Σκύλος και πιθανοί(;) κίνδυνοι υγείας για τους ανθρώπους;

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
(Γεια χαρα σε ολους, αν υπαρχει αναλογο θεμα ας μεταφερθει ή δωστε μου το link) Ευχαριστω!

Με απασχολει αυτο το θεμα μιας και πρωτη φορα συμβιωνω στον ιδιο χωρο με εναν σκυλο. Υπαρχει κινδυνος καθως μας φιλαει, καμια φορα μπορει να ξεχασουμε να πλυνουμε χερια και να πιασουμε κατι να φαμε, καποιες τριχες, τσισα που μπορει να πατησουμε κατα λαθος κλπ...

Προφανως για να υπαρχουν τοσα σκυλια μεσα σε σπιτια αυτοι οι ιδιοκτητες κατι θα ξερουν(εγω οχι), εχουν αναφερθει περιστατικα εστω και μεμονωμενα?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Εγώ έχω περάσει από όλες τις καταστάσεις και δεν έχω πάθει τίποτα...μέχρι στιγμής!Ούτε το παραμικρό σπυράκι!

Χωρίς να φανώ αηδιαστικός καλώς ή κακώς κάποιες φορές δεν μπορούμε να πλένουμε τα χέρια ή δεν μπορούμε να καθαριστούμε εκείνη την στιγμή και ο λόγος είναι πρακτικός!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Δεν προκειται να παθεις τιποτα απο την τριχα του σκυλου.Το πολυ πολυ,αν δεν ειναι πλυμενος,θα ειναι σα να τρως...χωμα.:p
Ξερεις τι τριχα εχω φαει;Ουουου!

Πλεον δεν πλενω τα χερια μου οταν ακουμπω το σκυλο.Στην αρχη να πω την αληθεια το εκανα.
Τα πλενω πριν μαγειρεψω μονο και μονο για να μην πεσει καμια τριχα και οπως και να το κανουμε καποια σκονη θα εχει η γουνα του.Και τα μαλλια μας εχουν.;)

Μα αν πατησεις ούρα δεν εινα λογικο να πλυνεις τα ποδια σου;Κ πορτοκαλαδα να πατουσες δε θα τα επλυνες;:rolleyes:

Στο στομα δεν τον φιλω,γιατι πριν μπορει να εχει καθαρισει το λιολιό του και σιχαινομαι.Πολυ το κανουν και δεν εχω ακουσει να εχουν παθει κατι.:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεν ξερω για περιστατικα, αλλά θα σου πω την δικια μας εμπειρια, με τον αμεσο κινδυνο να χαρακηριστω βρωμιαρης.

Την πινσερινα μας την χαϊδευουμε και την φιλαμε ολη μερα, την φιλαμε και στο στομα, μας γλυφει, κοιμαται στο κρεβατι μας και πλεον δεν της πλενουμε τα ποδαρακια μετα τη βολτα.

Προσεχει πολυ πού παταει στην βολτα, αλλά σε κατουρημενο γρασιδι σιγουρα παταει συχνα.
Μυριζει φυσικα τα ούρα άλλων σκυλιων όταν ειμαστε εξω.

Και περιοδο όταν εχει, παλι μαζι μας κοιμαται. Εχει τυχει να κοιμηθω σε μαξιλαρι που κατουρησε η Ζηνα.

Εννοειται ότι το κρεβατι μας εχει παντου τριχες της.

Τρωει συχνα από το πιατο μου και πινει από το ποτηρι μου.

Τρια ατομα, γυναικα, κορη κι εγω, δεν παθαμε ποτέ το παραμικρο, ούτε κάν μια αφθα στο στομα δεν βγαλαμε. Ισως βεβαια να εχουμε πλεον αντισωματα από οτιδηποτε και να εχουμε παθει ανοσια.

Η Ηρα, που καμια σχεση με την Ζηνα και είναι γενικως βρωμικη λυκαινα, με γλυφει στο στομα, της δινω μπουκιες με το πιρουνι μου, την χαϊδευω ενώ εχει τριχωμα που είναι συνεχως λερωμενο λογω βουνου, και συνηθως ξεχναω να πλυνω τα χερια αν φαω μετα το χάιδεμα.

