Σε Αναζήτηση Cane Corso


Leggo

Member
29 Αυγούστου 2022
6
1
28
Καλησπέρα σας!

Θα ήθελα να σας συστηθώ μιας και παρακολουθώ αθόρυβα εδώ και πολλά χρόνια το φόρουμ αν και δεν ήμουν ενεργός σαν μέλος. Όπως λέει και ο τίτλος είμαι στην αναζήτηση του επόμενου συντρόφου μου που δεν είναι άλλος από τα cane corso... Προφανώς και έχω διαβάσει ότι άρθρο αφορά την συγκεκριμένη φυλή και να πω σε αυτό το σημείο πως δεν βιάζομαι καθόλου να το αποκτήσω (βάθος 3ετίας).

Αυτή την στιγμή βρίσκομαι στο εξωτερικό (εξου και το βάθος 3ετίας) και ήμουν κάτοχος 2 σκυλιών στο παρελθόν. Ενός κάνε κόρσο και ενός ημίαιμου σκυλάκου το οποίο και συντροφεύει ακόμα τους γονείς στην Ελλάδα. Το κάνε κόρσο το έχασα πριν απο μερικά χρόνια απο καρκίνο σχετικά νέο σε ηλικία (6). Όπως καταλαβαίνετε ήταν μια επίπονη διαδικασία για όλους μας. Τον είχα πάρει απο πολύ γνωστό εκτροφείο της Ελλάδας όπου δεν είχαν ελεγχθεί ούτε εξετάσεις υγείας, ούτε γονείς και των χαρακτήρα τους. Για να είμαι ειλικρινής απλά είδα τα τότε εκκωφαντικά σχόλια για το εκτροφείο, είδα 2 μορφολογικά καλούς γονείς με πολλούς εκθεσιακούς τίτλους και "πείστηκα". Δεν έγινε ποτέ σωστή έρευνα όσον αφορά τα δείγματα της φυλής που εκπροσωπούσαν το εκτροφείο. Για να μην μακρηγορώ το σκυλί είχε στοιχεία απο το ταπεραμέντο των κάνε κόρσο αλλά δεν θα έλεγα ότι ήταν και το τυπικό κόρσο έτσι όπως το είχα φανταστεί...Πλέον θα ήθελα να ξεκινήσω την αναζήτηση μου σωστά και με τις σωστές βάσεις .

Πρώτα απ όλα έχω αποφασίσει ότι δεν θα συμβιβαστώ με τίποτα λιγότερο απο το τρίπτυχο μορφολογία-ταπεραμέντο-υγεία. Όσο και αν κοστίσει δεν με ενδιαφέρει αλλά θέλω να υπάρχουν και τα 3 στον ίδιο βαθμό. Εντάξει δεν μιλάμε για λεπτομέρειες όπως μικρά μορφολογικά ελαττώματα που θα του αποτρέψουν την διάκριση σε τίτλους μιας και δεν σκοπεύω ποτε να κατέβω στους στίβους...Θέλω να είναι ΦΥΛΑΚΑΣ πρωτίστως, καχύποπτος/επιφυλακτικός με τους ξένους και προφανώς να μας συντροφεύει στο σπίτι όπως μόνο αυτό ξέρει

Απο την Ελλάδα το μόνο εκτροφείο που έχω ξεχωρίσει μέχρι στιγμής είναι ένα μιας και εκτροφή του αποσκοπεί σε αυτά που ακριβώς ψάχνω. Για τα υπόλοιπα δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη ακόμα αφού δεν έχω έρθει ακόμα σε επαφή μαζί τους μιας και είμαι στο πολύ αρχικό στάδιο ακόμα της αναζήτησης μου. Το δε ιδεατό για εμένα θα ήταν να μπορέσω να κάνω ένα αντίστοιχο ταξίδι στην Ιταλία (απ' όπου είναι και οι ρίζες της φυλής) όπως και ο east49 για να μπορέσω να αποκτήσω τον "ιδανικό" σύντροφο μου...

Αυτό που θα ήθελα απο εσάς είναι αν μπορείτε να με κατευθύνετε πάνω σε αυτά που ψάχνω όπως γραμμές (bocci, del rosso malpelo), εκτροφεία, ανθρώπους, πληροφορίες πάνω στο θέμα, πραγματικά το οτιδήποτε! Κάθε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Καλησπέρα σας!
............

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
Καλως ηρθες και καλη τυχη στην αναζητηση!

Συνοπτικα θα σου πω 2 πραγματα, θεωροντας οτι ξερεις τι ψαχνεις, γιατι το ψαχνεις, τι θα το κανεις που θα ζει κλπ......

