Σημείο χωρίς τρίχες στη ράχη του

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Πριν μερικούς μήνες την ώρα που τον βούρτσιζα με το furminator είχα παρατηρήσει οτι έμεινε πάνω στη χτένα ένα μικρό κομμάτι από το δέρμα του με τρίχες πάνω. Κοίταξα το σημείο και είδα οτι όντως είχε φύγει το πολύ εξωτερικό σημείο του δέρματος του σ' εκείνο το σημείο, χωρίς αίμα ή τίποτα άλλο περίεργο. Δεν κατάλαβα ποτέ από τι προκλήθηκε αυτό, γιατί για να έγινε με το βούρτσισμα αποκλείεται αφού δεν ασκώ σχεδόν καθόλου πίεση.

Το είχε δει τότε ο κτηνίατρος και είχει πει οτι δεν ήταν τίποτα ανησυχητικό, κι οτι μάλλον θα είχε ξυθεί ο σκύλος και το 'γδαρε. Απλά μου είχε πει να μην βουρτσιζω σ'εκείνη την περιοχή μέχρι να στρώσει.

Οπότε από τότε και ύστερα ουτε καν το πείραζα εκείνο το σημείο κι επειδή σήμερα κάτι δε μου άρεσε έτσι όπως το βλεπα, το 'ριξα μια ματια και είδα οτι δεν έχει βγάλει καθόλου τρίχες εκεί και ίσως, σίγουρος δεν είμαι, να είναι και λίγο μεγαλύτερη η επιφάνεια χωρίς τρίχες σε σχέση με τότε που είχε γίνει η πληγή. Επίσης δεν είναι άσπρο όπως το υπόλοιπο δέρμα του, αλλά σαν ροζ και εντελώς ξερό. Δεν το είχα πάρει χαμπάρι τόσο καιρό και γιατί δεν το πείραζα εκείνο το σημείο, αλλα και γιατί καλυπτόταν απο τις υπόλοιπες τρίχες οπότε δεν φαινόταν τίποτα.

Πάντως δεν φαίνεται ούτε να τον φαγουρίζει (δεν τον έχω δει ποτέ να ξύνεται εκεί), ούτε να τον πονάει.

Θα τον πάω οπωσδήποτε στον κτηνίατρο μες στη βδομάδα, αλλά έχετε μήπως καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι?

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Όχι, τίποτα απολύτως, για να το δει ακριβώς όπως είναι ο κτηνίατρος. Μη βάλω τίποτα και το κάνω και χειρότερα.

Απλά λίγο που έψαξα στο ίντερνετ για δερματοπάθειες των σκύλων, όλες είχαν σαν βασικό σύπμτωμα τη φαγούρα κι όπως είπα πιο πάνω δεν παρατήρησα ποτέ να ξύνεται σ'εκείνο το σημείο.

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Κόψε το furminator!

Αν δεν ξέρεις πως να το χρησιμοποιείς μπορεί να ξεμαλλιάσεις στην κυριολεξία τον σκύλο σου!

Επιφυλάσσομαι να σου πω για περεταίρω για να μην σε ανησυχήσω...
Πάνε στον γιατρό να δει αν έχει κάτι δερματικό και μετά κόψε το furminator και βλέπεις αν είναι από το ξεμάλλιασμα ή εν τέλει συμβαίνει κάτι άλλο...

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Το 'χω κόψει εδώ και καιρό το furminator Στέλιο, όταν διάβασα σχετικά ποστ εδώ στο φόρουμ.

Απλά πραγματικά δε νομίζω να έγινε η ζημιά έτσι. Εκτός αν είχε κανα κόμπο και πιάστηκε στο furminator κι έγινε έτσι η δουλειά... Αλλά δε θα πονούσε ο σκύλος αν ήταν από ξεμάλλιασμα στο βούρτσισμα? Τι να πω...?

Θα περιμένω να δω τι θα πει ο κτηνίατρος.

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Jackson,
για τα δερματικα σου προτείνω τον παρακάτω γιατρό.
Τον έχω επισκευτεί μια φορά για άλλα θέματα και έμεινα ικανοποιημένος. Επίσης έχω ακούσει αρκετές καλές γνώμες και είναι ειδικός στα δερματικά.
Αν θες κάτι παραπάνω στείλε μου μήνυμα.
ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ --- Κτηνίατρος - Δερματολόγος

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Πληροφορίες για ασχημα αποτελεσματα απο την χρηση τιου furminator?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Jackson,
για τα δερματικα σου προτείνω τον παρακάτω γιατρό.
Τον έχω επισκευτεί μια φορά για άλλα θέματα και έμεινα ικανοποιημένος. Επίσης έχω ακούσει αρκετές καλές γνώμες και είναι ειδικός στα δερματικά.
Αν θες κάτι παραπάνω στείλε μου μήνυμα.
ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ --- Κτηνίατρος - Δερματολόγος
Για την Θεσσαλονίκη μιλάμε...:D

Πετρος+Μαρια

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2011
201
0
Αθήνα
jackson ειχα παθει με το μικρο ακριβως τοιδιο οτν ηταν 3 μηνων ομως εκει που βουρτσιζω γινεται ακριβως αυτο που λες εμεινε εν αστρογγυλο πραμα,δερμα μονο,πηγαμε στο γιατρο και πηρε ξυσμα για καλλιεργεια και μας ειπε να το παρακολουθουμε μηπως μεγαλωσει,αυτο δε μεγαλωσε και τελικα δεν ειχε ουτε μυκητες,το μικρο δεν τον ενοχλουσε καν ουτε πριν ουτε μετα και ο γιατρος ειπε οτι μπορει καπου να χτυπησε να εγινε κακαδι ολο αυτο και να βγηκε με τις τριχες μαζι και μη φοβασαι δε θα μεινει καραφλος εκει!!!χαχαχαχαχα εμας στην αρχη εβγαλε ασπρες τριχες και μετα μαυρες και ουτε γατα ουτε ζημια....μπορει να μην εχουμε καν το ιδιο προβλημα απλα σου λεω μια περιπτωση να σε καθησυχασω...

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
jackson ειχα παθει με το μικρο ακριβως τοιδιο οτν ηταν 3 μηνων ομως εκει που βουρτσιζω γινεται ακριβως αυτο που λες εμεινε εν αστρογγυλο πραμα,δερμα μονο,πηγαμε στο γιατρο και πηρε ξυσμα για καλλιεργεια και μας ειπε να το παρακολουθουμε μηπως μεγαλωσει,αυτο δε μεγαλωσε και τελικα δεν ειχε ουτε μυκητες,το μικρο δεν τον ενοχλουσε καν ουτε πριν ουτε μετα και ο γιατρος ειπε οτι μπορει καπου να χτυπησε να εγινε κακαδι ολο αυτο και να βγηκε με τις τριχες μαζι και μη φοβασαι δε θα μεινει καραφλος εκει!!!χαχαχαχαχα εμας στην αρχη εβγαλε ασπρες τριχες και μετα μαυρες και ουτε γατα ουτε ζημια....μπορει να μην εχουμε καν το ιδιο προβλημα απλα σου λεω μια περιπτωση να σε καθησυχασω...
Και στον δικό μου κάτι τέτοιο πρέπει να ΄ναι γιατί κι αυτός έβγαλε μερικές άσπρες τρίχες σ'εκείνο το σημείο, ταιριάζουν πολύ οι περιπτώσεις μας οπότε μπορεί να έπαθε το ίδιο κι ο δικός μου. Είναι ακριβώς όπως το λες σαν κακάδι και μερικές άσπρες τρίχες στο σημείο.

Με καθησύχασες λίγο δεν μπορώ να πω, αλλά όπως και να 'χει τον τελευταίο λόγο θα τον έχει ο κτηνίατρος.

underdog ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, αλλά όπως είπε κι ο Στέλιος είμαστε Θεσσαλονίκη :)

Πετρος+Μαρια

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2011
201
0
Αθήνα
Και στον δικό μου κάτι τέτοιο πρέπει να ΄ναι γιατί κι αυτός έβγαλε μερικές άσπρες τρίχες σ'εκείνο το σημείο, ταιριάζουν πολύ οι περιπτώσεις μας οπότε μπορεί να έπαθε το ίδιο κι ο δικός μου. Είναι ακριβώς όπως το λες σαν κακάδι και μερικές άσπρες τρίχες στο σημείο.

Με καθησύχασες λίγο δεν μπορώ να πω, αλλά όπως και να 'χει τον τελευταίο λόγο θα τον έχει ο κτηνίατρος.

underdog ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, αλλά όπως είπε κι ο Στέλιος είμαστε Θεσσαλονίκη :)
ότι και να ναι θα περασει!!περαστικα και ενημερωσε μας...

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Τελικά δεν ήταν κάτι ανησυχητικό, ο κτηνίατρος είπε οτι φαίνεται σαν έγκαυμα από τριβή (τώρα πως το κατάφερε να το κάνει αυτό ο σκύλος,δεν έχω ιδέα...), είναι δηλαδή καθαρά τραυματικό και όχι δερματικό. Μου είπε οτι ίσως βγάλει τρίχες, που λογικά θα είναι άσπρες σαν αυτές που έχουν ήδη βγει, αλλά μπορεί αν έχουν καταστραφεί οι θύλακες να μη βγάλει και καθόλου. Ωστόσο είπε πως και να μη βγάλει δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, έτσι κι αλλιώς προστατεύεται το σημείο απο τις γύρω τρίχες και δε φαίνεται και καθόλου. :)