Ρίσκαρε τη ζωή του για να σώσει τον σκύλο του!!!

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Τη ζωή του έθεσε σε κίνδυνο ένας άνδρας από το Έσσεξ στην ανατολική Αγγλία, για να σώσει τον σκύλο του που είχε πέσει στα παγωμένα νερά του ποταμού Στουρ.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, ο άνδρας γδύθηκε, σύρθηκε στον πάγο και έπεσε στο νερό.

Ευτυχώς τόσο ο άνδρας όσο και ο σκύλος σώθηκαν χωρίς να τραυματιστούν.

Τη φωτογραφία τράβηξε ο 52χρονος Paul Wenborne, που εκείνη την ώρα έβγαζε και εκείνος βόλτα τον σκύλο του.

«Ήμουν με δυο φίλους μου και δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα. Ο άνδρας γδύθηκε και άρχισε να σέρνεται στον πάγο».

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Έσσεξ χαρακτήρισε την επιχείρηση διάσωσης «εξαιρετικά επικίνδυνη».

«Παρά το γεγονός ότι ο πάγος φαίνεται δυνατός, στην πραγματικότητα μπορεί να είναι πάρα πολύ λεπτός. Όποιος πέσει στα παγωμένα νερά ενδέχεται να παγιδευτεί κάτω από τον πάγο, ενώ δεν μπορεί να επιβιώσει παρά για λίγα λεπτά», τόνισε ο εκπρόσωπος της προσβεστικής Stuart McMillan.

Οπως αναρτηθηκε στο Ρίσκαρε τη ζωή του για να σώσει τον σκύλο του | Τρομακτικό | www.tromaktiko.net

Αυτοι ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Πάντα θαυμάζω τέτοιους ανθρώπους,που αψηφούν το κίνδυνο προκειμένου να σώσουν τον αγαπημένο τους φίλο!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.836
8.036
Μπράβο του για το θάρρος και την αποφασιστηκότητα του. Τελικά σε μερικές περιπτώσεις είναι και οι απνθρωποι πιστοί στους σκύλους τους!

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Και ο αλλος ο τρομπας με τη φωτογραφικη μηχανη αντι να τσακιστει να βοηθησει με καποιο τροπο καθοτανε και τραβαγε φωτογραφιες λες και ηταν η ατραξιον του παρκου.

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
45
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
vasgial θα διαφωνήσω... μερικές φορές είναι τόσο λεπτός ο πάγος που σχηματίζεται που δεν αντέχει ούτε γραμμάριο παραπάνω, οπότε καλύτερα που ήταν οπισθοφυλακή και μας χάρισε και αποδείξεις αυτής της πράξης :)

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Υπαρχει καποιος αναμεσα μας που δεν θα εκανε το ιδιο για τον σκυλο του;
Το εύχομαι.
Εννοείται ότι κι εγώ το είδα με χαρά, όπως με χαρά βλέπω κάθε διάσωση σκύλου. Αλλά (αν βάλουμε στην άκρη τον αυθορμητισμό που ξεκινάει από την αγάπη για το σκύλο μας) τί είναι προτιμότερο; Να χάσω το σκύλο μου ή να με κλαίει η μανούλα μου; Να χάσω το σκύλο μου ή να αφήσω ορφανά τα παιδιά μου;
Το ξέρω ότι δε γίνομαι ιδιαίτερα συμπαθής με αυτό που λέω, αλλά αυτή (πρέπει να) είναι η αλήθεια.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Χιλια μπραβο σε αυτον τον ανθρωπο και παλι λιγα ειναι!!!

Υπαρχει καποιος αναμεσα μας που δεν θα εκανε το ιδιο για τον σκυλο του;
Αυτο ειναι δυσκολο να το πεις θεωρητικα, λογικα η απαντηση ολων ειναι ναι. Στην πραξη ειναι αλλιως τα πραγματα. Εγω παντως δεν θα καθομουν απραγη, να βλεπω τον σκυλο μου να κινδυνευει και να κοιταζω απλα.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ακόμα κι αν σε περίμεναν 2 μωρά στο σπίτι;
Δεν ειπαμε να μπει κανεις σε φλεγομενο κτηριο που καταρεει. Δηλαδη τι προτινεις να αφησεις το σκυλο στη μοιρα του και να τον βλεπεις να πνιγεται η να γυρισεις την πλατη και να φυγεις;

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Πιστευω πως εκεινη την ωρα ειτε εχεις μωρα ειτε οχι, δεν πατας στον παγο με την προοπτικη οτι θα σπασει και θα πεθανεις...
Πηγαινεις εχοντας στο μυαλο σου οτι θα φτασεις σωος και θα σωσεις το φιλαρακο σου! Αν σε κυριευσει ο φοβος, λογικα θα κοκαλωσεις!
Και φυσικα δεν εννοω οτι δεν θα σκεφτεις καν τι αφηνεις πισω και τι οχι! Μην ξεχνας οτι ο σκυλος ειναι μελος της αγελης σου και αρα ειναι οικογενεια! Δεν τον αφηνεις ετσι απλα να πνιγει...

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
45
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Παιδιά είναι τελείως υποθετικό το ερώτημα... δεν μπορούμε να απαντήσουμε με ασφάλεια αν δεν έρθουμε αντιμέτωποι (μακρυά από εμάς φτου φτου) με τέτοια περιστατικά! Εκείνη την στιγμή ακόμα και οι πιο διστακτικοί μπορεί να ορμήσουν, εκείνη την στιγμή ακόμα και αυτοί που τώρα λένε ότι θα το έκαναν μπορεί να κωλώσουν! ;)

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Τη μέρα που με "χάιδεψε" μια νταλίκα όταν έτρεξα πίσω από ένα αδέσποτο που μόλις το είχε χτυπήσει αυτοκίνητο (και με χάιδεψε απλά γιατί πρόλαβε μια φίλη να με τραβήξει πίσω αρπάζοντας με από το μπουφάν) κατάλαβα ότι δεν έχω το δικαίωμα να καταστρέψω τη ζωή των γονιών μου κατ' αυτόν τον τρόπο.
Ξέρω οικογένεια που μεγάλωσε χωρίς πατέρα στο σπίτι όταν αυτός πνίγηκε σε ποτάμι για να σώσει το άλογό του. Αν τα είχε καταφέρει θα χαιρότανε πολύ και θα γινότανε για λίγο ήρωας. Τελικά απλά τα παιδιά του μεγάλωσαν χωρίς πατέρα.
Αυτό που προτείνω είναι να μπορούμε όλοι να έχουμε την ψυχραιμία να ζυγιάσουμε τα πράγματα όταν δούμε το σκύλο μας να κινδυνεύει, κάποιον να μας κλέβει το αυτοκίνητο ή την προτεραιότητα στο δρόμο όταν οδηγούμε.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Ακόμα κι αν σε περίμεναν 2 μωρά στο σπίτι;
Γι αυτο ειπα οτι η θεωρια απο την πραξη διαφερει πολυ. Αν πχ εβλεπα εσενα να ρισκαρεις τι ζωη σου για να σωσεις τον σκυλο σου και κρινοταν 50-50 αν θα την βγαζατε και οι δυο θα σου ελεγα "Μην πας, σε περιμενουν παιδια πισω". Αλλα αυτο ειναι στην κριση του καθενα το τι θα εκανε.
ΑΛΛΑ δεν μπορεις κι ολας να ξερεις οτι το σκυλι μου πεθαινει κ γω απλα κοιταζω. Δεν ξερω ειναι πολυ περιεργο το θεμα και οι αποφασεις, αν τυχει κατι τετοιο, παιρνονται στο δευτερολεπτο!

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Μα εγώ δε μιλάω για δισταγμό, φόβο, τόλμη κλπ κλπ.
Μιλάω για λογική (ψυχρή αν θέλετε). Μιλάω για ευθύνη, αυτήν που έχουμε απέναντι σε όσους μας αγαπάνε και η ζωή τους θα πληγεί ανεπανόρθωτα αν μας χάσουν.

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Τη μέρα που με "χάιδεψε" μια νταλίκα όταν έτρεξα πίσω από ένα αδέσποτο που μόλις το είχε χτυπήσει αυτοκίνητο (και με χάιδεψε απλά γιατί πρόλαβε μια φίλη να με τραβήξει πίσω αρπάζοντας με από το μπουφάν) κατάλαβα ότι δεν έχω το δικαίωμα να καταστρέψω τη ζωή των γονιών μου κατ' αυτόν τον τρόπο.
Ξέρω οικογένεια που μεγάλωσε χωρίς πατέρα στο σπίτι όταν αυτός πνίγηκε σε ποτάμι για να σώσει το άλογό του. Αν τα είχε καταφέρει θα χαιρότανε πολύ και θα γινότανε για λίγο ήρωας. Τελικά απλά τα παιδιά του μεγάλωσαν χωρίς πατέρα.
Αυτό που προτείνω είναι να μπορούμε όλοι να έχουμε την ψυχραιμία να ζυγιάσουμε τα πράγματα όταν δούμε το σκύλο μας να κινδυνεύει, όταν κάποιος μας κλέβει το αυτοκίνητο ή την προτεραιότητα στο δρόμο όταν οδηγούμε.
Δεν εχω καταλαβει το εξης... Τι σχεση μπορει να εχει ο σκυλος μας που κινδυνευει, με το αυτοκινητο που μας κλεβουν... Μην συγκρινεις εμψυχα με αψυχα... Και να σου κανω μια ερωτηση αν θελεις να μου πεις σε παρακαλω. Αν (μακρια απο σενα και απο μας) κινδυνευε το παιδι σου μεσα σε παγο δεν θα πηγαινες μπουσουλωντας να το σωσεις; Φανταζομαι ναι...Το αλλο σου παιδι δλδ δε θα το σκεφτοσουν οταν το εκανες; Η τους γονεις σου; Τι αλλαζει; Προφανως θεωρεις τον σκυλο σου κατωτερο ον με την εννοια οτι δεν ανηκει στην οικογενεια σου; Δεν σε κατακρινω απλα προσπαθω να καταλαβω πως το σκεφτεσαι!

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Μιλάω για λογική (ψυχρή αν θέλετε). Μιλάω για ευθύνη, αυτήν που έχουμε απέναντι σε όσους μας αγαπάνε και η ζωή τους θα πληγεί ανεπανόρθωτα αν μας χάσουν.
Αυτο ειναι σωστο! Δεν μας φταινε σε τπτ οι γονεις μας, τα παιδια (για οσους εχουν), να μας χασουν γιατι θελαμε να σωσουμε το σκυλο. Αλλα σε τετοια περιπτωση δεν υπαρχει λογικη. Εμας οταν επιασε φωτια το σπιτι μας, το πρωτο πραγμα που εκανα ηταν να βγαλω εξω τον Ντιεγκο. Ενταξει, μολις ειχε αρχισει η φωτια, δεν καιγοταν ολο το κτιριο, (και ευτυχως εσβησε με ελαχιστες ζημιες), αλλα και παλι δεν βγηκα εξω τρεχοντας με την λογικη πως αν καω και γω τι θα γινει μετα. Απλα εκεινη την ωρα δεν το σκεφτηκα..

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
45
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Λουκία μου, καταλαβαίνω από ποια σκοπιά το βλέπεις! Και το βλέπεις ψυχρά αλλά λογικά!
Η σχέση όμως και το δέσιμο που έχουμε με τα ζώα μας ορισμένοι είναι παράλογη :) Στηρίζεται αρκετά σε συναισθήματα.
Εκείνη την στιγμή κινδυνεύει ένα μέλος της οικογένειας σου!
Για ορισμένους ανθρώπους ένας σκύλο είναι η μόνη οικογένεια τους! Ίσως οι μόνοι φίλοι του!
Ποτέ δεν ξέρεις εκείνη την στιγμή που το γεγονός εξελίσσεται πώς θα αντιδράσεις, με λογική ή συναίσθημα;