Ρουθούνισμα Φτέρνισματα

vassilis3

Active Member
11 Απριλίου 2008
40
5
Καλημέρα σας
Το τελευταίο καιρό και χωρίς λόγο ο σκύλος μου άρχισε να φτερνίζεται και να ρουθουνίζει. Το βράδυ ακούγεται σαν να ροχαλίζει. και ίσως να έχει και μία δυσκολία στην αναπνοή. Φαίνεται να είναι ποιο κουρασμένη απο άλλες φορές Παρ' όλα αυτά τρώει κανονικά και πίνει και αρκετό νερό.
Ο λόγος για ένα Samoyed 13 ετών χωρίς προβλήματα υγείας στο παρελθόν παρά μόνο με μία ουρολοίμωξη πριν μερικούς μήνες η οποία αντιμετωπίστηκε και είχε και χαμηλά αιμοπετάλια αλλά όσες εξετάσεις έκανε βγήκαν φυσιολογικές.
Έχω ήδη προγραμματισμένο ραντεβού με το γιατρό σε μία εβδομάδα αλλά ανησυχώ.
Επσυνάπτω links για να την ακούσετε

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Δεν είμαι σε θέση να σου πω αν είναι το ίδιο πρόβλημα ή όχι, αλλά είχαμε θέμα με επίμονο φτέρνισμα και ροχαλητό πριν καμια δεκαριά μέρες. Ο κτηνίατρος αρχικά σκέφτηκε ότι μπορεί να του μπήκε κανα άγανο στο ρουθούνι αλλά τελικά αποδειχτηκε ότι ήταν αλλεργικό, προφανώς μπήκε στη μύτη γύρη από κάποιο λουλούδι ή ίσως και φυτοφάρμακο. Υποχώρησε από μόνο του, μόνο πλύσεις του κάνανε και εγώ τις συνέχισα στο σπίτι με φυσιολογικό ορό (βέβαια τα περισσότερα σκυλία δεν κάθονται, ο δικός μου είναι περίπτωση).
Επειδη αυτήν την εποχή γινεται χαμός και με τα άγανα και με τις αλλεργίες θα έλεγα να πάρεις ένα τηλ στον κτηνίατρό σου και να τον ρωτήσεις, μήπως είναι κάτι από αυτά τα 2.

vassilis3

Active Member
11 Απριλίου 2008
40
5
Ευχαριστώ για την απάντηση. Τι εννοείς πλύσεις? έπλενες τη μύτη με φυσιολογικό ορό και πέρασε?
Έχω διαβάσει αρκετά και όλοι αναφέρουν 3 περιπτώσεις
1. Κάτι εισχώρησε στην μύτη
2. Αλεργία
3. Πρόβλημα στο αναπνευστικό.
Υποψιάζομαι την αλλεργία μιας και αυτό έχει εμφανιστεί ξαφνικά. Το 3ημερο ήμουν σε άλλο χώρο όμως και σε άλλη περιοχή και το σύμπτωμα δεν υποχώρησε
Θα δοκιμάσω τις πλύσεις μιας κ ίσως είναι ανώδυνο για το σκύλο αλλά θα ήθελα και οδηγίες.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Η αλήθεια είναι ότι πρώτα πρέπει να αποκλείσεις το άγανο γιατί αλλιώς με τις πλύσεις θα προχωρήσει πιο βαθιά και αντε μετά να το βγάλουν.
Όταν φτερνίζεται μήπως κλείνει το ένα μάτι, ή μήπως γέρνει το κεφάλι της προς μια μεριά; Μήπως τρίβει τη μουσούδα της με το πόδι; Μήπως πετάγονται και μύξες ή αιματάκια; Αν εχεις παρατηρήσει κάτι από αυτά έφυγες τρέχοντας για ρηνοσκόπηση

vassilis3

Active Member
11 Απριλίου 2008
40
5
Είμαι στο γιατρό κ αναμένω ακτινογραφειες
Νέα εξέλιξη κ μπλε γλώσσα

vassilis3

Active Member
11 Απριλίου 2008
40
5
Update Η ακτινογραφία έδειξε πνευμονικο οιδημα
Τώρα Δύσκολα

vassilis3

Active Member
11 Απριλίου 2008
40
5
Πιθανή αιτία καρδιακή ανεπάρκεια αλλά δεν μπορεί να είναι σίγουρος.
Τώρα βρίσκεται σε κτηνιατρική κλινική στο Χαλάνδρι του Κ.... και είναι με οξυγόνο και φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να καθαρίσουν οι πνευμονες απο τα υγρά.
Ο γιατρός είπε οτι "η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο"
Ακόμα ελπίζουμε

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.969
20.400
Εύχομαι να πάνε όλα καλά, και να ξεπεράσει τον κίνδυνο!

