Σκύλοι στη δενδροφύτευση;;

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ξέρει κανείς αν επιτρέπονται τα σκυλιά στη δενδροφύτευση του skai?
Σκεφτόμαστε να πάμε με μερικούς φίλους, αλλα είναι κρίμα να είμαστε τόσες ώρες στο βουνό και να μην είναι και ο σκύλος μαζι....

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν ξέρω αν θα επιτρέπετε αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι και το πιο πρακτικό!Σκέψου, κοσμος που μπορεί να τον φοβάται κι εσύ με τον σκύλο στο λουρί, γιατί δεν νομίζω να μπορείς να τον αφήσεις ελεύθερο με τόσο κόσμο, πως θα βοηθήσεις στην δενδοφύτευση;:p

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Για ελεύθερο το συζητάω.... με λουρί δε γίνεται. πως λειτουργεί το σύστημα?? φαντάζομαι σκορπίζει ο κόσμος, όχι?? δε μπορεί τόσες χιλιάδες να σκάβουν όλοι μαζί σ'ενα σημείο!! εχεις πάει? δεν ξέρω καθόλου πως γίνεται.. απλώς υπέθεσα ότι παίρνεις το δεντράκι σου και πάς κάπου απόμακρα και σκάβεις! Ο σκύλος γενικά δεν απομακρύνεται από κοντά μου (ξέρει κι από βουνο) και δεν πλησιάζει πολύ σε αλλους ανθρώπους (είναι φοβιτσιάρης)... θα το ξανασκεφτώ πάντως.... μπορεί να έχεις δίκιο και να μην είναι καλή ιδέα... αν κάποιος έχει πάει, ας πει πως είναι.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Σε δενδροφύτευση του σκαι δεν έχω πάει αλλά σε άλλες δενδροφυτεύσεις που έχω πάει η διαδικασία είνια η έξής: Πάς σε μια περιοχή και σου λένε από που μέχρι που είναι η περιοχή της δενδροφύτευσης, σε άλλες περιπτώσεις είναι προκαθορισμένο το σημείο που μπαίνει το κάθε δεντράκι, παίρνεις ένα δεντράκι είτε μονος είτε δυο τρείς μαζί και σκάβεται, το φυτεύεται, ξαναγυρίζεται, παίρνετε άλλο και ου το καθεξής!Όσο αντέχεις ή μέχρι να φυτευτούν όλα τα δενδράκια!Πάντως γενικά η απόσταση από την κάθε ομάδα που σκάβει μέχρι την επόμενη δεν είναι πάνω από 5 10 μέτρα συνήθως!Οπότε μην νομίζεις ότι θα έχεις και πολύ άπλα!Γύρω σου θα πηγαινοέρχονται, θα σκαβουν άνθρωποι, φορτηγά που θα φέρνουν τα δεντράκια και θα γίνεται ένα ψιλοτζέρτζελο!:)

Τουλάχιστον τέτοια φάση παίζει στις δενδροφυτεύσεις που έχω πάει εγώ!Δύσκολα θα μπορούσε να είναι ένα ελεύθερο σκυλί εκει!Τώρα στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ξέρω πως θα είναι!:)

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Οντως δύσκολο.
Μήπως κ σε τόσο κόσμο πανικοβληθεί λίγο,ποτέ δε ξέρεις.
Ασε που οι γύρω θα σε κοιτάνε περίεργα οπότε γιατί δε κάνεις το εξής,πάτε κάποια άτομα στην δενδροφύτευση,πες κάποιον ή εσύ να σου κρατάνε για λίγο το σκύλο σε κάποιο σημείο λίγο πιο εκεί κ μετά αλλάξτε βάρδιες!Οταν τελειώσετε κάντε κ μια μεγάλη βόλτα στο βουνό κ όλοι θα είναι ευχαριστημένοι :)
Α!Κ προσοχή στα δεντράκια,ε!! :D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ελεγα ότι θα έχει κανένα..... γωνιακό κομματάκι να σκάβουμε πιο απόμερα!! (πως είναι στο καφενείο που καθόμαστε άκρη άκρη; ετσι....):D

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς! :D
Δεν γίνεται να μεταφέρεις δεντρυλια, να σκάβεις, να φυτεύεις και να ασχολείσε ταυτόχρονα με το σκύλο. Η δεντροφυτευση δεν είναι διασκέδαση, είναι δουλειά και μάλιστα πολύ σημαντική. Όπως δεν μπορείς να πάρεις το σκύλο σου στην εργασία σου έτσι δεν μπορείς να τον πάρει τώρα και στο βουνό.

Δεν χάθηκε κι ο κόσμος! Πήγαινε τον μια ωραία βόλτα την επόμενη Κυριακή για να τον αποζημιώσεις! ;):)

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Όπως δεν μπορείς να πάρεις το σκύλο σου στην εργασία σου...
Εγώ είχα τον σκύλο μου παντού μαζί 24 ώρες το 24ωρο. Τον έπαιρνα και στην δουλειά. Εαν ζούσε, να τον έφερνα στην δενδροφύτευση?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δεν γίνεται να μεταφέρεις δεντρυλια, να σκάβεις, να φυτεύεις και να ασχολείσε ταυτόχρονα με το σκύλο.
Τι εννοείς να ασχολούμε ταυτόχρονα με το σκύλο? Δε θα ασχολούμαι μαζί του! Απλώς θα... παρευρισκεται (συνήθως μάλιστα όταν δεν περπατάμε το ρίχνει στον ύπνο!)!! Το μόνο που με προβληματίζει είναι μηπως είναι κανεις εκεί γύρω και τα φοβάται..... καμιά υστερική μαμά κτλ....

