Συμπεριφέρεστε τοίδιο σε όλα τα σκυλιά σας?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Προφανως η ερωτηση απευθυνεται στους κατοχους δυο ή περισσοτερων σκυλων.
Αλλα και στους υπολοιπους φιλους που μπορει να εχουν εμπειριες με συνυπαρξη σκυλων.

Δυο (ή τρια κλπ) σκυλια σπανιως είναι ιδια σε όλα ακομα και αν εχετε αδερφακια.

Μπορει να εχουν διαφορα μεγεθους, φυλης, φυλου, ιδιοσυγκρασιας, χαρακτηρα, ενεργειας, αφεντικου (το ένα εχει εσας το άλλο τον συντροφο σας ή το παιδι σας).

Όπως δυο παιδια που μεγαλωνουν στο ιδιο σπιτι δεν είναι ποτε ιδια.

Για τα δικα μου σκυλια θα μιλησω καποια στιγμη κι εγω.

Φιλικα
Αρης

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν έχω δυο σκυλιά οποτε θα περιμένω τις απαντησεις από τα αλλα μελη μας..
Αλλα να κάνω μια ερώτηση..
Εδώ δεν έχει να κάνει και με το πιο προηγείται στην αγελη, με την ηλικία.., ακομα και τον χαρακτηρα η ισως και το φυλο, αλλα και την φυλη?
Νομιζω πως σχεδον απαντησες μονος σου..:)

Το βλεπω σχεδον αδυνατο να συμπεριφερεσαι το ιδιο, εκτος και αν εχεις αγγελουδια..

apache

Well-Known Member
14 Απριλίου 2009
54
0
αθηνα
ωραιο θεματακι αρη :)
δεν ετυχε να ειχα ταυτοχρονα 2 σκυλια αλλα πιστευω οτι ειναι μοιραιο να τυχαινουν διαφορετικης αντιμετωπισης ,κυριως λογο ενδεχομενως,διαφορετικων αναγκων.
αλλα να δουμε τι θα πουν και οσοι γνωριζουν απο πρωτο χερι:)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
ΔΕΝ συμπεριφέρεσαι το ίδιο και στα δύο, γιατί οι σκύλοι πρέπει να έχουν ιεραρχία (ενώ στα παιδιά δεν ησχύει αυτό πάντα). Και στα παιδιά όμως, το ίδιο θα αφήσεις να ξενυχτά ο υιόκας των 22 και η μονάκριβη κορούλα των 16 ετών;

Όχι δεν συμπεριφέρεσαι το ίδιο.
Το ΠΩΣ θα συμπεριφερθείς πάει όχι μόνο ανάλογα με τους σκύλους (ηλικία, φυλή, μέγεθος) αλλά και ανάλογα με την οικογένεια και τι θέλει από τους σκύλους.

Πχ, σε οικογένεια σαν την δική σου (όλα τα μέλη ίδια) που όμως θέλει ΜΟΝΟ ζώα για παρέα και όχι να τους προστατεύει η Ηρα, μπορείς να "ενθαρύνεις" την Ηρα να αισθάνεται κάτω από την Πινσερίτσα στην ιεραρχία (λόγο ηλικίας). Και μάλλον θα ήταν και το καλύτερο (πιο εύκολη καθημερινότητα).

Αν όμως θέλεις φύλακα, δεν πρέπει να την μειώσεις τόσο (πόσο μάλλον να την βάλεις κάτω από θηλυκό σκυλάκι 5 κιλών στην ιεραρχία).

Αναγκαστηκά, πρέπει να εκπαιδεύσεις το Πίνσερ να σέβεται την Ήρα (χωρίς όμως να την πιέζεις ή να την προκαλείς/προσβάλεις). Δουλεύεις και τα ΔΥΟ σκυλιά πολύ στην υπακοή (για να μην ξεχνάνε ποιός είναι το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ αφεντικό) και δεν σηκώνεις πολλά, πολλά. Ούτε ζήλιες, κι ούτε καβγάδες.

Αυτόματα συμαίνει όμως πως πρέπει να μην τις βάζεις σε ανταγωνιστικές θέσεις (πχ, να μην τις ταϊζεις μαζί, ούτε καν στο ίδιο μέρος). Όταν θέλεις να χαϊδέψεις την μία, η άλλη ή θα είναι ΑΛΛΟΥ (να μην το ξέρει) ή θα είναι κάτω από εντολή ("κάτω + μείνε").
Απαγορεύεται δηλαδή, να "χώνεται" μεσ' στην μέση να κλέψει τα χάδια σου από την άλλη.

Το παιδί είναι άλλο ένα στοιχείο που πρέπει να προσέξεις. Το πίνσερ σύντομα θα είναι μέλι-γάλα με σένα και την Ήρα. Το παιδί όμως το θεωρεί χαμηλότερο στην ιεραρχία (και κτήμα της) και θα προσπαθήσει συνεχώς να διώχνει την Ήρα από εκείνη.

Η κόρη σου πρέπει να κάνει ΟΤΙ κι εσύ. Να είναι αυστηρή και σκληρή με το Πίνσερ, αν θέλει να χαϊδέψει την Ηρα. Να της δείξει πως ΔΕΝ κάνει πια κουμάντο (η μισή μερίδα!), και να μάθει να την κάνει να την υπακούει και να την σέβεται απόλυτα. Να μην ανέχεται ούτε και αυτή, ζήλιες και καβγάδες, αλλά και να μάθει να μην βάζει της σκύλες της σε θέση να μπορούν να τσακωθούν.

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Κλείσε τώρα το νετ, και κάνε ασκήσεις υπακοής! Με όλους!! (όλη η οικογένεια πρέπει να μάθει το νέο πρόγραμμα).

Το πίνσερ ακόμη κοιμάται με την μικρή; Ακόμη ανεβαίνει στα έπιπλα; (ΠΟΛΛΑ από τα προβλήματά θα ξεκινούν από εκεί, τώρα και στο μέλλον).

Το συζητήσατε αυτό με της "γυναίκες" του σπιτιού;
Αν ναι, τι σου είπαν;

Last edited:

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Εγώ που έχω 2 σκυλιά μπορώ να πω πως δε συμπεριφέρομαι κ στα 2 το ίδιο γιατί έχουν διαφορετικές προσωπικότητες κ ηλικίες κ είναι μεγαλωμένα με εντελώς διαφορετικό τρόπο.
Τον μικρό πχ θα τον μαλώσω αν τα κάνει μέσα ενώ τη μεγάλη όχι ιδιαίτερα,λόγω ηλικίας.
Οπως ακριβώς κ με τα παιδιά.Το καθένα έχει το χαρακτήρα του.
Οσο κ να θες δε μπορείς να φερθείς το ίδιο :)

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
:confused::confused::confused:
Εγώ πάλι, δεν τις ξεχωριζω σε τιποτα
Θα τις μαλώσω το ίδιο,θα τις πάω τις ίδιες βόλτες,τα ίδια χάδια,ιδια περιποιηση,φαγητο,λιχουδιες κλπ

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Εσύ Σοφάκι, έχεις φυλή από τις λιγότερο κυριαρχικές του πλανήτη (σημ. ΚΑΙ το πίνσερ είναι κυριαρχική φυλή).

Όμως ακόμη κι εσύ, αν ήθελες την μικρούλα να γίνει θαρραλέα ναυαγωσώστρια και να πηδάει από τ'ελικόπτερα στο νερό, δεν θα άφηνες να είναι κάτω από την Ούδα στην ιεραρχία. Επίσης, πόσο είναι το κουτάβι σου τώρα; Μην νομίζεις πως έχεις ακόμη ολοκληρομένη εικόνα, και μην πάθεις σοκ, αν της έρθει της μικρής να επιβληθεί αργότερα στην μεγάλη (αν και χλωμό το βλέπω :p).

Αν ήταν αδερφές θα έβλεπες πολύ πιο εύκολα πρόβλημα. Το ότι έχουν τεράστια διαφορά ηλικίας, σε συνδιασμό με το ότι είναι και οι δύο χαμηλής κυριαρχηκότητας, έχει σχεδόν μηδενίσει τις πιθανότητες "προστριβής". Δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν άλλωστε, και η μικρή (τουλάχιστον τώρα) την βλέπει με μεγάλο θαυμασμό και την σέβεται υπερβολικά για να διεκδηκήσει την θέση της.

Εσύ βλέπεις ποιά είναι αρχηγός; Πόσο έντονα φαίνεται;

Αν "κάνει πίσω" η μεγάλη (γιατί δεν ΘΕΛΕΙ πια το βάρος της αρχηγίας) μπορεί να δεις να είναι η μικρή πάνω από εκείνη, χωρίς καν να γρυλίσει κανείς. Για παράδειγμα, όταν θέλει χάδια η μικρή, μπορεί να διώχνει "διακριτικά" την μεγάλη, σπρώχνοντάς την (και καλά, κατά λάθος) με τον ποπό της. Αν κάνει πίσω η μεγάλη, πάει να πει πως μάλλον "πήρε σύνταξη".

Πάντως, ΜΙΑ είναι αρχηγός. Ακόμη κι αν δεν το έχεις παρατηρήσει, αυτές ξέρουν ποιά είναι....(όχι πως δεν μπορεί να αλλάξει κι όλας!).

