Αν το έχεις συμπαθήσει, κι αυτό και τα άλλα που είναι στην παρέα (μην είσαι ρατσιστής

), αυτό που πρωτίστως πρέπει να κάνεις, όσο τουλάχιστον είναι ακόμη εκεί και υγιή μπροστά σου, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα εξαφανιστούν, είναι:
Να επιβεβαιώσεις ότι δεν είναι κανενός που τα ψάχνει. Κι εγώ δεν το νομίζω, αλλά δεν ξέρεις κιόλας καμιά φορά. Μπορεί να πήραν στο κατόπι καμιά θηλυκιά σε οίστρο και να χάθηκαν.
Να τους παρέχεις νεράκι καθαρό και μπόλικο.
Να τους κάνεις αποπαρασίτωση. Βρες έναν κτηνίατρο και ρώτα τι μπορείς να κάνεις. Η πήγαινε σε ένα pet shop και ζήτα να σε βοηθήσουν, για το τι αμπούλες μπορείς να τους βάλεις.
Να φροντίσεις να μην "ενοχλούν" κανέναν γείτονά σου, που καθόλου μπορεί να μην συμπαθεί τα νέα μέλη της γειτονιάς. Εχει το δικαίωμα. Οσο τα ταίζεις στον δρόμο έξω από το σπίτι σου, τόσο θα τον θεωρήσουν και δικό τους σπίτι. Και ως αγέλη τσοπαναίων, δεν θα δέχονται τίποτα να περνάει από εκεί. Οπότε εύλογα οι ενοχληθέντες, θα κάνουν τα κουμάντα τους...και καλά θα κάνουν, αν με ρωτάς.
Πήγαινέ τα για μια εξέταση αίματος. Μπορεί να έχουν κάποια ασθένεια και να χρειάζονται θεραπεία, κι ας μην τους φαίνεται.
Αν το σηκώνει η τσέπη σου, φρόντισε την στείρωσή τους.
Η εκπαίδευση, δεν πρέπει να είναι καν, στις προτεραιότητές σου. Πόσο μάλλον, εφόσον δεν είναι δικά σου τα σκυλιά και δεν μένουν μαζί σου και ακόμη περισσότερο, εφόσον δεν το κατέχεις το αντικείμενο. Ειλικρινά, δεν μπορώ καν να αντιληφθώ, πως το σκέφτηκες να ασχοληθείς με αυτό, και όχι με 1002 άλλα θέματα, που προέχουν. Την υγεία τους κυρίως. Αυτό είναι το λογικό, να σκεφτείς πρώτο.
* Φιλική συμβουλή: Μην παραξεθαρρεύεις με τσοπανοαγέλη, σε θέματα κυριαρχίας ΣΟΥ ξέρω γω πχ, απέναντί τους αν τυχόν σου περνάει από το μυαλό, μη βρεθείς (ή και σε βρουν) προ τεραστίας εκπλήξεως!