Στείρωση: Ναι ή όχι?

merenta

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
221
1
ΔΡΑΜΑ
η σκυλίτσα μου είναι 3 χρονών και πέρσι τον ίδιο μήνα έκανε 3 υπέροχα κουτάβια. κάποια στιγμή στο μέλλον θέλω να την ξανάζευγαρώσω αλλά (ίσως) τελευταία φορά. Είναι λίγο δύσκολο να τα βρεις δική τους οικογένεια και μάλιστα αν δεν είναι και ράτσας. Ο κτηνίατρος που πηγαίνουμε μου λέει πως μετά καλό θα είναι να την στειρώσω, να τον εμπιστευτώ; ποια τα θετικά και ποια τα αρνητικά;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλύτερα στείρωσέ την τώρα διότι μόνο αρνητικά έχει το να τη ζευγαρώσεις και κανένα θετικό.

Καλωσήλθες στο φόρουμ κι από μένα και όντως καταπληκτικό όνομα αν και αυτή τη στιγμή έγινα χάλια διότι λόγο γαστρίτιδας μου έχουν απαγορέψει τη μερέντα και το φυστικοβούτυρο!! :(

merenta

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
221
1
ΔΡΑΜΑ
περαστικά σου και σου έχω γράψει μια ιστορία περί ενστίκτου
όσο για την γαστρίτιδα είναι άστα να πάνε. εγώ έχω σπαστική κολίτιδα και είμαι πολύ συχνά σε περίπου ίδια κατάσταση που είσαι τώρα.
Ευχαριστώ για την σελίδα TARA

merenta

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
221
1
ΔΡΑΜΑ
ΤΑΡΑ έριξα μια μεγάλη ματιά εκεί και τελικά ναι, πρέπει να κάνει στείρωση ένα σκυλί. δεν είχα σκεφτεί ποτέ όλα αυτά που διάβασα και πολλά δεν τα ήξερα ομολογώ, και να προσθέσω οτι τα κουτάβια τα χάρισα και σκόπευα να κάνω το ίδιο και στα επόμενα, αλλά τελικά ΝΑΙ στην στείρωση

merenta

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
221
1
ΔΡΑΜΑ
θα τρελαθω!!

πριν μπω στο forum και στην ωραία παρέα σας πίστευα πως καλό είναι να ζευγαρώνεις το σκυλάκι σου. κρίμα είναι μωρέ, να μην γίνει μάνα, να μην έχουμε κανένα απόγονο (άσχετα αν έχω ημίαιμο) άσε και για τον καρκίνο..
πόσο λάθος όμως, ευχαριστώ για τα φώτα σας παιδιά, απλά ήθελα να κάνω το merentoulini μου μανούλα, λες και ξέρει πριν γίνει μάνα τι είναι.
μπήκα σε μια άλλη παρέα καλή ώρα όπως εδώ δεν ξέρω αν κάνει να πω που. αρκετά άτομα και εκεί με τουλάχιστον απο ένα κατοικίδιο, όλο και κάτι θα μάθω και απο εδώ λεω...
το παράλογο, που πριν και για μένα φυσιολογικό και σκυλίσιο ήταν είναι πως τουλάχιστον τα μισά μελοι θέλουν να ζευγαρώσουν τα κατοικίδια τους!:eek: πανικός εγώ!! οπότε εγώ με φωτισμένα πλέων μάτια με την δική σας βοήθεια είπα να δώσω λίγο φως και σε αυτούς, έλα όμως που φορούσαν γυαλιά και κρατούσαν πιρούνια για να με φάνε..
Εσύ μου λέει κάποιος, εσύ πως γίνεται να είσαι φιλόζωη!!! ο κόσμος (συνεχίζει αυτός ) θα χαθεί:eek: έρχεται μέρα κρίσεις, θα εξαφανιστούν τα σκυλία:eek::eek::eek: πρέπει να ζευγαρώσουν, είναι σαν να αποτρέπεις τους πάντες να κάνουν γάμο και παιδιά
χρειάζομαι κάτι καλό :maria: τώρα.
μήπως εγώ δεν είμαι καλα;; ή έπεσα σε απόγονο των μάγια ;;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όχι καλέ. Εδώ υπάρχει πρόβλημα υπερπληθυσμού ακόμα και στην Αμερική που στειρώνουν σχεδόν όλοι και το έχει η κουλτούρα τους. Πάντοτε υπάρχουν εκείνοι που ζευγαρώνουν αβέρτα. Φαντάσου στην Ελλάδα...

Τα ίδια μου έλεγε και ο ξάδερφός μου για το Μουφ. Γιατί, λέει, δεν το ζευγαρώνω. Του είπα ότι είναι στειρωμένο και μόνο που δε με έβρισε. Πάντως στειρωμένο-ξεστειρωμένο το Μουφ καβαλάει τους πάντες και τα πάντα (σκύλους).

Επίσης καλό είναι να μη συγκρίνουμε τους σκύλους με τους ανθρώπους.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Βασικά εγώ θα ήθελα λίγο περισσότερες πληροφορίες στο θέμα:

...ο κόσμος (συνεχίζει αυτός ) θα χαθεί:eek: έρχεται μέρα κρίσεις...
Αν έχει βάσιμες πληροφορίες για το πότε και αν την ημέρα της κρίσης θα πρέπει να γίνει και αποπληρωμή δανείων και εξόφληση π.καρτών;

Για τα υπόλοιπα...τα γνωστά. :D

lzk

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2009
39
0
Θεσσαλονίκη
Να μην ανοίγω καινουριο τοπικ μια κ ο τίτλος ταιριάζει γαντι στο προβλημα μου με το ζουζουνι μου! Το μαλτεζάκι μου έγινε πλέον αντράκι είναι 14μηνών! 'Οταν ενθουσιάζεται κ χαίρετε βγαζει την τσουτσου του εξω...το ίδιο έκανε κ προχτες που περάσαμε μια βόλτα απο τον κτηνίατρο. Ο γιατρός λοιπόν μου είπε οτι δεν είναι φυσιολογίκη...επειδή είναι κόκκινη κ έχει φλεγμονή κ μας έδωσε αντιφλεγμονωδη. Με ρώτησε αν καβαλάει μαξιλάρια κλπ αλλα δεν έχει εκδηλώσει ποτε τέτοια συμπερηφορά οπότε μου είπε οτι είναι γιατι είναι σε ήλικία που θέλει θυληκια :eek:!!!!!! Δηλαδή απο δώ κ πέρα θα έχουμε τετοιες φλεγμονές? είναι νορμάλ? Μήπως πρεπει να τον στειρώσω? Βασικα δεν εχω σκοπό να τον ζευγαρώσω αλλα δεν είχα κ σκοπό να τον στειρώσω! Τώρα όμως το σκεφτομαι...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
πόσο λάθος όμως,
Πόσο με συγκίνησε αυτό merenta. Είναι τόσο δύσκολο να παραδέχεται κανείς ότι έχει κάνει λάθος. Οι άνθρωποι δύσκολα αλλάζουν γνώμη όταν θεωρούν κάτι δεδομένο.
Ελπίζω λοιπόν να μην υπάρξει επόμενη φορά και επόμενα κουτάβια. Προσωπικά είμαι υπέρ της στείρωσης στα θηλυκά, αλλά οι απόψεις διίστανται.

Izk: Τι να σου πω... Πρότεινε ο γιατρός τη στείρωση? Οποιαδήποτε φλεγμονή εννοείται ότι δεν είναι φυσιολογική. Ποια είναι η πρόγνωση? Σου είπε ότι πιθανόν θα έχετε κι άλλα τέτοια τρεξίματα στο μέλλον?

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Ρώτησε τον κτηνίατρο να σου πεί ακριβώς το πρόβλημα της τσουτσούς και τι μπορεί να το προκάλεσε.

Για παράδειγμα:
Έχει λοιμώδη τσουτσουνίτιδα και μεταδίδεται μετά από σεξουαλική επαφή με μαξιλάρια.
Κατόπιν, ρώτησε τον ποιός θα ήταν ο καλύτερος τρόπος πρόληψης.

Με τις σαφείς απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και εσύ θα είσαι πιο σίγουρος/η και εμείς θα μπορούμε να δώσουμε μια αξιολογότερη απάντηση.

Επίσης, τι αγωγή του έδωσε τώρα;...Τι φάρμακο, κάθε πότε, για πόσο, κλπ...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
:paja1::paja1::paja1::paja1::paja1:

Να υποθεσω οτι το «τσουτσού» για τα αρσενικα, ειναι ότι το «πιπί» για τα θηλυκά? :D

* Sorry, φίλη Izk, αλλά κλαίω από τα γέλια με την τσουτσου του ζουζουνακίου, το προβλημα της τσουτσους και την λοιμώδη τσουτσουνίτιδα! Όπως και να χει, ευχομαι περαστικα στο σκυλάκι σου! :)

lzk

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2009
39
0
Θεσσαλονίκη
Μου έδωσε 5 χαπάκια αντιφλεγμονωδη ειπε οτι είναι..δέν φαινεται ολόκληρη η ονομασία vetoqui...κατι λέγεται.κ είπε να του δίνω 1 την ημέρα για 5 μέρες. Δέν είναι υπέρ της στείρωσης στα αρσενικά! Η αλήθεια είναι οτι κ γώ δέν πολυεπέμενα με ερωτήσεις για το συγκεκριμένο θέμα μιας κ μετα πιάσαμε την κλασσική μας διαφωνεία για την διατροφή του!!! Αυτός επιμένει να του δίνω ή eykanuba ή royal canin ενώ στον δικό μου σκύλο κ οι δύο αυτές σκυλοτροφές δέν ταιρίαξανε κ λέει οτι δεν είναι καλή η Acana που του δίνω κ ΄με την οποία δεν έχουμε κανενα απολύτος προβλημα και την τρωει ο σκυλος!!!!!!!!! ΄
Rottie έχεις δίκιο κ γώ τώρα που το ξαναδιαβασα πέθανα στα γέλια μετην περιγραφή που εκάνα!!!!!:D
Βρε τι παθαμε με την τσουτσου του ζουζουνακίου!!!!:D
Ευχαριστούμε για τα περαστικά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lzk

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2009
39
0
Θεσσαλονίκη
Προφανώς γιατί δεν την πουλάει αυτος! Με νευρίασε πολύ αυτή την φορά! Γυρισε κ μου είπε καποια στιγμή να μην το ψαχνω τοσο πολύ...κ μου ρθε να του απαντήσω οτι θα τον βόλευε πολυ αυτό! Για την Acana έλεγε οτι δεν είναι καλή δεν την ξέρει κ εγώ του απάντησα οτι ειναι πολύ καλή...τουλαχιστον στο δικό μου σκυλί ταιριαξε πολύ κ αν δεν την ξέρει ευκαιρεία ειναι τώρα να την μαθει!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αυτός επιμένει να του δίνω ή eykanuba ή royal canin ενώ στον δικό μου σκύλο κ οι δύο αυτές σκυλοτροφές δέν ταιρίαξανε κ λέει οτι δεν είναι καλή η Acana
Προφανώς γιατί δεν την πουλάει αυτος! Με νευρίασε πολύ αυτή την φορά! Γυρισε κ μου είπε καποια στιγμή να μην το ψαχνω τοσο πολύ...
Tις υπόλοιπες τις πουλάει αυτός?
Εεεε δεν χρειάζεται να σου το πούμε εμείς για να καταλάβεις πως ο γιατρός σου είναι ολίγον έμπορας..

Ααα περαστικά στην τσουτσού του παιδιου..:paja1::D:D:maria:

merenta

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
221
1
ΔΡΑΜΑ
για να πω του στραβού το δίκιο δεν έχω ιδέα απο τροφές, μαγειρεύω για το σκύλο μου και απο τότε που μπήκα εδώ έμαθα για περισσότερες τροφές που δεν του κάνουν καλό οπότε βελτιωνόμαστε.....

περαστικά στο τσουτσούνι (έγινε και διάσιμο πλέων τσουτσούνι), για το πιπι ξέρω οτι πάλι για αρσενικά το λένε, εγώ παντός της merentas πουτίκα το λέω.

tara δεν έχεις και άδικο.... καμία φορά καλό είναι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.084
Νεότερο μέλος
Marlen48