Σκέψη για απόκτηση σκύλου και πρακτικά προβλήματα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.949
20.368
Για να μην υπάρχουν σύννεφα...το puppies park δεν είναι πανσιόν.
Επικρατούν πολύ ειδικές συνθήκες διαμονής, επιλεγμένων σκύλων.
Και εννοείται ότι πουθενά δεν είναι σαν στο σπίτι μας,

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
σε dogsitter. θα αποκτησεις και εσυ και ο σκυλος σου μια πιο προσωπικη σχεση με τον/την dogsitter και θα ειναι κατι σαν δευτερο σπιτι του. το προτιμω απο την λυση της πανσιον.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εφόσον όμως της έχουμε εμπιστοσύνη..

Μερικές φορές και κάποιοι εκπεδεύτες κρατάνε στο σπίτι τους..και αυτή ίσως είναι μία καλή περίπτωση.., εφόσον βέβαια μας εμπνέει και τον εμπιστευόμαστε!

iliaspero

Member
5 Φεβρουαρίου 2012
8
0
Σας ευχαριστώ όλους και όλες για τις πολύ χρήσιμες απαντήσεις. Τελικά μίλησα με τη φιλοζωική χαλανδρίου, όπου και βρήκα δύο σκυλάκια που μου κάνανε κλικ, και είναι αρκετά οργανωμένοι μια και εθελοντές αναλαμβάνουν με ένα συμβολικό ποσό φιλοξενία για μικρά διαστήματα. Θα τσεκάρω όμως και το puppies park γιατί ακούγεται διασκεδαστικό! Τώρα προσπαθώ μόνο να αποφασίσω μεταξύ των δύο που είδα. Και σόρυ που ξεφεύγω από το θέμα, επομένως αν είναι τελείως off topic δέχομαι προσωπικά μηνύματα.. Η μία είναι 3χρονη μικρόσωμη ημίαιμη λαμπραντορίνα, πολύ ήσυχη αλλά και φιλική, έδειξε κοιλίτσα αμέσως κτλ. Η άλλη είναι μια πολύ όμορφη 2χρονη που φατσικά φέρνει σε τζακ ράσελ αλλά δεν είναι, γιατί είναι πιο μεγάλη (μεσαίου μεγέθους, περί τα 18 κιλά). Είναι πολύ πιο διαχυτική, πηδάει συνέχεια και δίνει φιλάκια στη φάτσα, κάτι το οποίο με ξενίζει επειδή είμαι και πρωτάρης, και ίσως δεν με κάνει να νιώθω το ίδιο άνετα. Μπορεί να σας ακούγεται λίγο αστείο, αλλά το μοιράζομαι με κάθε ειλικρίνεια.. Αν θα την ήθελα λίιιιγο λιγότερο διαχυτική, θα χωρούσε εκπαίδευση πάνω σε αυτό; Είναι σαν σκυλί πιο νευρικό και έντονο σε σχέση με την ξανθούλα, αλλά έχει κάνει σε σπίτι, ενώ η πρώτη όχι. Πιστεύετε ότι όλα αυτά θα πρέπει να με κάνουν να διαλέξω ή είναι όλα θέμα εκπαίδευσης τελικά; Σκέφτομαι να μιλήσω και με εκπαιδευτή παρεμπιπτόντως, όντας newbie... Κάθε πρόταση/άποψη ευπρόσδεκτη!

ΥΓ: Για όσους το ψάχνουν, θα δείτε ότι ξεκίνησα να γράφω στο φόρουμ ρωτώντας για εκτροφείς scottish terrier, επειδή μου αρέσουν σαν ράτσα. Πολύ σύντομα όμως διαπίστωσα πόσο μάταιο είναι να ψάχνει κάποιος για ράτσα από εμπόρους σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που χιλιάδες αδέσποτα ψάχνουν σπίτι. Όποιος επισκεφθεί χώρο που φυλάει ζώα κάποια φιλοζωική και έρθει σε επαφή με αυτά τα ζωάκια, θα καταλάβει. Και μόνο από την απίστευτη χαρά τους όταν τα βγάζεις μια δοκιμαστική βόλτα... Ενισχύστε τις φιλοζωικές, υιοθετήστε αδέσποτο.

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Για όσους το ψάχνουν, θα δείτε ότι ξεκίνησα να γράφω στο φόρουμ ρωτώντας για εκτροφείς scottish terrier, επειδή μου αρέσουν σαν ράτσα. Πολύ σύντομα όμως διαπίστωσα πόσο μάταιο είναι να ψάχνει κάποιος για ράτσα από εμπόρους σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που χιλιάδες αδέσποτα ψάχνουν σπίτι. Όποιος επισκεφθεί χώρο που φυλάει ζώα κάποια φιλοζωική και έρθει σε επαφή με αυτά τα ζωάκια, θα καταλάβει. Και μόνο από την απίστευτη χαρά τους όταν τα βγάζεις μια δοκιμαστική βόλτα... Ενισχύστε τις φιλοζωικές, υιοθετήστε αδέσποτο.
Μεταξύ μας, τα είπες όλα!!!

Τότε, γιατί γράφω εγώ? Είναι απλό... ένιωσα ότι ένα thanks δε φτάνει...:)

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Αχ τι ωραια! Διαβαζεις μια στο τοσο εστω ενα τετοιο ποστ, βλεπεις εναν ανθρωπο συνειδητοποιημενο να το ψαχνει σωστα και σε βαθος......τελικα υπαρχει ελπιδα!

Οσον αφορα την επιλογη. Χμμμ σαν πρωταρης και με δυσκολη δουλεια θα σου προτεινα να παρεις τον πιο ηπιο σκυλο. Ισως χρειαστεις και με αυτον την βοηθεια εκπαιδευτη αλλα τουλαχιστον δεν θα εχεις να αντιμετωπισεις ενεργητικοτητα και ενθουσιασμο τετοιο που ισως σε εξαντλησει.

Καλη πορεια και καλη ζωη να εχεις οποιο συντροφακι και αν διαλεξεις!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Πραγματικά μου έφτιαξε τη διάθεση αυτό το thread :)
Στη θέση σου θα διάλεγα την ξανθούλα!