Σκόρδο στο φαγητό…

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Διάβασα κάπου στα γρήγορα ότι το σκόρδο κάνει καλό, κυρίως, στα παράσιτα (εσωτερικά & εξωτερικά).

Δινει κάποιος σκόρδο στα σκυλιά του?
Πόσο δίνει? Για παραδειγμα 1 σκελιδα ανα 10κιλά?

Ισχύει ή είναι μύθος?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
δίνω σκόρδο
μιά χαρά το βρίσκω
τώρα δεν ξέρω αν έχει τα αποτελέσματα που νομίζω ότι θα έχει γιατί εννοείται πως δεν είναι το μόνο που χρησιμοποιώ οπότε ...είμαστε υγιής αλλά δεν ξέρω για ποιόν λόγο ακριβώς :p

ποσότητα....δεν μπορώ να σου πώ....και δεν είναι κάν όλες οι σκελίδες ίδιες,η μικρότερη που θα βρείς είναι 4 φορές μικρότερη απο την μεγαλύτερη που θα βρείς....
εγώ δίνω ας πούμε μία μικρή στα δέκα κιλά
και την δίνω ωμή και λιωμένη μαζί με τον πολτό λαχανικών
μαζί με το λάδι βοηθάει και στην διατήρηση του πολτού λίγο παραπάνω

zoulou

Well-Known Member
19 Απριλίου 2007
245
0
49
Μυτιλήνη - Λέσβος
www.era-aegean.gr
Καλημέρα.
Και εγώ του δίνω, μια την ημέρα.
Είχα διαβάσει (δε θυμάμαι που:rolleyes:) ότι κάνει καλό μιας και λόγο "αρώματος" διώχνει τα κουνούπια!
Του δικού μου του αρέσει κιόλας, τρώει τα κομματάκια σκέτα :eek:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Καλημέρα.
Και εγώ του δίνω, μια την ημέρα.
Είχα διαβάσει (δε θυμάμαι που:rolleyes:) ότι κάνει καλό μιας και λόγο "αρώματος" διώχνει τα κουνούπια!
Του δικού μου του αρέσει κιόλας, τρώει τα κομματάκια σκέτα :eek:
Κάθε μέρα ??Διάβασε το νήμα τοξικές ουσίες
www.dogforum.gr/v3/showthread.php?1...τά-και-ουσίες-για-τον-σκύλο.&highlight=σκορδο

zoulou

Well-Known Member
19 Απριλίου 2007
245
0
49
Μυτιλήνη - Λέσβος
www.era-aegean.gr
Του δίνω μία σκελίδα σε 4 μέρες. Δηλ. την κόβω στα 4 και του δίνω ένα κομμάτι κάθε μερα!
Λές να το μιώσω και άλλο?

(τώρα είδα τι είχα γράψει στο πρώτο post:D!, ένα κομμάτι την ημέρα ενοούσα)

Last edited:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Δεν ξέρω ..δεν το χρησιμοποιώ..περίμενε να σου πουν τα παιδιά που χρησιμοποιούν ή κάνε μια αναζήτηση στην διατροφή θα βρεις διάφορα ποστς που αναφέρονται στη χορήγηση σκόρδου.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
το σκόρδο σε μεγάλες ποσότητες είναι τοξικό για τα σκυλιά, σε μικρές ίσως κάνει καλό πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί οτι διώχνει παράσιτα και κουνούπια.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
αυτό το άρθρο που αναφέρει την τοξικότητα του σκόρδου μαζί με το κρεμμύδι το είχα ξανασχολιάσει....νομίζω ότι άδικα το κατατάσσει μαζί με το κρεμμύδι.....
κι εγώ και πολλοί άλλοι δίνουμε καιρό σκόρδο και δεν έχουμε παρατηρήσει τίποτα....ίσως η τοξική δόση να είναι κοντά στα δέκα κιλά σκόρδα για δέκα κιλά σκύλο...

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Τότε μήπως θα έπρεπε κάποια άρθρα να αναπροσαρμοστούν για να μην δίνουμε και λάθος πληροφόρηση αν έχουμε διαβάσει κάτι ?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
δινω μια πολυ μικρη στο γκριφονακι και απο μια πολυ μεγαλη στον γερμανικο και στο καυκασου, καθε μερα απο ανοιξη εως χειμωνα, 12 χρονια τωρα...(ο εκτροφεας τους μου το ειχε συμβουλεψει)
μονο τον χειμωνα δινω 2 φορες την εβδομαδα...
αντιπαρασιτικα κολαρα δεν τους βαζω, τσιμπουρι δεν εχουν πιασει, η μουρη μυριζει και δεν πλησιαζει σκνιπα, το σωμα εχει ποτισει γενικως, οι εξετασεις τους ολες σουπερ, ολα καλα δηλαδη..αυτα!

