Σκύλος, βόλτα..Πώς;

Κύρια μορφή σκυλοβόλτας, πώς...

  • Οδηγό & πνίχτη

    Votes: 5 3,6%
  • Χωρίς οδηγό, ελεύθερος 100%

    Votes: 4 2,9%
  • Οδηγό και σταθερό περιλαίμιο

    Votes: 57 41,0%
  • Οδηγό και ηλεκτρικό κολάρο

    Votes: 0 0,0%
  • Ελεύθερο, άλλα με ηλεκτρικό κολάρο

    Votes: 0 0,0%
  • Πάντα με στηθόλουρο

    Votes: 31 22,3%
  • Με μηχανικό ιμάντα βόλτας

    Votes: 3 2,2%
  • Στηθόλουρο, και μετά ελεύθερο

    Votes: 14 10,1%
  • Οδηγό & πνίχτη, και μετα ελεύθερο

    Votes: 6 4,3%
  • Οδηγό και σταθερό περιλαίμιο, και μετα ελεύθερο

    Votes: 14 10,1%
  • Με ιμάντα μεγάλου μήκους (10-15μ)

    Votes: 3 2,2%
  • Σπάνια παμε βόλτα

    Votes: 0 0,0%
  • Βόλτα μόνο για "λέρωμα", ελευθερο

    Votes: 0 0,0%
  • Κάτι άλλο. Τίποτα από τα παραπάνω.

    Votes: 2 1,4%
  • Δεν τον βγάζω βόλτα

    Votes: 0 0,0%

  • Total voters
    139

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Πως βγάζουμε βόλτα (*) τον σκύλο μας σε καθημερινή βάση?

(*) Να πάμε στο περίπτερο. Να πάμε για καφέ. Να πάμε για τρέξιμο. Να πάμε για ποδήλατο. Απλό περίπατο στην πόλη. Βόλτα σε πάρκο. Βόλτα σε παιδική χαρά. Κλπ…



.
Οδηγός: Ιμάντας, λουρί, αλυσίδα,…
Σταθερό περιλαίμιο: Δερμάτινο περιλαίμιο, διπλά κλειδωμένος πνίχτης, σταθερή αλυσίδα, …
Μηχανικός ιμάντας βόλτας: Οδηγός με μηχανισμό φρένου και «ελευθερίας»…
 
Last edited:


agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Καλημέρα,

οδηγός και σταθερό περιλαίμιο πάντα στη βόλτα.
Ελεύθερα σε ελεγχόμενο περιφραγμένο χώρο για τρέξιμο, εκτόνωση, παιχνίδι.
 


vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
49
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ψηφισα το "Κάτι άλλο. Τίποτα από τα παραπάνω". Εμεις παμε βολτα με ποδηλατο. Στα μερη μας δεν εχουμε κινηση αλλα ουτε και πολυ κοσμο να περιφερεται και ετσι η φοραμε 5-10μετρους ιμαντες η τρεχουμε ελευθεροι.
 




chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Ψήφισα οδηγό και σταθερό περιλαίμιο, διότι είναι το σύνηθες στη βόλτα μας.

Κατά τα άλλα έχουμε μία ωραιότατη συλλογή με στιθόλουρο, το γνωστό και μη εξαιρετέο "flexi" 12 μέτρων, ημάντα (λέμε τώρα) 15 μέτρων κ.λπ. ανάλογα με την περίσταση, το που θα γίνει η βόλτα και το τι είδους ασκήσεις θα κάνουμε σε αυτή.

Εάν οι συνθήκες το επιτρέπουν τότε σε ελεγχόμενο πάντα μέρος και ελέυθερη, ποτέ όμως κατά τη διάρκεια της βόλτας στην πόλη ή στο δρόμο.

Δεν ψήφισα και ελεύθερο απλά γιατί ακόμη ως κουτάβι τυπικά δεν είναι το σύνηθες και ούτε θα είναι έως ότου κατέχει πλήρως τις εντολές που απαιτώ για να είναι ελεύθερη.
 


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Οδηγό 1,2μ και σταθερό περιλαίμιο όταν βγαίνουμε εδώ γύρω και flexi 5μ (δεν έχω βρει μεγαλύτερο) όταν πάμε σε χωράφια,αγρούς,παραλίες. Όποτε βρίσκω ευκαιρία (περιφραγμένος χώρος, απόλυτη ερημιά) την αφήνω ελευθερη να τρέξει, αν και δεν είναι πολύ του τρεξίματος κυρίως περπατάει γρήγορα με τη μύτη κολλημένη στο χώμα προσπαθώντας να μυρίσει κάθε χιλιοστό! Σε μπαλάκια και λοιπά παιχνίδια δεν δίνει την παραμικρή σημασία όταν είμαστε εκτός κήπου!
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Βασίλη,
κάνε τη δημοσκόπηση "multi-choice", για να μπορούμε όλοι να απαντήσουμε;)
 








johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Εντάξει, ψήφισα κι εγώ "Οδηγό και σταθερό περιλαίμιο"...
Παρόλα αυτά, η Μόκα πέρασε την εκπαίδευση της Βασικής Υπακοής με "οδηγό και πνίχτη".

1. Για διάφορους λόγους, που έχουν συζητηθεί σε κάποια θέματα του φόρουμ, προσπαθούμε, όσο περισσότερο γίνεται, να πηγαίνει με το δερμάτινο κολάρο της στις βόλτες, ή στον διπλό κρίκο (ελεύθερη). Το "ελεύθερη" σημαίνει για τη Μόκα ότι μπορεί να κάνει ότι σκανταλιά γουστάρει, να στέκεται και να μυρίζει, να συναντιέται με άλλα σκυλιά, να χοροπηδάει, να κάνει ότι θέλει (περιορισμένη μόνο από το μήκος του οδηγού)... Το "ελεύθερη" το "καλλιεργούμε" όσο το δυνατόν περισσότερο, γιατί δεν είναι το καλύτερό της: Μαζί με το παιχνίδι, την παιχνιδιάρικη έκφραση και την άνεσή της, εκφράζει περισσότερο και τους φόβους - επιφυλάξεις της, μιάς και νιώθει ελεύθερη να "βιώσει" και τον φόβο...