Παλι δεν επαθα ποτέ τιποτα. Και οι γυναικες το ιδιο, αν και βεβαια δεν εχουν τοση πολλη επαφη με την Ηρα οσο εγω, αλλά και παλι τις γλυφει κι αυτές.

Εννοειται ότι οι τριχαρες της Ηρα βρισκονται παντου!

Δεν ξερω αν σε καλυψα.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Την πινσερινα μας την χαϊδευουμε και την φιλαμε ολη μερα, την φιλαμε και στο στομα, μας γλυφει, κοιμαται στο κρεβατι μας και πλεον δεν της πλενουμε τα ποδαρακια μετα τη βολτα.
+
Και περιοδο όταν εχει, παλι μαζι μας κοιμαται. Εχει τυχει να κοιμηθω σε μαξιλαρι που κατουρησε η Ζηνα.
+
Τρωει συχνα από το πιατο μου και πινει από το ποτηρι μου.
+
Η Ηρα, ..., με γλυφει στο στομα, της δινω μπουκιες με το πιρουνι μου,
= Απορω ποιος ειναι ο αρχηγος της αγελης...Η Ηρα ή η Ζηνα;Εσυ δεν παιζει:D

Δεν ξερω για περιστατικα, αλλά θα σου πω την δικια μας εμπειρια, με τον αμεσο κινδυνο να χαρακηριστω βρωμιαρης.
Ναι,εισαι βρωμιαρης:p

Παντως κι εγω πιστευω οτι με τοση επαφη με τα σκυλια μας,καποια στιγμη παθαινουμε ανοσια.
Δεν ξερω παντως αν μεταφερεται τιποτα με τα κοπρανα του σκυλιου.Τα ουρα ξερω οτι ειναι στειρα μικροβιων.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Μετά το απολαυστικότατο μύνημα του Άρη,
να προσθέσω κι εγώ πως όλη μου την ζωή που ζω με σκυλιά, δεν έχω εμφανίσει ούτε μια αλλεργία.

Θεωρητικά...
Κάποιες ασθένειες που μεταδίδονται από τον σκύλο στον άνθρωπο είναι η λύσσα,η λεπτοσπείρωση που μεταδίδεται από τα ούρα των σκύλων, παρασιτώσεις,τοξοπλάσμωση κλπ.
Βέβαια δεν έχω ακούσει ποτέ κάποιο περιστατικό ανθρώπου να έχει μολυνθεί,
και με τα εμβόλια τον κτηνιατρικό έλεγχο όπως και τις αποπαρασιτώσεις είσαι καλλυμένος.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Απορω ποιος ειναι ο αρχηγος της αγελης...Η Ηρα ή η Ζηνα;Εσυ δεν παιζει:D
1. Ο καλος ο αρχηγος υπηρετει τους παντες :)

2. Ο προορισμος μου (η μοιρα μου) στη γη ειναι να υπηρετω τα θηλυκα :paja1:

23 Νοεμβρίου 2010
19
1
Ελληνορωσων
Τα ούρα στείρα μικροβίων? Τόσο ντετολ, τόσα λεφτά τζάμπα. Τι κρίμα που δεν είναι αυτή τη στιγμή εδω ο καλός μου να το διαβάσει....Πάντως και γω δεν έχω πάθει ποτέ τίποτα από τον σκύλο μου. Καμια φορά φοβάμαι μήπως αυτός κολλήσει τίποτα απο μένα....

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
τοξοπλάσμωση κλπ.
Οχι,αυτο δεν μεταφερεται ουτε με ουρα ουτε με κοπρανα του σκυλου.Μονο απο τη γατα.
Αν ο σκυλος προσβληθει απο τοξοπλασμα,το κρατα στον οργανισμο του και θεραπευεται με φαρμακο,δεν μεταφερει με κανενα υγρο,κοπρανα ή τριχα στον ανθρωπο.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Πολυ ωραιες και θετικες κυριως απαντησεις!
harryf3 θα μπορουσες να ησουν λιγοτερο περιγραφικος(κινδυνευεις να χαρακτηριστεις βρωμιαρης)...!

