Σκέψη για απόκτηση σκύλου και πρακτικά προβλήματα

iliaspero

Member
5 Φεβρουαρίου 2012
8
0
Καλησπέρα,

Πρώτον, χαιρετώ τους κυνόφιλους του site :)

Δεύτερον, θα ήθελα να μοιραστώ την περίπτωσή μου. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αποκτήσω σκύλο, αποκλειστικά και μόνο αδέσποτο από κάποια φιλοζωική. Το μόνο θέμα στο οποίο κολλάω είναι ότι λόγω δουλειάς (ιατρός), 4 φορές το μήνα θα λείπω από το σπίτι από το πρωί της μιας ημέρας μέχρι το μεσημέρι της επόμενης. Προσπαθώ να σκεφτώ τι ακριβώς θα μπορούσα να κάνω αυτές τις 4 φορές, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχω κάποιον διαθέσιμο τοπικά να φροντίσει το σκυλί (φαγητό, βόλτα κτλ) όσο θα λείπω. Ποια θα μπορούσε να είναι η πιο οικονομική και φιλική προς το ζώο λύση; Θα ήθελα να λύσω τέτοια πρακτικά θέματα πριν το αποκτήσω, για να μην βρεθώ στη δυσάρεστη θέση εκ των υστέρων να μην μπορώ να του δώσω όσα χρειάζεται.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

ΥΓ: Μένω Μελίσσια.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Προσπαθώ να σκεφτώ τι ακριβώς θα μπορούσα να κάνω αυτές τις 4 φορές, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχω κάποιον διαθέσιμο τοπικά να φροντίσει το σκυλί (φαγητό, βόλτα κτλ) όσο θα λείπω. Ποια θα μπορούσε να είναι η πιο οικονομική και φιλική προς το ζώο λύση;
Μια συνεννόηση-συμφωνία με το Puppies Park ίσως;

socratew

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
158
0
φιλε η κοπελια μου ειναι ειδικευομενη γιατρος και δεν της μενει χρονος να ασχοληθει οπως πρεπει και θελει η καλυτερη επιλογη για εσενα ειναι να κανεις υπομονη και οποτε βρεις χρονο να προχωρησεις σε αγορα καουταβιου

iliaspero

Member
5 Φεβρουαρίου 2012
8
0
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

socratew, αν έχεις μια δουλειά 9-4 με 4 φορές το μήνα εφημερία, αν βρεθεί λύση για φιλοξενία αυτές τις 4 μέρες, νομίζω ότι κάλλιστα μπορείς να δώσεις σπίτι σε ένα αδέσποτο.

btw δεν μιλάω για κουτάβι. Το κουτάβι θέλει commitment.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Θα έλεγα Puppies Park, ίσως και να το έπαιρνες μαζί σου αν πας με αυτοκίνητο; Εκτός βέβαια κι αν δεν μπορείς. Πάντως μπράβο σου που θες να πάρεις αδέσποτο και ενήλικο, μακάρι κι άλλοι να σκέφτονταν όπως εσύ. :)

iliaspero

Member
5 Φεβρουαρίου 2012
8
0
Λοιπόν, έριξα μια ματιά στο puppies park αλλά δεν μπορείς, από όσο κατάλαβα, να το αφήσεις και βράδυ. Επειδή έχω ακούσει τα χειρότερα για τις πανσιόν, άλλη εναλλακτική παίζει;;

Sara, μακάρι να μπορούσα να το πάρω στη δουλειά αλλά υποψιάζομαι ότι δεν θα χω πού να το βάλω στο Νοσοκομειο ;)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αντικειμενικά πέρα από κάποια πανσιόν δεν μπορώ να βρω κάποια λύση.., εκτός δικών σου συγγενών ή ίσως κάποια συνεννόηση με την ίδια την φιλοζωική..(να στο κρατάει αυτές τις μέρες..)
Να υπολογίσεις και τις διακοπές..(την πιθανότητα να μην βρίσκεις ξενοδοχεία..κλπ)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
Αυτό που λες έχω ακούσει τα χειροτερα για τις πανσιόν δεν ισχύει για όλες. Υπάρχει πανσιόν που αφήνω πάντα τα σκυλιά μου , το Pallini kennels και έχω να πω μόνο τα καλύτερα. Επίσης κάνε ένα τηλέφωνο στο puppies park γιατί μπορεί να γίνει ειδική συμφωνία και να στον κρατάνε και βράδυ.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Επίσης από οτι ξέρω έχουν και στο puppies park κάποια σκυλάκια που ψάχουν σπίτι...

Θα σου πρότεινα λοιπόν να πας και μια βόλτα απο κει και να μιλήσεις και με τα παιδιά!

