Στομαχική διαταραχή κουταβιού για 1 βδομάδα +

marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σας μετά από καιρό.
Ο Brando (περίπου 7 μηνών ημίαιμο λαμπραντόρ με κυνηγόσκυλο κατά τα φαινόμενα), κλασσικός λιχούδης, αδυσώπητα φαγανός σκύλος εδώ και πάνω από 15 μέρες είχε εμφανή μείωση στην όρεξη για το φαΐ του (τονίζω ότι ήταν μόνο για την κροκέτα, γιατί για οτιδήποτε άλλο φαγώσιμο πετούσε την σκούφια του). Μίλησα με τον κτηνίατρο και μου είπε ότι μάλλον βαρέθηκε την συγκεκριμένη τροφή και σε συνάρτηση με τις διατροφικές ατασθαλίες που είχαν λάβει χώρα τα χριστούγεννα που τον είχαν φιλοξενήσει οι γονείς μου, τον έκαναν λίγο περίεργο. Μου πρότεινε να του αλλάξω τροφή για να δω αν θ αλλάξει κάτι και να επιμείνω μέχρι να συνηθίσει ξανά μόνο την ξηρή. Πριν προλάβω ν' αγοράσω άλλη, το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης, χωρίς κάποιον εμφανή λόγο, είχε μια οξεία κρίση γαστρίτιδας (αν το γράφω σωστά) όπως μου είπε ο κτηνίατρος, και έκανε μέσα σε 1,5 ώρα 17 φορές εμετό. Τον πήγα αμέσως σε μια κτηνιατρική κλινική, καθώς είχε συμπτώματα αφυδάτωσης, όπου τον κράτησαν δυο μέρες για εξετάσεις, αλλά και προληπτικούς λόγους εν όψι 3ημέρου. Οι εξετάσεις όπως μου είπαν ήταν καθαρές, τα λευκά ήταν λίγο ψηλά αλλά σε φυσιολογικά όρια. Μου πρότειναν δίαιτα με ρύζι και κοτόπουλο και σταδιακή επαναφορά στο φαι. Η όρεξη του παρουσίασε μια βελτίωση, οι εμετοί σταμάτησαν. Σήμερα όμως ξαναείχαμε ένα περιστατικό λίγου εμετού το πρωί και διάρροιας (δύο φορές το βράδυ). Μίλησα με τον κτηνίατρο μου είπε να του ξαναδώσω ρύζι και αύριο να τον πάω για εξέταση. Πιθανόν τα δύο περιστατικά να είναι άσχετα μεταξύ τους, αλλά ανησυχώ αρκετά. Όρεξη για βόλτα και παιχνίδια έχει μεγάλη, αν και σήμερα ήταν λίγο κατσούφης. Το θέμα της τροφής όμως με ανησυχεί καθώς τρώει ελάχιστα σε σχέση μ αυτά που είχαμε συνηθίσει ως τώρα. Εκεί που είχαμε 3 μερίδες την μέρα, τώρα τρώει την μια κι αυτή με το ζόρυ. Συγγνώμη για το αηδιαστικό έπος, αλλά είχε κάποιος κάποια παρόμοια εμπειρία ή κάτι να μου προτείνει? περιμένω αύριο να πάμε στον γιατρό αλλά ανησυχώ για τον σαχλαμάρα...
επειδή ήταν πολύ μωρό όταν έβαλα φωτό του σας επισυνάπτω άλλη μια
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/1972356_10202458798445024_1733967156_n.jpg

Last edited:

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Περαστικά στον μικρούλη, είναι όντως ΚΟΥΚΛΟΣ!
Ελπίζω να είναι περαστικά όλα... διάφορα μέλη του φόρουμ ταλαιπωρούνται αυτόν τον καιρό με διάρροιες/εμετούς (δες πχ εδώ http://www.dogforum.gr/v3/υγεία.ασθένειες-17/συμπτώματα.σαν.ίωση-28546/). Η αρχική λύση ρύζι/κοτόπουλο είναι η ενδεδειγμένη -- δες πως πάει και τι θα πει και ο γιατρός σου πριν αρχίσεις να σκέφτεσαι για καλλιέργειες, περισσότερες εξετάσεις κτλ.
Και πάλι εύχομαι να είναι όλα περαστικά και γρήγορα!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Noμίζω ότι την διάροια την έκανε από το ρυζάκι με το κοτόπουλο. Το έχει πάθει και ο δικός μου σκύλος. Όπως επίσης και γαστρίτιδα είχε πάθει ο δικός μου σκύλος και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς σε σχέση με στοματικές διαταραχές.
Την γαστρίτιδα την εμφάνισε με μία συγκεκριμένη ξηρή τροφή την fish4dogs. Aλλάζοντας του τροφή λύθηκε και το πρόβλημα.
Και εμένα λαμπραντορ, και εμένα παθολογικά λιχούδης, και πιστεύω ότι οι απίστευτοι ρυθμοί κατά τους οποίους καταβροχθίζει την τροφή προκαλούν πολλά από τα προβλήματα του.

marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
Λοιπόν, πήγα σήμερα στον γιατρό, τον εξέταζε για πολύ ώρα, απέκλεισε το ενδεχόμενο, βακτηριακής μόλυνσης, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα ξένου σώματος, αλλά τα συμπτώματα δεν θα εμφανιζόταν και φεύγαν. Επομένως 99% πρόκειται για κάτι που τον πείραξε και το στομάχι του ακόμα δεν έχει ισορροπήσει τελείως (κολίτιδα μου είπε ότι λέγεται). Το χτεσινό περιστατικό οφείλεται στο γεγονός ότι έφαγε (κλασσικά) πολύ απότομα και λαίμαργα και ξεπάτωσε το ήδη ταλαιπωρημένο στομάχι του. Σύμφωνα μ' αυτόν με 24 ώρες χωρίς καθόλου φαΐ και σταδιακά ρύζι με κοτόπουλο σε μικρές μερίδες για μερικές μέρες θα έστρωνε, ωστόσο, επειδή ταλαιπωρείται καιρό μου πρότεινε να ακολουθήσουμε ειδική δίαιτα με μια κονσέρβα Hill's αν δεν κάνω λάθος, που είναι αποκλειστικά γι αυτό το λόγο, κάθως και 2 χάπια primperan και ένα zantal? (δεν μπορώ να το αποκρυπτογραφίσω) για 3 μέρες για να ηρεμήσει. Του έκανε και 2 ενέσεις. Μου είπε να μην ανησυχώ, ότι είναι πολύ συνηθισμένο στα κουτάβια, αλλά να προσπαθήσω να ελέγξω την λαιμαργία του γιατί εκτός του ότι μπορεί να φάει το οτιδήποτε, + ότι ταλαιπωρεί το στομάχι του και κινδυνεύει από συστροφές και τέτοια. Καμία ιδέα για το πως περιορίζουμε έστω κάπως αδυσώπητη αδηφαγία του? :p

Last edited: