Στειρωση

elenclever5

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2016
64
24
28
Καλησπέρα σας
Θα ήθελα να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τη στείρωση στα θηλυκά σκυλιά. Η σκυλίτσα μου είναι 4 χρονών και η κτηνίατρος μας είπε για την μακροζωία της να της κάνουμε στείρωση. Μετά από σκέψη δεχτήκαμε και μας είπε να επικοινωνήσουμε ξανά όταν αδιαθετησει η σκυλίτσα. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
1. Μήπως άργησα να τη στειρωσω;
2. Αληθεύει ότι Υπάρχει μία πιθανότητα μετά το χειρουργείο για έμφραγμα;
3. Αληθεύει ότι το σκυλί μετά την επέμβαση παίρνει βάρος;

Σας ευχαριστώ πολύ!!

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας που θα την κάνει να πεθάνει πιο γρήγορα και το οποίο θα διορθωθεί με την στείρωση;

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Τότε πως θα βοηθήσει στην μακροζωία της μια επέμβαση που απαιτεί την διαδικασία της ολικής νάρκωσης που ενέχει τους δικούς της κινδύνους; Τι εγγυάται ότι θα της προσθέσει χρόνια στην ζωη;

Λάθος λόγος για στείρωση κατά την γνώμη μου.

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.575
6.003
Πειραιάς
καλημερα,

οι αποψεις για τη στειρωση διίστανται.
τιποτα δεν ειναι μονοδρομος και καμια αποφαση δε σου εξασφαλιζει τη μακροζωια της. ενημερωσου πριν παρεις την οποια αποφαση σου.

χρησιμα links απο το φορουμ μας ειναι τα παρακατω:

https://www.dogforum.gr/community/threads/Στείρωση-υπέρ-και-κατά.10220/

https://www.dogforum.gr/community/threads/το-σκυλι-μου-αλλαξε-μετα-τη-στειρωση.34522/

ο γιατρος της σου ειπε να τη στειρωσεις απλα για να επεκτεινεις τη ζωη της;

1. οχι.
  2. καθε χειρουργειο εγκυμονει κινδυνους.
  3. οχι. στο χερι σου ειναι να μην παρει βαρος.
προσωπικα στους σκυλους δε βρισκω λογο να γινει στειρωση αν δε συντρεχει καποια παθολογικη αιτια και μπορεσεις να σταθεις υπευθυνη απεναντι της.

elenclever5

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2016
64
24
28
Καλησπέρα σας! Τελικά το σκυλί στειρώθηκε γιατί μετά από αιματολογικές εξετάσεις και υπερηχους ανακαλύψαμε ότι άρχιζε και μάζευε υγρά η μήτρα της. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και τώρα είναι στο στάδιο της ανάρρωσης :):):)