Λουνομαμά

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2011
108
1
Ηράκλειο Κρήτης
Θέλεις να υιοθετήσεις αδεσποτάκι, που να είναι και ενήλικο, και κάνεις τα κουμάντα σου για την ευζωία του πριν καν το υποδεχθείς.

Faith in humanity: restored :)

Μια φορά που χρειάστηκε να λείψω, το Λούνο μου τον άφησα σε ένα εκπαιδευτή εδώ στο Ηράκλειο, ο οποίος έχει και υποδομές για τη φιλοξενία σκύλων. Μια χαρά τον πήρα πίσω, χαρούμενο και παιχνιδιάρη όπως πάντα, και έκανε και τρελές χαρές στον εκπαιδευτή. Νομίζω ότι τα σκυλιά το βλέπουν λίγο σαν "κατασκήνωση" , παίζουν και με τα άλλα σκυλάκια και περνάνε μια χαρά.

Απλά θα σου κοστίζει κανένα 80ρι ευρώ το μήνα. Και δεν το συζητώ ότι πρέπει να το ψάξεις πολύ καλά που θα τον αφήσεις.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν είσαι βέβαιος ότι το τωρινό πρόγραμμα των εφημεριών σου θα παραμείνει, και δεν θα χρειάστεί στο μέλλον να κάνεις περισσότερες κάθε εβδομάδα, η πανσιόν για μια μέρα την εβδομάδα είναι μια λύση!
Σε αντίθετη περίπτωση, τελικά μάλλον τον σκύλο θα τον έχει η πανσιόν κι όχι εσύ....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
Επίσης από οτι ξέρω έχουν και στο puppies park κάποια σκυλάκια που ψάχουν σπίτι...

Θα σου πρότεινα λοιπόν να πας και μια βόλτα απο κει και να μιλήσεις και με τα παιδιά!

Τώρα που το ανέφερε η Αλίκη έχουν στο πάπις πάρκ αυτή την εποχή ένα γλυκήτατο κουταβάκι, πολύ ήσυχο και ήρεμο που ήθελε αγκαλίτσες και μόλις είδε ένα παιδάκι που είχε φέρει το σκυλάκι του εκεί κόλλησε μαζί του και δεν έφευγε από κοντά του. Δυστυχώς δεν τράβηξα φωτογραφίες αλλά αν σε ενδιαφέρει πέρασε να το δεις.

onokio

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
70
0
Κερατσίνι
Τώρα που το ανέφερε η Αλίκη έχουν στο πάπις πάρκ αυτή την εποχή ένα γλυκήτατο κουταβάκι, πολύ ήσυχο και ήρεμο που ήθελε αγκαλίτσες και μόλις είδε ένα παιδάκι που είχε φέρει το σκυλάκι του εκεί κόλλησε μαζί του και δεν έφευγε από κοντά του. Δυστυχώς δεν τράβηξα φωτογραφίες αλλά αν σε ενδιαφέρει πέρασε να το δεις.
Μήπως λες για το τιγρε το πιτμπουλακι ; sorry για το off topic
Αν λες για αυτο είναι αξιολατρευτο

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.949
20.368
iliaspero καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Μπράβο σου που ψάχνεσαι τόσο, πριν. Σίγουρα θα καταφέρεις να βρεις λύση.
Κι εμένα στο Puppies Park πήγε αμέσως το μυαλό μου.
Και γιατί μένεις πολύ κοντά και θα σε εξυπηρετεί και γιατί όντως εχουν μαζεμένα διάφορα αδέσποτα που μπορεί κάποιο να σου κάνει κλικ και γιατί μπορεί να κάνεις ειδική συμφωνία για διανυκτέρευση.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, αξίζει τον κόπο μια βόλτα από κει ;)

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
7
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
εμενα παντως η μικρή παει οταν φευγω ταξιδια στο I lovedogs ειμαι πολυ ευχαριστημένος εχω κανει και ξαφνικες να δω τι παιζει και όλα καλά
Δεν ειναι φτηνό αλλά ειναι καλό για μένα ....ΙΜΟ

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Σε κάθε περίπτωση ότι και να προτείνουμε εμείς εδώ, θα ρίξεις μόνος σου μία ματιά και θα κρίνεις ποια σε καλύπτει προσωπικά κάνοντας ερωτήσεις και βλέποντας τον χώρο.

Γενικά..δεν είναι και το καλύτερο οι πανσιόν.., με την έννοια του "δεν είσαι εσύ"..!!

Μιλώντας ειδικότερα τα σαββατοκύριακα.. που στις περισσότερες μένουν πίσω μη ειδικευμένο προσωπικό και την τηλεφωνική επικοινωνία που ορίζεται ανάμεσα σε πολύ συγκεκριμένες ώρες μέσα στην εβδομάδα.

Last edited: