Σημάδια στο πρόσωπο και σώμα - Σταφυλόκοκκος

fotis_utmost

Well-Known Member
23 Απριλίου 2012
501
0
California
Γεια χαρά,

δυστυχώς έχουμε προβληματάκι με τη μικρή...

Τη Παρασκευή είδαμε για πρώτη φορά κάτι παράξενα σημάδια στο πρόσωπο και στον λαιμό που μέχρι την Κυριακή όμως είχαν μεγαλώσει και πολλαπλασιαστεί σε διάφορα σημεία του σώματος. Τα σημάδια είναι σα γρουμπουλάκια/σπυράκια τα οποία ανοίγουν και βγάζουν λίγο αίμα και πύον.

Δευτέρα πρωί πρωί στη γιατρό, η οποία αφού πήρε ξέσμα από κάποια σημεία μας είπε ότι είναι σταφυλόκοκκος. Της έκανε ένεση αντιβίωσης και μας είπε να την ξαναδεί σε μια βδομάδα. Ελπίζω να περάσει σύντομα γιατί η μικρή φαίνεται ότι έχει ευαισθησία στα δερματικά θέματα. Πάντως ξύνεται ελάχιστα και από όρεξη για παιχνίδι άλλο τίποτα...

Έχουμε σταματήσει τα πολλά φιλιά :), αν και δε ξέρω πόσο θα μπορούμε να κρατηθούμε ακόμα.

Αλοιφή δε μας έδωσε η γιατρός, μόνο την ένεση. Απλά λόγω του ότι ανοίγουν οι πληγές και ματώνουν αναρωτιέμαι μήπως θα ήταν καλό να βάζουμε κάτι πάνω.

Για ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω φωτό. και πείτε καμιά γνώμη.

Ευχαριστώ

κεφάλι

κεφάλι

Λαιμός

Λαιμός, ρουθούνι, κεφάλι

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Περαστικα να ειναι! :)

Η ευασθησια στα δερματικα που λες κατα πασα πιθανοτητα οφειλεται στον καφρο που φροντισε να την ξεφορτωθει και να την αποκοψει απο τη μανα της. Μην ανησυχεις ομως φτιαχνονται αυτα! Μπραβο και παλι για το ευτυχισμενο κουταβι που εχετε αναθρεψει! ;)

Αν η γιατρος ειπε οχι τοτε εγω τι να πω... το μπεταντιν σε αλοιφη δεν θα εκανε κακο αλλα δεν ξερω αν θα εκανε και κατι παραπανω απο την αντιβιωση. Λογικα με τη σωστη αντιβιωση ειναι μια χαρα καλυμμενη.

fotis_utmost

Well-Known Member
23 Απριλίου 2012
501
0
California
Κι εγώ σκέφτομαι ότι η ευαισθησία ίσως οφείλεται στο ότι τη βρήκαμε 5-7 ημερών και δεν έχει αναπτύξει ισχυρό ανοσοποιητικό. Έχανε τρίχες χωρίς να βρούμε τον λόγο (τελικά αφού αποκλείσαμε όλα τα ενδεχόμενα καταλλήξαμε ότι ίσως είναι ορμονικό) και τώρα αυτό. Φαίνεται ότι μόλις την πειράζει κάτι αμέσως ο οργανισμός επηρεάζεται και δεν έχει δύναμη να αντιδράσει...

Τέσπα, μεις τη λατρεύουμε όπως και να χει τη μικρή μας...

Πως έγινε και πως τη βρήκαμε...

1 μήνα της δίναμε υποαλλεργική τροφή και δω και 2 μέρες τρώει Orijen 6 Fish. Ίσως πρέπει να κάνουμε και εξετάσεις για να δούμε σε τι έχει αλλεργίες, αν έχει...

apoth13

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
199
1
Athens
περαστικα περαστικα...απλα ακολουθα την θεραπεια που λεει ο γιατρος,και εαν θελεις δευτερη γνωμη το καλυτερο ειναι να ρωτησεις παλι γιατρο :)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Αχ βρε τη Μαγιούλα! Ταλαιπωρείται παλι.

Πάρε εναν κτηνιατρο το πρωι και πες του τι να βάζεις πάνω στις πληγιτσες. Αν χρειάζεται.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.426
περαστικά στην μαγια φώτη! έχει γίνει ολόκληρη γυναικα από το καλοκαίρι που την γνωρίσαμε!!! :)

fotis_utmost

Well-Known Member
23 Απριλίου 2012
501
0
California
Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές! Το θέμα με όλα αυτά τα μικροπροβλήματα (δερματικά και μη) είναι ότι πάνω που αρχίζουμε να παίρνουμε τα πάνω μας ψυχολογικά μας ξαναρίχνουν... Πάντως η μικρή δε καταλαβαίνει τίποτα, η όρεξη για παιχνίδι στο κόκκινο.

Αλεξια μπαρφ έχω σκεφτεί, αλλά διαφωνεί η γυναίκα για τους γνωστούς λόγους. Πιστεύεις ότι με μπαρφ θα λυθούν αυτά τα θέματα; Η γιατρός είπε ότι μπορεί να είναι και ορμονικά και μετά τον πρώτο οίστρο να φύγουν. Ίσως να πρέπει να το ψάξουμε πιο σοβαρά το θέμα μπαρφ πάντως.

θενκς

fotis_utmost

Well-Known Member
23 Απριλίου 2012
501
0
California
Αυτη ειναι η γατα που της την επεφτε στην αρχη? ;)
χαχαχα, όχι! Η γάτα είναι πλέον στη μητέρα μου, γιατί ήταν απίστευτα καλομαθημένη και δε μπορούσε να δεχτεί τη Μάγια. Το γατί που βλέπεις μας βρήκε ένα βράδυ που είχα βγάλει τη Μάγια βόλτα στη γειτονιά και μας πήρε από πίσω. Μπήκε σπίτι σα να έμενε εδώ από καιρό, έγινε κολλητό με τη Μάγια και πλέον μένει μαζί μας...

Βέβαια ψάχνουμε να του βρούμε ένα καλό σπίτι, γιατί είναι εντελώς σπιτόγατο, και εμείς θα φύγουμε για εξωτερικά το Δεκέμβρη. Οπότε, αν κάποιος φίλος από Πάτρα ή Αθήνα ενδιαφέρεται... :)

fotis_utmost

Well-Known Member
23 Απριλίου 2012
501
0
California
Από σας που είχατε παρόμοια δυσάρεστη εμπειρία, σε πόσο καιρό περίπου άρχισαν να φεύγουν τα σημάδια;

Τώρα είμαστε στη φάση που στα περισσότερα έχει φύγει ο εξωτερικός μανδύας (καύκαλο) και έχει μείνει το ροζ δέρμα.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Περαστικά σας.:)
Η Ρούνη πέρσι κάποια στιγμή έβγαλε κάτι τέτοια σημάδια, για άλλους λόγους.
Επανήλθε πλήρως μετά από μερικούς μήνες, εννοώ να ξαναβγεί το τρίχωμα και να είναι όπως πριν ακριβώς.

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Περαστικα σας..και πανω απ'ολα,αγυριστα,δεν εχει πιο σπαστικο πραμα απο τα δερματικα.
Να ρωτησω κατι..το ξεσμα που πηρε το κοιταξε αμεσως η εκανε καλλιεργεια? Η τα εχω μπερδεψει εγω στο κεφαλι μου? Ρωταω γιατι και 'μεις θα παμε αυριο για κατι αναλογο (σιγα μη μεναμε στην απ'εξω..)
Απ'οτι διαβασα η καλλιεργεια χρειαζεται καποιες μερες.