υγ. Και εκεινος ο εχιννοκοκος που ακουγαμε παλια και μας τρομαζαν οι γονεις μας?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εγω τωρα θα χαρακτηριστω παλι επικυνδυνος,μπορεις απο σκουληκια μεχρι εχινοκοκο να κολησεις,επισης μπορεις να κολλησεις τον σκυλο σου με γριπη η αυτος εσενα,μικροβιακες ασθενειες επισης.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Καλα γριπη κολλας και απο ανθρωπους,οπως και μικροβιακες ασθενειες.Για εχινικοκκο,δε γνωριζω,οσον αφορα τα σκουληκια,αποπαρασιτωνουμε το σκυλο.

Δεν μπορω να ζω με αυτο το αγχος.ειναι σα να λεμε,δεν παω το παιδι μου σχολειο,γιατι θα κολλησει,ανεμοβλογια,ερυθρα,μαγουλαδες,ιωση,γριπη,κτλ...

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ανηκει ομως οπως και να το κανουμε στις ομαδες κινδυνου,ο ανθρωπος ρωτησε,δεν μπορουμε να λεμε οτι δεν τρεχει τιποτα.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Για να κολλησεις εχινοκοκκο απο τον σκυλο σου- πρεπει να τον εχει πρωτα αυτος. ( ετσι και με το τοξοπλασμα στης γατες!!).
Και δεν εχουν ολα τα σκυλια δε και καλα εχινοκοκκο, ιδιος, οταν ζουνε σε αστικο περιβαλλον και τρεφονται με ελεγχομενες τροφες.
Τωρα- για να σου κολλησει ο σκυλος τον εχινοκοκκο, που ισως= αλλα και απιθανα- εχει, θα πρεπει να παισεις τα κοπρανα του σκυλου σου και μετα να βαλεις τα χερια στο στομα σου, χορις να τα εχεις πλεινει. Μαλλον απιθανο σεναριο?

Πολυ πιο πιθανη ειναι η μολυνση απο οχι καλα πλυμμενα λαχανικα/φρουτα (για αυτο δεν τρωω μαρουλοσαλατα εξω!!) η οχι καλα ψημμενα εντοσθια απο βοοειδη, αγιοπροβατα κλπ.. Επισης οταν καταναλονονται ομα αγρια μανιταρια η μουρα που φυτρωνουν κοντα στο εδαφος.

Παντος μην πανικοβαλλεσαι και αδικα!
Εγω ζω οπος περιγραφει ο Αρης σχεδον ολη μου την ζωη (ειμαι 44 τωρα), μεγαλοσα και τα παιδια μου σε παρομοιο περιβαλλον (ειναι 20 και 24)- και εργαζομαι και την μιση ζωη μου με σκυλους/γατες (και δεν μου ερχονται μονο τα καθαρουλια- περιποιμενα- αλλα συχνα και το ακρος αντιθετο) και "τρωω" μεγαλη μεριδα τριχα σε ετησια βαση.
Εγω δεν εχω αρρωστησει ΠΟΤΕ απο τα ζωα μου- και ουτε τα παιδια μου (ο γιος μου δυστιχος οστοσο ειναι αλλεργικος σε ΟΛΑ, απο φυτα, μυκητες, ακαρια κλπ.).
Δεν ειναι και τοσο τραγικα τα πραγματα, εαν διατηρουνται καποιες βασικες κανονες υγιεηνης- χωρις υπερβολες παντα.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Οχι,αυτο δεν μεταφερεται ουτε με ουρα ουτε με κοπρανα του σκυλου.Μονο απο τη γατα.
Αν ο σκυλος προσβληθει απο τοξοπλασμα,το κρατα στον οργανισμο του και θεραπευεται με φαρμακο,δεν μεταφερει με κανενα υγρο,κοπρανα ή τριχα στον ανθρωπο.
Η λεπτοσπείρωση μεταφέρετε με ούρα, όχι όλα όσα έγραψα.
Έχεις δίκιο για την τοξοπλάσμωση απλά θεωρείται ζωοανθρωπονόσος και για αυτό το ανέφερα,η οποία πολύ σωστά από γάτα μπορεί να μεταδοθεί κυρίως από κόπρανα. :)
Κεκτημένη ταχύτητα.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Τους βασικούς κανόνες υγιεινής τους τηρούμε γενικά και για όλες τις πιθανότητες
ούτε μόνο επειδή έχουμε σκύλο
ούτε μόνο επειδή έχουμε γάτα
Γενικά

