Σκυλιά ήρωες

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Πολλά σκυλιά προτίμησαν να δώσουν τη ζωή τους για να σώσουν τις ζωές των αγαπημένων τους ανθρώπων. Σε αυτό το topic θα φιλοξενούμε ιστορίες αγάπης, αυταπάρνησης και θάρρους σκυλιών-ηρώων.

Dog fights for life after saving owner from snake
Ένα Australian sheepdog γλίτωσε την ηλικιωμένη αφεντικίνα του από σίγουρο θάνατο, όταν της επιτέθηκε ένα τεράστιο, δηλητηριώδες φίδι.
Αυτήν την στιγμή το σκυλί παλεύει για τη ζωή του…
http://afp.google.com/article/ALeqM5jDwEnTE6LhleLDV-TSOpS1gvAvDQ

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Και ένα Ελληνικό γεγονός που θυμάμαι.

Κουτάβι κυνηγόσκυλο σε εκπαιδευτική έξοδο με το αφεντικό του. Το αφεντικό έπαθε έμφραγμα, και ο σκύλός τον έσυρε μέχρι τον δρόμο. Από την υπερπροσπάθεια το σκυλί δεν τα κατάφερε, το αφεντικό όμως σώθηκε. Ελπίζω να θυμάμαι σωστά το περιστατικό. Με είχε συγκινήσει αφάνταστα

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Άλλη μια περίπτωση κυνηγόσκυλων που έσωσαν τη ζωή του αφεντικού τους

Δύο κυνηγόσκυλα έσωσαν τη ζωή του αφεντικού τους που είχε πάθει εγκεφαλικό επεισόδιο σε απομακρυσμένη δασική περιοχή στη Βιάννο Ηρακλείου, τον κράτησαν ζεστό από το κρύο για δύο βράδια και οδήγησαν τους συγχωριανούς του στο σημείο όπου βρισκόταν ανήμπορος.
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=02.12.2005,id=95422664

Γερμανικό ποιμενικό προστάτευσε τον ιδιοκτήτη του
Η Μπάφυ, ένα 7χρονο γερμανικό ποιμενικό, κινδυνεύει να χάσει το πόδι της από σφαίρα που δέχτηκε προστατεύοντας τον ιδιοκτήτη της.
http://www.gatadotis.gr/?c=187&a=3440

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Σκύλοι Ήρωες

ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ!!!!!

Έμαθα σήμερα για (άλλη μια) επίθεση σκύλου σε μωρό (Αγγλία) και έχω
"φουλάρει" από άσχημα νέα και "βαριά" θέματα.

Κάτι λίγο χαρούμενο και αισιόδοξο θα μας κάνει κάλο νομίζω.

ΠΧ:

Το 1989 ή 1990 ήταν πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες και παντού στην τηλεόραση της Γερμανίας το εξής περιστατικό, που θα μείνει χαραγμένο στο νου όσων το έμαθαν. (Φρέντσι το θυμάσαι; )

Μου σηκώνεται η τρίχα και τώρα που το σκέφτομαι...

Μια Αμερικάνα (κάτοικος Φρανκφούρτης) με σύζυγο στρατιώτη στον πόλεμο του κόλπου, αποφάσισε να "κλεφτεί" με τον εραστή της και να εξαφανιστεί.

"Ξέχασε" όμως στο σπίτι της το 10 μηνών αγοράκι της και το Ντόμπερμαν του άντρα της (2,5 ετών θηλυκό).

Όταν μετά από σχεδόν ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ οι γείτονες ανησύχησαν με τα έντονα γαυγίσματα του σκύλου και κάλεσαν την αστυνομία, το θέαμα που αντίκρησαν τους άφησε όλους άφωνους (και σόκαρε ολόκληρη τη χώρα).

Ήταν διάσπαρτα σκουπίδια στο σπίτι και δυνατή μπόχα.
Ένα έντονο μονοπάτι από σκουπίδια, χαρτάκια και πατημασιές, οδηγούσε από την κουζίνα στην κούνια του μωρού και υπήρχαν πατημασιές από την τουαλέτα στην κούνια του μωρού.

Και στο κρεβατάκι του υπήρχαν διάφορα χαρτάκια (από Snickers, Mars, πατατάκια, μπισκοτάκια και σελοφάν από ζαμπόν και τυρί κλπ) και πολλές τρίχες του Ντόμπερμαν.

Το μωρό ήταν καθαρό (καλά, "περίπου" καθαρό), ολόγυμνο και με ελαφρά αφυδάτωση/αβιταμίνωση.
Δηλαδή, ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ.

Η σκυλίτσα "φύλακας άγγελος" πραγματικός, υπήρξε για εκείνον ΠΟΛΥ περισσότερο αληθινή μητέρα από την βιολογική του.

Μάσαγε ΟΤΙ έβρησκε στο ψυγείο και στα ντουλάπια της κουζίνας και τα έφτυνε στο στοματάκι του.
Πηγαινοερχόταν στην τουαλέτα κουβαλώντας λίγο, λίγο νεράκι στο στόμα της από τη λεκάνη !

Ήταν αποστεομένη, μα τα κατάφερε. Το έσωσε το μωρό.

Ένα άρθρο που διάβασα τελείωνε με αστεία περιγραφή τον αστυνομικών που τσακώθηκαν άγρια μεταξύ τους, για το ποιός θα φιλοξενίσει τη σκύλα μέχρι να επιστρέψει ο πατέρας του παιδιού.
Τελικά αναγκάστηκαν να ρίξουν κλήρο.

Τους εντυπωσίασε πολύ η εφευρετικότητά της και η αφοσίωσή της στο παιδί αλλά όχι μόνο. Η σκυλίτσα παραδόξος παρέδωσε το μωρό στους αστυνομικούς με μεγάλη ηρεμία κι εμπιστωσύνη. Παράξενη συμπεριφορά για Ντόμπερμαν.

Δεν είχε μείνει ψίχουλο φαγητό στο σπίτι και κατάλαβε πως δεν μπορεί πια να τα κάνει όλα μόνη της πια. Ηταν πραγματικά πολύ έξυπνο ζώο.

Λυπάμαι πολύ που δεν ξέρω να σας πω το τέλος της ιστορίας. Τι έγινε με τον πατέρα, αν γύρισε ποτέ από τον πόλεμο, αν έσμηξε με το παιδί του, αν η σκυλίτσα ξαναείδε ποτέ το μωράκι που αγαπούσε ΤΟΣΟ πολύ...

Το μόνο που ξέρω είναι πως μια μικρή Ντομπερμανίτσα ταρακούνησε εκατομμύριους ανθρώπους, αλλάζοντας πολλούς (και την άποψή τους για την φυλή) ανεπανόρθωτα.

Επίσης αυτό και άλλα πολλά απαράδεκτα σε ζώα με Αμερικάνους (στατιωτικούς κυρίως) έκαναν τους Γερμανούς να μην δίνουν σε Αμερικάνο (κάτοικο Γερμανίας) σκύλο ή γάτα με καμία δύναμη.

Δύο χρόνια αργότερα που έκανα εμβόλια στον δικό μου και είπα πως είναι για να ταξιδέψει Ελλάδα για διακοπές, είδα κι έπαθα να πείσω τον κτηνίατρο πως δεν θα παρατίσω το ζώο στο δρόμο (ή ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ).

Είμαι Αμερικάνα υπήκοος με αμερικάνικη προφορά.... κόκκινη σημαία για τους φιλόζωους Γερμανούς της εποχής. Και πιστέψτε με, ΔΕΝ είχαν άδικο.

ROTTIE: Η δημοσίευση μεταφέρθηκε σε παλιότερο θεμα.

Last edited:

Diogenes

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
155
0
33
Κομοτηνή
Μακάρι να μπορούσες να μας δείξεις το ακριβές άρθρο , θα σου είμουνα υπόχρεως dr Zhivago ...
:)

Πραγματικά όλες οι ιστορίες είναι συγκλονιστικές αλλά αυτή με το Ντόπερμαν δεν παίζεται..

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Το πιστεύω άνετα
και ειλικρινά δεν μου προκαλούν όλα αυτά καμία εκπληξη-
απολύτως φυσιολογικό θα έλεγα και άρα συγκλονιστικά αφού ζούμε μακριά απο την φύση πλέον
Υπάρχουν και ιστορίες για παιδιά που μεγάλωσαν με λύκους άλλωστε

πόσο μάλλον ένα δείγμα λύκου σε ντόμπερμαν που μεγάλωσε με ανθρώπους και γνώριζε απο ψυγεία και ντουλάπια:)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
:rolleyes: Εγώ δεν πιστεύω με τίποτα το νερό. Με τιποτα όμως.

Θα το πίστευα πολύ πιο άνετα αν μου λέγανε ότι η σκύλα κατέβασε γάλα και θήλασε ...

dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
38
Διόνυσος
Πράγματι πολύ συγκινητική η ιστορία αυτή, έπαθα πλάκα...
Εγώ μία φορά είχα ακούσει μία ιστορία (δεν ξέρω κατά πόσο είναι αληθινή) για ένα σκύλο που πέθανε το αφεντικό του και μετά από δύο μέρες πέθανε κι εκείνο από τη στεναχώρια του.
Πραγματικά πιστεύω ότι η σχέση ανθρώπου και σκύλου μπορεί να φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
για ένα σκύλο που πέθανε το αφεντικό του και μετά από δύο μέρες πέθανε κι εκείνο από τη στεναχώρια του.

αυτό δεν είναι ηρωικό πάντως;)

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Το 1943 οι Γερμανοί έστειλαν τον παππού μου σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Την ημέρα που τον έπιασαν κανείς δε νοιάστηκε, αλλά λίγο μετά η γιαγιά μου, ο πατέρας μου και ο αδελφος του έψαξαν για την Κανέλλα, τη σκύλα του παππού μου. Δεν τη βρήκαν πουθενά, όσο και αν τη φώναζαν δεν ερχόταν.

Αρκετές εβδομάδες μετά, η γιαγιά μου τη βρήκε στην αποθήκη, δίπλα στο μπαούλο με τις στολές και τα ρούχα του παππού μου νεκρή. Απλά περίμενε και έμεινε εκεί που ήταν η μυρωδιά του...

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Γιώργο, με φρίκαρες τώρα.... ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.:(

Denis, κι εμένα τότε μου έκανε εντύπωση αυτό (του νερού). Μέχρι που είδα σκύλους (παραδόξος και Ντόμπεμαν) να δαγκώνουν νερό και να το κουβαλάνε λίγο μέσα στο σπίτι μόνο και μόνο για να με βλέπουν να τσιρίζω από θυμό!!:p
Το μονοπάτι της (του "λασπόνερου") ήταν απόδειξη.

Τρομερή ήταν η γκόμενα.
Αφησα απ' έξω τις λεπτομέριες περί τι έκανε με τα κακάκια του μωρού γιατί
ΔΕΝ θελετε να ξέρετε...;) Το μωρό ήταν καθαρό (όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!:D)

@Διογένης:

Δεν ξέρω αν υπάρχει στο Νετ καν (δεν υπήρχε νετ τότε!). Θα κάνω μια προσπάθεια γιατί το θέλω κι εγώ πολύ! Μάλλον στα Γερμανικά θα πρέπει να υπάρχει (τουλάχιστον) σε "Ντομπόφιλη" Γερμανική σελίδα.

Last edited:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
@kokoni:

Δεν μπορώ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να πιστέψω καμία ιστορία με λύκους που μεγάλωσαν ανθρώπινο μωρό όσο και να το θέλω και όσο και να προσπαθώ. Είναι όλοι μύθοι (ωραίοι αλλά μύθοι).

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
To αφεντικό μου, μου διηγήθηκε αυτή την ιστορία: Σ' ένα χωριό κοντά στα Γιάννενα, χάθηκε ένα αγοράκι στα χιονισμένα βουνά μαζί με το σκύλο του (έναν μεγάλο ποιμενικό, δεν ήξερε να μου πει περισσότερα). Το βρήκαν δυο μέρες μετά με το σκύλο ξαπλωμένο πάνω του, προσπαθώντας να το ζεστάνει. Το παιδί είπε ότι ο σκύλος τον ζέσταινε συνεχώς, χωρίς ούτε στιγμή να φύγει να πάει να βρει φαγητό ή νερό.
Δυστυχώς το παιδί πέθανε λίγες μέρες αργότερα (πνευμονία νομίζω)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
@kokoni:

Δεν μπορώ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να πιστέψω καμία ιστορία με λύκους που μεγάλωσαν ανθρώπινο μωρό όσο και να το θέλω και όσο και να προσπαθώ. Είναι όλοι μύθοι (ωραίοι αλλά μύθοι).

:)και ο μύθος όμως έχει την δικιά του ιστορία;)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
:)και ο μύθος όμως έχει την δικιά του ιστορία;)

Ναι, σίγουρα. Μάλλον όλοι αυτοί οι μύθοι (με λύκους και μωρά)
είχαν ως εμπνευσή τους περιπτώσεις ηρωϊκών σκύλων όπως της
Ντομπερμανίτσας από τη Φρανκφούρτη.

Δεν είναι λίγοι οι σκύλοι που χάρισαν την καρδιά τους σ' ένα μωρό.
Μια όμορφη (λιγότερο ενυπωσιακή περίπτωση βέβαια) ήταν το Ακίτα μιας φίλης μου.

Ο σκύλος (αρσενικός 5 ετών) ήταν λίγο πρόβλημα, γιατί
την περίοδο που μάθαινε το παιδί να περπατά, πήγαινε από δίπλα (απαλά, απαλά, σιγά, σιγά) και δεν άφηνε ποτέ το παιδί να πέσει.

Το μωρό της φίλης μου έμαθε να περπατά αρκετά γρήγορα (10 μηνών) κρατώντας μια "χούφτα" από Ακίτα (55 κιλών παρακαλώ) αλλά άργησε να μάθει να πέφτει και να σηκώνεται καλά. Όταν έπεφτε, έψαχνε δεξιά-αριστερά (αποριμένα) τον "σκύλο-πατερίτσα" του και δεν σηκωνόταν αν δεν ερχόταν πρώτα ο "Λού". Πρώτη λέξη του παιδιού; "ΟοοοΟΟΟΟΟοοΥ!":D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.326
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78