1. Λες δεν θα συμβιβαστω με τιποτα λιγοτερο απο το τριπτυχο κλπ.....
Αν καταφερεις σε αυτη τη φυλη να βρεις εργασιακου ταμπεραμεντου μορφολογικο σκυλο που προερχεται απο γονεις εξετασμενους σε θεματα υγειας, μαλλον εισαι ο Λαρισσαιος που κερδισε τα 12 μυρια τζοκερ. Ιδιες ειναι οι πιθανοτητες.

Με κατι θα συμβιβαστεις, σε κατι θα κανεις παραχωρησεις και στο τελος το τι θα παρεις εξαρταται απο τις γνωσεις σου, τις γνωριμιες σου και την τυχη!

....... καλη τυχη στο ειπα? Μαλλον στο ειπα.......

2. Μιλας Ιταλικα? Εισαι σε θεση να κρινεις αυτο που βλεπεις? Αντε και πηγες απεναντι (εχουν αυξηθει δραματικα και τα εισητηρια) τι νομιζεις οτι θα καταφερεις? Στην καλυτερη θα πληρωσεις ακριβα και θα παρεις οτι σου δωσουνε......

Τα τελευταια 3 χρονια λογω ταξιδιων στην Ιταλια μετεφερα για χαρη φιλων δυο (διαφορετικης εκτροφης απο διαφορετικα μερη), εκτροφικα κουταβια προδιαγραφων και να μην σου πω τελικα ποσο καλυπταν τις προδιαγραφες γιατι θα κλαψεις με μαυρο δακρυ......

Τελος θα σου πω το εξης που το εχω ξαναγραψει αλλα τελικα ο κοσμος δεν του δινει την βαση που πρεπει:
Η εκτροφη ειναι κατι δυναμικο. Ειδικα σε μια μη-ομοιογενη φυλη, εξελισσεται και αλλαζει με πολυ μεγαλη ταχυτητα. Αυτο σημαινει οτι να διαβαζεις ενα αρθρο του 2014 για να παρεις σκυλο το 17 η να σου προτεινουμε (καταραμενο ρημα και μακρια απο μενα) το 2022 για να παρεις το 2025 θα εισαι τοσο εκτος χρονου που καλυτερα να μην εχεις ακουσει καμια προταση ΠΟΤΕ......

Παρακολουθα διακριτικα τις εξελιξεις κλπ και οοοοοοταν με το καλο θα εισαι ετοιμος θα βρεθει κοσμος να σε κατευθυνη προς τα που να εστιασεις.

Ξερω οτι μαλλον δυστυχως δεν σε βοηθησα να παρεις τις απαντησεις που θα ηθελες.
Αν εχεις συγκεκριμενα ερωτηματα, θα προσπαθησω να στα απαντησω. Μην περιμενεις ομως απαντηση για ....."rosso malpelo γραμμες" το 2022.

Καλη τυχη, στο ειπα?
 
  • Like
Reactions: Orjo and Leggo


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
Γεια κ χαρά σου Leggo.
Να πραγματοποιήσεις το ιδεατό σου. Οργάνωσε 1 γεμάτο ταξίδι στην Ιταλία.
Είτε καταφέρεις να βρεις σκύλο είτε οχι, είναι φοβερή εμπειρία. Αλλιώς είναι τα σκυλιά απο τα social και αλλιώς από κοντά. Οι Ιταλοί εκτροφείς σε γενικές γραμμές είναι φιλόξενοι και περήφανοι για τα σκυλιά τους. Σαφώς πρέπει να τους έχει ενημερώσει οτι θα πας και να έχεις κάνει και μια μικρή επανάληψη στα σκυλιά τους, τις γραμμές τους κλπ. Κάνουν ερωτήσεις γενικά. Μόνο το 20-30% μιλάει Αγγλικά, αν δεν ξέρεις Ιταλικά δεν θα βγάλεις άκρη.
Σε καμία περίπτωση δεν τα κάνουν όλα by the book. Οι εξετάσεις υγείας (αν υπάρχουν) περιορίζονται μόνο σε ισχία - αγκώνες. Σχεδόν κανείς δεν εξετάζει καρδιά κ μάτια.
Όσο δε για τα ζευγαρώματα, κάνουν και κάτι επιλογές που στα μάτια μου δεν βγάζουν κανένα απολύτως νόημα. 2 φορές που είχα την οικειότητα να ρωτήσω ευθέως έλαβα απάντηση του τύπου : μπορεί η σκύλα να είναι ζαμπονότυρο αλλά η μάνα της είχε αυτό εκείνο κλπ. Γέννες που μπορεί και να βγει στην επιφάνεια ένα χαμένο επιθυμητό χαρακτηριστικό για παράδειγμα. Βέβαια αυτοί ως εκτροφείς υποθέτω πως ξέρουν καλύτερα από εμένα. Ή απλώς πειραματίζονται :sneaky:
Μετά απο 3 ταξίδια κατέληξα στο : δεν υπάρχει περίπτωση να βρω κάτι που θα μου καλύπτει πλήρως το τρίπτυχο. Άρα ξεκινάω τις εκπτώσεις. Που κάνω κ που δεν κάνω έκπτωση?
Πως εξασφαλίζω την υγεία αν δεν υπάρχουν εξετάσεις?
Πως μπορώ να εξασφαλίσω οτι δεν θα έχει αυτί κουπί ή ουρά 3/4 αφού τα περισσότερα ακόμα και σήμερα είναι κομμένα?
Μην ξεχάσω μαζί με τη βαλίτσα να πακετάρω κ ένα μανίκι, για να τσεκάρω τα σκυλιά.
Αν έχεις τύχη διάβαινε λέει η παροιμία. Θες τύχη γιατί αναγκαστικά κάποια πράγματα θα τ αφήσεις στην τύχη τους.

