Σκέψη-πρόταση

7 Μαρτίου 2011
9
0
Θα ήθελα να μοιραστώ μια σκέψη μαζί σας.

Θεωρώ πως θα έπρεπε να καταγραφούν όλα τα σκυλιά της χώρα ςυποχρεωτικά από ένα αρμόδιο όργανο(που ίσως υπάρχει ήδη,κ.ο.ε), και μέσω ειδικών μελετών να προσδιοριστεί πόσες γέννες μπορούν να πραγματοποιηθούν κάθε χρόνο χωρίς να επιβαρύνονται έτσι άνθρωποι και σκύλοι μαζί.Όσον αφορά την καθαροαιμία ή όχι μικρή σημασία πιστεύω έχει.Θα μπορούσε επίσης μετά από κάποιο αριθμό γενών το σκυλί να στειρώνεται υποχρεωτικά

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Για την Ελλάδα λέμε; χα-χα
Εδω δεν μπορουν να καταγράψουν πόσοι είμαστε νόμιμα και μη, θα καταγράψουν τους σκύλους; Πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω.. Μακάρι να φτάσουμε να το κάνουμε και αυτό πάντως. Θα ήταν πολύ καλό για τη χώρα μας και τα σκυλάκια της.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.365
Καταρχάς, η υποχρεωτική καταγραφή υποτίθεται ότι υφίσταται ήδη, μέσω του microchip.

Εχω όμως κι εγώ να προτείνω κάτι. Να απαγορευτεί δια ροπάλου η αναπαραγωγή σκύλων, παντός τύπου, με εξαίρεση πάρα πολύ λίγους και σωστούς εκτροφείς. Και να στειρώνονται υποχρεωτικά όλα τα σκυλιά, εκτός των παραπάνω εκτροφέων, πριν προλάβουν να κάνουν έστω και μία γέννα.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Οι φασιστικές λύσεις μπορεί να είναι αποτελεσματικές, αλλά με βρίσκουν ιδεολογικά αντίθετη.
Αυτό έλειπε να υποχρεωθώ εγώ να και όλοι οι συνειδητοποιημένοι σκυλο-ιδιοκτήτες να χειρουργήσουμε τα ζώα μας, για το γενικό καλό. Εφ' όσον κάποιος ελέγχει το ζώο του πρέπει να μπορεί να αποφασίζει και αν θα το στειρώσει ή όχι.
(άλλο τα αδέσποτα)

(Για την ιστορία, μάλλον θα στείρωνα το θηλυκό μου σκύλο, αν είχα. Ποτέ αρσενικούς)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Εγώ πάντως συμφωνώ με τη mareco και δεν το βρίσκω καθόλου φασιστικό. Αντιθέτως το βρίσκω πολύ αποτελεσματικό αλλά απίθανο να συμβεί :(

(σιγα μην είναι αποτελεσματικές οι φασιστικές λύσεις)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Θεωρώ πως θα έπρεπε να καταγραφούν όλα τα σκυλιά της χώρα ςυποχρεωτικά από ένα αρμόδιο όργανο(που ίσως υπάρχει ήδη,κ.ο.ε), και μέσω ειδικών μελετών να προσδιοριστεί πόσες γέννες μπορούν να πραγματοποιηθούν κάθε χρόνο χωρίς να επιβαρύνονται έτσι άνθρωποι και σκύλοι μαζί.Όσον αφορά την καθαροαιμία ή όχι μικρή σημασία πιστεύω έχει.Θα μπορούσε επίσης μετά από κάποιο αριθμό γενών το σκυλί να στειρώνεται υποχρεωτικά
Αυτό μου θυμίζει λιγάκι τη νομοθεσία της ...Κίνας, όπου απαγορεύεται το ζευγάρι να γεννάει παραπάνω από ένα παιδί...
Μπαίνουμε σε "βαθιά" νερά, με τον τρόπο αυτό...

...Να απαγορευτεί δια ροπάλου η αναπαραγωγή σκύλων, παντός τύπου, με εξαίρεση πάρα πολύ λίγους και σωστούς εκτροφείς. Και να στειρώνονται υποχρεωτικά όλα τα σκυλιά, εκτός των παραπάνω εκτροφέων, πριν προλάβουν να κάνουν έστω και μία γέννα.
Κάνε με προφήτη, να σε κάνω πλούσιο!!!
Σας παραπέμπω στα δεκάδες θέματα περί επιλογής εκτροφέα, περί ευσυνείδητου - υπεύθυνου - σωστού εκτροφέα κλπ... Θάπρεπε να ξέρουμε τον αλγόριθμο καθορισμού αυτού του εκτροφέα! Και θα απαιτείτο άδεια λειτουργίας εκτροφείου, με συγκεκριμένα κριτήρια και ...κάπου θα σκαλώναμε στα "κλειστά επαγγέλματα"...

...Για την ιστορία, μάλλον θα στείρωνα το θηλυκό μου σκύλο, αν είχα. Ποτέ αρσενικούς
Μη το βλέπεις απόλυτα...
Υπάρχουν αρσενικοί σκύλοι που στειρώνονται, μόνο και μόνο λόγω επιθετικού χαρακτήρα, ώστε να "ηρεμήσουν" (αν ηρεμήσουν...) λίγο.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Σας παραπέμπω στα δεκάδες θέματα περί επιλογής εκτροφέα, περί ευσυνείδητου - υπεύθυνου - σωστού εκτροφέα κλπ... Θάπρεπε να ξέρουμε τον αλγόριθμο καθορισμού αυτού του εκτροφέα! Και θα απαιτείτο άδεια λειτουργίας εκτροφείου, με συγκεκριμένα κριτήρια και ...κάπου θα σκαλώναμε στα "κλειστά επαγγέλματα"...
Αυτά ακριβώς σκεφτόμουν και είπα ότι αποκλείεται να γίνει :(

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Μη το βλέπεις απόλυτα...
Υπάρχουν αρσενικοί σκύλοι που στειρώνονται, μόνο και μόνο λόγω επιθετικού χαρακτήρα, ώστε να "ηρεμήσουν" (αν ηρεμήσουν...) λίγο.
Johnk αναφερόμουν στην προληπτική στείρωση που πιθανόν θα έκανα στη θηλυκιά μου για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, αλλά όχι στον αρσενικό μου (ένας απ' τους λόγους που δε θέλω θηλυκούς σκύλους). Φυσικά θα προχωρούσα σε στείρωση αρσενικού αν συνέτρεχαν σοβαροί λόγοι υγείας ή προβληματικής συμπεριφοράς που δε λυνόταν με άλλο τρόπο...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...ένας απ' τους λόγους που δε θέλω θηλυκούς σκύλους...
(άλλο ένα) off-topic

Τι να πω κι εγώ ακόμα παλεύω - προσπαθώ να στηρίξω τη σκέψη ότι "δεν πειράζει, πάρε και ένα αρσενικό, δεν θα σε ...δαγκώσει"...

Αλλά, αυτό που με κρατάει (ακόμα) "πιστό" στις θηλυκιές (με όλα τα "μειονεκτήματα" που ανέφερες) είναι αυτή η (ανεπανάληπτη) γλύκα, αυτή η σταθερότητα του χαρακτήρα τους...:)

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Ωραια προταση.
Μια απορια αρκετα ευλογη.
Ποιοι θα εινια οι ''καλοι'' εκτροφεις και ποιοι οι κακοι?

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
για την εκτροφή λόγο έχουν ή καλύτερα να πω -θα έπρεπε να έχουν- οι όμιλοι....
άρα το ''καλός'' 'η ''κακός'' εκτροφέας δεν θα έπρεπε να είναι μια υποκειμενική άποψη -δική μου/σου/του- όπως είναι τώρα- αλλά μια κρίση που θα τεκμηριώνεται μέσα απο θεσμοθετημένες διαδικασίες.....

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
ας καταγραφούν όλοι οι σκύλοι για αρχή........
και μετά βλέπουμε

ας μην συζητάμε που θα πάμε μόλις ανακαλυφθεί η αντιβαρύτητα.......

babster

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2010
118
0
Το "ελέυθερη αγορά" που διατυμπανίζεται απ αυτό το φορουμ , που πήγε ρε παιδιά??:cool:

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Και παλι πρεπει να πουμε οτι ο νομος υπαρχει (νομος 3170 - εφ, της κυβερνησεως φυλλο 191 στις 29 ιουλιου 2003)
αλλα δεν εφαρμοζεται ...οπως οι περισσοτεροι στην Ελλαδα αλωστε.
προβλεπει μεταξυ αλλων , οτι οι κατα τοπους Δημοι και Κοινοτητες εχουν την ευθυνη της καταγραφης,
του ελεγχου της σωστης εφαρμογης καθως και το δικαιωμα επιβολης και εισπραξης προστιμων σε αντιθετη περιπτωση , φυσικα ......
για την συντηρηση των υπερεσιων αυτων........
" Αχ Ελλαδα σ'αγαπω......." οπως λεει και το τραγουδι...

Last edited:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
Θεωρώ πως θα έπρεπε να καταγραφούν όλα τα σκυλιά της χώρα ςυποχρεωτικά από ένα αρμόδιο όργανο(που ίσως υπάρχει ήδη,κ.ο.ε), και μέσω ειδικών μελετών να προσδιοριστεί πόσες γέννες μπορούν να πραγματοποιηθούν κάθε χρόνο χωρίς να επιβαρύνονται έτσι άνθρωποι και σκύλοι μαζί.
οι καθαρόαιμοι σκύλοι ελληνικής εκτροφής, όπως και οι σκύλοι απο εκτροφεία του εξωτερικού με export pedigree είναι καταγεγραμμένοι απο τον ΚΟΕ .Ο μέγιστος αριθμός γεννών που είναι επιτρεπτός όπως και η ηλικία και τα διαστήματα που μεσολαβούν ανάμεσα στις γέννες είναι ορισμένα επίσης απο το κανονισμό αναπαραγωγής του ΚΟΕ.

Ο ρόλος της ηλεκτρονικής ταυτοποίησης ΟΛΩΝ των σκύλων είναι πολύ σημαντικός και θα μπορούσε να έχει πολλαπλές χρήσεις εκτός της απλής καταγραφής....... εαν και εφόσον βέβαια η ελληνική πολιτεία ενδιαφερόταν πραγματικά για την εφαρμογή και την ουσιαστικότερη λειτουργία του ....

Όσον αφορά την καθαροαιμία ή όχι μικρή σημασία πιστεύω έχει.Θα μπορούσε επίσης μετά από κάποιο αριθμό γενών το σκυλί να στειρώνεται υποχρεωτικά
η καθαροαιμία βεβαίως και έχει μεγάλη σημασία σε σχέση με την εκτροφή.....

για την στείρωση συμφωνώ με την Chloe με την προϋπόθεση ότι θα δημιουργούταν απο την πολιτεία ένα τελείως διαφορετικό πλαίσιο όσον αφορά τις υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη, που με την δημιουργία των κατάλληλων εκπαιδευτικών και ελεγκτικών μηχανισμών θα προστάτευαν τα ζώα απο την εκμετάλλευση και την κακοποίηση τους....(άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλ......:rolleyes:)