ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΤΗ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ PLEASEEE


Αngelina

New Member
14 Μαρτίου 2007
2
0
Καλημέρα :D
καινουργια στο forum και χαίρομαι απίστευτα που ανακάλυψα το site.Ελπίζω πως θα με βοηθήσετε.
Το θέμα ειναι πως εδω και 1 χρόνο αποφάσισα να αποκτησω σκυλάκι,κατι το οποίο δεν εχω κάνει ακομα γιατι έμενα στο πατρικό μου οπου εδώ αρχόντισσα του σπιτίου ειναι η γάτα μου και δεν ήθελα να το αλλάξω αυτο,ειδικά οταν ξέρω πως δεν έχει πλέον πολλα χρόνια ζωής.
Είχα σχεδιάσει λοιπόν πως θα αποκτόυσα σκυλάκι οταν θα μετακόμιζα Αθήνα .Έιμαι πολυ χαρούμενη αυτες τις μέρες γιατι επιτέλους τα κατάφερα να πραγματοποιήσω το ονειρο μου και μετα τις διακοπές του Πάσχα φέυγω για Αθήνα.Περα απο αυτό ομως δε θέλω να βιάστω και να κάνω λαθος κινήσεις απο τον ενθουσιασμό μου.Θέλω να μάθω πολλα πράγματα για την φροντίδα τις ανάγκες και την περιπόιηση του.Και πανω απο ολα να είμαι σίγουρη πως ειμαι ικάνη να αποκτήσω.Θα ήθελα λοιπόν μεσα απο τις γνώσεις και τις εμπειρίες που έχετε να απαντήσετε σε καποια ερώτηματα που θέτω.
Κάπου εδω θέλω να σημειώσω πως το σκύλακι που πραγματίκα τρελένομαι οταν βλέπω και θα ήθελα να έχω ειναι το Yorkshire.Πιστεύω ειναι οτι πιο χαριτωμένο.Οι απορίες και ανησυχίες που εχω ειναι οι εξής:
1.Πως αλλιώς μπορώ να βρω Yorkshire εκτος απο pet shops?Γενικά τι πρέπει να προσέξω?
2.Ποια ειναι η σωστή ηλικία για να αποχωρίζεται τη μαμά του και να το φέρώ σπίτι?
3.Τι θά πρέπει να έχω φροντίσει να έχω ήδη πριν το φέρω σπίτι για την καταλληλότερη φροντίδα του τις πρώτες μέρες?
4.Μπορώ να το εκπαιδεύσω μόνη μου για να μάθει τα βασικά?(Με τη γάτα μου οσο και αν προσπάθησα να κοψω κάποιες κακές συνήθειες δε τα κατάφερα)
5.Θα λείπω σίγουρα απο το σπίτι 9 ώρες καθημέρινα κ σκέφτομαι μήπως μονο και μόνο για αυτο θα έπρεπε να ξέχασω την ιδέα να αποκτήσω σκύλο.
6.Επίσης συνηθίζει κανέις να ταξιδεύει με κτελ μαζί με το σκυλάκι του?Ξέρω πως δεν είναι και οτι πιο ευχάριστο για το σκυλί αλλα πρέπει να επισκέπτομαι τους δικούς μου και σίγουρα δε μπορώ να μη το πέρνω μαζι.
Συγγνώμη που σας κούρασα και ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Καλώς ήρθες!

Το ότι το σκέφτεσαι και δεν βιάζεσαι είναι καλό σημάδι. Σημαίνει ότι δεν είναι απόφαση της στιγμής, οπότε έχεις ήδη όλες τις πιθανότητες με το μέρος σου ώστε να το κάνεις σωστά :)

Για τις συγκεκριμένες ερωτήσεις σου:

1. Πολύ σωστά αποφάσισες να μην το πάρεις από pet shop. Βρες κάποιον καλό εκτροφέα. Είναι διαδικασία που δεν έχω κάνει ποτέ (προτιμώ την υιοθεσία αδέσποτων) οπότε δεν είμαι η καταλληλότερη για να σου πω λεπτομέρειες, αλλά εδώ θα βρεθούν σίγουρα άνθρωποι να σε καθοδηγήσουν σωστά για το τι πρέπει να προσέξεις.

