Σκύλοι Ήρωες
ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ!!!!!
Έμαθα σήμερα για (άλλη μια) επίθεση σκύλου σε μωρό (Αγγλία) και έχω
"φουλάρει" από άσχημα νέα και "βαριά" θέματα.
Κάτι λίγο χαρούμενο και αισιόδοξο θα μας κάνει κάλο νομίζω.
ΠΧ:
Το 1989 ή 1990 ήταν πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες και παντού στην τηλεόραση της Γερμανίας το εξής περιστατικό, που θα μείνει χαραγμένο στο νου όσων το έμαθαν. (Φρέντσι το θυμάσαι; )
Μου σηκώνεται η τρίχα και τώρα που το σκέφτομαι...
Μια Αμερικάνα (κάτοικος Φρανκφούρτης) με σύζυγο στρατιώτη στον πόλεμο του κόλπου, αποφάσισε να "κλεφτεί" με τον εραστή της και να εξαφανιστεί.
"Ξέχασε" όμως στο σπίτι της το 10 μηνών αγοράκι της και το Ντόμπερμαν του άντρα της (2,5 ετών θηλυκό).
Όταν μετά από σχεδόν ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ οι γείτονες ανησύχησαν με τα έντονα γαυγίσματα του σκύλου και κάλεσαν την αστυνομία, το θέαμα που αντίκρησαν τους άφησε όλους άφωνους (και σόκαρε ολόκληρη τη χώρα).
Ήταν διάσπαρτα σκουπίδια στο σπίτι και δυνατή μπόχα.
Ένα έντονο μονοπάτι από σκουπίδια, χαρτάκια και πατημασιές, οδηγούσε από την κουζίνα στην κούνια του μωρού και υπήρχαν πατημασιές από την τουαλέτα στην κούνια του μωρού.
Και στο κρεβατάκι του υπήρχαν διάφορα χαρτάκια (από Snickers, Mars, πατατάκια, μπισκοτάκια και σελοφάν από ζαμπόν και τυρί κλπ) και πολλές τρίχες του Ντόμπερμαν.
Το μωρό ήταν καθαρό (καλά, "περίπου" καθαρό), ολόγυμνο και με ελαφρά αφυδάτωση/αβιταμίνωση.
Δηλαδή, ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ.
Η σκυλίτσα "φύλακας άγγελος" πραγματικός, υπήρξε για εκείνον ΠΟΛΥ περισσότερο αληθινή μητέρα από την βιολογική του.
Μάσαγε ΟΤΙ έβρησκε στο ψυγείο και στα ντουλάπια της κουζίνας και τα έφτυνε στο στοματάκι του.
Πηγαινοερχόταν στην τουαλέτα κουβαλώντας λίγο, λίγο νεράκι στο στόμα της από τη λεκάνη !
Ήταν αποστεομένη, μα τα κατάφερε. Το έσωσε το μωρό.
Ένα άρθρο που διάβασα τελείωνε με αστεία περιγραφή τον αστυνομικών που τσακώθηκαν άγρια μεταξύ τους, για το ποιός θα φιλοξενίσει τη σκύλα μέχρι να επιστρέψει ο πατέρας του παιδιού.
Τελικά αναγκάστηκαν να ρίξουν κλήρο.
Τους εντυπωσίασε πολύ η εφευρετικότητά της και η αφοσίωσή της στο παιδί αλλά όχι μόνο. Η σκυλίτσα παραδόξος παρέδωσε το μωρό στους αστυνομικούς με μεγάλη ηρεμία κι εμπιστωσύνη. Παράξενη συμπεριφορά για Ντόμπερμαν.
Δεν είχε μείνει ψίχουλο φαγητό στο σπίτι και κατάλαβε πως δεν μπορεί πια να τα κάνει όλα μόνη της πια. Ηταν πραγματικά πολύ έξυπνο ζώο.
Λυπάμαι πολύ που δεν ξέρω να σας πω το τέλος της ιστορίας. Τι έγινε με τον πατέρα, αν γύρισε ποτέ από τον πόλεμο, αν έσμηξε με το παιδί του, αν η σκυλίτσα ξαναείδε ποτέ το μωράκι που αγαπούσε ΤΟΣΟ πολύ...
Το μόνο που ξέρω είναι πως μια μικρή Ντομπερμανίτσα ταρακούνησε εκατομμύριους ανθρώπους, αλλάζοντας πολλούς (και την άποψή τους για την φυλή) ανεπανόρθωτα.
Επίσης αυτό και άλλα πολλά απαράδεκτα σε ζώα με Αμερικάνους (στατιωτικούς κυρίως) έκαναν τους Γερμανούς να μην δίνουν σε Αμερικάνο (κάτοικο Γερμανίας) σκύλο ή γάτα με καμία δύναμη.
Δύο χρόνια αργότερα που έκανα εμβόλια στον δικό μου και είπα πως είναι για να ταξιδέψει Ελλάδα για διακοπές, είδα κι έπαθα να πείσω τον κτηνίατρο πως δεν θα παρατίσω το ζώο στο δρόμο (ή ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ).
Είμαι Αμερικάνα υπήκοος με αμερικάνικη προφορά.... κόκκινη σημαία για τους φιλόζωους Γερμανούς της εποχής. Και πιστέψτε με, ΔΕΝ είχαν άδικο.
ROTTIE: Η δημοσίευση μεταφέρθηκε σε παλιότερο θεμα.