Σκυλιά και αεροπλάνα

ΜΠΕΤΥ

Well-Known Member
6 Οκτωβρίου 2011
56
0
ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
Γεια σας.αρχικα να αναφερω οτι εχω ενα πιτμπουλ και ενα παγκ.λογω κρισης ενδεχεται να φυγουμε για αυστραλια τον οκτωβριο.φυσικα θα παρω αν ειναι εφικτο τα σκυλια μου μαζι.θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει κανεις ποσο ρισκο ειναι αυτο και ιδιαιτερα για το παγκ καθως γνωριζω τα αναπνευστικα που αντιμετοπιζει αυτη η ρατσα και το ταξιδι ειναι πολλες ωρες.υπαρχει περιπτωση να μην αντεξει?γενικα δεν εχουμε θεματα υγειας

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.331
674
Νεα σμυρνη
Μου φαινεται τα πανγκ και τα πιτ ειναι στην λιστα τον banned για τις περισσοτερες αεροπορικες εταιριες , οποτε μου φαινεται οτι εισαι και ολιγον τι ατυχη δυο στα δυο

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Να αρχίσεις να ανησυχείς και για το pitbull, αν μπορεί να ταξιδέψει.
Ξεκίνα από τώρα τα τηλέφωνα.
Σε περίπτωση που δεν μπορέσεις τελικά να τα πάρεις μαζί, τι θα τα κάνεις;

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Φανταζομαι εχεις υπ'οψην σου οτι τα σκυλια που μπαινουν Αυστραλια,καθονται σε καραντινα? Ειναι γυρω στα 800 δολλαρια Αυστραλιας το μηνα και αν δεν κανω λαθος,απο ΕΕ χρειαζονται 1 μηνα.Τα κοιτουσα πριν λιγο καιρο,απλα δεν θυμαμαι ολες τις λεπτομερειες..

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Δε γνωρίζω για τα παγκ αλλά... το ταξίδι είναι πάρα πολλές ώρες για οποιοδήποτε σκύλο νομίζω! Επίσης πρόσεχε να μάθεις λεπτομερώς τη διαδικασία και τα χαρτιά που πρέπει να έχει ο σκύλος σου για να του επιτραπεί η είσοδος στη χώρα. Η Αυστραλία εχει από τις αυστηρότερες προϋποθέσεις καθώς έχει απαλλαγεί από πολλές ασθένειες (προερχόμενες από ζώα) εδώ και δεκαετίες και επίσης προστατεύει και τη σπάνια πανίδα της. Κοίτα και για καραντίνα γιατί παλιότερα αν ήθελες να περάσεις ζώο έπρεπε να μείνει σε εξάμηνη καραντίνα ώστε να είναι βέβαιο ότι δεν φέρει κάποια μολυσματική ασθένεια.

Όπως και να έχει, εύχομαι να πάνε όλα όπως τα ονειρεύεστε...

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell

ΜΠΕΤΥ

Well-Known Member
6 Οκτωβρίου 2011
56
0
ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
αν δε μπορεσω να τους παρω απλα δεν θα παω σας ευχαριστω πολυ.το πιτ δεν εχει χαρτια μ τον χαρισαν παιζει ρολο??

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Δεν παίζουν ρόλο τα χαρτιά.
Τα...μούτρα του...κάνουν την διαφορά.

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
Οταν θα αρχιζεις να προγραματιζεις το ταξιδι σου θα δεις και τα εισιτηρια.
Υπαρχουν πλεον αρκετες αεροπορικες εταιριες που πανε εκει που θες.
θα παρεις τηλεφωνο να ρωτησεις και θα σου λυθουν οι αποριες.
ενα τηλ στην πρεσβεια δεν θα εκανε κακο.210-8704000

ΜΠΕΤΥ

Well-Known Member
6 Οκτωβρίου 2011
56
0
ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
ευχαριστω πολυ.θα αρχισω να ψαχνω με ανυσηχει πολυ η αληθεια ειναι και ο λιο(πιτμπουλ)τον πηρα οταν ηταν ενος χρονου τωρα ειναι εναμισι,πολυ φοβισμενο η γιατρος μ πε πως ειναι κακοποιημενος.τωρα ειναι καλυτερα αλλα δε ξερω πως θα τ φανει το αεροπλανο.για το παγκ φοβαμαι για τη ζωη του ακουσα για μια κοπελα απο αγγλια πηγε αμερικη και το παγκ βγηκε νεκρο.

αυτο ειναι κατι που δε θα αντεχα να δω. ο λιο μου ειναι ολοιδιος με το πιτμπουλ στην αρχικη.

Last edited by a moderator:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.876
8.090
Λόγω BSL (breed specific legislation) που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες και περιλαμβάνει τα pit bulls πρέπει να μάθεις σίγουρα τι ισχύει στην Αυστραλία.
Για το pug θα ανησυχούσα κι εγώ.:/

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Δες εδώ Category 4: Quarantine period varies in Australia - Department of Agriculture, Fisheries and Forestry

Η Αυστραλία έχει μίνιμουμ 30 ήμερες καραντίνα.
Πέρα από τα υποχρεωτικά εμβόλια και αποπαρασιτώσεις χρειάζεται titer test λύσσας, αιματολογικές για ερλίχια, λεισμανίαση, λεπτοσπειρωση και βρουκέλλωση μέσα στις 30 ημέρες πριν την αναχώρηση.
Αμπούλα την ημέρα των αιματολογικών και πάλι 4 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Απαγορευμένες φυλές: dogo argentino, fila brazileiro, tosa inu, pit bull terrier, american pit bull terrier, presa canario

Τα αεροδρόμια που δέχονται κατοικίδια είναι: Sydney, Melbourne και Perth

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες δεν δέχονται παγκ

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Απαγορευμένες φυλές: dogo argentino, fila brazileiro, tosa inu, pit bull terrier, american pit bull terrier, presa canario...
..
αυτες οι φυλες γιατι απαγορευονται αραγε εκει και οχι εδω και παραπερα ,,,??

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Εγώ θα ανησυχουσα και για τα δύο σκυλία δύσκολο ταξίδι ειδικά για το παγκ. αρχίνα να μαζεύεις από τώρα τα λεφτά και όταν σου πούνε τις τιμές έχε κάποιον από δίπλα σου για να μην χτυπήσεις όταν λιποθυμήσεις.
Αεροπορική/Επιβατική εταιρεία δύσκολο να σου πάρει και τα δύο σκυλία ή έστω και το παγκ ψάξε για καμία εταιρεία που κάνει αυτήν την δουλεία.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.331
674
Νεα σμυρνη
Για να ταξιδεψει σε καμπινα πρεπει να ειναι οκτω κιλα ο σκυλος μαζι με το κλουβι , μου φαινεται οτι τα παγκ ειναι λιγο παραπανω απο οκτω κιλα η καπου εκει στο οριο .