Σπυρακια με πύον?

albi

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2010
91
0
Παιδιά καλησπέρα. Μόλις ανακάλυψα ότι το μωράκι μου έχει βγάλει στο λαιμό της διάσπαρτα κάτι σαν σπυράκια εκ των οποίων το ένα φαίνεται να είναι ασπρο σαν να έχει πύον. Εχει καμια δεκαρια μέρες που ξυνεται και την ψάχναμε συνεχώς γιατι είχαμε ενακαλύψει ένα ψίλο το οποίο μάλλον εξολοθρέψαμε με σπρέι γιατι δεν έχουμε ξαναδει κάτι. Τι μπορεί να είναι ξέρει κανείς? ανησυχώ πολύ γιατι έχει και πολύ μαλλί και δεν μπορώ να δω εάν έχει και αλλού.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Εχει καμια δεκαρια μέρες που ξυνεται
Μαλλον αυτο ειναι.Ερεθιστηκε απο το ξυσιμο.10 μερες γιατι δεν πατε σε κτηνιατρο;Δεν το σπουδαιολογησατε;Για πηγαινετε αυριο...

albi

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2010
91
0
Θα πάμε αυριο σίγουρα! Αυτό είναι στο πρόγραμμα. Απλά είμασταν διακοπές και τώρα γυρίσαμε.

albi

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2010
91
0
παιδια!!! μόλις βρήκα ένα ζουζούνι(μη γελάσετε δεν ειχα σκυλάκι ποτέ) δεν ξέρω εάν είναι ψιλος ή τσιμπούρι, γατζωμένο επάνω στην μύτη της!!!!!! Βοήθεια τί να κάνω?? Της είχα βάλει σπρέει πριν 15 μέρες πριν φύγουμε για διακοπές μπορώ να ξαναβάλω???????

albi

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2010
91
0
νομιζω ότι εμοιαζε με τις δικές μας τις ψείρες εάν τισ θυμάμαι καλά γιατί έχω και χρόνια να δω. τι να είναι?

albi

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2010
91
0
Της το τράβηξα με το τσιμπιδάκι γιατί δεν εβγαινε. Μάλλον τσιμπούρι είναι?

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
τσιμπουρι.Παρε χαρτοπετσετα,βαλε βαζελινη πολλη,ωστε να πνιγει μεσα της και μετα κυλισε τη χαρτοπετσετα πανω του ωστε να γλυστρισει και να φυγει.Μη το τραβηξεις,γιατι μπορει να μεινει μεσα καποιο κομματι και να παθει μολυνση ο σκυλος.Αν δεν εχεις βαζελινη,βαλε καποια κρεμα.Μηπως ειναι νεκρο;

albi

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2010
91
0
ναι ζωντανο ηταν γιατι κούναγε τα πόδια του.δεν βλέπω να έχει μείνει κάτι. αυριο θα πάω και στο γιατρο. αλλα δεν μπορώ να καταλάβω την ψάχνω κάθε μέρα και ήταν όλόκληρο γουρούνι πώς γίνεται να μην το είδα και αυτο πάνω στη μύτη? Θα τρελαθώ!!:eek::eek::eek:. Λες να έχει και άλλα? Ψαχνω ψαχνω αλλά δεν βρισκω κάτι. Που να κοτάξω καλύτερα έχουν κάποιο συγκεκριμένο μέρος που κρύβονται? αρα τα σπυράκια είναι από το ξύσιμο.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Επειδη δεν τα ψεκαζουμε στη μουσουδα και αυτη χωνουν σε χορτα,αυτη συνηθως εχει...Μην τρελαινεσαι,απλα να το ελεγχεις συχνα.
Δεν ειπα οτι τα σπυρακια ειναι σιγουρα απο το ξυσιμο.Υποθετω...Αυριο θα τα λυσει ολα ο γιατρος...

albi

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2010
91
0
ναι σίγουρα αυριο θα μας πει και ο γιατρός. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Αχ και της αρέσει πολύ το γρασίδι και να χώνει την μουσούδα της παντού! Το ζιζάνιο , νατα τώρα!!!!

albi

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2010
91
0
τελικά ο γιατρός μας είπε ότι τα σπυράκια αυτα ίσως είναι κάποια δερματίτιδα, μπορεί και σταφυλλοκκος αλλα δεν ήταν σίγουρος. Μας έδωσε 4 μέρες αντιβίωση. Ελπίζω όλα να πάνε καλά. Βρε παιδιά επειδή πάνω στην ταραχή μου ξέχασ να ρωτήσω τον γιατρό μπορεί να κολλήσουμε και ε΄μείς? Ξέρει κανείς?
Α! Είπα στο γιατρό και για το τσιμπούρι και γέλασε. Δεν έχει τίποτα μου είπε μάλλον το προλάβαμε στη άνοδο του στην σκυλομουρίτσα μου!!Πάντως επειδή είναι μικρούλα μου είπε από του χρόνου αμπούλα και τώρα μόνο σπρέι. Υπομονή λοιπόν.