Ατυχήματα συμβαίνουν παντού και πάντα σε ανθρώπους και σε ζώα! Το βέβαιο είναι πως όσο κι αν προσέχει κανείς πάντα θα συμβαίνουν αρκεί να είναι μικροατυχήματα επιπόλαια και όχι να βάζουν σε κίνδυνο την ζωή μας και και την ζωή των ζώων μας! Χτες πήγα στον κτηνίατρο το μικρό μου κουτάβι (Alaska Malamute) και κάναμε ακόμα ένα εμβόλιο στα τόσα που έχουμε κάνει! Ο γιατρός εκτός από το εμβόλιο του έκανε και γενικό έλεγχο και είδε πως είχε σπάσει ένα κομμάτι από τα πίσω του δοντάκια το "δόντι του γάλακτος" (mjölk-tand) η τουλάχιστον αυτό μου βγάζει η μετάφραση από Σουηδικά σε Ελληνικά!!! Ο γιατρός με καθησύχασε λέγοντας μου πως δεν είναι κάτι το σοβαρό μιας και που το κουτάβι θα βγάλει τα νέα του δόντια και μετά από κανένα μήνα να ξαναπάω γιατί θέλει να επιβεβαιωθεί πως το παλιό σπασμένο δόντι του γάλακτος θα πέσει και θα ακολουθεί το νέο βγάζοντας του μια ακτινογραφία! Από οσα μου εξήγησε κατάλαβα πως οι ρίζα του παλιού δοντιού την απορροφά ο οργανισμός του κουταβιού και βγάζει το νέο καλό του δόντι με νέα ρίζα! Το ερώτημά μου είναι:
Γνωρίζει κανείς τι είναι το "Δόντι του γάλακτος"; (Τουλάχιστον έτσι μου το μεταφράζει το λεξικό)!
Γνωρίζει κανείς τι είναι το "Δόντι του γάλακτος"; (Τουλάχιστον έτσι μου το μεταφράζει το λεξικό)!