου είναι κοιλιακές ενοχλήσεις, ανορεξία και νευρικότητα. Ο οίστρος διαρκεί τρεις εβδομάδες περίπου και αποτελείται από τρεις φάσεις.
Προ-οίστρος:
Κατά το διάστημα αυτό, η σκύλα γλύφει συνέχεια το αιδοίο, το οποίο πρήζεται και εκκρίνει σκούρο αίμα. Μόλις έρθει το αίμα, υπολογίστε ότι θα αρχίσουν να μαζεύονται και αρσενικές ουρές στην πόρτα σας…
Οίστρος:
Το αιδοίο είναι διογκωμένο και οι εκκρίσεις είναι ανοιχτού χρώματος ώσπου σταματούν, καθώς τα επίπεδα της προγεστερόνης αυξάνονται και το σώμα της ετοιμάζεται να ελευθερώσει τα ωάρια από τις ωοθήκες. Η ωορρηξία γίνεται περίπου δύο μέρες μετά την έναρξη του οίστρου ενώ εκείνη αρχίζει να αποδέχεται το αρσενικό, οπότε επιτρέπεται και το ζευγάρωμα. Κατά τη διάρκεια της βόλτας θα ουρεί συχνότερα προκειμένου να προσελκύσει τους αρσενικούς μνηστήρες. Και εσείς θα βρείτε το μπελά σας από αυτούς που θα μαζεύονται…
Αν η σκύλα σας ζευγαρώσει θα μείνει έγκυος.
Αν όχι ακολουθεί ο:
Μετά οίστρος:

Σε αυτό το διάστημα συμβαίνουν ορμονικές αλλαγές παρόμοιες με εκείνες της εγκυμοσύνης. Τα τοιχώματα της μήτρας διογκώνονται ενώ υπάρχει πιθανότητα για ψευδοκύηση.*
Επιπτώσεις της ψευδοκύησης στην καθημερινότητα μας
Για τον ιδιοκτήτη μιας σκύλας με ψευδοκύηση τα πράγματα δεν είναι εύκολα.
Αυτό που μπορεί να κάνει όταν τα συμπτώματα είναι ήπια, είναι να παροτρύνει τη σκύλα του να παίξει και να ασκηθεί και να της πάρει (έγκαιρα) από κοντά της τα παιχνίδια για να περιοριστούν λίγο τα νευρικά συμπτώματα. Η διατροφή της πρέπει να φροντίσει να είναι φτωχή σε υδατάνθρακες και το νερό της περιορισμένο προκειμένου να μειωθεί η παραγωγή γάλακτος. Καλό είναι τέλος να της πλένει τους μαστούς για να απορροφηθεί το γάλα. Σε σοβαρότερες καταστάσεις η θεραπεία πάντα υπό την ευθύνη του κτηνιάτρου περιλαμβάνει ενέσιμες ορμόνες ή χάπια αλλά και αγωγή για την καταπολέμηση των νευρικών συμπτωμάτων.
Υπομονή: ότι και αν κάνετε αν δε χορηγηθεί στη σκύλα σας φαρμακευτική αγωγή τα συμπτώματα δε θα φύγουν τελείως παρά μόνο όταν οι ορμόνες της επανέλθουν στα φυσιολογικά επίπεδα. Το κακό είναι επίσης ότι το πρόβλημα σε ορισμένες σκύλες δεν παρουσιάζεται μόνο μια φορά, μια και υπάρχουν ζώα που παθαίνουν ψευδοκύηση σε κάθε οίστρο (και δεν το «γράφει» στο μέτωπο τους).
Η καλύτερη λύση λοιπόν για την αποφυγή όλων των παραπάνω είναι η στείρωση.
Ανοιστρος: είναι η περίοδος όπου η σκύλα «έχει πονοκέφαλο…» κοινώς δηλαδή δεν έχει σεξουαλική όρεξη. Η διάρκειά του καθορίζει το πόσο συχνά η σκύλα σας θα έχει περίοδο. Συνήθως εμφανίζεται κάθε 6-9 μήνες για την υπόλοιπη ζωή της ενώ καλό είναι να ξέρετε ότι οι σκύλες δεν περνάνε εμμηνόπαυση.

Ιντερπετ
Χιλια ευχαριστω!!!! Κατι αναλογο εψαχνα αλλα δεν το βρηκα πουθενα :D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.412
Απλα στο λιβαδι που την παμε και παιζει με τα αλλα σκυλια καποιοι μας εχουν πει οτι τις γλυφουνε απο κατω τα δικα τους και γι αυτο ανχωθικα :p
Sorry αλλά...μάλλον δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις εδώ; :rolleyes:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Tα αρσενικα γλυφουν το αιδοιο των θηλυκων αν ειναι σε γονιμες μερες,αυτο εννοει.
Ναι παιζει κ αυτο,αλλα μερικα αρσενικα το εκαναν κ στην δικη μου που ειναι στειρωμενη...Πεφτουλες.:p

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.412
Νίκο ευχαριστώ, αλλά άλλο κομμάτι έχω κάνει bold...

Ελπίζω πως ήθελε να γράψει ότι: κάποιοι τους έχουν πει, πως επειδή τα δικά τους [αρσενικά; ] σκυλιά, την γλύφουν από κάτω, πρέπει να είναι σε οίστρο...

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Sorry αλλά...μάλλον δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις εδώ; :rolleyes:
χαχα οχι εννοουσα οτι μας εχει πια μια κοπελα απο εκει οτι οταν η θυληκια της ειναι σε οιστρο γλυφει απο κατω τις σταγονες με το αιμα :p χαχα!! Και νομιζω μου το εχει πει και μια κυρια..

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Έχε υπόψη σου ότι καμιά φορά κάποια θηλυκά περνούν "σιωπηλό οίστρο", όπου δεν παίρνεις χαμπάρι και πολλά πολλά.
Αχ να γινοταν και στις γυναικες αυτο... Ονειρο!