Εγώ και ο Αρης και η Αντριάννα δεν έχουμε αρρωστήσει ποτέ κι ας "γλυφόμαστε με τα σκυλιά στην μούρη" που λένε κάτι σιχασιάρηδες :lol:
δεν μπορώ όμως να ξέρω την κατάσταση του ανοσοποιητικού ενός τρίτου ανθρώπου ούτε που ακριβώς έβαλε την μούρη του ο σκύλος του πρίν απο λίγο

ειδικά όσο είναι κουτάβι και δοκιμάζει διάφορα πράγματα (π.χ. ανθρώπινα κόπρανα στην βόλτα....) καλά είναι να τηρούμε μιά σχετική καθαριότητα
το σάλιο του σκύλου είναι αρκετά βακτηριοστατικό-αλλά δεν δρά και ακαριαία

Απο προσωπική εμπειρία δεν έχω ακούσει ποτέ άνθρωπο να κολλάει κάτι απο σκύλο
αφήνω τα σκυλιά μου να μου γλύφουν τις πληγές-δεν μολύνθηκαν ποτέ

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
κ γω δεν κολλησα ποτε κατι απο σκυλο βεβεα δεν ειμαι σε τοσο τραγικο σημειο με τους απο πανω
δεν ανεβαινουν στο κρεβατι μου,ουτε στον καναπε μου,ουτε τα ταιζω με τα πιρουνια μου ουτε πινουν απο το ποτηρι μου
βεβεα ξαπλωνω στο πατωμα μαζι τους με γλυφουν στη μουρη κ πολλες φορες δεν πλενω τα χερια μου πριν φαω αν και συνηθως το κανω.η μικρη πολλες φορες μου ματωνει το χερι απο το παιχνιδι δαγκωμα κ μετα μου γλυφει τη πληγη.αλλα ακομα ζω

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Τους βασικούς κανόνες υγιεινής, τους τηρούμε και για εμας ανεξάρτητα αν έχουμε κατοικίδιο (γενικός κανόνας πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις;))

Από εκεί και πέρα σε συνέχεια των "βρωμιάρηδων":p και εγώ της δίνω να πιεί από το ποτήρι μου και από το πηρούνι μου τις έχω δώσει, και μαζί κοιμόμαστε, και απο φιλία και γλυψίματα άλλο τίποτα! Δεν έχω πάθει τίποτα!

Κολλητή μου φίλη στην διάρκεια εγκυμοσύνης ήταν με τα κατοικίδιά της (4 σκύλους και δεν ξέρω πόσες γάτες) φυσιολογικά μαζί! Το μωράκι της μετά τους 8 μήνες το έφερε κανονικά σε επαφή με όλα τα ζώα και είναι υγιειέστατο! αυτά από προσωπικές εμπειρίες!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
:D:DΡε παιδια- εαν μας διαβαζει καπιος που δεν εχει σκυλο, νομιζει, οτι ζουμε σε σταυλους και οτι ειμαστε οι αρχιμπιχλοι της χωρας!!!
Θα παθει σοκ και δεν θα ξαναπατησει σε σπιτι με σκυλο- μην τυχων και πρεπει να πιει απο ποτιρι που εχουν πιει και τα σκυλια!!:D:D:D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr