Σκύλος και σοκολάτα

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
ROTTIE:Ο τίτλος άλλαξε για να είναι πιο κατατοπιστικός του θέματος.

Ο κλέφτης ο σκύλος μου ανέβηκε προχτές στο πάσο της κουζίνας και βούτηξε 2-3 κουλουράκια με σοκολάτα. Δεν έχει ξαναφάει γλυκό. Δεν έκανε εμετό ή διάρροια και έχει πάντα την ίδια όρεξη για φαί και παιχνίδι. Πιστεύετε ότι χρειάζεται μια επίσκεψη στον κτηνίατρο, καλού κακού?

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
:lol: :lol: :lol: ρε τον αρχικλέφταρο.....Δεν ξέρω να σου πω αν χρειάζεται γιατρό,ένα απλό τηλεφώνημα αρκεί πιστεύω για να ρωτήσεις και να είσαι σίγουρη.

Τώρα που την έμαθε την σοκολάτα τι θα κάνεις????Θα σου ζητάει συνέχεια :lol: :lol: :lol:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Καθώς δεν είδα κάτι ανησυχητικό δεν έδωσα και πολλή σημασία. Σήμερα, όμως, με έπιασε ένα άλφα άγχος κι άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια. Έκανα μια κλήση στο γιατρό και δεν απάντησε. Σε λίγο θα ξαναπροσπαθήσω. Αλλά μήπως υπερβάλω μωρέ?

EDIT: Ok μου απάντησε να μην ανησυχώ, το πολύ-πολύ να έκανε κανέναν εμετό, αλλά εφόσον είναι καλά το ξεχνάω. :)
Όσο για τη σοκολάτα, καλά θα κάνει να την ξεχάσει ο κύριος!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Χαίρομαι που ο μικρός είναι καλά! Πάντως να ξέρετε πως η σοκολάτα απαγορεύεται δια ροπάλου! Πολύ προσοχή διότι περιέχει θεοβρομίνη, η οποία σε μεγάλες ποσότητες είναι επικίνδυνη για το σκύλο.
ΠΟΤΕ σοκολάτα σε σκυλί.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
ROTTIE said:
Χαίρομαι που ο μικρός είναι καλά! Πάντως να ξέρετε πως η σοκολάτα απαγορεύεται δια ροπάλου! Πολύ προσοχή διότι περιέχει θεοβρομίνη, η οποία σε μεγάλες ποσότητες είναι επικίνδυνη για το σκύλο.
ΠΟΤΕ σοκολάτα σε σκυλί.
Θεοβρομίνη? Πρώτη φορά το ακούω. Εγώ ήξερα το κλασικό, ότι "τυφλώνονται" από τα γλυκά. Χρειάζομαι διάβασμα μου φαίνεται. Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου.

chrisadult

Well-Known Member
22 Ιανουαρίου 2008
73
0
Αθηνα
ωχ :shock: σοκολατα κομμενη :!: με τα κουλουρακια και τα μπισκοτα χωρις σοκολατα τι γινεται :?: ειμαστε λιχουδες, τι να κανουμε, ειδικα για τα κρακερς με γευση τυρι μας πεφτουνε τα σαλια :wink:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.614
11.004
Athens
chrisadult said:
ωχ :shock: σοκολατα κομμενη :!: με τα κουλουρακια και τα μπισκοτα χωρις σοκολατα τι γινεται :?: ειμαστε λιχουδες, τι να κανουμε :wink:
Σκυλομπισκότα και σκυλοσοκολάτα! :)

chrisadult

Well-Known Member
22 Ιανουαρίου 2008
73
0
Αθηνα
της τα χω αυτα της καημενης, αλλα κανουμε και καμια παρασπονδια... δεν κανει καθολου μα καθολου? :( δεν μιλαω για σοκολατα βεβαια! αλλα κανα κρακερακι μπεικον :roll: η ενα μονο μπισκοτακι βανιλια?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
αλλα κανα κρακερακι μπεικον η ενα μονο μπισκοτακι βανιλια?
Πως δεν κανει!
Απλα να μην γινονται υπερβολες- αλλα καμια μπουκια εδω και εκει δεν εχει βλαψει κανεναν σκυλο.

Και αν δεις οτι το πειραζει- δεν το ξαναδινεις- απλα.

Εγω δινω στην δικια μας τυρι, μπισκοτα, γιαουρτι, παγοτο, γαριδακια, κρακερακια, ζελεδακια κλπ.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.614
11.004
Athens
FrenchieFan said:
Εγω δινω στην δικια μας τυρι, μπισκοτα, γιαουρτι, παγοτο, γαριδακια, κρακερακια, ζελεδακια κλπ.
Το δικό μου το ζωντόβολο μέχρι και τουρσί έχει φάει - το τρώει παρόλο που δεν του αρέσει (ξινίζει τη μούρη του) - αρκεί που το τρώμε εμείς!

Επίσης για μεζέ, μπανάνα, αγγούρι, ακτινίδιο, καρύδι κλπ. επειδή τό ' χουμε ρίξει κι εμείς στη διατροφή τελευταία...Οτιδήποτε τρώμε εμείς θεωρείται λουκούλειο έδεσμα κι ας είναι και σκ@τ@!

Επίσης - και για να μην κοροιδεύουμε μόνο τους σκύλους - ο καλός μου (ο δίποδος) δοκίμασε το μπισκότο του σκύλου κι αποφάνθηκε "...μια χαρά! Σαν digestive είναι!" ](*,)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
ROTTIE said:
Ρίξε μια ματιά σε αυτά τα άρθρα σχετικά με την τοξικότητα της σοκολάτας και της δράση της θεοβρομίνης στον σκύλο.

http://www.apogeecomgrp.com/drkevin/chocolate.html
http://vetmedicine.about.com/cs/nutritiondogs/a/chocolatetoxici.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Theobromine_poisoning
:shock: Πολύ κατατοπιστικά Rottie (Κατερίνα αν δεν κάνω λάθος?) και αρκετά τρομακτικά θα έλεγα... Προσοχή παιδιά, τα σκυλιά φτάνουν τελικά σε σημεία που δεν πάει το μυαλό μας!

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
vaso said:
A!και εγώ έχω δοκιμάσει(μην πει κανείς τίποτα..
)!Χάλια έιναι..Σαν αλεύρι σκέτο μου φάνηκε..
ελα ρε,και γω έχω μπει στον πειρασμό να δοκιμάσω....αλλά είμαι χεστρού.
ωστε είναι χάλια ε?Τα τσακίζουν όμως :lol:

chrisadult

Well-Known Member
22 Ιανουαρίου 2008
73
0
Αθηνα
οκ, μακρια απο σοκολατα, σταφυλια, σταφιδες :!: :!: :!: αλλα δεν ειναι και τοσο χαλια τα μπισκοτα τους! και τα σοκολατακια τους ειναι καλουτσικα, σαν τα δικα μας για τους διαβητικους, που θα πει οτι κι εγω τα εχω δοκιμασει :wink: ευτυχως που δεν με τσακωσε η κορη μου γιατι ειναι σιχασιαρα :) με τσακωσε ομως να κανω στο σκυλι που κατι εκανε και με πονεσε: «κάϊ κάϊ» για να σταματησει, πιανει παντα οταν το κανω, και επαθε την πλακα της :lol: φιλια απο την αγελη μας, πισω στη δουλεια :(

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.320
Μέλη
20.081
Νεότερο μέλος
maria 161