zoulou

Well-Known Member
19 Απριλίου 2007
245
0
49
Μυτιλήνη - Λέσβος
www.era-aegean.gr
Βρήκα που και τι είχα διαβάσει για το σκόρδο:
Χρησιμοποιείστε το σκόρδο με εγκράτεια στην καθημερινή διατροφή του σκύλου σας, για τις φυσικές αντιβιοτικές του ιδιότητες. Δώστε σκόρδο στο σκύλο σας και φάτε και εσείς. Μόνο μη δώσετε στη γάτα... Συνήθως αποφεύγουμε και τα δύο για καθαρή αναπνοή. Όμως η αλήθεια πρέπει να αποκατασταθεί, τουλάχιστον ως προς την υγεία των σκύλων! Eίναι απλό - Tο σκόρδο είναι ευεργετικό, το κρεμμύδι βλαβερό. Aς δούμε τα πράγματα αναλυτικότερα. Kαι προσοχή στις καταχρήσεις…
Σκόρδο...
Mια φυσική, υγιεινή μέθοδος αποφυγής απείρων προβλημάτων.
Στους κτηνιατρικούς κύκλους είναι γνωστό ως «η πενικιλίνη του φτωχού» και όμως αποτελεί απαραίτητο συστατικό στην καθημερινή διατροφή κάποιων από τα πιο ακριβοπληρωμένα άλογα αγώνων. Στα άλογα, όπως και στους σκύλους, το σκόρδο χρησιμοποιείται ως μέρος του προγράμματος για την αποφυγή ψύλλων, παρασίτων, ιώσεων, αλλεργιών και ως καρδιαγγειακή προστασία. Oρισμένοι φανατικοί υποστηρικτές του πιστεύουν πως βοηθά ακόμα και στην αποφυγή κάποιων μορφών καρκίνων, στα κατοικίδια. Οι επιστήμονες αποδίδουν την ιδιότητα του σκόρδου να απωθεί παράσιτα στη δυνατή αντιβακτηριακή του δράση. Λένε πως ελέγχει την ανάπτυξη των μικροοργανισμών.
Στην Ελλάδα κυκλοφορεί ευρέως και η φήμη πως το σκόρδο απωθεί τη σκνίπα του καλαζάρ. Αν δεν σας πείσαμε με τα παραπάνω αρκεί αυτή η φήμη για να δίνετε στο φίλο σας λίγο σκόρδο καθημερινά. Δώστε σκόρδο στο σκύλο σας και φάτε και εσείς πριν τον φιλήσετε! Μόνο μη δώσετε στη γάτα...

πηγή: http://www.interpet.gr/themata/ktiniatrika/ktiniatrika_themata/skordo_kremmidi.htm

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Τότε μήπως θα έπρεπε κάποια άρθρα να αναπροσαρμοστούν για να μην δίνουμε και λάθος πληροφόρηση αν έχουμε διαβάσει κάτι ?

ακόμα και οι επιστημονικές έρευνες συχνά είναι αντικρουόμενες
η πληροφόρηση ,ειδικά στα φόρουμ, δεν είναι θέσφατο
ας πούμε για τα θέματα περι ξηράς τροφής και ανάπτυξης καρκίνων
πολλοί τα λένε
και υπάρχουν και έρευνες
καμία όμως δεν έχει αποδείξει αναμφίβολα ότι ισχύει κάτι τέτοιο
κλπ κλπ

στα τόπικ που αναφέρθηκα έχει γίνει κόπι πέιστ απο πηγές στο διαδύκτιο και αναφέρονται και οι πηγές

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Έχεις δίκιο σε αυτό αλλά νομίζω οτι θα μπορούσε κάποιος να τα εμπλουτίσει ή να βάλει και τις άλλες θεωρίες:)έτσι ώστε αυτός που διαβάζει να επιλέγει.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
ουσιαστικά
και ξηρά τροφή αν δώσεις ένα σακί ολόκληρο
κάτι θα πάθει ο σκύλος

υποψιάζομαι ότι τα περισσότερα είναι επικίνδυνα σε μεγάλες δόσεις

με μία σκέλιδα μικρή ανα δέκα κιλά ,ξαναλέω, ξέρω πολλούς που δεν έχουν πρόβλημα...
και το ίντερνετ είναι γεμάτο με πληροφορίες

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Πόσο μυρίζει ο σκύλος από τη χρήση του σκόρδου...??? Και είναι μόνο η αναπνοή ή είναι σαν το παστουρμά που μυρίζει από παντού...??? :p

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Πόσο μυρίζει ο σκύλος από τη χρήση του σκόρδου...??? Και είναι μόνο η αναπνοή ή είναι σαν το παστουρμά που μυρίζει από παντού...??? :p
η αναπνοη του μυριζει, αμα τον βαλεις μεσα στα μουτρα σου.
γιορκσαιρ εχεις? σε τοσο μικρο σκυλι παντως, δεν θα εδινα.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Ναι το Κλαιράκι είναι Yorkie...

Έτσι όπως το θέτεις ούτε εγώ θα της έδινα...!!! :D
Εσύ για τη μυρωδιά λες ή για την τοξικότητα... ενημερωτικά ρωτάω γιατί τι σκυλί εκτός από τις βόλτες που κινείται είναι μέσα στο σπίτι.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
για την τοξικοτητα(?) ας πουμε...δεν θα ρισκαρα καθολου σε τοσα λιγα κιλα.