ΥΓ. Η γραμμή Bocci με τα Rosso δεν έχουν καμία σχέση. Ασε που τα δεύτερα δεν εκτρέφονται πλέον.
Επίσης ο όγκος θα θεωρούσε τα Rosso πιο σωστής μορφολογίας, κάτι με το οποίο προσωπικά δεν συμφωνώ.

Θα σε συμβούλευα να μην πάρεις τυπικό corso :
αν μένεις σε διαμέρισμα σε κλειστό αστικό περιβάλλον, αν δεν έχεις καθημερινό χρόνο να ασχοληθείς και να εξασκείς τον σκύλο. Ακόμα και ένα σκυλί αστέρι να έχεις δεν θα μπορέσει ποτέ να λάμψει σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Υπάρχουν πολλά corso του καναπέ, πάρε ένα τέτοιο. ή ένα αδεσποτάκι. Το ίδιο πράγμα θα είναι.
 
  • Like
Reactions: Orjo and Leggo


Leggo

Member
29 Αυγούστου 2022
6
1
28
@east49
Καλώς σας βρήκα!Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!

1. Έχεις δίκιο έτσι όπως το θέτεις. Το μόνο ουσιαστικά που θα μπορούσα να συμβιβαστώ είναι τυχόν μικρά μορφολογικά σφάλματα που θα του στερούσαν την συμμετοχή του στους στίβους όπως προανέφερα. Το σκυλί δεν θα κατέβει ποτέ σε αγώνες οπότε είναι κάτι που δεν είναι μεγάλης σημασίας. Προς θεού δεν λέω να έχει πολύ "σοβαρά" μορφολογικά σφάλματα. Για να γίνω πιο σαφής αυτό που πρωτίστως με ενδιαφέρει είναι το σκυλί να είναι καλά στην υγεία του και να έχει το πραγματικό ταπεραμέντο της φυλής...

2. Όχι δεν τα μιλάω τα ιταλικά. Γνωρίζω πως η πλειοψηφία δεν τα μιλάει τα αγγλικά αλλά είμαι πρόθυμος να μάθω έστω και τα βασικά ιταλικά για την όποια συννενόηση μας.

Προφανώς και δεν είμαι σε θέση να κρίνω. Γι' αυτό έχω ξεκινήσει από τώρα την αναζήτηση μου ευελπιστώντας ότι σε βάθος χρόνου θα έχω αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις και πληροφορίες.

Το τελευταίο σχόλιο σου με προβλημάτισε με την καλή έννοια πάντα. Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες και έχεις δίκιο. Θεωρείς δηλαδή ότι είναι λάθος να ξεκινήσω την αναζήτηση μου από τόσο νωρίς μιας και η εκτροφή αλλάζει δραματικά ανά τα έτη? Από την άποψη πως η σημερινή μου έρευνα σε 1-2 χρόνια δεν θα είναι ακριβής μιας και θα έχουν αλλάξει κάποια δεδομένα (όπως γραμμές αίματος).
Σκοπός της πρώιμης έρευνας μου ήταν να μπορέσω να ενημερωθώ πρώτα σωστά για την φυλή, να έρθω σε επαφή με τους εκτροφείς, να δω ποιος μου κάνει και ποιος όχι, να έχω μια συνεχής επικοινωνία και σχέση με τον εκτροφέα έτσι ώστε μετά να αποκτήσω και τον σκύλο απο την κατάλληλη γέννα για τα κριτήρια που έχω θέσει. Μην ξεχνάμε επίσης το γεγονός πως ο εκάστοτε εκτροφέας μπορεί να έχει προγραμματισμένη γέννα ανά 2 χρόνια (και λίστα αναμονής)
 


Leggo

Member
29 Αυγούστου 2022
6
1
28
@Pepev50
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!

