Σκύλοι θεραπευτές

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
εμεις εκπαιδευομαστε, ανεξαρτητα ομως απο τη SAPT γιατι δεν δεχεται σκυλια φυλης...ευελπιστουμε μεχρι του χρονου να παρουμε το Lisense απο την Αγγλια:)
Ειναι ιερο το εργο που κανουν εκπαιδευτες και Pets As Therapy...

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
απο τα 21 μου μεχρι τα 23 νοσηλευτηκα γιατι μου συνεβη κατι τραγικο....με στηριξε ενα Γ.Π. που εσταλη πειραματικα απο την Γερμανια σαν σκυλος Θεραπειας...ενα σκυλι που ποτε δεν θα ξεχασω...ζητησα να το υιοθετησω μετα, αλλα δεν μου το επετρεψαν....στην αρχη θυμωσα...σημερα καταλαβαινω...η Ληδα μου, ηταν ο,τι πιο υπεροχο γνωρισα στη ζωη μου...να περναει καλα στον σκυλοπαραδεισο...

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
για οποιον ενδιαφερεται για εθελοντισμο...δεν δεχονται φυλες....

http://www.sapt.gr/

υπαρχει και δραση και σε σχολεια για να μαθαινουν τα παιδια να αγαπουν τα ζωα και να τους φερονται σωστα και με αισθημα ευθυνης....

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
o λογος ειναι ο εξης...
Επειδη πανε σε σχολεια, στο ΠΙΚΠΑ και σε τμηματα παιδιων με καρκινο, δεν θελουν να εντυπωνονται φατσες και συγκεκριμενες φυλες στα παιδια....δηλ.
"μαμαααα θελω κοκερακι, ή μποξερακι....αφου ειναι καλα σκυλακια....τετοια ειχαμε στο ιδρυμα"....
τοσο για τα παιδια οσο και για τους γονεις....

παντως εγω μετα τη Ληδα, δεν ζητησα ποτε λυκοσκυλο...

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
καταλαβαίνω λογικό και αυτό
τα παιδάκια όμως δεν ξέρουν οταν σε ρωτάνε μπορείς να λες δεν έχει σημασία όλα τα ζωάκια είναι ίσα .... προωθούν τα ημίαιμα και το καταλαβαίνω απλά όλα τα σκυλάκια ψυχή έχουν και αν μπορούμε να βοηθήσουμε γιατι όχι?
η δικιά μου σκυλίτσα για παράδειγμα πιστεύω οτι θα έκανε για σκύλος θεραπευτής είναι πολύ καλή και ανεκτική ....
αλλα αφού έτσι είναι οι κανόνες

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
καταλαβαίνω λογικό και αυτό
τα παιδάκια όμως δεν ξέρουν οταν σε ρωτάνε μπορείς να λες δεν έχει σημασία όλα τα ζωάκια είναι ίσα .... προωθούν τα ημίαιμα και το καταλαβαίνω απλά όλα τα σκυλάκια ψυχή έχουν και αν μπορούμε να βοηθήσουμε γιατι όχι?
η δικιά μου σκυλίτσα για παράδειγμα πιστεύω οτι θα έκανε για σκύλος θεραπευτής είναι πολύ καλή και ανεκτική ....
αλλα αφού έτσι είναι οι κανόνες
....στην Ελλαδα μονο....
Παλι τις προαλλες προσπαθησα να αλλαξω γνωμη...ειδαν και το σκυλι...εξαιρετικο, καλη δουλεια, μπραβο, δεν το δεχομαστε...
με το Π εχουμε ενα θεμα....αυτους που κρατουν Π και περπατουν, ακομα δεν εχει συνηθισει τον μεταλικο ηχο στο πατωμα...

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Scarlett τι είδους εκπαιδευση χρειαζεται για να μπορεσει να συμμετεχει ενας ημίαιμος σκυλος
στην προσπαθεια;

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Scarlett τι είδους εκπαιδευση χρειαζεται για να μπορεσει να συμμετεχει ενας ημίαιμος σκυλος
στην προσπαθεια;
εμεις εκπαιδευομαστε με καθοδηγηση απο τον PAT Αγγλιας...
http://www.petsastherapy.org/main.htm
να σου πω αναλυτικα? καπως ετσι μαλλον πρεπει να εκπαιδευει και η SAPT.

Απολυτα κοινωνικοποιημενος σκυλος (με παιδια σκυλια, ανθρωπους με λευκα, καπελα, ανθρωπους χωρις μαλλια, ηλικιωμενους), με βασικη υπακοη, δεκτικος στα χαδια, και ξαπλωμενος , απαλη συμπεριφορα σε κρεβατι ξαπλωμενου (να στεκεται στα δυο για χαδια), εξοικειωση με οσμες φαρμακων, ανεση αναμεσα σε πολυ κοσμο, εξοικειωση με Π, αναπηρικα καροτσακια, τρειλερ ορων κλπ.

Last edited:

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
"Μελετάω" αυτά που μου έστειλες και γι'αυτο δεν απαντω :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.836
8.036
Αχ πόσο θα ήθελα να γίνει και ο δικός μου θεραπευτής!!! Aν και η Λούση θα μπορούσε με μεγαλύτερη ευκολία λόγω ιδιοσυγκρασίας, αλλά ειναι πολύ μεγάλη και δεν έχει κάνει BY :)

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Κανουν απιστευτη δουλειά αυτα τα σκυλια.

Εσεις Scarlett μολις ολοκληρώσετε την εκπαιδευση θα δωσετε καποιου είδους εξετασεις,
αν καταλαβα καλα, ή δινεται και κατα τη διαρκεια της εκπαιδευσης;

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Στο τελος... Δεν εχω την δυνατοτητα να ταξειδευω συχνα στην Αγγλια...
Θελω να ωριμασει λιγο ακομα να χαλαρωσω λιγο τον αυθορμητισμο της...
Ειναι ακομα πολυ εκδηλωτικη η γλωσσα σωματος....Κ το Π που το φοβαται...
Μιλαμε με γηροκομειο στη κηφισια να της κανω λιγη εκπαιδευση εκει με ηλικιωμενους κ Π...

Αν δειτε τη χαρα που παιρνουν αυτοι οι ανθρωποι...
Τα παιδια τα βλεπεις κ σε πιανουν τα κλαματα...
Αν κ εμενα με αγγιζουν πιο πολλοι οι ηλικιωμενοι με τις ιστοριες για τα δικα τους σκυλια που αφησαν πισω...

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Αχ πόσο θα ήθελα να γίνει και ο δικός μου θεραπευτής!!! Aν και η Λούση θα μπορούσε με μεγαλύτερη ευκολία λόγω ιδιοσυγκρασίας, αλλά ειναι πολύ μεγάλη και δεν έχει κάνει BY :)
Αν σε ενδιαφερει μιλα με τη SAPT!!
Μπορει να τους κανει!!

Αγγελικη αν σε ενδιαφερει ειναι ιερο εργο...
Ακομα κ οι επισκεψεις στα σχολεια...
Αγγελικες θελουν εκει να γνωριζουν τοσα πραγματα για τα σκυλια κ να ειναι οσο εσυ υπευθυνοι:)