• Like
Reactions: epial

dolly

Member
24 Μαρτίου 2018
22
1
33
παιδια εννοειται πως δεν προκειται για αλλεργια,δεν εχει μονο ρουθουνισμα αλλα και ταχυπνοια το σκυλι,εγω πιστευω πως η καρδια του εχει προβλημα.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Καλά εννοείται. Απ την αρχή του είπα να απευθυνθεί σε κτηνίατρο, αλλά επειδή αυτήν την εποχή παίζουν πολλες αλλεργίες και έχει και άγανα, δεν μπορούσα να μην τα αναφερω κι αυτά σαν ενδεχόμενα.

Ελπίζω να επέζησε η σκυλίτσα του θεματοθέτη και να έχει καλά νέα να μας πει...
Η μεγάλη μου σκύλα είναι καρδιοπαθής εν τω μεταξύ και ζω μόνιμα με αυτόν τον φόβο.

dolly

Member
24 Μαρτίου 2018
22
1
33
Καλά εννοείται. Απ την αρχή του είπα να απευθυνθεί σε κτηνίατρο, αλλά επειδή αυτήν την εποχή παίζουν πολλες αλλεργίες και έχει και άγανα, δεν μπορούσα να μην τα αναφερω κι αυτά σαν ενδεχόμενα.

Ελπίζω να επέζησε η σκυλίτσα του θεματοθέτη και να έχει καλά νέα να μας πει...
Η μεγάλη μου σκύλα είναι καρδιοπαθής εν τω μεταξύ και ζω μόνιμα με αυτόν τον φόβο.
εγω το 2009 εχασα σκυλι απο καρδια γτ ο γιατρος εκανε λαθος διαγνωση,για 4 μηνες μας ελεγε ουι εχει τα αρθριτικα του και επαιρμε χαπια και τον τελευταιο μηνα εκανε σωστη διαγνωση αλλα ηταν αργα.τωρα κι αυτο το σκυλι μου εχει καρδιαλη ανεπαρκεια κι ηταν οπως το σκυλακι στο βιντεο(λιγο καλυτερα) αλλα με τα φαρμακα που παιρνει ειναι πολυυυυυ καλυτερα

vassilis3

Active Member
11 Απριλίου 2008
40
5
Τελικά δεν τα καταφέραμε :(
Μετά απο 36 ώρες κατέληξε.
Ο γιατρός μας μας κρατούσε ενήμερος ανά 5ώρο κ μας προειδοποίησε ότι δεν ανταποκρίνεται στην θεραπεία Μας είπε ότι αν συνεχιστεί για μερικές ώρες θα πρέπει να την κοιμίσουμε (κάτι που δεν έγινε).
:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Τελικά δεν τα καταφέραμε :(
Μετά απο 36 ώρες κατέληξε.
Ο γιατρός μας μας κρατούσε ενήμερος ανά 5ώρο κ μας προειδοποίησε ότι δεν ανταποκρίνεται στην θεραπεία Μας είπε ότι αν συνεχιστεί για μερικές ώρες θα πρέπει να την κοιμίσουμε (κάτι που δεν έγινε).
:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:
Καλο της ταξίδι...

Εφυγε 13 ετων και απο πολυ σοβαρη ασθενεια. Ασχετως αν μας φαινονται τοσα λιγα αυτα τα χρονια, για σκυλο ειναι γεραματα. Μεχρι τα γεραματα λοιπον εζησε ευτυχισμενη και με τον ανθρωπο της. Κανε κουραγιο και οταν το ξεπερασεις λιγο, υιοθετησε αλλο σκυλακι..

• Like
Reactions: vrmode