Δεν ξέρω... δεν έχω αποφασίσει ακόμα.... θα σας ενημερώσω!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Θες δεν θες, θα πρέπει να ασχολείσαι με τον σκύλο για να ελέγχεις τι συμβαίνει!Δεν θα είστε στατικοί θα δουλεύετε και θα πηγαινοέρχεστε!:)
Και φυσικά είναι πολύ πιθανό αυτό που λές οτι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι εκεί που μπορεί να ενοχληθούν από την παρουσία ενός σκύλου, ακόμα κι αν ο δικός σου είναι αγγελούδι!!!!;)
Εγώ την δικιά μου, αν ζούσε, δεν θα την έπαιρνα γιατί αντιδρούσε λίγο έντονα όταν κάποιος σήκωνε ξύλα, φτυάρια και λοιπά αντικείμενα κοντά μου!:p
Αν εσύ είσαι τόσο σίγουρη ότι θα είναι τόσο ήρεμος και χαλαρός εκει, με την οποια αναμπουμπούλά που μπορεί να υπάρχει, και δεν ενοχλήσει κανέναν παρ΄τον και βγάλτον και φωτο να αναδασώνει να μας δείξεις!!!!!:p:p

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
36
Το μόνο που με προβληματίζει είναι μηπως είναι κανεις εκεί γύρω και τα φοβάται..... καμιά υστερική μαμά κτλ....
δεν θα σε συμβουλευα να τον παρεις μαζι σου...ειναι πολλοι οι περιεργοι και δεν ξερεις πως μπορει ν αντιδρασουν..ειδικα στη θεα ενος μεγαλοσωμου σκυλου...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Λοιπον! Πήγαμε τελικά! Πήρα και το Γκογκόλ! Ολα καλά πήγαν..... γενικά πέρασε πολύ ωραία, αν και αγχώθηκε μια δυο φορές που περάσαμε από πολύ κόσμο.... ηταν όμως καλή ασκηση κοινωνικοποίησης γι'αυτον! (flooding, για οποιον ξέρει τι εννοω! ;);))

Πήγαμε αρκετά νωρίς και διαλέξαμε μια περιοχή χωρίς πολύ κόσμο..... τα δεντράκια ήταν μέσα στις ήδη ανοιγμένες τρύπες, οπότε δεν είχε πολλά πηγαινελα.... ο Γκογκόλ ήταν off leash, αλλά ηταν πολύ προσεκτικός με τα δενράκια! πήγαινε γύρω γύρω από τις ανοιγμένες τρύπες!!.... τον είχα βγάλει βόλτα πριν και είχε αδείασει (και γενικά δε μαρκάρει πολύ....), οπότε τέτοιο θέμα δεν υπήρχε..... ο κόσμος γύρω μας του έκανε μεγάλες χαρές (μάλιστα πολλοί με ρώτησαν τι ράτσα είναι, γιατι τους φάνηκε λέει πολύ αριστοκρατικος!),υπήρχαν και κανα δυο που φοβήθηκαν (όπως και όταν τον βγάζω βόλτα), αλλά σε γενικές γραμμές δεν ενόχλησε καθόλου. Είχε πολύ κόσμο με σκυλιά, τα περισσότερα με λουρί..... είχε και μια αγέλη αδέσποτων στο σημείο που ήμασταν. Μυρήστηκαν με το Γκογκόλ και φύγανε μετά.

Αυτά. Είχε απίστευτα πολύ κόσμο, και τα δεντράκια φυτεφτηκαν πολύ γρήγορα.... εμείς βρήκαμε μόνο καμια εικοσαριά αφύτευτα..... μετά κάναμε μια βόλτα γυρω γυρω σε περιοχές που δεν είχε πολύ κόσμο και φύγαμε.... εξαιρετική και πολύ αισιόδοξη εμπειρία ήταν....

Γενικά για όποιον ενδιαφέρεται να πάρει το σκύλο του σε κάποια από τις επόμενες, με λουρί δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα......(απλώς κάποιος από την παρέα κάθεται και κρατάει το σκύλο). Χωρίς λουρί, αν ο σκύλος δε φοβάται τον κόσμο και έχει αρκετά καλή επαναφορά, πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά φροντίστε να πάτε νωρίς, πριν πλακώσουν τα πλήθη, και διαλέξτε κάπως πιο απόμερο σημείο.... υπάρχουν πολλά.....α και φέρτε τσάπες, και φτυάρια!! Αυτά που μοιράζουν δεν επαρκούν!!! θα σας βάλω και μερικές φωτο αργότερα.....

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Μπράβο!!!!Πολύ ωραία!!!!!!:D:D:D:D:D:D
Περιμένουμε τις φωτογραφίες!!!!!:D:D:D:D
Αλλά να σας έχουν τα δεντράκια ήδη στις τρύπες...δεν ήταν δενδροφύτευση αυτό,"σκεπάστε τις τρύπες με το γύρω γύρω χώμα" έπρεπε να το λένε!!!!:p:p:p:p:p
Κι εγώ άλλη φορά σε τέτοια αναδάσωση θα πηγαίνω!Όχι να μου πέφτει η μέση από το κουβάλημα και το σκάψημο κάθε φορά!!!!:p:p:p:p:p