Ρίσκαρε τη ζωή του για να σώσει τον σκύλο του!!!

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Δεν εχω καταλαβει το εξης... Τι σχεση μπορει να εχει ο σκυλος μας που κινδυνευει, με το αυτοκινητο που μας κλεβουν... Μην συγκρινεις εμψυχα με αψυχα...
Λάθος το κατάλαβες, μιλάω για αυθόρμητες απερίσκεπτες αντιδράσεις. Αυτό μόνο.

Και να σου κανω μια ερωτηση αν θελεις να μου πεις σε παρακαλω. Αν (μακρια απο σενα και απο μας) κινδυνευε το παιδι σου μεσα σε παγο δεν θα πηγαινες μπουσουλωντας να το σωσεις; Φανταζομαι ναι...Το αλλο σου παιδι δλδ δε θα το σκεφτοσουν οταν το εκανες; Η τους γονεις σου; Τι αλλαζει;
Δεν περιμένεις σοβαρά απάντηση σε αυτό..:rolleyes:
Αλλά θα σου τη δώσω.: αυτό που αλλάζει είναι ότι αν είχα παιδί και το έχανα, αν είχα την πολυτέλεια (που πάει να πει δεν είχα και άλλο παιδί) πιθανότατα θα αυτοκτονούσα. Αν χάσω το σκύλο μου, αυτόν η κάποιον επόμενο, δε θα αυτοκτονήσω η ζωή συνεχίζεται. Όπως βλέπεις, η διαφορά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ!

Προφανως θεωρεις τον σκυλο σου κατωτερο ον με την εννοια οτι δεν ανηκει στην οικογενεια σου;
Αυτό ας κάνουμε απλά ότι δεν το διάβασα, ότι δεν το έγραψες ποτέ. ;)

Δεν σε κατακρινω απλα προσπαθω να καταλαβω πως το σκεφτεσαι!
Λογικά και υπεύθυνα. Σαν ένας άνθρωπος που δε φύτρωσε αλλά έχει στη ζωή του ανθρώπους που μπορεί να τους καταστρέψει μια δικιά μου "απερισκεψία". Και πολύ απλά δεν έχω το δικαίωμα να κάνω κάτι τέτοιο.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Αν σας βολεύει να νομίζετε ότι η σχέση που έχετε με τα σκυλιά σας διαφέρει από αυτήν που έχω εγώ με τα δικά μου, εμένα καθόλου δε με χαλάει. Μου αρκεί να ξέρω εγώ τί είναι ο σκύλος μου στη ζωή μου. Με όλη την καλή μου διάθεση όμως, θα σας ευχηθώ όταν χρειαστεί (που το απεύχομαι) να πράξετε αυτό που θα έχει τις μικρότερες και τις λιγότερο ανεπανόρθωτες απώλειες. :)

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
...Φανταζομαι ξερεις τι λενε για τις αποψεις και δεν θα χρειαστει να το αναφερω εδω! :D
Απο κει και περα...Οκ με καλυψες.

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
45
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Το πήρες λάθος, με αυτό που είπα δεν ήθελα να μειώσω την σχέση με τα σκυλιά σου ή την αγάπη που τους έχεις!
Sorry αν σε έκανα να νιώσεις έτσι. Ειλικρινά δεν είχα τέτοιο σκοπό!
Κυρίως συζήτηση γενικής φύσης έκανα. Προσωπικά δεν ξέρω τι θα έκανα και τι δεν θα έκανα.
Μόνο όταν συμβεί θα μπορέσω να απαντήσω. (Ελπίζω ποτέ να μην έρθω σε τέτοια θέση)
Πιστεύω όμως ότι θα λειτουργούσα ενστικτωδώς προς να ρισκάρω, γιατί η φύση μου είναι τέτοια! Λειτουργώ πρώτα με συναίσθημα και στην συνέχεια με λογική και αναμεταξύ μας, σπάνια μου έχει βγει σε καλό! Αλλά that's me! ;)

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
...Φανταζομαι ξερεις τι λενε για τις αποψεις και δεν θα χρειαστει να το αναφερω εδω! :D
Όχι δε θα χρειαστεί, το γνωρίζουμε όλοι.
Θα χρειαστεί όμως να εξηγήσεις γιατί το αναφέρεις, διαφορετικά θα θεωρήσω ότι με προσβάλλεις.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Αν σας βολεύει να νομίζετε ότι η σχέση που έχετε με τα σκυλιά σας διαφέρει από αυτήν που έχω εγώ με τα δικά μου, εμένα καθόλου δε με χαλάει. Μου αρκεί να ξέρω εγώ τί είναι ο σκύλος μου στη ζωή μου. Με όλη την καλή μου διάθεση όμως, θα σας ευχηθώ όταν χρειαστεί (που το απεύχομαι) να πράξετε αυτό που θα έχει τις μικρότερες και τις λιγότερο ανεπανόρθωτες απώλειες. :)
Loukia παρεξηγησες! Δεν μας βολευει κατι! Γνωμες ανταλλασουμε, και ολες ειναι δεκτες! Ο καθενας ξερει τη σχεση και το δεσιμο που εχει με τον σκυλο του και τι ειναι διατεθιμενος να κανει γι αυτον, και κανενας δεν μπορει να το κρινει αυτο. Σεβαστη η αποψη σου, σεβαστη και η δικη μας! ;)

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Το πήρες λάθος, με αυτό που είπα δεν ήθελα να μειώσω την σχέση με τα σκυλιά σου ή την αγάπη που τους έχεις!
Sorry αν σε έκανα να νιώσεις έτσι. Ειλικρινά δεν είχα τέτοιο σκοπό!
Μην αγχώνεσαι, ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να το κάνει αυτό. :)

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Όχι δε θα χρειαστεί, το γνωρίζουμε όλοι.
Θα χρειαστεί όμως να εξηγήσεις γιατί το αναφέρεις, διαφορετικά θα θεωρήσω ότι με προσβάλλεις.
Δεν το αναφερω με την προθεση να σε προσβαλλω! Εχεις μια αποψη που δεν μπορουσα να καταλαβω, αλλα τελικα με καλυψες!
Να σε προσβαλλω γιατι; Δεν ξυπνησα στραβα! :p Σεβομαι καθε αποψη αρκει να την καταλαβω απολυτα και αυτος ηταν ο σκοπος μου...
Ουτε κατακρινω κατι... Δικαιωμα σου να κανεις ο,τι θελεις και να νιωθεις οπως θελεις οσον αφορα το σκυλο σου, τους φιλους σου και την οικογενεια σου..Εννοειται αυτο. Αποψεις ''μαζευω'' :)

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Παρτο οπως θες. Ειναι δικαιωμα σου και δεν μπορω να κανω κατι γι'αυτο.
Προφανώς όποιος έχει απόψεις διαφορετικές από τις δικές σου, έχει απόψεις του κώλου. Μάλιστα.

Να συνεχίσω εγώ να λέω την άποψη μου (αν μου επιτρέπεις) και σε παρακαλώ θεώρησε δεδομένο ότι απευθύνομαι σε όλους ΕΚΤΟΣ από εσένα.

--------------------------------------

74χρονη πνίγηκε για να σώσει το σκύλο της

Γυναίκα πνίγηκε, ενώ προσπαθούσε να σώσει τα δύο της σκυλιά

Πνίγηκε ενώ προσπαθούσε να σώσει τα σκυλιά τους

Νέοι 19 και 25 ετών έχασαν τη ζωή τους για να σώσουν τον σκύλο τους!

Πέθανε προσπαθώντας να σώσει το σκύλο του

Να βάλω κι άλλα;:rolleyes:

Είμαι σίγουρη κι αυτοί αγαπούσαν ΠΟΛΥ τα σκυλιά τους και δεν άντεχαν να τα χάσουν.
Δεν είναι ΠΟΛΥ κρίμα όμως που προκαλέσαν τόσο πόνο στις οικογένειές τους; :(

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
45
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Λουκία, δεν πιστεύω ότι τέθηκε ερώτημα "Θα αυτοκτονούσατε" για να σώσετε τον σκύλο σας!
Ερώτημα του στυλ "Θα ρισκάρατε για να σώσετε τον σκύλο σας" τέθηκε...

