Σκύλος και παιδί

YOTA

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2008
130
0
Thessaloniki
Ορμώμενη από την σύσταση πολλών να μην μένουν χωρίς επιτήρηση τα παιδιά μαζί με το σκυλί, ήθελα να ρωτήσω την άποψή σας στο εξής. Πιστεύετε ότι ακόμη και αν βρίσκεστε στον ίδιο χώρο και δεδομένου ότι το σκυλί είναι ελεύθερο, θα προλάβετε να αντιδράσετε αν το σκυλί κάνει κάτι? Μήπως θα έπρεπε το σκυλί να είναι πάντα δεμένο όταν βρίσκονται παιδάκια γύρω, (εκτός αν τα παιδάκια είναι της οικογένειας)? Έχω την αίσθηση ότι αν το σκυλί είναι ελεύθερο, δεν προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα. Ποια είναι ή άποψή σας?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Έτσι και το σκυλί συνδυάσει τον περιορισμό (κάτι δυσάρεστο) με την παρουσία παιδιών βράστα. Αντιθέτως πρέπει από κουτάβι να κοινωνικοποιείται με παιδιά. Εννοείται ότι αφήνουμε τα παιδιά να παίζουν με σκυλιά που γνωρίζουμε καλά (και τούμπαλιν).

frankel

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2008
82
0
Athens
Κι εμένα ο εκπαιδευτής αυτό μου έδωσε σαν συμβουλή.. Να κοινωνικοποιηθεί από κουτάβι με παιδιά (και μεγάλους φυσικά) για να μάθει πως συμπεριφέρονται οι διάφορες κατηγορίες ανθρώπων, π.χ. τα παιδιά στο παιχνίδι (βλ. παλαιότερο post μου όπου ο ανηψιός μου -6 χρονών- ήθελε να της μάθει "πόλεμο"! :p)

Συμφωνώ με Chloe ότι δεν πρέπει να συνδυάσει την παρουσία παιδιών με δέσιμο/περιορισμό/απομόνωση και φυσικά σωστές συμβουλές στα παιδιά για να ξέρουν τα όριά τους στο παιχνίδι.

eleytheria

Active Member
25 Ιουλίου 2008
30
0
45
αθηνα-γερακας
πιστευω πως παιζει ρολο πωσ ηταν το σκυλι πριν ερθει στον ιδιο χωρο το παιδι!!!αν του αλλαξει κατι απο τισ συνιθειες του οπωσ ηταν πριν ερθει το παιδι..τοτε να αλλαξει η συμπεριφορα του και να πρεπει να εισαι σε επιφυλακη μαζι του!!!

εγω εχω μια σκυλιτσα 3μισι χρονων..την ειχα σαν παιδι!!!
γεννησα και δεν αλλαξα κατι στισ συνηθειες τησ ,δηλαδη χαδια-να την βγαλω εξω απο το σπιτι,να τησ απαγορευσω να μπαινει στα δωματια...και τετοια!!
για να φαντασετεισ πηγαινε και κοιμοτανε κατω απο την κουνια του μωρου!!!ημερων το βρεφοσ!!:confused:βεβαια και εγω φοβομουνα στην αρχη...μην επιτεθει..μικροβια ..και τεοια!!αλλα αποδειχτηκε...οτι αν το σκυλι σου ειναι εμβολιασμενο..αποπαρασιτομενο..κρατασ και μια σχετικη υγιεινη!!!εεε δεν εχεισ να φοβασαι τιποτα!!!!

ο μικροσ μου ειναι τςρα 1μισι χρονων...και πηγαινει και κανει οτι κοιμαται μεστο καλαθι του σκυλιου!!!καποιεσ φορεσ ειναι και οι δυο μαζι μεσα!!!!

δεν μου εβγαλε ποτε στοματιτιδα..και αλεργιεσ..και τετοια...παρολο που τονεπιανα καμια φορα και εβαζε τα ''κοκαλα ''-παιχνιδια τησ σκυλιτσα στο στοματου!!!

ανοσια!!!τρελη!!!μιλαμε!!!!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Έχω την αίσθηση ότι αν το σκυλί είναι ελεύθερο, δεν προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα. Ποια είναι ή άποψή σας?
Το σκυλί ελεύθερο και τα παιδάκια υπό αυστηρή επιτήρηση. ;)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Τα παιδιά που μεγαλώνουν με τα ζώα είναι αλήθεια ότι αποκτούν πολύ μεγαλύτερη ανοσια στα μικρόβια από τα αλλα παιδάκια που δεν μεγαλώνουν με σκυλιά.

Από εκεί και πέρα προσέχουμε το παιδάκι παρα πολύ ειδικά σε τόσο μικρή ηλικία ,το αντίθετο υποκρύπτει μεγάλους κινδυνους για το ίδιο το παιδί.
Tα ζώα βεβαια έχουν ένστικτο όταν πρόκειται για μωρό ,αυτό όμως δεν είναι κάτι που πρέπει να μας επανάπαυσει..
Έτσι προσέχουμε παρα πολύ τις κινήσεις του μωρού,δεν το αφήνουμε ποτε μονο το με το σκυλί ,μονο μετά από κάποια ηλικία.
Αυτό λοιπόν που θα μας διασφαλίσει την ομαλή συμβίωση σκυλιού και τόσο μικρού παιδιού ,είναι επιβλέποντας συνεχώς το παιδί όχι το σκυλί οπως ειπε και η Κατερινα,δεν τα αφήνουμε ποτε μονα τους μονο μετά από κάποια ηλικία..
και μαθαίνοντας το παιδάκι σιγά σιγάνα σέβεται το σκυλί και οχι να κανει οτι θελει νομιζοντας οτι ειναι κουκλα.

Mετά από μια επιτυχής συμβίωση των παιδιών με τα σκυλιά ,τα παιδιά αυτά βγαίνουν πολύ πιο ήρεμα,πολύ πιο υπεύθυνα και πολύ
πιο σωστοί ανθρωποι σαν ενήλικες.