Στειρωση σε λάθος χέρια

LexieSpaik

New Member
6 Μαρτίου 2018
3
0
33
Καλησπέρα σας ,

έχω 2 pinscher mini ένα θυληκο 3.5 χρόνων και ένα αρσενικο 7 χρόνων.
Πριν 13 μέρες πήγα το θυληκο για στειρωση στο κτηνιατρο της περιοχής. Όταν πήρα την μικρη μου ήταν μια χαρά αλλά τα ραμματα κακοραμμενα. Δεν μας είχε δώσει κόλαρο διότι δεν χρειαζόταν μας είπε με αποτέλεσμα το σκυλί να γλυφετε. Τώρα πήγα σε άλλο κτηνίατρο διότι αποδείχθηκε ότι μολυνθηκε η περιοχή και φοβόμαστε για τα χειρότερα. Στείλαμε καλλιέργεια και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Αγωγή με αντιβιωση σε χάπια και πλυσεις της περιοχης με υγρό σκευασμα και αλοιφη.

Έχει περασει κανεις κάτι παρόμοιο με την σκυλιτσα του? Λέτε να πάνε όλα καλά ? Στεναχωριεμαι και ανησυχώ πολύ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
Καλώς ήρθες!
Κοίτα δεν ξέρω πως έκρινες ότι τα ράμματα ήταν "κακοραμμένα". Συνήθως σήμερα βάζουν απορροφήσιμα εσωτερικά ράμματα οπότε δεν χρειάζεται η εφαρμογή κολάρου. Σας είπε ο κτηνίατρος που έκανε τη στείρωση ότι θα έπρεπε να ξαναπάτε για να βγάλετε τα ράμματα;
Κολάρο ή δέσιμο με γάζες συνιστούν οι γιατροί μόνο όταν ο σκύλος ζει σε εξωτερικό χώρο και δεν μπορεί να επιβλέπεται συνεχώς από τον ιδιοκτήτη του. Όταν ζει εντός σπιτιού και με συνεχή επίβλεψη είναι δουλειά του ιδιοκτήτη να σταματά τη συμπεριφορά του γλυψείματος.

LexieSpaik

New Member
6 Μαρτίου 2018
3
0
33
Καλώς σας βρήκα λοιπόν!

Τα ραμματα ήταν όπως ένα ρόλο κοτοπουλο που το σφίγγεις με το δίχτυ. Κάπως έτσι και στραβα επίσης. Δεν μας είπε να το ξαναπάμε αλλά τα ραμματα δεν μπόρεσαν να απορροφηθουν πλήρως και τα έβγαλε ο άλλος κτηνίατρος. Να σημειώσω ότι είμαστε στη 13η ημέρα και είχαν ξεράθει τα ραμματα αλλά σταθερά εκεί. Επίσης άνοιξαν και άρχισε να διαχοριζεται κάπως η τομή. Δεν ξέρω ελπίζω να πάνε όλα καλά. Μου είπε ο κτηνίατρος που πήγα τώρα ότι προσπάθησαν να κάνουν πλαστική και δεν τους πετυχε προφανώς.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
49
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Περαστικα στη σκυλιτσα. Για να ειμαι ειλικρινης το βασικο λαθος του κτηνιατρου ηταν το οτι δεν εξηγησε καλα τι επρεπε να κανεις. Σου ειπε ο δευτερος κτηνιατρος οτι ο πρωτος εκανε λαθος ή ειναι δικο σου συμπερασμα; Καπως ετσι οπως τα περιγραφεις ηταν τα ραμματα και στον δικο μου. Δεν απορροφηθηκαν ολα αλλα αφαιρεσε και η κτηνιατρος καποια και κολαρο αγορασα μονη μου.

Μιλησες με τον πρωτο κτηνιατρο ή πηγατε απευθειας στο δευτερο;

• Like
Reactions: LexieSpaik

LexieSpaik

New Member
6 Μαρτίου 2018
3
0
33
Όταν άρχισε να γλυφει τα ραμματα της είδα ότι είχαν βγάλει υγρό και το πήγα στον πρώτο κτηνίατρο και της έκανε μια ένεση και μου είπε ότι δεν ήταν τπτ και ήταν μια χαρά. Επίσης έδειξα στο δεύτερο κτηνίατρο τα ραμματα όπως ήταν στην αρχή και μου είπε ότι είχαν ήδη επιμολυνθει. Ακομη όταν πήρα
Την μικρη την επόμενη της εγχειρησης μου είπε ότι δεν χρειαζόταν κόλαρο και ότι όλα θα είναι καλα.