Σπασμένο δόντι

Orpheas

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2017
87
150
Uppsala/Sweden
Ατυχήματα συμβαίνουν παντού και πάντα σε ανθρώπους και σε ζώα! Το βέβαιο είναι πως όσο κι αν προσέχει κανείς πάντα θα συμβαίνουν αρκεί να είναι μικροατυχήματα επιπόλαια και όχι να βάζουν σε κίνδυνο την ζωή μας και και την ζωή των ζώων μας! Χτες πήγα στον κτηνίατρο το μικρό μου κουτάβι (Alaska Malamute) και κάναμε ακόμα ένα εμβόλιο στα τόσα που έχουμε κάνει! Ο γιατρός εκτός από το εμβόλιο του έκανε και γενικό έλεγχο και είδε πως είχε σπάσει ένα κομμάτι από τα πίσω του δοντάκια το "δόντι του γάλακτος" (mjölk-tand) η τουλάχιστον αυτό μου βγάζει η μετάφραση από Σουηδικά σε Ελληνικά!!! Ο γιατρός με καθησύχασε λέγοντας μου πως δεν είναι κάτι το σοβαρό μιας και που το κουτάβι θα βγάλει τα νέα του δόντια και μετά από κανένα μήνα να ξαναπάω γιατί θέλει να επιβεβαιωθεί πως το παλιό σπασμένο δόντι του γάλακτος θα πέσει και θα ακολουθεί το νέο βγάζοντας του μια ακτινογραφία! Από οσα μου εξήγησε κατάλαβα πως οι ρίζα του παλιού δοντιού την απορροφά ο οργανισμός του κουταβιού και βγάζει το νέο καλό του δόντι με νέα ρίζα! Το ερώτημά μου είναι:

Γνωρίζει κανείς τι είναι το "Δόντι του γάλακτος"; (Τουλάχιστον έτσι μου το μεταφράζει το λεξικό)!

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Τα μωρουδιστικα/πρωτα δοντια δηλαδη οχι τα μονιμα.

Περαστικα σας και καλως να ερθουν τα καινουρια!

Orpheas

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2017
87
150
Uppsala/Sweden
Τα μωρουδιστικα/πρωτα δοντια δηλαδη οχι τα μονιμα.

Περαστικα σας και καλως να ερθουν τα καινουρια!
Αυτό με ανησυχεί με τα καινούργια ...,.δηλαδή θα μου τα αποτελειώσει τα έπιπλα....είναι ζιζάνιο η μικρή μου η Maya:LOL::LOL::LOL::LOL::LOL:

Orpheas

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2017
87
150
Uppsala/Sweden
Τα μωρουδιακα ειναι καλε
Αλλιως γνωστα κ ως νεογιλα.
Μην αγχωνεσαι.
Νεόγιλα έτσι πρέπει να λέγονται και κάπου το ξαναδιάβασα αυτό! Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου Μαρια και Ήρα!!! Δεν αγχώνομαι απλά δεν θέλω να πονάει αν και ο γιατρός μου είπε πως έχει σπάσει ένα κομματι μικρό και δεν συντρέχει λόγος πόνου δεν το έχει επηρρεάσει καθόλου ούτε καν όταν τρώει!

• Like
Reactions: Μαρια&Ηρα

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Αυτό με ανησυχεί με τα καινούργια ...,.δηλαδή θα μου τα αποτελειώσει τα έπιπλα....είναι ζιζάνιο η μικρή μου η Maya:LOL::LOL::LOL::LOL::LOL:
Ελα μωρε, με τα ΙΚΕΑ εκει διπλα και τις Σουηδικες τιμες για τα δοντια απανταχου ζωντανου οργανισμου, τα επιπλα θα σου βγουν σιγουρα πιο φθηνα απο ενα σπασμενο δοντι. :p :p

Orpheas

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2017
87
150
Uppsala/Sweden
Ελα μωρε, με τα ΙΚΕΑ εκει διπλα και τις Σουηδικες τιμες για τα δοντια απανταχου ζωντανου οργανισμου, τα επιπλα θα σου βγουν σιγουρα πιο φθηνα απο ενα σπασμενο δοντι. :p :p
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Αν και γυρνόντας απο τον κτηνίατρο μπήκα σε ένα μαγαζί pet shop και πήρα κάτι να ασχολείτε και πέτυχα Διάνα κάποιο παιγνίδι που της έχει γίνει το αγαπημένο υποθέτω! Την κοιτάζω τώρα και εκει κολημένη με το νέο της παιγνίδι (μέχρι να το βαρεθεί φαντάζομαι)!

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Και ουτε μια φωτογραφια; :whistle:
Για τον χειμονα παρε pulka να σε χωραει και μαθε την να σε τραβαει πανω στο χιονι. Και η σκυλιτσα θα ξεσκαει, και εσυ θα γυμνασεις κορμο.

Orpheas

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2017
87
150
Uppsala/Sweden
Κουκλα ειναι η ατιμη. Με τα αλλα δυο πως τα παει;
Δεν τα έχω μαζί μου το ένα η Iris ζει με τον πατέρα μου στην Ελλάδα και τον Οrff τον έχασα λόγο ηλικίας (γεράματα) και που μου στοίχισε πολύ!!! Το μόνο που θα κρατήσω είναι η Maya και που σχεδιάζω ταξιδάκια στην βόρεια Σουηδία Kiruna για ταξιδάκι με έλκηθρα για καμιά εβδομάδα! Πρέπει να μεγαλώσει λίγο όμως!!!

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Δεν τα έχω μαζί μου το ένα η Iris ζει με τον πατέρα μου στην Ελλάδα και τον Οrff τον έχασα λόγο ηλικίας (γεράματα) και που μου στοίχισε πολύ!!! Το μόνο που θα κρατήσω είναι η Maya και που σχεδιάζω ταξιδάκια στην βόρεια Σουηδία Kiruna για ταξιδάκι με έλκηθρα για καμιά εβδομάδα! Πρέπει να μεγαλώσει λίγο όμως!!!
Αχ αυτα τα μεσα στην ζωη που πονανε τοσο...

Θελω να την βγαλεις μια φωτογραφια αν δειτε καμια αλκη (θαρρω ετσι ειναι το elg στα ελληνικα) να δουμε φατσα :p

• Like
Reactions: Orpheas