Σε πιο κυριαρχικές φυλές, το "διακριτικό διώξημο του πισινού" που κάνει ένα Νέας Γης, μπορεί να είναι άρπαγμα από το σβέρκο, τράνταγμα, και πέταμα στον απέναντι τοίχο (μοιραίο προφανώς με Λυκόσκυλο και Πινσεράκι).

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
πάει να πει πως μάλλον "πήρε σύνταξη".
χαχαχαχαχα καλο!!:p

Βασικα Σοφια οταν ειπα αγγελουδια τις δικες σου σκεφτομουνα..:)

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Όμως ακόμη κι εσύ, αν ήθελες την μικρούλα να γίνει θαρραλέα ναυαγωσώστρια και να πηδάει από τ'ελικόπτερα στο νερό, δεν θα άφηνες να είναι κάτω από την Ούδα στην ιεραρχία.
Δεν ειναι απο κάτω

Επίσης, πόσο είναι το κουτάβι σου τώρα;
17 μηνων
και το τελευταιο μηνα υπάρχει μεγάλη διαφορα στη συμπεριφορά της (πιο ήρεμη-πιο υπακουη)

Μην νομίζεις πως έχεις ακόμη ολοκληρομένη εικόνα, και μην πάθεις σοκ, αν της έρθει της μικρής να επιβληθεί αργότερα στην μεγάλη (αν και χλωμό το βλέπω :p).;
:D:D μπααααα

Εσύ βλέπεις ποιά είναι αρχηγός; Πόσο έντονα φαίνεται; Αν "κάνει πίσω" η μεγάλη (γιατί δεν ΘΕΛΕΙ πια το βάρος της αρχηγίας) μπορεί να δεις να είναι η μικρή πάνω από εκείνη, χωρίς καν να γρυλίσει κανείς. Για παράδειγμα, όταν θέλει χάδια η μικρή, μπορεί να διώχνει "διακριτικά" την μεγάλη, σπρώχνοντάς την (και καλά, κατά λάθος) με τον ποπό της. Αν κάνει πίσω η μεγάλη, πάει να πει πως μάλλον "πήρε σύνταξη".
Πάντως, ΜΙΑ είναι αρχηγός. Ακόμη κι αν δεν το έχεις παρατηρήσει, αυτές ξέρουν ποιά είναι....
Σε πολλά τοπικ (συμπεριφορας-ιεραρχείας κλπ) δεν συμφωνω καθόλου κρίνοντας από τις σκύλες μου.
Αρχηγία δεν υπάρχει
Η καθεμία ξερει που υπερτερει (λογο ηλικίας -αντοχης)
πχ
μπάλλα,πάντα την πιανει η μικρή (η μεγάλη πολλες φορές δεν κάνει τον κόπο να τρέξει),όταν την πετάω ψηλά,την πιανει η μεγαλη και η μικρη της την κλεβει (αλλα γενικα την αφηνει σε όλα τα σκυλια)
βόλτα, τις περισσοτερες φορες περπατανε διπλα διπλα
μπενοντας-βγενοντας απο το σπιτι,μαζι
Νερο όποια προλάβει,η άλλη περιμενει ή πινουν μαζί
χαδιααααα μμμμ ευτηχως εχω δυο χερια.... και μια κάνει πισω η μία και μια η άλλη

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Καλημέρα!
Αρη, μιας και η προηγούμενη συζήτηση μας οδήγησε στο ενδιαφέρον αυτό θέμα, να σου πω οτι εγώ δυο σκυλιά ταυτόχρονα δεν είχα ποτέ, οπότε δεν έχω αποψη για σχετικές διαφορές στη συμπεριφορά μου.

Να διευκρινήσω μόνο οτι στο προηγουμενο θέμα που είπα τι θα συμπεριφερόμουν και στα δυο το ίδιο, εννοούσα οτι θα είχα τους ίδιους βασικούς κανόνες.... πχ, δεν ανεβαίνει κανένα στον καναπέ, δε γαυγίζει κανένα σε άλλο σκύλο στη βόλτα, δεν πηδάει κανένα σε επισκέπτες, κοκ....
Ασχέτως αν το ένα είναι μολοσος και το άλλο τσιουαουα.

Κατα τάλλα (κι επειδή θέλω και δευτερο σκύλο και το έχω σκεφτει το θέμα), φυσικά και θα λάμβανα υπόψη μου την προσωπικότητα των σκυλιών και τη μεταξύ τους ιεραρχία καθώς και την ξεχωριστή μεταξύ μας σχεση με το καθένα...... αλλά οι γενικοί κανόνες θα ήταν οι ίδιοι.:)

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Καλημέρα! Η αγέλη μας δεν είναι δημοκρατική. Υπάρχει ιεραρχία, την οποία σέβομαι κι απαιτώ από τα σκυλιά μου το ίδιο. Ξέρουν πολύ καλά τη θέση τους και δεν τσακώνονται ποτέ.

