Σκουλήκια ή κάτι άλλο;

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Καλησπέρα παιδιά,

Πρώτη φορά γράφω στην κοινότητά σας, για την ακρίβεια μόλις έγινα μέλος. Συγχωρέστε με που δεν θα κάνω αναζήτηση, απλά διάβασα επί τροχάδην τα θέματα της πρώτης σελίδας.

Προψές μας χάρισαν ένα κουταβάκι (pretty much αγνώστου ταυτότητας) και χθες το πήγα στον κτηνίατρο. Ο κτηνίατρος είπε ότι έχει ακροαστικά και έχει φούσκωμα πιθανότατα από σκουληκάκια. Το καημένο όντως ήταν τούμπανο όταν μας το 'φεραν. Μου έδωσε την πάστα Banminth για τα σκουληκάκια (μια φορά τη μέρα για 3 μέρες και στη συνέχεια μια φορά ανά 10 μέρες) και την αντιβίωση Synulox (2 φορές τη μέρα από μισό χάπι για 14 μέρες).

Το κουταβάκι είναι μικρόσωμης ράτσας, τώρα είναι 40κάτι ημερών και ζυγίζει 1 κιλό και 60 γραμμάρια. Είναι αρσενικό.

Το παρακολουθούσα χθες όλη μέρα αλλά δεν ενεργήθηκε. Πριν μισή ώρα σηκώθηκε και έκανε αυτό:

Αυτά είναι τα λεγόμενα σκουληκάκια; Άρα το Banminth δουλεύει; Και αυτό που είναι σα γυμνοσάλιαγκας τι είναι; :confused:

Sorry, αλλά πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο. Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Να σου πω την αλήθεια, κι εγώ πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο :eek:
Ούτε καν, σκουλήκια δεν είχα ξαναδεί, αλλά το άλλο το σχεδιάκι, είναι όντως περίεργο :confused:
Δεν την στέλνεις την φωτό στον γιατρό σου, να του ανοίξεις και την όρεξη; :p
Και όοοοοοολο αυτό, βγήκε από το 1060;;;; :eek::confused::D

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Ψάχνοντας στο ίντερνετ, βλέπω ότι όντως έτσι είναι... Αυτά τα "μακαρονάκια" περιέχονται στην κύστη (;)... Εν τω μεταξύ εμένα μου γύρισαν τα σκώτια μόλις τα είδα. Με είχε προειδοποιήσει η κτηνίατρος ότι θα τα δω και να την πάρω τηλέφωνο, αλλά δε με προειδοποίησε ότι θα δω σκηνή από το Alien!

Μπορώ να πω ότι τα ένιωθα να κουνιούνται όταν το είχα στην αγκαλιά μου και το ηρεμούσα. Τώρα σκέφτομαι ότι τα αυγά τους είναι μεταδοτικά στον άνθρωπο και ψιλοφοβάμαι μην την πάθουμε κι εμείς. Εννοείται ότι πλένω τα χέρια μου μετά από κάθε ενασχόληση με το κουταβάκι, αλλά δεν ξέρω αν έμειναν αυγά στα ρούχα μου και έχω καταπιεί κανένα τυχαία. Έλεγα "κουτάβι είναι, τι αρρώστιες να 'χει".

Εν τω μεταξύ, στάνταρ όλα τα προηγούμενα κουτάβια που είχε ο παππούς μου είχαν σκουλήκια, απλά δεν έτυχε να τα δούμε ποτέ γιατί δεν τα πήγε κανείς στον κτηνίατρο να τους δώσει φάρμακο...

Τώρα πρέπει να βρω τρόπο να τα ξεφορτωθώ για να μη μείνουν αυγά και στη βεράντα... Ιδέες;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Καθάρισε με λίγη χλωρίνη και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.
Φυσικά το σκυλάκι ποτέ, σε χώρο που χρησιμοποιούμε χλωρίνη ε;

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Όχι OK, συνήθως το έχουμε μέσα στο σπίτι, εκεί πηγαίνει μόνο για κακά απ'ό,τι είδα.

Φαίνεται να είναι καλύτερα, έχει περισσότερη όρεξη. Αλλά έχει τρομοκρατήσει εμένα.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Νηματόζωα είναι κάτα πάσα πιθανότητα(η επιστημονική ονομασία είναι toxocara canis),μπορούν να φτάσουν μέχρι και 18εκ. και είναι μεταδοτικά και στον άνθρωπο.
Μαζί με αυτά που σου έδωσε ο κτηνίατρος πρόσθεσε και λίγο ξύδι στο νερό του κουταβιού σου,βιολογικό μηλόξιδο αν έχεις,αν δεν έχεις βάλε από το κανονικό.Περαστικά του..

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Ευχαριστώ παιδιά... Όντως για roundworm μου κάνουν και μένα... Ας ελπίσουμε θα απαλλαχθεί από αυτά σύντομα... :(