Σκουλήκια και αδυνατισμένος σκύλος

Georgiakirki

New Member
10 Νοεμβρίου 2017
2
0
31
Καλημέρα! Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση γιατι νιώθω λίγο χαομένη με το πρόβλημα που έχει προκύψει. Καταρχάς πριν περίπου δύο μήνες βρήκε μια φίλη μου ένα σκυλάκι πεταμένο στα σκουπίδια σε σακούλα σκουπιδιών κλειστή δόξα τω θεώ το βρήκε εγκαίρως κ δεν πέθανε το κακόμοιρο. Μη βρίσκοντας κάποια φιλοζωική πρόθυμη να το κρατήσει και επειδή εκείνη έχει ήδη σκύλο το κράτησα εγώ. Το σκυλάκι όταν το βρηκαμε ηταν ένα μισή μηνών τώρα κοντεύει 4 μηνών. Από τις αρχες που το πήρα σπίτι το σκυλι είχε θέμα με τα κακα του έκανε ευκοιλια κ μια φορά έβγαλε κ αιμα. Γρήγορα κατάλαβα ότι έχει σκουλήκια, η αλήθεια είναι ότι τα είδα κιόλας (λευκά). Ο γιατρός της έδωσε εξτρα χαπακι από αυτό που παίρνουν κάθε μήνα τον πρώτο καιρό τα σκυλάκια. Για την ακρίβεια 3 σε ένα μήνα. Όλα οκ έκανε φυσιολογικά κακά κ δεν έβλεπα σκουλήκια. Το πρόβλημα είναι όμως ότι το σκυλί ενώ ψήλωσε αρκετά είναι πολύ πολύ αδύνατο ενώ στην αρχή δεν ήταν τόσο πολύ. Τρώει κανονικά όση τροφή λέει για την ηλικία της η τροφή και λίγο παραπάνω. Πριν 5 μέρες την πήγα στο γιατρό για το 3ο εμβόλιο και της έδωσε πάλι χάπι κ του είπα για το ότι είναι αδύνατο πολύ κ μου πε ίσως φταίει η τροφή κ να αλλάξω. Έχω αλλάξει ήδη 3 τροφές δεν έχει θέμα τις τρώει όλες κ με όρεξη. Χθες όμως στα κακα του είδα σαν ροζ σκουλήκια φούξια. Και τα είδα κ σήμερα. Τι πρέπει να κάνω εφόσον πήρε το χάπι πριν πέντε μέρες; Κ άλλο χάπι;να κάνω κάτι αλλο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για το μέγεθος

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Λογικά θα χρειαστείς θεραπεία για το συγκεκριμένο σκουλήκι η οποία θα είναι τουλάχιστον 3 μέρες...όμως πρέπει να μιλήσεις με τον κτηνίατρο να του πεις για τα σκουλήκια και την εμφάνιση τους και ίσως χρειαστεί να κάνεις εξέταση κοπράνων.Όπως και να έχει πρέπει να μιλήσεις με κτηνίατρο...

• Like
Reactions: Yorkaddict

Georgiakirki

New Member
10 Νοεμβρίου 2017
2
0
31
Λογικά θα χρειαστείς θεραπεία για το συγκεκριμένο σκουλήκι η οποία θα είναι τουλάχιστον 3 μέρες...όμως πρέπει να μιλήσεις με τον κτηνίατρο να του πεις για τα σκουλήκια και την εμφάνιση τους και ίσως χρειαστεί να κάνεις εξέταση κοπράνων.Όπως και να έχει πρέπει να μιλήσεις με κτηνίατρο...
Ευχαριστώ για την απάντηση. Απλά φοβάμαι μήπως του ξαναδώσει χάπι και τελικά δεν κάνει. Έχω θέμα εμπιστοσύνης με τους κτηνιάτρους γιατί έχω χάσει ένα σκύλο παλαιότερα από λάθος γιατρού.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Μπορείς να πάρεις μια δεύτερη γνώμη απο άλλο κτηνίατρο αν δε εισαι ικανοποιημένη απο τον πρώτο...δυστυχώς το να σου πούμε απο εδώ πάρε χαπάκι ή μη πάρεις δεν είναι σωστό γιατί δε ξέρουμε ούτε πιο παράσιτο είναι(άρα και ποια η σωστη δραστική ουσία) ούτε είμαστε γιατροί...Πάντως αφού είδες σκουλήκι πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα..