Στειρωση και εξετασεις πριν

Alex77

Well-Known Member
13 Μαϊου 2008
72
0
Αθηνα
Χθες η σκυλιτσα μου πηγε για στειρωση.. Ειναι 2 ετων και κατι... Εκανα τις εξετασεις αιματος που επρεπε πριν την ναρκωση και ολα οκ εκτος απο τον δειχτη κρεατινινης που ειναι λιγο ανεβασμενος για την ηλικια της οπως μου ειπε ο γιατρος. Ο δειχτης της κρεατινινης ειναι στο 1.26 με οριο το 1.40. απλα ο γιατρος μου ειπε οτι στην ηλικια της θα προτιμουσε να ηταν κατω απο 1.Προσπαθησα να της κανω διαιτα πριν την στειρωση αλλα βαρος δεν εχασε. Αυριο θα εχουμε και τα αποτελεσματα απο τις εξετασεις ουρων ωστε να εχουμε μια πιο ολοκληρωμενη εικονα.
Πρεπει επισης να προσθεσω οτι πριν 2μιση μηνες μου παρουσιασε το φαινομενο της ψευδοκυησης και μετα απο συσταση του γιατρου της εδωσα 2 μπουκαλακια galastop για να σταματησει το γαλα.
Εξετασεις για καλαζαρ εχουμε κανει και ηταν αρνητικες.
Τι λετε και εσεις? Ειναι επικινδυνη μια τετοια κατασταση? Τι μπορει να συμβει μελλοντικα ή αμεσα? Μπορει να διορθωθει η κατασταση?

Επισης να προσθεσω οτι η καημενουλα μετα την στειρωση δεν εχει ορεξη καθολου. Χθες μετα το χειρουργιο ηταν ζαβλακωμενη ολη μερα. Κολλαγε το βλεμματα της. Σημερα εχει συνελθει αρκετα αλλα ακομα δεν εχει κεφι. Ελπιζω να επανελθει συντομα

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Περαστικα σας!!! Γρηγορα να βρει τη ζωηραδα της παλι η μπεμπα!

Alex77

Well-Known Member
13 Μαϊου 2008
72
0
Αθηνα
Ευχαριστουμε. Ευχομαι και εγω να βρει παλι γρηγορα την ζωηραδα της γιατι δεν μπορω να την βλεπω ετσι.. Στεναχωριεμαι πολυ

E-va

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2009
434
0
Αχαρνές
Επισης να προσθεσω οτι η καημενουλα μετα την στειρωση δεν εχει ορεξη καθολου. Χθες μετα το χειρουργιο ηταν ζαβλακωμενη ολη μερα. Κολλαγε το βλεμματα της. Σημερα εχει συνελθει αρκετα αλλα ακομα δεν εχει κεφι. Ελπιζω να επανελθει συντομα
Το γνωρίζει ο γιατρός σας αυτο;
Σίγουρα θα ξέρει να σε συμβουλέψει.

Περαστικά στη κουκλίτσα σας!

Alex77

Well-Known Member
13 Μαϊου 2008
72
0
Αθηνα
Ναι το γνωριζει και μου ειπε οτι θα επανελθει σιγα σιγα. Οτι λογικα σημερα το αργοτερο αυριο θα ειναι ενταξει. Αλλα εγω που την βλεπω ετσι στεναχωριεμαι..
Ευχομαι να πανε ολα καλα

Alex77

Well-Known Member
13 Μαϊου 2008
72
0
Αθηνα
Λοιπον εχω και τα αποτελεσματα των εξετασεων (ουρα) και δεν ειναι και τοσο καλα. Λεπτομερειες ο κτηνιατρος δεν μου ειπε. Θα παω αυριο απο εκει να το συζητησουμε. Παντως θα κανουμε εξετασεις για ερλιχιωση την οποια και φοβαται και για καλαζαρ που δεν φοβαται τοσο. Δειχνει μου ειπε κατι να τρεχει με τα νεφρα και πρεπει να το ψαξουμε. Για καλαζαρ εχω κανει εξετασεις το Δεκεμβριο και ηταν αρνητικες. Για ερλιχιωση δεν εχω κανει. Ανυσηχω πολυ.
Επισης ο κτηνιατρος μου ειπε οτι παραξενευτηκε γιατι κατα την διαρκεια του χειρουργιου (στειρωσης) με το παραμικρο αγγιγμα ματωνε πολυ ευκολα. Αυτο τον θορυβησε. Βεβαια να τονισω οτι σε λιγοτερο απο 10 μερες περιμενα να αδιαθετησει. Δεν ξερω αν παιζει κανενα ρολο αυτο απλα το αναφερω.
Αν δεν ειναι ερλιχιωση τι αλλο θα μπορουσε να ειναι και ποσο σοβαρο θα μπορουσε να ειναι για την υγεια της σκυλιτσας μου?

Παντως την φορμα της νομιζω οτι σιγα σιγα την βρισκει.. Παιζει, πηδαει πανω μου, εφαγε, γαυγισε και συμπεριφερεται ξανα οπως και πριν..

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μήπως είναι κάποια αβιταμίνωση? Εύχομαι περαστικά και να πάνε όλα καλά. :)

Alex77

Well-Known Member
13 Μαϊου 2008
72
0
Αθηνα
Δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα αβιταμινωσης. Στις βιοχημικες που καναμε ολα ηταν καλα. Αιματοκριτης πολυ ανεβασμενος στο 58.6. Αιμοπεταλια μονο που συγκρινα με τις εξετασεις που εκανα τον Δεκεμβριο ειναι πεσμενα. 166 τωρα 274 το Δεκεμβριο. Αλλα και παλι ειναι μεσα στο οριο. Το μονο που ευχομαι αφου σημερα μιλησω και με τον κτηνιατρο και μου πει αναλυτικα για τις εξετασεις ουρων και για ερλιχιωση και για καλαζαρ να μην εχουν πειραχθει τα νεφρα και να ειναι κατι αναστρεψιμο.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
τα αιμοπετάλια είναι πράγματι χαμηλά....(ίσως γιαυτό και οι αιμορραγίες στο χειρουργείο).
Αν είναι ερλίχια μπορεί να την αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά . Οπωσδήποτε κάνε την εξέταση!
Περαστικά..!

Alex77

Well-Known Member
13 Μαϊου 2008
72
0
Αθηνα
Δεν περναει και η ωρα να παω στον κτηνιατρο να δουμε ολες τις εξετασεις. Παντως ειναι φυσιολογικο που 2 μερες μετα την στειρωση θελει να με καβαλησει και να με....?
TARA εννοεις οτι η διαφορα προς τα κατω ειναι μεγαλη σε σχεση με τις προηγουμενες εξετασεις ή οτι γενικα ειναι χαμηλα τα αιμοπεταλια? Γιατι συμφωνα με το χαρτι των εξετασεων το κατωτατο οριο ειναι 150. Δεν γνωριζω βεβαια μηπως και λογο ηλικιας (2 ετων) θεωρειται κατω του φυσιολογικου αυτος ο αριθμος.
Οπως και να εχει το απογευμα θα μου λυθουν ελπιζω ολες οι αποριες. Εχω τις γενικες αιματος και περιμενω αποτελεσματα για ερλιχια, καλαζαρ και θα κανουμε συζητηση και για το τι εδειξαν οι εξετασεις των ουρων. Ειναι κατι αλλο που πρεπει να γνωριζω για να ρωτησω? Καποιες αλλες εξετασεις που να προτεινω να γινουν ισως?

Alex77

Well-Known Member
13 Μαϊου 2008
72
0
Αθηνα
Μολις γυρισα απο τον κτηνιατρο και τα νεα εχουν ως εξης: Διαγνωστηκε ερλιχια με δειχτη 1/400. Μολις τελειωσουμε με την αντιβιωση για την στειρωση θα αρχισουμε θεραπεια.
Απο τα ουρα τα αποτελεσματα εδειξαν τον δειχτη ΕΒ 1005. Ειναι η συγκεντρωση ή η αραιωση των ουρων νομιζω. Ο κτηνιατρος μου ειπε οτι το φυσιολογικο θα ηταν πανω απο 1025. Απο αυτη την ενδειξη σε συνδιασμο με τον υψηλο δειχτη Νατριου (160,00 mmoI/L) και της κρεατινινης στο 1.26 μου εξηγησε οτι βεβαιωθηκε οτι υπαρχει προβλημα στα νεφρα. Μου ειπε οτι κλινικα το σκυλι ειναι πολυ καλα και οτι δεν θα εχω καποιο προβλημα αρκει να προσεχω την διατροφη της. Θα παρουμε την HILLS k/d. Φυσικα αμπουλες και τα λοιπα εννοουνται.
Ολες οι δραστηριοτητες της σκυλας μου θα γινονται κανονικα. Δεν θα αλλαξει κατι στην καθημερινοτητα μας απλα προσοχη.
Στα γεραματα της λογικα ομως θα παρουσιασει νεφρικη ανεπαρκεια και για μας θα ερθουν λιγο πιο γρηγορα.