Συμβαίνει τώρα

M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
Η Society for the Promotion of Applied Research in Canine Science (ΜΚΟ για την προώθηση της επιστημονικής έρευνας στην εκπαίδευση σκύλων), έχει ένα διήμερο συνέδριο με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και διακεκριμένους ομιλητές. Για όσους ενδιαφέρονται, το σημερινό θέμα είναι 'επιθετικότητα και ανταγωνισμός'. Live stream εδώ.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
ποιος αλλος θελει να δωσει μια μικρή σφαλιάρα στον Ray Coppinger?

StellitsaD

Well-Known Member
11 Απριλίου 2014
242
188
Thessaloniki
Περίμενε προσπαθώ με μεγάλη δυσκολία να ακούσω τι λέει τώρα που τον ρωτάνε οι κυρίες αλλά τα ηχεία μου είναι εντελώς χάλια...

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
εγώ ακουσα μόνο το τέλος της ομιλίας της κυρίας που εδειξε το παραδεθγμα με το παιχνίδι των μπόρντερ κόλι. παρακολούθησα με προσοχή τον Coppinger.
η ρπώτη μου φάνηκε πολύ σωστή στον τρόπο που παρουσίασε το θέμα της.
ο γερος με την άνια μου φάνηκε λίγο απαράδεκτος. νομίζω οτι θα επρεπε να είχε δώσει σύνταξη στον εαυτό του εδώ και πολύ καιρό. αντιμετώπιζε τα σκυλιά ως αγρια ζώα. λυπάμαι κύριε αλλα δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό.ο ίδιος ανέφερες τα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας στους σκουπιδότοπους. και μην μου πειτε τι σε νοιάζει η θνησιμότητα κουταβιών των αφού ο πληθυσμός στο σύνολό του επιβιώνει. ειναι εμφανές οτι εισάγονται πολλοί νέοι σκύλοι στον σκουπιδότοπό του.
και μετά μιλάει οτι τους κατοικίδιους σκύλους τους καταστρέψαμε τη ζωή και τους κάναμε φρικιά.ενώ τα σκυλιά που είχε κλείσει μέσα σε κλουβιά τους προσφερε ποιότητα ζωής πιστευει.
αλλα τί λεω αυτός σπούδασε ηθολογία μπορει να κάνει ότι πειράματα θέλει:mad:

M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
@ioanna a Kι εγώ είχα ενστάσεις σε κάποια από αυτά που ακούστηκαν, όμως όχι και 'για σφαλιάρα'. Στόχος μιας τέτοιας συνάντησης, είναι να δίνεται τροφή για σκέψη. Και όταν ένας μελετητής της συμπεριφοράς εκφράζει μια άποψη, για μένα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσω το σκεπτικό του και το πως καταλήγει σ' αυτά που λέει. Μην το πάρεις στραβά, ούτε τον γνωρίζω τον άνθρωπο, ούτε συγγενή τον έχω. Μόνο και μόνο όμως για το γεγονός ότι ασχολείται με την έρευνα της σκυλο-συμπεριφοράς από πολύ πριν γεννηθώ εγώ, σίγουρα αξίζει τον κόπο να ακούσω τι έχει να πει.
Αυτά που είπε για τα αντικρουόμενα σήματα (ηρεμίας - επιθετικότητας) πχ, μου φάνηκαν πολύ ενδιαφέροντα, μέσα στο ερευνητικό του πλαίσιο -σκυλιά εργασίας δηλαδή, που δεν μπορούσαν να φύγουν, αλλά δεν ήθελαν και να έρθουν σε αντιπαράθεση.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
η σφαλιάρα ήταν υπερβολή . σιγουρα και εγώ τον ακουγα με πολλή προσοχή αλλά ώρες ώρες δεν μπορώ παρα να σκεφτομαι οτι : "για το γεγονός ότι ασχολείται με την έρευνα της σκυλο-συμπεριφοράς από πολύ πριν γεννηθώ εγώ " ίσως θα επρεπε να αναθεωρίσει καπιοα πραγματα. αντιθετως ο κύριος δεν μας έκανε την τιμή να δωσει σαφεις απαντήσεις στις ερωτήσεις του κοινού του!
ο Simon Gadbois από την άλλη , πολύ ενδιαφεροντα πράγματα είπε.

M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
Και μόνο από το αρχικό του statement, (dogs are not conscious), καταλαβαίνεις ότι ο Coppinger έχει κυρίως στόχο να δημιουργήσει ερωτηματικά και να τους (μας) βάλει στη διαδικασία να σκεφτούμε μόνοι μας κάποια πράγματα. Ο Gadbois ήταν πολύ καλός και με ωραίο λόγο -εκεί που έχανε ο Coppinger, στη διατύπωση.

Είναι επιλεγμένοι από διάφορους κλάδους οι ομιλητές, συμπεριφοριστές, ψυχολόγοι, βιολόγοι κλπ και η συζήτηση αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν το εξετάζουν σφαρικά το θέμα.

• Like
Reactions: ioanna a

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
χαχχαχ ναι!!
ξεκίνησε να λεει για το consciousness ο φουκαρας ο Coppinger και λύσσαξαν όλοι στο twitter να τον βρίζουν που τους εθιξε τον μπούμπη, αναθεμα αν ασχολήθηκε κανεις αλλος με αυτα που είπε στη συνεχεια. εμενα παντως με βρίσκει σύμφωνη σε αυτό το συγκεκριμένο που είπε.

M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
Ναι, έγινε το σώσε με την εισήγησή του -γιαυτό και είπα πιο πάνω ότι αξίζει τον κόπο να ακούσει κανείς, ακόμα και αν δε συμφωνεί. Αυτοί που θίχτηκαν για λογαριασμό του σκύλου τους ήταν -δυστυχώς- αρκετοί, αν παρακολουθείς παράλληλα και το #sparcs2014 ρίχνεις τρελλό γέλιο. Μετά μίλησε η K. Lord για το φαινόμενο του ανθρωπομορφισμού και έριξε λάδι στη φωτιά, έγινε σφαγή στο twitter feed τους.. και δώστου σκυλάκια με φορέματα και γυαλιά ηλίου, και στο chat να γίνεται το σώσε χαχα!

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
διαολε τα εχασα αυτά , δίνω γενετική τη δευτερα και δεν προλαβαινω να βγαλω την υλη :cry:

M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
Ένα search για το 'how to record live streaming' μακριά είσαι (εγώ με το vlc το γράφω, δεν μπορώ να δω 40 εισηγήσεις μαζεμένες), απλώς έχε υπόψη ότι μετά το τέλος του συνεδρίου, τα video είναι διαθέσιμα μόνο για τα μέλη -με πληρωμή.
Αναλυτικές οδηγίες για pc εδώ, για mac εδώ

Σήμερα παρεπιπτόντως, το θέμα είναι "προσωπικότητα και ταμπεραμέντο" (πρόγραμμα εδώ) και ξεκινάνε στις 9 το πρωί τοπική ώρα (16:00 σε μας)

• Like
Reactions: ioanna a

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
αποφασισα οτι κατεχεις ενα ιδιαίτερο κομματι στην καρδια μου