Ναι αν είχα να διαλέξω την αυτοκτονία με την σωτηρία του σκύλου μου, πιθανότερο ήταν να μην αυτοκτονήσω... ;)

Σίγουρα μπορούμε όλοι να βρούμε links όπου άνθρωποι ρίσκαραν και έσωσαν τα σκυλιά τους και είμαι σίγουρη ότι πρέπει να είναι πολύ περισσότερα από αυτούς που την έχασαν!

Θεωρώ ότι έχουμε χάσει λίγο την ουσία της έτσι και αλλιώς τελείως υποθετικής ερώτησης του vasgial ...επίσης πιστεύω ότι δεν γίνεται να λειτουργούμε όλοι το ίδιο κάτω από Χ συνθήκες! Αυτό δεν σημαίνει ότι μετριέται η αγάπη που έχουμε για τα σκυλιά μας, σημαίνει απλά ότι αντιδρούμε διαφορετικά! :cool:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.836
8.036
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί όποτε διαβάζουμε κάτι παρόμοιο πρέπει να μπαίνουν ηθικά διλλήματα του τύπου αν είχατε ένα παιδάκι και ένα σκυλάκι να κινδυνεύουν ποιόν θα σώζατε, ή όπως αυτό που έθεσε η Loukia η ζωή του σκύλου μου πάνω από την ορφάνια των παιδιών μου και τέτοια τραγικά..Σε μια στιγμή σαν αυτή του συμβάντος σκέφτεσαι και παίρνεις απόφασεις σε λίγα , πολύ λίγα, λεπτά. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έπραξε όπως έπραξε...Εγώ πάλι επειδή δεν είμαι τόσο θαραλλέα όσο αυτός πολύ πιθανό να ήθελα να κάνω το ίδιο αλλά να μην τολμούσα. Και όχι για να μην με κλαψει η μανούλα μου αλλά από καθαρό, ταπεινό και μη άξιο θαυμασμού ανθρώπινο φόβο...Αλλά ήμαρτον πια με τα διλλήματα αυτά, δεν ζήτησε κανείς να μιμηθούμε το παράδειγμα του απλά έκανε αυτό που εκείνη την στιγμή μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα για να σκεφτεί τα πάντα έκρινε σωστό..Και σας παρακαλώ μην με ρωτησετε αν θα έσωζα το παιδί μου ή τον σκύλο μου, κάποια πράγματα είναι προσβλητικό και μόνο να τα ρωτάς.

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Προφανώς όποιος έχει απόψεις διαφορετικές από τις δικές σου, έχει απόψεις του κώλου. Μάλιστα.

Να συνεχίσω εγώ να λέω την άποψη μου (αν μου επιτρέπεις) και σε παρακαλώ θεώρησε δεδομένο ότι απευθύνομαι σε όλους ΕΚΤΟΣ από εσένα.

--------------------------------------

74χρονη πνίγηκε για να σώσει το σκύλο της

Γυναίκα πνίγηκε, ενώ προσπαθούσε να σώσει τα δύο της σκυλιά

Πνίγηκε ενώ προσπαθούσε να σώσει τα σκυλιά τους

Νέοι 19 και 25 ετών έχασαν τη ζωή τους για να σώσουν τον σκύλο τους!

Πέθανε προσπαθώντας να σώσει το σκύλο του

Να βάλω κι άλλα;:rolleyes:

Είμαι σίγουρη κι αυτοί αγαπούσαν ΠΟΛΥ τα σκυλιά τους και δεν άντεχαν να τα χάσουν.
Δεν είναι ΠΟΛΥ κρίμα όμως που προκαλέσαν τόσο πόνο στις οικογένειές τους; :(
Εσυ μπορεις να θεωρεις δεδομενο ο,τι θελεις. Ειναι προβλημα σου, αλλα δεν απευθυνομαι σε σενα αυτη τη στιγμη... (γενικα μιλαω)
Αν νομιζεις οτι πιστευω πως οσοι εχουν διαφορετικη αποψη απο την δικη μου, αυτοματα εχουν αποψη του κωλου, τοτε δεν καταλαβες χριστουλη απο οσα ειπα. Προβλημα σου και αυτο ομως. Ναι συνεχισε να λες την αποψη σου, καλα κανεις και δεν ειμαι εγω αυτος που θα σου επιτρεψει να συνεχισεις η οχι να λες αυτα που λες,ουτε χρειαζεται να το αναφερεις. Το εκτος απο σενα που ειπες ειναι ΟΝΤΩΣ του κωλου, οποτε το προσπερναω. Ακομα και αυτο ομως, ειναι παλι προβλημα σου... Οσο για αυτα που εκανες αναρτηση τα ξερω, τα εχω διαβασει και ΔΕΝ χαιρομαι για αυτα, ουτε και εσυ (νομιζω) Να σου βαλω κ εγω αλλα 10 εκατ. να δειξουν ποσοι σκυλοι εχουν σωσει ανθρωπους εκ των οποιων αρκετα παιδια κτλ κτλ. Στραβες γινοντε παντα, παντου ως γνωστον. Κριμα, ηταν γι'αυτους και για τους δικους τους σιγουρα. Κριμα ηταν και για τα ζωακια ομως η μηπως κατα την αποψη σου δεν ηταν; Τελος παντων, οπως σου ξαναειπα, αποψεις ειναι αυτες....Ολοι εχουν απο μια... ;-)

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
Αλήθεια δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο δύσκολο να δείτε αυτό που εννοώ.
Δε λέω να το ασπαστείτε, να το διακρίνετε μόνο.

Να το πω αλλιώς.
Πες ότι κάθε τόσο βάζουμε τέτοια θέματα στο φόρουμ και όλοι αυτό που κάνουμε είναι να λέμε μπράβο ΜΟΝΟ.
Πιστεύετε αλήθεια ότι δεν καλλιεργείται υποσυνείδητα/ασυνείδητα και ό,τι άλλο σε -είδητα θέλετε ένα πνεύμα ηρωισμού σε όλους μας;
Λέτε η joe με το κοκονάκι, αν διαβάζει μόνο "Μπράβο" και "Εύγε" και "Αυτός είναι άνθρωπος κυρίες και κύριοι" δε θα πέσει να θαλασσοπνιγεί αύριο μεθαύριο αν δει το σκυλάκι της να κινδυνεύει; Είναι αυτό που πρέπει να κάνει; ΟΧΙ!
Αφήστε να ακουστεί και μια άλλη άποψη, καλό θα κάνει. Μην προτάσσετε τα φιλοζωικά σας στήθη με το καλημέρα σας, αγαπάτε τα σκυλιά σας το γνωρίζουμε.

Και ο πατέρας μου αγαπάει τα σκυλιά. Και έμαθε και σε μένα να τα αγαπάω. Και αυτό που θυμάμαι να λέει για όποιο ζώο είχαμε ποτέ σπίτι μας, είναι ότι είναι μέλος της οικογένειάς μας.
ΑΛΛΑ! Όταν μου έμαθε να οδηγώ, για χρόνια μου υπενθύμιζε κάθε τόσο πως αν ένας σκύλος πεταχτεί στο δρόμο μου και δω ότι δεν το σώζω να τον πατήσω. Να μη σκοτωθώ. Και όταν χρειάστηκε, και είδα ότι δεν το σώζω, κάπου μέσα μου έκλεισα τα μάτια μου και ψιθύρισα συγνώμη. (τελικά ο σκυλάκος έκανε την κατάλληλη μανούβρα στην εκπνοή του χρόνου και τέλος καλό όλα καλά. Δυστυχώς δεν είχε την ίδια τύχη μια γάτα πολλά χρόνια αργότερα)

Εσείς τώρα, αν θέλετε διδάξτε στα δικά σας παιδιά να ρισκάρουν τη ζωή τους για τον σκυλάκι τους. Δεμου πέφτει λόγος. Αλλά να το κάνετε στο σπίτι σας. Εδώ που διαβάζουν και παιδιά άλλων, δείξτε και την άλλη πλευρά. Ή τουλάχιστον όταν πάει κάποιος άλλος να το κάνει, αφήστε τον.