Σοβαρός προβληματισμός για στείρωση!

Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Καλησπέρα σε όλους!!Εδώ και καιρό με προβληματίζει το θέμα της στείρωσης..τον Μπέλλο τον ιοθέτησα σαν αδέσποτο και έκανα και συμβόλαιο ιοθεσίας που μέσα έλεγε οτι πρέπει να γίνει στείρωση. Μέχρι πρότεινος πίστευα ότι είναι καλό για την υγεία του να κάνει στείρωση αλλα μετά απο ένα άρθρο που διάβασα εδω (Στείρωση υπέρ και κατά) μπερδεύτηκα πάρα πολύ. Δεν έχω σκοπό να τον ζευγαρώσω. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να είναι υγιείς ο σκύλος μου.Όσοι απο σας κάνατε στείρωση στον σκύλο σας είδατε κάποια αλλαγή στην συμπεριφορά(π.χ. μελαγχολικός, υποτονικός). ή κάποια αλλαγή στο βάρος του?? Και το κυριότερο προέκυψε κάποιο πρόβλημα με την υγεία του?? Σε τι ηλικία το κάνατε? Υπήρχε πρόβλημα με την αναισθησία?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Μήπως πριν από όλες αυτές τις ερωτήσεις, ξεχνάς ότι έχεις υπογράψει ένα συμβόλαιο, στο οποίο δέχεσαι ότι θα τον στειρώσεις;
Ισως καταρχάς θα πρέπει να το συζητήσεις με αυτόν που στον έδωσε.

Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Όχι δεν το ξεχνω και φυσικά το σέβομαι το συμβόλαιο. Με την κοπέλα που μου το έδωσε έχω πολύ καλές σχέσεις και πιστεύω πως πριν συζητήσω μαζί της πρέπει να έχω ενημερωθεί. Η ίδια μου είπε πως είναι καλύτερο να στειρωθεί γιατί θα προστετευτεί από τον καρκίνο του προστάτη και δεν θα βασανίζεται από τις ορμές του. Αν όμως είναι να στειρωθεί και να προκύψουν άλλα προβλήματα υγείας τα οποία να μην τα ξέρει η κοπέλα νομίζω θα ήταν καλύτερο να τα ξέρω και να τα συζητήσω μαζί της αφού τα μάθω εγώ και να βρούμε μια λύση. Πιστεύω πως το συμβόλαιο κυρίως εμπεριέχει αυτόν τον όρο με σκοπό της αποφυγή κυρίως των ζευγαρώσεων και μετά φυσικά και για την υγεία του. Απλά εγώ δεν εχω σκοπό να τον ζευγαρώσω και το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η υγεία του σκύλου μου και πιστεύω πως αυτό ενδιαφέρει και την κοπέλα που μου τον έδωσε.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Συμφωνώ με την mareco...όπως και να έχει έχεις συμφωνήσει κάτι με τον άνθρωπο που το έσωσε και το φρόντισε και σε επέλεξε γιατί σε εμπιστεύτηκε. Καλό θα ήταν να μιλήσεις μαζί του/της γι`αυτό το θέμα.

Όπως και να έχει είναι μια επέμβαση και η ολική αναισθησία δεν είναι και ότι καλύτερο για κανέναν ζωντανό οργανισμό....καλό θα ήταν να κάνεις την επέμβαση σε κτηνίατρο που να εμπιστεύεσαι.
Εγώ προσωπικά δε γνωρίζω κανένα σκυλάκι που να παρουσίασε προβλήματα υγείας ή συμπεριφοράς μετά τη στείρωση.

Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Φυσικά και θα συζητήσω μαζί της.Δεν πρόκειται να πάρω μόνη μου απόφαση. Απλά θέλω να ξέρω αν υπάρχουνε προβλήματα υγείας μετά την στείρωση.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
εγώ θεωρώ πως έχει τα υπέρ και τα κατά της....δε νομίζω πως κάποιος εδω μέσα μπορεί να σου πει κάτι παραπάνω από αυτά που έχουν γραφτεί στο τόπικ που διάβασες.

Κατά τη γνώμη μου είναι σα να ρωτάς αν θα έχεις προβλήματα υγείας βγάζοντας τις αμυγδαλές σου (χωρίς να έχεις συγκεκριμένο πρόβλημα με αυτές)....ποιος μπορεί να σου απαντήσει με σιγουρια τι είναι καλύτερο? Μόνη σου πρέπει να αποφασίσεις...και στην περιπτωσή σου, μαζί με την κοπέλα που έσωσε το σκυλάκι. :)

Κι εγώ προβληματισμένη είμαι.....αλλα έχω αποφασίσει να τη στειρώσω τη Λάρα. Πιο πολύ με αγχώνει η νάρκωση.:???:

Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Ναι σ'αυτό έχεις δίκιο..όπως είπα και στην αρχή ήμουν υπέρ της στείρωσης απλά μετά το άρθρο αγχώθηκα πολύ για τις επιπτώσεις της στείρωσης. Και ο κτηνίατρος μου είπε πως είναι το καλύτερο για τον σκύλο η στείρωση..βέβαια δεν βιαζόμαστε να γίνει (είναι 4,5 μηνών ακόμα) απλά ήθελα να είμαι καλυμένη κυρίως ψυχολογικά..πάντως δεν επρόκειτο να έπαιρνα μόνη μου απόφαση να μην τον στειρώσω χωρίς να συζητούσα με την κοπέλα που μου το έδωσε.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Καλησπέρα καταρχήν μπράβο που υιοθέτησες ένα σκυλάκι που ήταν στο δρόμο !
εγω είμαι υπερ της στείρωσης μπορείς να την κάνεις σε κάποια κλινική και πριν να έχεις κάνει γενικές εξετάσεις αίματος
πολλά σκυλάκια έχουν στεριωθεί και δεν έχουν πάθει τίποτα !

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
Το μονο που θα πρεπει να προσεξεις μετα την στειρωση ειναι να δινεις μια καλη ποιοτικα τροφη (δεν γνωριζω αν υπαρχει κωδικος για στειρωμενα σκυλια) για να μην εχεις προβληματα παχυσαρκιας και να αποφυγεις τον σχηματισμο ουρολιθων. Αν το νερο της περιοχης σου δεν ειναι καλο να του δινεις εμφιαλομενο.

kaleidoscope

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
51
0
Μονο καλο ειδα απο τοτε που στείρωσα τον δικο μου ( ειχε προστατη ) ενα σκυλι το οποιο εχει ορμες και δεν θελουμε να ζευγαρωσει για ευνόητους λογους καλο ειναι να στειρώνεται και νωρις. Οι ορμες παγιώνουν συμπεριφορες επιθετικες ( τουλαχιστον αυτο εκαναν στο δικο ΜΟΥ σκυλο ). Αν ξαναπαρω ημιαιμο κουταβι δεν θα το σκεφτω καθολου.

Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!Εσείς σε ποιά ηλικία στειρώσατε τον σκύλο σας;

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
εγω δεν εχω στειρωσει ακομα τον Ζαροφ αλλα εχω 2 γατες τις οποιες ειχαμε στειρωσει οταν πηγαν 7 μηνων, στα σκυλια νομιζω οτι πρεπει να περιμενεις να σταματησει η αναπτυξη και μετα να προβεις στην επεμβαση. Πιο καταλληλος να σου απαντησει ειναι ο γιατρος σου.

Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Ο γιατρός μου είπε να κοιτάξουμε πρώτα να δούμε αν θα κατεβούνε και οι δύο όρχεις μέχρι τον 8ο μήνα και αν κατεβούνε μπορώ μετα τον 12ο μήνα να τον στειρώσω όποτε θέλω..άλλωστε δεν βιαζόμαστε όπως γίνεται με τα θηλυκα.Απλά θέλω να ακούσω και τις γνώμες ατόμων που στείρωσαν τα σκυλιά τους για να έχω μια σφαιρική άποψη επι του θέματος!

lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1
Ειμαι λιγο off topic αλλα τα συμβολαια που υπαρχουν που λενε οτι δινεται μονο αν το στειρωσεις δεν ισχυουν νομικα..στην ουσια και να μην κανεις αυτα που εχει στο συμβολαιο δεν τρεχει τιποτα...ασχετα αν πρεπει η' οχι να κανεις την στειρωση..

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
για τα θηλυκά ξέρω οτι πρέπει να γίνεται πριν το πρώτο οίστρο
γιατι δεν ισχύουν νομικά? αφου έχεις βάλει την υπογραφή σου οτι συμφωνείς

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
Ειμαι λιγο off topic αλλα τα συμβολαια που υπαρχουν που λενε οτι δινεται μονο αν το στειρωσεις δεν ισχυουν νομικα..στην ουσια και να μην κανεις αυτα που εχει στο συμβολαιο δεν τρεχει τιποτα...ασχετα αν πρεπει η' οχι να κανεις την στειρωση..
δεν γνωριζω απο συμβολαια υιοθεσιας αλλα εχω την εντυπωση πως αφου υπογραφοντε οι οροι και απο τις 2 πλευρες τοτε δεσμευεσαι νομικα να τους τηρεις. Θα ηθελες να μας αναλυσεις τους λογους που δεν ισχυει το συμβολαιο ?

lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1
εχω την εντυπωση οτι η συνταξη αυτων των "συμβολαιων" δεν γινεται ουτε απο συμβολαιογραφο,ουτε παρουσια του..αρα δεν εχει νομικη ισχυ..

lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1
εχω την εντυπωση οτι η συνταξη αυτων των "συμβολαιων" δεν γινεται ουτε απο συμβολαιογραφο,ουτε παρουσια του..αρα δεν εχει νομικη ισχυ..
Τουλαχιστον ετσι εχω διαβασει..

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
για τα θηλυκά ξέρω οτι πρέπει να γίνεται πριν το πρώτο οίστρο
γιατι δεν ισχύουν νομικά? αφου έχεις βάλει την υπογραφή σου οτι συμφωνείς
από που το ξέρεις αυτό Louna mou?
Γιατί εγώ ξέρω ότι πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μετά τον πρώτο οίστρο ώστε να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη!

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
όντως δεν γίνεται με τ παρουσία συμβολαιογράφου
έχω κάνει συμβόλαιό για αυτο το ξέρω
να αλλά βάζεις την υπογραφή σου αρα συμφωνείς