2. Η minimum ηλικία είναι οι 2 μήνες. Δεν πρέπει να αποχωριστεί από την μητέρα του νωρίτερα.

3. Τροφή, κρεβάτι, κουτί μεταφοράς (το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις στην αρχή και για crate training), παιχνιδάκια για μασούλημα, ίσως ένα first aid kit (μακρια από μας!), ενημέρωση, αγάπη & υπομονή!

4. Οι γάτες είναι πολύ πιο δύσκολα ζώα στην εκπαίδευση, μην κρίνεις από αυτό! Η γνώμη μου είναι ότι αν μιλάμε για τα πολύ βασικά (τουαλέτα, κάτσε, κάτω, μη κλπ), μπορείς να τα κάνεις και μόνη σου. Εξαρτάται όμως και από την περίπτωση. Αν δεν έχεις καθόλου εμπειρία από σκύλους, μπορεί να σου φανεί λίγο δύσκολο.

5. Σχεδόν όλοι λείπουμε από το σπίτι περίπου 9 ώρες αφού σχεδόν όλοι δουλεύουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε σκυλάκι. Αν του αφιερώνεις αρκετό χρόνο όταν είσαι εκεί, δεν θα έχεις πρόβλημα. Πρέπει όμως να ξέρεις (το πέρασα αρκετά πρόσφατα, οπότε το έχω φρέσκο σαν κατάσταση...) ότι η εκπαίδευση για την τουαλέτα δυσκολεύει αρκετά όταν λείπεις για ώρες από το σπίτι. Χωρίς να σημαίνει ότι είναι ακατόρθωτο. Απλά πιο δύσκολο. Σκέψου ότι ένα κουτάβι κάνει την ανάγκη του πολύ συχνά. Αν είσαι εκεί 3 φορές στις 10 που θέλει να τα κάνει ώστε να του δείξεις πού θέλεις και πού δεν θέλεις να πηγαίνει, λογικό είναι ότι θα αργήσει να μπει στο νόημα.

6. Το ότι διάλεξες τόσο μικρόσωμη ράτσα, βοηθάει αρκετά. Έχεις σοβαρές πιθανότητες να σε αφήνουν (έστω και κάποιες φορές) να το έχεις και μαζί σου. Αλλιώς κανονικά τα ζώα ταξιδεύουν μαζί με τις αποσκευές. Άρχισε από τώρα να πιάνεις κολλητιλίκια με τους οδηγούς των ΚΤΕΛ της περιοχής σου! :D
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλώς ήρθες και από ‘μένα!
Τα ερωτήματα που θέτεις, δεν μπορούν να απαντηθούν με περιεκτικό τρόπο, όσο και να έχουμε την διάθεση να σε βοηθήσουμε.
Διέθεσε χρόνο για διάβασμα και ενημέρωση, πριν μπεις στα «βάσανα»!
Για αρχή σου προτείνω ανεπιφύλακτα το βιβλίο «Η τέλεια εκπαίδευση» της Gwen Bailey. Ήταν το πρώτο βιβλίο, μιας μεγάλης σειράς που ακολούθησε, που αγόρασα τότε που βρισκόμουν στη θέση σου. Εγώ προσωπικά, βοηθήθηκα διαβάζοντας το.
Ελπίζω να βοηθήσει και ‘σενα!
Καλή αρχή! :p
 


boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
συμφωνω να διαβασεις το βιβλιο αυτο, θα σε βοηθησει παρα πολυ.
και στη συνεχεια να βρεις ενα ΚΑΛΟ εκτροφειο :wink:

καλωσηρθες


Υ.Γ. Η γατα να υποθεσω οτι δε θαρθει στην Αθηνα μαζι σου?
 


Αngelina

New Member
14 Μαρτίου 2007
2
0
Σας ευχαριστώ παρα πολύ για της απαντήσεις!!! :) xotikouli σοκαρίστηκα οταν είδα πως εχουμε το ιδιο παρατσούκλι ...ετσι με φωνάζουν.
Θα ψαξω το βιβλίο μέσα στην εβδομάδα και ας ελπίσουμε πως θα το βρώ εύκολα.Τα βασίκα θέλω ετσι κ αλλιως για την εκπαίδευση...παλί καλα μπορώ να πω εχω μια κάποια εμπειρία απο το να μεγαλώνεις κούταβι.Είχαμε πάρει ενα κουταβακι δαλματίας με μια φίλη και απο οσο θύμαμαι...το κυνηγαγάμε να μη κάνει παντου την αναγκη του,έκλαιγε συνέχεια και ξύπνόυσε όποτε κοιμόμασταν εμεις!Πάνω κάτω σαν να έχεις μωρό δηλαδη.
Τη μικροσώμη ράτσα την διάλεξα και για να μην έρχεται σε αντιθέση με έμενα και τελίκα με πηγαίνει αυτο βόλτα αντι εγώ εκέινο.Είχα δει μια φόρα μια κοπέλα στα κτελ που ειχε ενα σκυλάκι λιγο μεγαλύτερο απο οτι ενα Υorkshire και το ειχε βαλει μεσα σε μια σχολίκη τσαντα την οποία ειχε κρεμάσει στο μπροστινο μέρος του σωμάτος της.Δε νομιζω να ειχε ζήτησει αδεία για να το έχει μαζί της,Μαλλον το έκανε στα μουλωχτά.Θα το έκανα και έγω...(θα περνουσε και πιο ευχαριστα το ταξίδι και των 2 μας νομίζω) αλλα φόβαμαι μη γαύγισει και μας παρουν χαμπάρι.Τελος παντων ακόμα δε το πήρα και προβλήματιζομαι για ασήμαντα σχετίκα πράγματα.Απλα θέλω να το ψάξω αρκετά και οχι να το πάρω σαν παίχνιδι μου.
Η γάτα αγαπήτε boxer θα παραμείνει Πάτρα (απο εδω είμαι) άλλωστε εδω ειναι ολα τα αγαπήμενα της πρόσωπα και ο κολλητός της( το χάσκι του γείτονα).
Αν ξέρετε κανεναν καλο εκτροφέα θα βοήθουσε πολυ :!:
 


Cristina

Active Member
9 Ιουνίου 2006
34
0
Angelina, καλημέρα και καλωσόρισες και απο εμένα.
Έχω ενα Yorkshire 9,5 μηνών. Χωρίς να θέλω να σε τρομάξω, η εκπαίδευση του δικού μου κανίβαλου δεν ήταν ότι πιο ευκολο.
Είναι αρκετά πεισματάρης και αντιδραστικός.
Η αλήθεια είναι ότι τώρα έχει στρώσει.
Τη συγκεκριμένη ράτσα την επέλεξα και εγώ για τους ίδιους λόγους, μικρό σε μέγεθος = ευκολο στην μεταφορα.
Επειδή κανω πολύ συχνά ταξίδια με το ΚΤΕΛ και το έχω ψάξει αρκετά το θέμα, να σου πώ ότι δεν υπάρχει καμία νομοθεσία που να προβλέπει τι γίνονται οι σκύλοι. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι είναι στην ευχέρια του οδηγού. Όπως και να έχει είσαι υποχρεωμένη να έχεις τον σκύλο σε κουτί μεταφοράς.
Να ξέρεις επίσης ότι οι χώροι αποσκευών στα ΚΤΕΛ δεν κλιματίζονται και έτσι υπάρχει ο κίνδυνος θερμοπληξίας το καλοκαίρι και το "πάγωμα" τον χειμώνα.
Την καλύτερη λύση σου την είπε η xotikouli
Άρχισε από τώρα να πιάνεις κολλητιλίκια με τους οδηγούς των ΚΤΕΛ της περιοχής σου! Very Happy
[/quote]