Συμμετοχή σε εκθέσεις


zouridi

Active Member
8 Απριλίου 2021
43
65
38
Καλημερα στο forum!

Πλησιάζει η έκθεση μορφολογίας στον Μαραθωνα και μου περασε η σκέψη να συμμετάσχω με τον Prince. Έψαξα εάν υπάρχει κάποιος ‘οδηγός’ όμως δεν βρήκα κάτι.
Γνωρίζω τα βασικά που ΔΕΝ επιτρέπονται ή αποτελούν λόγους ακύρωσης. Δεν γνωρίζω όμως τον τρόπο διεξαγωγής, τα ελάχιστα standard που πρέπει να τηρεί ένα σκυλι, εννοώντας τον τρόπο που πρέπει να στέκεται εάν πρέπει να μένει ακίνητο κλπ.
Προβλήματα συμπεριφοράς δεν έχουμε, αν εξαιρέσουμε το over excitement για παιχνίδι όταν βλέπει αλλά σκυλιά, αλλά είναι κάτι που δουλεύουμε και βελτιώνουμε.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.645
19.876
Ζήτα καλέ απ' τον εκτροφέα σου να σε καθοδηγήσει.
Ακόμη να σου στείλει και βίντεο αν έχει, για το πως και το τι γίνεται, να πάρεις μια γεύση.

Δες και τους κανονισμούς από την σελίδα του ΚΟΕ. Ολο και κάπως θα βοηθηθείς:

 
  • Like
Reactions: zouridi


zouridi

Active Member
8 Απριλίου 2021
43
65
38
Έχω ήδη καταφύγει εκεί αλλά λόγω διαφορετικής γλώσσας δεν μπορώ να είμαι πολύ απαιτητικός στις λεπτομέρειες που ζηταω κλπ. Μου έστειλε βίντεο απλά εψαχνα κάτι πιο ‘τεχνικο’
 




Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Καλησπέρα!

Θα μπορούσες αρχικά να πας σε μια έκθεση να δεις τι παίζει και πως λειτουργεί η όλη φάση και ειδικότερα στην φυλή σου.

Εαν θες να μπεις κατευθείαν στα βαθειά, το βασικό είναι να είσαι σε θέση να χειριστείς τον σκύλο σου ώστε να τον αξιολογήσει ο κριτής.

Αυτό προϋποθέτει να μάθεις τον σκύλο αφενός να στέκεται σωστά, να μένει σε αυτή τη θέση και να δέχεται "ξένο" άγγιγμα και αφετέρου να γίνετε μαζί ένα ωραίο δίδυμο στο τροταρισμα ώστε να αξιολογηθεί η κίνησή του και η κατασκευή του.

Όλα αυτά χρειάζονται κάποια εξάσκηση για να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα.
Το παν είναι ο σκύλος και κατά πόσο το έχει. Εάν είσαι τυχερός και σε βοηθάει ο ίδιος ο σκυλος (και από συμπεριφορά αλλά και από μορφολογία) θα σου φανεί παιχνιδάκι. Από την άλλη μπορεί να έχεις έναν εξαιρετικό σκύλο τυπικοτατο για την φυλή του, αλλά να μην γουστάρει το όλο σκηνικό και να σε ζορίσει.

Αυτό με τα άλλα σκυλιά είναι ένα θέμα που θέλει προσοχή. Μπορείς βέβαια (εάν είναι διαχειρισιμος) αυτη την αδυναμία να την εκμεταλλευτεις ώστε αυτή η εγρήγορση να αποτυπωθεί στο σώμα του.
Και αυτο γιατί πρακτικά το σωστό στήσιμο είναι η στάση "εγρήγορσης".

Εάν θεωρείς πως ο σκυλος αξίζει να δειχτει, όρμα :)
Και όποια λάθη κάνεις θα τα διορθώσεις την επόμενη φορά.
Άλλωστε κάνεις δεν πήγε πανέτοιμος με την πρώτη.