2. Το 2ο καλύτερο της Μόκας είναι η βόλτα με "οδηγό και πνίχτη". Εκεί δεν έχει την ευκαιρία να εκδηλώνει τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα, αλλά, ταυτόχρονα, λες και "δίνει το τιμόνι" στο χειριστή της, οπότε ξεπερνάει τις ντροπαλές αναστολές και τα ξαφνιάσματα πολύ γρηγορότερα και καλύτερα...

3. Τέλος, το 1ο, το άριστο για τη Μόκα είναι το "off-leash", πάντα σε 99% προελεγμένο - ασφαλές περιβάλλον (άδεια παραλία, απόμερο λιβάδι, περιφραγμένος χώρος κλπ.). Εκεί, τα ξεχνάει όλα τα αρνητικά και βλέπει μόνο θετικά πράγματα να της συμβαίνουν...:)
 


katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
το συνηθες ειναι με στηθολουρο και οδηγο. Και μια φορα τη μερα ή 2 αν εχω χρονο,παμε σε περιφραγμενο χωρο και τις λυνω να τρεξουν.Αν ειμαστε στο χωριο εχουν περισσοτερες ελευθεριες μιας εκει μενουμε διπλα στη θαλασσα.
 


io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
ψηφισα με σταθερο περιλαιμιο αλλα στην Baroque φοραω περιλαιμιο (αν και τωρα τελευταια κανουμε και κατι δοκιμες με στηθολουρο) και στην Froggy στηθολουρο
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Μέχρι κάποια ηλικία με οδηγό 1.8m και πνίχτη!

Μετά από κάποια ηλικία και μέχρι τώρα με οδηγό 1.8m και στηθόλουρο!

Τα παραπάνω στις 2 πρώτες βόλτες της ημέρας...την 3η που είναι το απόγευμα με οδηγό 1,8m στηθόλουρο και μετά στο γκαζόν σε ιμάντα 20m!
 




martha_aris

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
179
0
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εμείς ξεκινάμε από το σπίτι δεμένο με στηθόλουρο επειδή περνάμε δρόμους και είναι ακόμα κουτάβι.. Μόλις φτάσουμε στο πάρκο τον αφήνω ελεύθερο.
 


Pintsie

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
με στηθόλουρο πάντα -ένα διάστημα του είχα το απλό κολάρο γιατί προσπαθούσα να του μάθω να μην τραβάει αλλά μάταια. του δημιούργησε πληγή και το γυρίσαμε πάλι στο στηθόλουρο- και τον έχω με το φλέξι. πλέον δεν εκτονώνεται σχεδόν καθόλου γιατί φοβάμαι πολύ να τον αφήσω να τρέξει με το φλέξι γιατί η περιοχή μου έχει γεμίσει φόλες οπότε τον έχω πάντα χαλαρό περπάτημα δίπλα μου( οκ, όσο μπορείς να το πεις δίπλα αυτό που κάνουμε ) :p
 


Moby

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
68
0
Βολος
Παντα με στηθολουρο, στις καθημερινες μας βολτες με οδηγο εκτος αν παμε παρκο που περνουμε τον ιμαντα για πιο χαλαρη βολτα. Εννιοτε σε ελεγχομενο χωρο ελευθερο για τρεξιμο κ παιχνιδι
 


StellitsaD

Well-Known Member
11 Απριλίου 2014
242
188
Thessaloniki
Με λουρί και πνίχτη τον οποίο συνήθως τον δένω και από τις 2 άκρες οπότε γίνεται απλή αλυσίδα. Και μετά ελευθερος.
 


Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
38
Παντα με στηθολουρο κ οδηγο (ειναι ενας περιεργος με κρικακια οποτε μπορω να τον βαλω σε οτι μακρος θελω αλλα παντα τον εχω στο πιο μακρυ)
Τα περιλαιμια της τα χει για "ομορφια" ή "προστασια" γιατι οσο μεγαλωνε κ ξεσαλωνε στο τελος της βολτας αμα της ειχα περιλαιμιο αναπνεε λες κ ηταν ετοιμη να τα τιναξει τα πεταλα,οποτε το γυρισα σε στηθολουρο κ μας βολεψε κ τις 2 πολυ καλυτερα.
Εδω που μαστε δεν εχει αναγκη τοσο αναγκη για βολτα απο αποψη εκτονωσης ή κατι τετοιο γιατι εχει 6 στρεμματα,παραυτα 1 φορα την μερα τουλαχιστον την παω στην παραλια ή στο ποταμι ή παιρνουμε κανα βουνο παραμαζωμα μονο κ μονο για να μην ξεχναει οσα εχει μαθει αλλα κ να συνεχισουμε τις "συσφιξεις" σχεσεων μας (θεωρω οτι "δενεσαι" μεσω της βολτας) μεχρι να φτασουμε οπου ειναι να φτασουμε εννοειτε με λουρι,παλια την αφηνα ελευθερη οταν φταναμε εκει που ηθελα γιατι παντα επελεγα απομερα σημεια ακριβως για να την αφηνω,αλλα πλεον τα κοψα κ αυτα γιατι ειχαμε κατι θεματα με φολες που πεταξαν οι γ@μ@κυνηγοι!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.813
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf