Σκύλος και καλοκαίρι

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
παιδια ηθελα να σας ρωτησω μιας και η ζεστη αρχισε να χτυαει κοκκινο τι πρεπει να προσεξουμε το καλοκαιρι. ας πουμε το νερο τους πρεπει να ειναι δροσερο η κανονικο οπως το χειμωνα? το κλιματιστικο επιτρεπεται και ως ποια θερμοκρασια? μπορει να τους κανει κακο?
ξερω οτι η καυτη ασφαλτος ειναι επωδυνη και επικινδυνη να ανοιξουν τα πελματα τους. τι αλλο πρεπει να προσεχουμε και να γνωριζουμε για το καλοκαιρι?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Σε γενικές γραμμές, ότι θα κάναμε και για τα παιδιά... και για τον εαυτό μας...

1. Το νερό πρέπει να αλλάζει με 2πλάσια συχνότητα απ' ότι το χειμώνα... πρώτον, για να κρατιέται σχετικά δροσερό και δεύτερον, γιατί γεμίζει περισσότερο με σάλια...
Για παράδειγμα, με τα δικά μου (που έχουν σάλια, έτσι κι αλλιώς), όταν πιούν μιά "καλή" δόση νερού, τους το αλλάζουμε, μιάς και είναι πλέον γεμάτο σάλια, πράγμα που δεν τους αρέσει...
Καμμιά φορά, στην πολλή ζέστη, προσθέτω στα νεράκια τους και από μισό μπουκάλι παγωμένο νερό (ψυγείου), για να δροσιστεί λιγάκι...

2. Το κλιματιστικό επιτρέπεται (με κριτήρια θερμοκρασίας "φυσιολογικού" ανθρώπου), αλλά πιστεύω ότι πρέπει να χτυπάει ψηλά και να μην στέλνει καταπάνω τους τον αέρα...

3. Ναι, η καυτή άσφαλτος είναι επώδυνη (όπως και η καυτή άμμος)...
Χτές, ο κούταβός μου, δυσκολευόταν να περπατήσει το μεσημεράκι (όπου δεν έπεφτε σκιά στο δρόμο), σε αντίθεση με τη Μόκα, που (παρότι δεν την ευχαριστούσε) έχει μεγαλύτερη ηλικία και, συνεπώς, πιο σκληρές πατούσες...

4. Οχι άμεση έκθεση στον ήλιο, για πάνω από μερικά λεπτά...

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
στα πολυ σωστα που ειπε ο johnk , να προσθεσω

-Βολτες πρωι και αργα το βραδυ καλυτερα, μετα τις 9

-Ποτε μεσα στο αυτοκινητο με κλειστα παραθυρα ή χωρις air condition

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Μπορείς να προσθέτεις στο νερό τους παγάκια , που το κρατάνε δροσερό περισσότερη ώρα. Επίσης, πριν βγάλεις έξω έναν σκύλο που έχει μείνει μέσα σε δωμάτιο με air condition πρέπει να το κάνεις σταδιακά και να μη τον βγάλεις έξω απότομο...κρύο-ζέστη.
Ποτέ μέσα στο αυτοκίνητο είτε με κλειστά , είτε με ανοιχτά παράθυρα. Και με air condition όχι πάνω από 2 λεπτά και σε σκιά. Το αυτοκίνητο ζεσταίνεται από την οροφή και τα ανοιχτά παράθυρα με τον ήλιο να χτυπάει είναι εξίσου επικίνδυνο.
Εγώ είχα αγοράσει από ένα Πανευρωπαϊκό , ένα λεπτό πάπλωμα σε μέγεθος μεγάλης κλούβας, το οποίο το βρέχεις με κρύο νερό και το στύβεις και μετά αυτό κρατάει δροσιά για περίπου 4-5 ώρες. Τον Τσούφι με τους καύσωνες πέρσι τον σκέπαζα με αυτή τη κουβέρτα και ηρεμούσε από το λαχάνιασμα αμέσως, άστε που ούτε καν κουνιόταν για να μη ξεσκεπαστεί...
Μου είπε εκτροφέας φίλος μου πρόσφατα ότι αυτό μπορείς να το κάνεις και με βρεγμένες εφημερίδες, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Έχει δοκιμάσει κανείς αυτά τα στρώματα που λένε ότι δροσίζουν το σκυλί?
Έχω βρει διάφορα στο internet αλλά δεν ξέρω εάν κάνουν όντως δουλειά

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
επισης αμα δεις το σκυλο να αναπνεει γρηγορα λογω ζεστης βρεχεις τις περιοχες που περνανε μεγαλα αγγεια και την κοιλια με δροσερο νερακι...περιοχες με μεγαλα αγγεια ειναι αναμεσε στον κορμο και τα ποδια που δεν εχει και τριχα...και ψηλα στο ποδι απο τη μεσα πλευρα...επισης βρεχεις λιγο και την κεφαλα τους να δροσιστουν τα καημενα...

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
νομιζω οτι το κανει αυτο με την γρηγορη αναπνοη. που ακριβως να τον βρεχω δλδ?

Manogr

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2012
149
31
51
Glyfada, Greece
www.dogpark.gr
Σήμερα έβαλα ένα σχετικό άρθρο στο Dogpark.gr και νομίζω καλύπτω τα περισσότερα που πρέπει να ξέρουμε και για να τα δροσίσουμε και για να καταλάβουμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Αν θέλετε διαβάστε το:
Ζέστη και Σκύλος! Συμβουλές για ένα Καλό Καλοκαίρι! | Dogpark.gr

επισης αμα δεις το σκυλο να αναπνεει γρηγορα λογω ζεστης βρεχεις τις περιοχες που περνανε μεγαλα αγγεια και την κοιλια με δροσερο νερακι...περιοχες με μεγαλα αγγεια ειναι αναμεσε στον κορμο και τα ποδια που δεν εχει και τριχα...και ψηλα στο ποδι απο τη μεσα πλευρα...επισης βρεχεις λιγο και την κεφαλα τους να δροσιστουν τα καημενα...
Η κεφάλα από ότι ξέρω καλύτερα να μην βραχεί... το νερό στο πάνω σημείο του σώματος μπορεί να εμποδίσει την κατέβασμα θερμοκρασίας! Στήθος, κοιλιά κτλ είναι οκ όπως και τα άλλα που αναφέρεις

Έχει δοκιμάσει κανείς αυτά τα στρώματα που λένε ότι δροσίζουν το σκυλί?
Έχω βρει διάφορα στο internet αλλά δεν ξέρω εάν κάνουν όντως δουλειά
Ναι βοηθάνε... και οι αντίστοιχες μπαντάνες... τα βρέχεις και μετά δροσίζουν χωρίς να βρέχουν το σκυλί... περιμένω να μου έρθουν!

νομιζω οτι το κανει αυτο με την γρηγορη αναπνοη. που ακριβως να τον βρεχω δλδ?
Κοιλιά και γενικά στο κάτω μέρος του σώματος και στήθος

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
βαλτε κανα λινκ απ αυτα τα στρωματα που λετε, δε τα εχω ξανακουσει!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Θα δω την επωνυμία της δικιάς μου και θα βρω το site τους. Αυτοί φτιάχνουν και κατά παραγγελία ειδικά τζάκετ με την ίδια λογική για σκύλους που κάνουν πεζοπορίες η κυνήγι στη ζέστη η για κάποιες ράτσες που γενικά στις βόλτες υποφέρουν . Στέλνεις τα μέτρα και σου το στέλνουν μετά από κάποιες μέρες.

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
και τις πρωινές ώρες (και μη) να παίρνετε πάντα απο ένα μπουκαλάκι κρύο νερό και για σας αλλα και για τα σκυλάκια σας.
δύσκολη η ζωή στη ζέστη!!

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Yπαρχει καμια λυση για τις πατουσες που καιγονται ?Εγω με τα παπουτσια και καιγομαι..το σκυλι σιγουρα υποφερει στο περπατημα.Βεβαια ουτε να του φορεσω παπουτσακια μπορω να φανταστω...

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
εγώ όταν βλέπω ότι περπατάει για κανα λεπτό συνεχόμενα στην άσφαλτο με ήλιο, μετά μόλις βρω σκιά του βρέχω με λίγο νερό τις πατούσες του.
κάνε και εσύ το ίδιο, δεν έχω σκεφτεί κάτι καλύτερο μέχρι στιγμής.

όταν λες παπουτσάκια; πες μου ότι έχουν βγάλει και παπούτσια για σκύλους να μείνω..