Αυτός είναι και ο στόχος μου πραγματικά!Να μπορέσω να κάνω κάποια ταξίδια στην Ιταλία, να έρθω σε επαφή με εκτροφείς, να συζητήσω μαζί τους μαθαίνοντας ακόμη περισσότερα πράγματα για την φυλή και στο τέλος καλώς εχόντων των πραγμάτων να μπορέσω να αποκτήσω και ένα τυπικό δείγμα της φυλής! Απλά γνωρίζω πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί από την μία μέρα στην άλλη και γι αυτό έχω ξεκινήσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι. Θα χρειαστώ πολύ τύχη αλλά είμαι έτοιμος να κάνω ότι χρειαστεί από την πλευρά μου!

Για το θέμα γεννών δεν θα ήθελα να επεκταθώ παραπάνω και συγκεκριμένα για τα cane corso. Τα έχετε αναφέρει πολλάκις και σε προηγούμε άρθρα. Όσοι ξέρουν γνωρίζουν με ποια "κριτήρια" γίνονται οι γέννες βλέπουν τα αποτελέσματα εκεί έξω με το τι σκυλιά κυκλοφορούν.

Να αναφέρω επίσης πως ο χώρος μου στην Ελλάδα είναι ένα πολύ μεγάλο διαμέρισμα το οποίο βρίσκεται σε ήσυχη και απομονωμένη περιοχή με πλούσια βλάστηση. Βέβαια σκοπός μας όταν με το καλό γυρίσουμε είναι η μετακόμιση σε μονοκατοικία. Προς το παρόν βέβαια μιλάμε για την πρώτη περίπτωση που το σκυλί ναι μεν θα μένει σε ένα πολύ μεγάλο διαμέρισμα αλλά θα έχει τις κατάλληλες βόλτες και την εκτόνωση του. Επίσης τα ΣΚ επισκεπτόμαστε την παραθαλάσσια κατοικία μας όπου υπάρχει άπλετος κήπος μιας και είναι ολόκληρο οικόπεδο.

Όσον αφορά τις γραμμές πραγματικά δεν το γνώριζα. Έχω δει κάποια pedigree απο σκυλιά που μου άρεσαν όσον αφορά αυτά που έχω προαναφέρει και βρίσκονταν γενιές πίσω. Γι' αυτό επειδή δεν έχω γνώση για τις γραμμές που δίνουν έμφαση στο ταπεραμέντο του σκύλου ήθελα να μάθω κι άλλες πληροφορίες.
 
Last edited:


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Παμε:

1. Το "σοβαρα μορφολογικα σφαλματα" ειναι κατι ΠΟΛΥ σχετικο. Ενα σκυλι με sissor bite η που του λειπουν τα Ρ2 δοντια της ανω γναθου πχ ειναι κατι που δεν θα απασχολησει ΠΟΤΕ εναν ιδιοκτητη, το δευτερο ομως θα ηταν (κατα την αποψη μου) ο λογος το ζωο να στειρωθει κ να δωθει στην μιση (η ακομα ποιο κατω) τιμη πχ.
Ενας σκυλος με μακρια αυτια, με κοντους ταρσους, με λεπτα πελματα και η λιστα ατελειωτη..... Το τι ειναι σοβαρο για σενα που ψαχνεις το επομενο πετ σου και τι ειναι πχ για μενα δεν μπορει να ειναι το ιδιο!!

Το εχω πει και παλιοτερα θα το πω ξανα: οσο λιγοτερες οι απαιτησεις τοσο ευκολοτερη η επιλογη!


2. Δλδ εσυ σκοπευεις να μαθεις πχ Ιταλικα, min 2,5 χρονια για να συνενοεισαι επαρκως, προυποθετοντας να γνωριζεις κυνολογικη ορολογια κλπ, να "εκπαιδευτεις" να διακρινεις διαφορες αναμεσα σε γραμμες σκυλια κλπ, και να μπορεσεις να διακρινεις ποιοτητα κουταβιου κι ολα αυτα για να παρεις ενα πετ??
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΡΑ?

Σημ: Ασχοληθηκα με το cc πρωτη φορα το 2012. Εχουμε 22. Δεν θελω να σου μετρησω τα σκυλια που εχω ουτε αυτα που περασαν απο τα χερια μου, ειναι βαρυ διψηφιο νουμερο παντως. Τρεμω την στιγμη που θα πρεπει να ξαναπαρω κουταβι, αν υπαρχουν συγκεκριμενες απαιτησεις και να εισαι σιγουρος οτι ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ.

ΜΗΝ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΣΟΥ.
ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΟΝ ΔΩΣΕΙ.

Το μονο που εχεις να κανεις ειναι να διακρινεις αν σε κοροιδευει, τι σκοπο εχει, αν ειναι παπατζας κλπ.
Ειναι το ιδιο σαν να διαλεγεις γιατρο για να κανεις εγχειρηση. Δεν θα μαθεις να κανεις σπονδυλοδεσια, θα πας να εμπιστευτεις ορθοπαιδικο!

Το τελευταίο σχόλιο σου με προβλημάτισε με την καλή έννοια πάντα. Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες και έχεις δίκιο. Θεωρείς δηλαδή ότι είναι λάθος να ξεκινήσω την αναζήτηση μου από τόσο νωρίς μιας και η εκτροφή αλλάζει δραματικά ανά τα έτη? Από την άποψη πως η σημερινή μου έρευνα σε 1-2 χρόνια δεν θα είναι ακριβής μιας και θα έχουν αλλάξει κάποια δεδομένα (όπως γραμμές αίματος).
Σκοπός της πρώιμης έρευνας μου ήταν να μπορέσω να ενημερωθώ πρώτα σωστά για την φυλή, να έρθω σε επαφή με τους εκτροφείς, να δω ποιος μου κάνει και ποιος όχι, να έχω μια συνεχής επικοινωνία και σχέση με τον εκτροφέα έτσι ώστε μετά να αποκτήσω και τον σκύλο απο την κατάλληλη γέννα για τα κριτήρια που έχω θέσει. Μην ξεχνάμε επίσης το γεγονός πως ο εκάστοτε εκτροφέας μπορεί να έχει προγραμματισμένη γέννα ανά 2 χρόνια (και λίστα αναμονής)
Ειναι αλλο το 1 χρονο αλλο το 3.
Μια γαματη θυλικια που σημερα ειναι 7,5 χρονων κ ετοιμαζεται να δωσει γεννα, αν εσυ την επιλεξεις ως σκυλο των ονειρων σου σε 3 χρονια θα εχει αποσυρθει απο την εκτροφη! Περιττος κοπος!!

Επισης πλην σπανιων περιπτωσεων (αναλογικα με τον ογκο της εκτροφης) ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ linebreeding δεν θα βρεις ευκολα σταθεροποιημενα σκυλια για να μπορεσεις να διαλεξεις ετσι απλα εκτροφειο/εκτροφεα, δλδ "γραμμη". Οι γεννες διαφερουν σημαντικα μεταξυ τους εντος του ιδιου εκτροφειου και ακομα και στο linebreeding σε βαθος 3-4 χρονων θα διαφερουν και αυτα με τα αρχικα που θα ειχες δει!

Τελος εχε υπ οψην σου, το γεγονος οτι καποια σκυλια συνοδευονται με "εκτροφικη επωνυμια" δεν σημαινει οτι ειναι related. Ισα ισα μπορω να σου πω οτι τα πλεον συγγενη δεν εχουν εκτροφικη επωνυμια! Αστειο ε?

Η φυλη θα ειναι παντα εδω.
Οι γραμμες αιματος επισης.
ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ.
Να μαθεις λιγο την ιστορια της φυλης, καλο κανει. Καλυτερο θα ηταν να μπορουσες να συζητησεις και με εκτροφεις, αλλα οι "πραγματικες" και ουσιαστικες συζητησεις συνηθως συνοδευονται απο αλκοολ οπου η μια πλευρα ξεχναει τα λιγα ιταλικα που ξερει και η αλλη πυροβολει σε fast forward τοπικη διαλεκτο..... ωραιες στιγμες!

Το μονο που θα κρατησω απο τα παραπανω, ειναι οτι τους ανθρωπους μπορεις να τους συζητησεις απο τωρα. Να σου πουν τα σχεδια τους, τα πλανα, τον σκοπο. Να καταλαβεις και απο αυτα που ακους και απο αυτα που δεν σου λενε......
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Για το θέμα γεννών δεν θα ήθελα να επεκταθώ παραπάνω και συγκεκριμένα για τα cane corso. Τα έχετε αναφέρει πολλάκις και σε προηγούμε άρθρα. Όσοι ξέρουν γνωρίζουν με ποια "κριτήρια" γίνονται οι γέννες βλέπουν τα αποτελέσματα εκεί έξω με το τι σκυλιά κυκλοφορούν.
Δεν στο λεει για γεννες των οποιων τα αποτελεσματα ειναι αναμενομενα "σκατα" γιατι ετσι ηταν και οι προγονοι.

