Σκύλος & Decibel

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Θα ηθελα να ρωτησω τι μπορει να συμβει αν ο σκυλος βρισκεται σε χωρο με δυνατη μουσικη. Θα μου πειτε ποσο δυνατη? Εννοω τοσο δυνατη, που δυο ανθρωποι δεν μπορουν να μιλησουν ανετα και θα πρεπει να την χαμηλωσουν. Εχω την συνηθεια τελευταια να ακουω πολυ δυνατα, μπορει να επηρεασει αυτο το κουταβι που θα ερθει σε λιγο καιρο, ειτε σωματικα ειτε ψυχικα?
Εγω οτι ηταν να παθω το εχω παθει, για το καημενο το σκυλακι ρωταω...:D

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ε,φανταζομαι οτι η ακοη προσαρμοζεται.Δε θα βαλεις μουσικη τερμα μολις ερθει,αλλα αν σιγα σιγα τη δυναμωνεις θα μαθει.Αν το ενοχλει,θα αποσυρεται.Αν το παμε στα ακρα,ανθρωποι που δουλευουν σε μηχανηματα που κανουν θορυβο,επαγγελματιες κυνηγοι,κτλ,εχουν μειωση ακοης.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
η θεωρεία λέει ότι ο σκύλος ακούει και πιο χαμηλής έντασης ήχους απο τον άνθρωπο-αυτό δείχνει ότι οι πολύ δυνατοί ήχοι ίχως να τον ενοχλούν περισσότερο
βέβαια όμως αν τον ενοχλεί θα φύγει ή κάπως θα το δείξει τελοσπάντων

αν το κάνεις σταδιακά δεν θα τον τρομάξεις κιόλας
αλλά αν βάλεις ξαφνικά rotting christ στο 11 ( σε περίπτωση που το στέρεο σου δουλευει μέχρι το 10 :lol: ) και δεν αντιδράσει δύο είναι οι πιθανότητες
η μία βέβαια είναι να έχεις κουφό κουτάβι
και η άλλη ... να έχει ξεχάσει ο εκτροφέας τίποτα μπαμπάκια στα αυτιά του :lol:

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Εννοειται οτι δεν θα βαλω ξαφνικα δυνατα να τον τρομαξω. Αν υποτεθει οτι στη διαρκεια της ζωης του(απο 2 μηνων) ειναι σε χωρο με δυνατη μουσικη καποιες ωρες μπορει να αλλοιωθουν καποια χαρακτηριστικα του? Μπορει να κινδυνεψει η σωματικη ή ψυχικη του υγεια?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
μπορεί και ναι....
μπορεί και όχι όμως....
αν τον ενοχλεί και δεν μπορεί να φύγει ίσως

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
μπορεί και ναι....
μπορεί και όχι όμως....
αν τον ενοχλεί και δεν μπορεί να φύγει ίσως
Και που να παει αν ειναι στο παρκο που θα του φτιαξω? Ισως να μπει στη φωλια...:cool:

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Αν ο σκύλος, όπως και ο άνθρωπος, εκτειθεται επενειλημενα σε υψηλες εντασεις συγκεκριμενων συχνοτητων, μπορει να παρουσιασει προβλημα στην ακοη και να "χασει" αυτες τις συγκεκριμένες συχνότητες.

Καποιοες συχνοτητες ο σκύλος τις ακουει πιο δύνατα απ ότι ανθρωπος (ψαχνω να βρω αν υπαρχουν καμπυλες ισης ακουστοτητας για σκύλους για να σου πω ποιες ειναι αυτες οι συχνοτητες).

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Εννοειται οτι δεν θα βαλω ξαφνικα δυνατα να τον τρομαξω. Αν υποτεθει οτι στη διαρκεια της ζωης του(απο 2 μηνων) ειναι σε χωρο με δυνατη μουσικη καποιες ωρες μπορει να αλλοιωθουν καποια χαρακτηριστικα του? Μπορει να κινδυνεψει η σωματικη ή ψυχικη του υγεια?
Ανάλογα τι μουσική ακούς...χαχαχαχα :D

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
αν τον ενοχλεί θα το καταλάβεις
τα δικά μου πάντως δεν δείχνουν να ενοχλούνται -αν και δεν ακούω συχνά σε τεράστιες εντάσεις-αλλά έχω τύχει σε βόλτα να περνάμε κοντά απο κομπρεσέρ κλπ-δεν είδα να ξεκουφαίνονται

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
αν τον ενοχλεί θα το καταλάβεις
...έχω τύχει σε βόλτα να περνάμε κοντά απο κομπρεσέρ κλπ-δεν είδα να ξεκουφαίνονται
Ε αν δεν ενοχλουνται απο κομπρεσσερ να το συζηταμε για την μουσικη? Αληθεια τι σκυλια ειναι τα δικα σου?

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Με μια προχειρη αναζητηση δεν υπαρχουν διαγραμματα για τον τροπο που ακουν τα σκυλια.
Στις υψηλες συχνοτητες παντως ειναι πιο ευαισθητα απ ότι ειμαστε εμεις.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
ο δικος μου παντως δεν ενοχλειται,αλλα καποια φαση που επαιζα κατι σκυλαδικα αρχησε να ουρλιαζει κ να γαυγιζει...τι να πω εγω τωρα...χεχεχε!!!!
γενικα παντως,εχω παρατηρησει οτι δεν ενοχλειται κ καθεται μεσα μαζι μου.κοιταω βεβαια κ εγω να μην ειμαι καφρος...θελει κ λιγο προσοχη απο μερος μας.σε khz παντως ,ειχα διαβασει οτι ακουνε μεχρι 70 την στιγμη που ενα σωστο ανθρωπινο αυτι ακουει μεχρι 20.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87