Σοβαρό πρόβλημα υγείας.. Πανοστείτιδα?

miltoskats

Member
8 Οκτωβρίου 2015
10
0
55
Καλημέρα στο forum. Αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα με τον σκύλο μου (labrador 5 μηνων) εδώ και μία εβδομάδα. Θα σας πω λίγο το ιστορικό μήπως και κάποιος το έχει ξανασυναντήσει και με βοηθήσει.
Μετά από δύο ημερες με εμετο και διάρροια επισκεφτήκαμε τον κτηνίατρο ο οποίος τον κράτησε για δύο ημέρες για φαρμακευτική αγωγή (πιθανη γαστρεντεριτιδα). Να ενημερώσω ότι μέχρι εκείνη την στιγμή ο σκύλος ήταν πολύ ζωντανός (παιχνίδια , τρεξίματα , άλματα σωστο κουνέλι δηλαδη) .Το πρόβλημα διορθώθηκε. Από εδώ όμως ξεκινα ο γολγοθας. Ο σκύλοσ (κουτάβι) άρχισε εντελώς ξαφνικά (από το κτηνιατρείο) να πονά παντου , να μην μπορεί να περπατήσει , να μην γαβγίζει να μην μπορει να τρέξει και έχουμε φτάσει σε σημείο να μην μπορεί να ξαπλώσει αλλα ούτε να σηκωθεί μόνος του. ¨όλα τα κάνουμε εμείς με φοβερά ουρλιαχτά από τον πόνο. Για να καταλάβετε ούτε το κεφάλι μπορεί να γυρίσει και όταν θέλει να βγεί από κάπου στενά κάνει πισω πισω γιατι δεν μπορεί να γυρίσει το κορμί του. Ο κτηνίατρος δεν μπορεί να το εξηγήσει και αναφέρθηκε σε πανοτειτιδα (πολύ σπάνια) ή σε κάτι καινούριο που δεν το έχει ξαναδει!!
Εχει ξανασυναντήσει κανείς κάτι τέτοιο? Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? Το κουτάβι είναι πλέον σαν παράλυτο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Η πανοστείτιδα δεν είναι σπάνια, ούτε επικίνδυνη, απ'όσο θυμάμαι.
Αντιθέτως, συναντάται αρκετές φορές, σε κουτάβια.
Εχεις κάνει αναζήτηση στο φόρουμ, σχετικά;

• Like
Reactions: johnk and takisft

miltoskats

Member
8 Οκτωβρίου 2015
10
0
55
Η πανοστείτιδα δεν είναι σπάνια, ούτε επικίνδυνη, απ'όσο θυμάμαι.
Αντιθέτως, συναντάται αρκετές φορές, σε κουτάβια.
Εχεις κάνει αναζήτηση στο φόρουμ, σχετικά;
Η αλήθεια είναι πως τώρα γράφτηκα.
Αλλά είναι τόσο βαριά τα συμπτώματα της πανοστειτιδας΄?
Ο σκύλος είναι σαν παράλυτος

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Τόσο βαριά δεν θυμάμαι να είναι, αλλά δεν στο λέω και με σιγουριά.
Συνηθίζεται σε κουτάβια μεγάλου και μεσαίου μεγέθους, που αναπτύσσονται πολύ γρήγορα.
Μήπως του έδωσες πχ κάποιο συμπλήρωμα, όσο μεγάλωνε;
Θα πρέπει να το ψάξεις ιατρικά, ΧΘΕΣ. Ισως και με δεύτερη και τρίτη αν χρειαστεί, γνώμη.
Αν πρόκειται πχ για κάποιο νευρολογικό πρόβλημα, όσο περνάει η ώρα, όχι οι μέρες, τόσο δυσχεραίνουν οι προσπάθειες, γρήγορης αποκατάστασης.
Στο μεταξύ, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ όσο γίνεται ακινησία. Γράφεις ότι έτσι κι αλλιώς, ούτε να σηκωθεί δεν μπορεί, αλλά το επαναλαμβάνω καλού-κακού. Αν έχεις crate, να το χρησιμοποιήσεις. Αν δεν έχεις, να προμηθευτείς. Θα σου χρειαστεί και στο μέλλον.

• Like
Reactions: takisft

miltoskats

Member
8 Οκτωβρίου 2015
10
0
55
Συμπλήρωμα κανένα και τροφή μόνο κροκέτα ( Royal canin) από γεννετής . Εξετάσεις αίματος έχουν γίνει. Εχει κάποια θεματάκια (ανεβασμένα λευκά και χαμηλό αιματοκρίτη) αλλά δεν υποδηλώνουν τόσο βαριά κατάσταση. Βιοχημικές όχι ακόμη αλλα ο κτηνίατρος επιμένει ότι δεν θα δείψουν κάτι.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Να κάνεις οπωσδήποτε...

και αντισώματα λεϊσμανίασης

... και τι λέει για τον χαμηλό αιματοκρίτη ο γιατρός σου;;;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Αν μένεις σε περιοχή, που έχεις εναλλακτική κτηνιάτρου, πάρε άμεσα κι άλλη γνώμη.
Εδώ δεν θα μάθεις τίποτα, που να μπορεί να σε βοηθήσει.

Εύχομαι να είναι περαστικά και να αναρρώσει γρήγορα ο μπέμπης.

Από pet shop ή από γέννα γνωστού είναι;

• Like
Reactions: GRDANE

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Γνώμη μου είναι να πας σε έναν καλό συστημένο κτηνίατρο, άλλον από αυτόν, να πεις τα πάντα και να κάνετε εξετάσεις.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
@takisft δεν είναι πολύ μικρός, για να έχει προλάβει μια λεισμάνεια, να τον έχει καταντήσει έτσι; Δεν θα είχε προλάβει.

• Like
Reactions: GRDANE

miltoskats

Member
8 Οκτωβρίου 2015
10
0
55
παιδια ευχαριστω πολύ για το αμεσο ενδιαφερον σας. Η αληθει είναι ότι πηγα και αλλου. (οι δυο αυτοι θεωρούνται από τους καλυτερους στην πολη μου) Και εκεινος δεν ηξερε να μου πει τι είναι (αφου εκανε και τις εξετασεις αιματος) Του εδωσε ισχυρη δοση κορτιζόνης για μερικες ημερες θα τον ξαναδουμε αλλα πιστευει ότι πρεπει να κανει πολλες εξετασεις που δυστυχως δεν γινονται εδώ αλλα μονο αθηνα θεσσαλονικη και με πολύ υψηλο κοσττος.

miltoskats

Member
8 Οκτωβρίου 2015
10
0
55
Μου ανεφερε ακομη και την ασθένεια Μόρβα (δεν ξερω τι είναι) η οποία όπως μου είπε είναι ανίατη. Να ενημερώσω ότι και εγκεφαλικά και καρδιακά ήταν όλα πολύ καλά. Το καλό είναι ότι έχει όρεξη και τρώει αλλα μόνο κονσέρβα πλέον. Ούτε να μυρίσει δεν θέλει την κροκέτα και αυτό εντελώς ξαφνικά.

miltoskats

Member
8 Οκτωβρίου 2015
10
0
55
Φυσικά και έχει κανει όλα τα απαραίτητα εμβόλια. Τον προσέχαμε πάρα πολύ. φανταστείτε για 4 μήνες μέχρι να τελειώσουν τα εμβόλια δεν είχε δει τον έξω κόσμο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Καλό θα ήταν, όταν βγάλεις μια άκρη από αυτή την περιπέτεια, που στο εύχομαι, να επιστρέψεις εδώ και να ενημερώσεις και το θέμα σου, για όποιον τυχόν, βρεθεί κάποτε στην θέση σου, και αναζητά βοήθεια.

Προσωπικά, δεν πιστεύω ούτε στην μόρβα, ούτε στην πανοστείτιδα. Αλλά δεν είμαι και γιατρός.

Θα ήθελα όμως, να μου απαντήσεις και στην ερώτηση που σου έκανα παραπάνω, σχετικά με την πηγή απόκτησης του κουταβιού. Ξέρω ότι δεν είναι από εκτροφέα, όπως έπρεπε και ο οποίος τώρα, θα σε βοηθούσε άμεσα. Τουλάχιστον αν είναι από γέννα, μπορείς να μάθεις αν τα υπόλοιπα κουτάβια της γέννας, αντιμετωπίζουν κάποιο παρόμοιο πρόβλημα.

• Like
Reactions: takisft

miltoskats

Member
8 Οκτωβρίου 2015
10
0
55
Καλό θα ήταν, όταν βγάλεις μια άκρη από αυτή την περιπέτεια, που στο εύχομαι, να επιστρέψεις εδώ και να ενημερώσεις και το θέμα σου, για όποιον τυχόν, βρεθεί κάποτε στην θέση σου, και αναζητά βοήθεια.

Προσωπικά, δεν πιστεύω ούτε στην μόρβα, ούτε στην πανοστείτιδα. Αλλά δεν είμαι και γιατρός.

Θα ήθελα όμως, να μου απαντήσεις και στην ερώτηση που σου έκανα παραπάνω, σχετικά με την πηγή απόκτησης του κουταβιού. Ξέρω ότι δεν είναι από εκτροφέα, όπως έπρεπε και ο οποίος τώρα, θα σε βοηθούσε άμεσα. Τουλάχιστον αν είναι από γέννα, μπορείς να μάθεις αν τα υπόλοιπα κουτάβια της γέννας, αντιμετωπίζουν κάποιο παρόμοιο πρόβλημα.
Είναι από αγορά μέσω αγγελίας από το ιντερνετ και μάλλον (σχεδόν σίγουρα) είναι από εξωτερικό.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Είναι από αγορά μέσω αγγελίας από το ιντερνετ και μάλλον (σχεδόν σίγουρα) είναι από εξωτερικό.
:confused::confused::confused::(:(:(

Εύχομαι, για το κουτάβι και μόνο, να μην την πληρώσεις την αγορά αυτή, χρυσή.

Και να έχεις ήδη μάθει, πως είναι από τις χειρότερες κινήσεις, που μπορεί να κάνει κάποιος., που αποφασίζει να βάλει στην ζωή του, μια ζωντανή ψυχή.