Στο λεει γιατι ειδε σκυλαρους να βγαινουν απο φολες, και σκυλακια να προερχονται απο ονειρικους γονεις.....
Εχω να σου δειξω φωτο απο αδελφια γεννας που τα 2/5 ειναι αγαλματα με τιτλους IT.Ch. και αλλα 2/5 μοιαζουν με κακα δειγματα αλλης φυλης που δεν φτιαχνει ουτε με χειρουργικο lifting! Full siblings ιδιας γεννας.
Καληνυχτα........
 


Leggo

Member
29 Αυγούστου 2022
6
1
28
1. Οκ μπορώ να πω πως μου έγινε κατανοητό αυτό

2. Χαχαχαχα ναι αλήθεια! Όσο και να σου φαίνεται αστείος ο λόγος θέλω να κάτσω και να μάθω τα ιταλικά! Μου δίνει απίστευτο κίνητρο και ενθουσιασμό η όλη διαδικασία;) Προφανώς και δεν πιστεύω σε κανένα σημείο πως θα μιλάω την γλώσσα για να μπορώ να φτάσω σε αυτό το επίπεδο της επικοινωνίας ας είμαστε ρεαλιστές. Πιστεύω όμως ότι θα έχω καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να μπορώ να έχω μια οκ επικοινωνία.

Συμφωνώ απόλυτα στο ότι πρέπει να εμπιστευτώ τον εκτροφέα/άνθρωπο που θα μου δώσει το κουτάβι και γι αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα να μπορέσω να μιλήσω με τους εκτροφείς, να δω το έργο τους, τα σκυλιά τους. Να αποφασίσω ποιον θα εμπιστευτώ στο τέλος και να μπορέσω να χτίσω μια σχέση με αυτόν τον άνθρωπο έχοντας μια καλή επικοινωνία.

Όσον αφορά το τελευταίο σκέλος πραγματικά δεν είχα ιδέα και χαίρομαι που ενημερώθηκα γι αυτό διότι το είχα διαφορετικά στο μυαλό μου. Πίστευα πως για να έχω ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα τα "υλικά"(γραμμές) πρέπει να είναι συγκεκριμένα ενώ απ'ότι φαίνεται δεν ισχύει...
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Να αποφασίσω ποιον θα εμπιστευτώ στο τέλος και να μπορέσω να χτίσω μια σχέση με αυτόν τον άνθρωπο έχοντας μια καλή επικοινωνία.
Το τελευταιο δεν ειναι απαραιτητο.
Μαλλον δεν ειναι καν πιθανον.
Πιθανοτερο ειναι να του σπας τ'@@ για εναν σκυλο που εδωσε ως pet σε αλλη χωρα κ δεν τον ενδιαφερει τπτ αλλο περαν του οτι το ζωο περναει καλα κ εισαι ευχαριστημενος.
Το ακουσε απαξ και οι δρομοι σας χωριζουν.... The end χωρις sequel.

Πίστευα πως για να έχω ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα τα "υλικά"(γραμμές) πρέπει να είναι συγκεκριμένα ενώ απ'ότι φαίνεται δεν ισχύει...
Για να εχεις συγκεκριμενο αποτελεσμα* σαφως και πρεπει οι γραμμες να ειναι συγκεκριμενες.
Εσυ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μπορεις να δεις τις γραμμες η να καταλαβεις τι εννοω εγω τωρα.......
Η εκτροφικη επωνυμια και το bloodline "η γραμμη" που λες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ.

(*) Σημ:
συγκεμριμενο αποτελεσμα δεν ειναι να παρεις εσυ ενα σκυλο με Χ Ψ χαρακτηριστικα. Συγκεκριμενο αποτελεσμα ειναι να διατηρηθουν αναλλιωτα 10Χ +5Ψ χαρακτηριστικα σε βαθους γενεων απογονων......αλλη κουβεντα, απλα.

Aυτη τη στιγμη στην φυλη υπαρχουν 3, 4 αντε να ναι 5 καθαρες γραμμες αιματος και αρκετες εκατονταδες επωνυμιες "εκτροφεων" που ζευγαρωνουν "τυχαια" για τυχαια αποτελεσματα......

Εσυ θες απλα ενα καλο τυχαιο αποτελεσμα για το επομενο σου πετ.

Υ.Γ.Λαβε υπ οψην σου οτι τοσα χρονια μετα, δεν φημιζομαι για την υπομονη μου. Καλο να γραφω τα απειρα, αλλα θα επιαναν τοπο αν ειχες (μην το παρεις προσωπικα, αναφερομαι στον εκαστοτε που διαβαζει) το υποβαθρο να καταλαβεις τι διαβαζεις.......

Εδω οπως βλεπεις ακομα συζηταμε τα αυτονοητα περι καθαροτητας γραμμων και διαφορας με την επωνυμια, πραγματα που ακομα κ αν ηξερες Ιταλικα ως μητρικη γλωσσα, θα σε κατηγοριοποιουσαν ως ασχετο επιδοξο αγοραστη.
Τα γραφω λιγο σκληρα ισως και συγχωρησε μου τον τονο, αλλα.......
Γι αυτο προς ωρας θα σταματησω εδω, να σε αφησω να ψαχτεις λιγο σε σχεση με αυτα που διαβασες.......

Μια ερωτηση μονο:
Ποσο χρονων εισαι και αν θελεις να απαντησεις σε ποια χωρα του εξωτερικου?
 


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
πολύ μεγάλο διαμέρισμα το οποίο βρίσκεται σε ήσυχη και απομονωμένη περιοχή με πλούσια βλάστηση.
[/QUOTE]
Διευκρίνηση :
Το διαμέρισμα δεν είναι πρόβλημα, δεν είναι οτι δεν χωράει ο σκύλος μέσα. Το σφιχτό αστικό περιβάλλον γύρω απο το διαμέρισμα/κατοικία είναι το πρόβλημα. Γιατί κάθε βόλτα μπορεί να εξελιχθεί σε τραυματική εμπειρία λόγω συνωστισμού σε πεζοδρόμια, άλλων κατοικίδιων/ζώων κλπ.
Όσο πιο αραιοκατοικημένα τόσο πιο καλά και για εσάς και για το σκυλί. Εξάλλου το corso στην Ιταλική ύπαιθρο εξελίχθηκε. Οχι στα στενάκια του Μιλάνου.

Θα βρεις σκύλο, απλά να είσαι προετοιμασμένος οτι δεν μπορείς να τα έχεις όλα :giggle: κάπου θα κάνεις και τα στραβά τα μάτια.
Δεν χρειάζεται να μάθεις μια ξένη γλώσσα και να ξοδέψεις ένα καράβι λεφτά ψάχνοντας έναν σκύλο.
Ένα καλό σκυλί ψάχνεις, οχι τον τάφο του Μ. Αλέξανδρου. Εδώ Ελλάδα, μπορεί να γεννηθεί και απο κανένα καλό αλλά... καταλαβαίνεις. Πιο πολλές πιθανότητες έχεις να το βρεις απ απέναντι.

Ψάξε βρες κανα μαντρί φάση. Ψάξε τα αγροτόσκυλα τύπου Bocci, ή στον Masseria Moccaro. Υπάρχουν κάμποσοι απο Manfredonia και κάτω. Βρες τους, μίλα μαζί τους (ιντερνετικά σε 1η φάση).
Τουλάχιστον αυτοί έχουν τα σκυλιά έξω χύμα. Τ' αδύναμα δεν επιβιώνουν εύκολα ας πούμε. Άρα έτσι εξασφαλίζεις ένα μέρος της υγείας (μη γελάς). Αυτοί δεν έχουν συχνά κόσμο και αν δουν άνθρωπο τα σκυλιά λυσσάνε. Δεν έχουν κ κόμπλεξ αυτοί οι τσοπάνηδες αν θες να τα τσεκάρεις περισσότερο. Άρα θα κόψεις κίνηση για φοβίες, αν ο σκύλος είναι άνετος, αν σε μετράει κλπ. Μπορεί ένα σκυλί να είναι πιο νευρικό απο κοντά κ να σε χαλάσει. Άρα τσεκάρεις και τον χαρακτήρα.
Και σου μένει η μορφολογία. Εκεί θα τζογάρεις λίγο παραπάνω. Μπορεί να έχει ήπιο στοπ, το ψαλιδωτό δάγκωμα είναι πολύ πιθανό, μπορεί να έχει αυτιά ελικοπτεράκια ή η αναλογία κεφαλιού να μην είναι η σωστή.
Αλλά κλάιν... θα ναι ένας γερός σκύλαρος που θα φυλάει, αυτό έχει σημασία.

Αν όντως πας σε αυτά τα μέρη, μην προτιμήσεις βροχερή περίοδο και πάρε αλλαξιές ρούχα/παπούτσια. Είναι κανονικά μαντριά.
 


Leggo

Member
29 Αυγούστου 2022
6
1
28
@east49
Προς θεού δεν το παίρνω προσωπικά! Ποτέ δεν είπα ότι γνωρίζω τα πάντα και εξάλλου αυτός ήταν και ο λόγος που γράφτηκα στο forum, για να ενημερωθώ και να ψαχτώ παραπάνω! Εννοείται ότι κάθε άποψη και συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη και σε ευχαριστώ που έχεις μπει κιόλας στην διαδικασία να μου εξηγήσεις κάποια πράγματα.

Επίσης όσον αφορά την ηλικία και την χώρα είμαι 29 στο Βέλγιο

@Pepev50
Ναι κατάλαβα τι θες να πεις και όχι δεν έχει σχέση με αυτό το αστικό περιβάλλον. Είναι απομονωμένη και ήσυχη η περιοχή με πολλά πάρκα και άλση.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Έτσι όπως τα λες είναι και αυτό είναι που έχει σημασία για εμένα, να μπορεί να φυλάξει!
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Επίσης όσον αφορά την ηλικία και την χώρα είμαι 29 στο Βελγιο

Στο Βελγιο υπαρχει ομιλος φυλης
canecorsoclub.be
Προεδρος αν δεν απατωμαι ειναι ακομα η Katja, ειναι επισης και επωνυμη εκτροφεας της φυλης με πολλες διασυνδεσεις.
Ειναι ενεργο το club και κανει event.

Ψαξτο κ γιατι οχι, να πας να δεις και απο κοντα και να μιλησεις ...... σε αλλη γλωσσα πλην των Ιταλικων!!! :p

Καλη τυχη, στο ειπα?
 
  • Like
Reactions: Vania


Leggo

Member
29 Αυγούστου 2022
6
1
28
@east49
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

Χαχαχαχαχα εντάξει κατάλαβα ότι θα χρειαστώ πολύ τύχη!:LOL:Ευχαριστώ πραγματικά για το ενδιαφέρον σας και τις απαντήσεις και αν τυχόν έχω κι άλλες απορίες (που θα έχω) θα επανέλθω!
 
  • Like
Reactions: east49


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Από δική μου πείρα από Ιταλούς εκτροφείς, δεν είναι τόσο των εξετάσεων υγείας. Οι Γάλλοι ας πούμε μου φάνηκαν πιο "τυπικοί". Αυτά από τις περιπτώσεις που έχω μιλήσει γιατί κοιτάω μήπως το 2024-2025 βάλουμε κιαλλο corso στο σπίτι.

Δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον easy ότι δεν θα βρεις τα πάντα και πρέπει να συμβιβαστείς. Εγώ παράδειγμα έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν με ενδιαφέρει η εμφάνιση (εμφάνιση, όχι η ανατομία). Ούτε αν έχει γονείς με τίτλους. Με ενδιαφέρει να δω εξετάσεις δηλωμένα από προγόνους όμως. Με ενδιαφέρει πως είναι η ενέργεια και αύρα των γονέων. Ιδανικά να έβλεπα κουτάβια από προηγούμενη γέννα αυτών. Επίσης με ενδιαφέρει η επιλογή κουταβιου γιατί δεν είναι όλοι οι εκτροφείς εκπαιδευτές. Ειδικά σε αυτή την φυλή που ελάχιστοι έως κανένας δεν έχει σκοπό να τα φτάσει σε επίπεδο υπακοής σπορ ή φύλαξης ας πούμε.

Μου έχει πει Έλληνας εκτροφέας.... "Εσείς οι εκπαιδευτές νομίζετε όλα τα σκυλιά είναι γερμανικά ποιμενικά και παίρνετε ένα κορσο και το εκπαιδεύεται από την πρώτη μέρα. Τα καταστρέφεται και καίγονται"
Γι'αυτό η επιλογή κουταβιου από μένα είναι σημαντική. Αν δεν μπορεί να κατανοήσει τα βασικά σε εκπαίδευση τότε τι να μου διαλέξει. Αν διαλέξει και δεν μου κάνει, θα δεχτεί ότι έκανε λάθος ή τέλος φορτώθηκα για 10χρ την δικιατου επιλογή; Τουλάχιστον άσε να διαλέξω εγώ ώστε να μη έχω τα μούτρα μετά από 6-8μηνες να σου πω "Το σκυλί είναι υπερευαίσθητο, αδύνατον να συνεχίσει παραπέρα η εκπαίδευση" ή "Δεν έχει καθόλου ενδιαφέρον να αλληλεπίδραση μαζί μου για να το εκπαιδεύσω".
 
  • Like
Reactions: Siegfried


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.594
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3