Βόλτες κανουμε μαζί κι όταν τους το ζητήσω περπατάν και οι 2 δίπλα μου. Άλλα όταν πχ γυρίζω σπίτι χαιρετώ πρώτα την μεγάλη. Που και που η μικρή προσπαθεί να διεκδικήσει την προσοχή μου με γάβγισμα και τότε δεν της δίνω καμία σημασία.

Τις ταΐζω στον ίδιο χώρο αλλά πάντα δίνω πρώτα στη μεγάλη και αμέσως μετά στην μικρή. Η μεγάλη είναι πιο λαίμαργη και τελειώνει πρώτη αλλά δεν την αφήνω να πάει στο πιάτο της μικρής, οπότε ξαπλώνει και περιμένει.

Η μεγάλη κάθεται δίπλα μου στο καναπέ όταν κοιτάμε τηλεόραση. Πολλές φορές είναι και οι 2 ήδη στο καναπέ, μόλις δει η μικρή ότι πηγαίνω να κάτσω φεύγει από μόνη της χωρίς να πω κουβέντα.

Άμα θέλω όμως να χαϊδέψω και τις δυο, το κάνω χωρίς ζήλιες μεταξύ τους.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι η μικρή συνεχίζει να δέχεται την θέση της κατ από την μεγάλη, ενώ έχει πιο δυνατή προσωπικότητα, είναι πιο τολμηρή, πιο καπάτσα και δεν είναι στειρωμένη.

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Φυσικά και δε φερόμαστε το ίδιο και στα δυο σκυλιά μας. Πως θα μπορούσαμε άλλωστε αφού και αυτά δε φέρονται το ίδιο το ένα με το άλλο στις ίδιες καταστάσεις.

Η Ρούμπι για παράδειγμα είναι πολύ ανθρωποκεντρική, ο Μπρούνο πολύ ανεξάρτητος. Η Ρούμπι ξέρει πολύ καλά ότι η θέση της είναι κάτω από εμάς, ο Μπρούνο όμως μας "τεστάρει" συνέχεια.

Επομένως μαζί του είμαστε σε γενικές γραμμές αυστηρότεροι. Προς θεού δεν εννοώ ότι δεν τον κανακεύουμε και δεν τον χαϊδεύουμε και δεν του κάνουμε χαρές, απλά η συμπεριφορά μας πρέπει να είναι πιο σταθερή, πιο απόλυτη και να του υπενθυμίζουμε σχεδόν πάντα τα όριά του.

Αρχηγός μεταξύ των δύο τους είναι αδιαμφισβήτητα ο Μπρούνο. Εκεί δεν επεμβαίνουμε, άλλωστε πέρα από καμιά-δυο περιπτώσεις στην αρχή αρχή της συγκατοίκησής τους, που κι αυτές τελικά δεν ήταν τίποτα σπουδαίο, δεν δημιουργούνται προβλήματα, τρώνε, πίνουν, κοιμούνται μαζί

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εγω εχω 4 σκυλια και για ολα οι κανονες ειναι ιδιοι,πως θα μπορουσε αλλωστε? ολοι τρωνε το ιδιο, πανε την ιδια βολτα,τρωνε τα ιδια γκαζια,οταν μαλωνω π.χ. το εναν με ονομα οι αλλοι γλυφουν κοκαλα και κοιτανε αδιαφορα ξερουν οτι δεν εκαναν τιποτα,οταν ομως συμμετεχουν ολοι μαζι τοτε εχουν ολοι την ουρα κατω απο τα σκελια και τα γκαζια ειναι προς ολες τις κατευθινσης(μιλαω με τα σκυλια μου οπως με τους ανθρωπους,και αυτα προσπαθουν να καταλαβουν,με τον καιρο τα καταφερνουν,το ενα μαθαινει απο το αλλο).
Τωρα το τι κανουν μεταξυ τους ειναι δικο τους προβλημα,τρωει ο Τζακ καμια κοφτη απο τον Δαιμονα οταν παει να τον αμφισβητησει ,η Ναβαρα απο τον Τζακ,και η Ροξυ δεν ενδιαφερεται για πολιτικη αλλα δεν την πειραζει και κανεις.
Εγω σε ολα προσπαθω να συμπεριφερομαι το ιδιο,στο ιδιο λαθος τα ιδια γκαζια,στα χαδια και στην επιβραβευση παλι το ιδιο,στον χαιρετισμο το ιδιο παλι.

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Εγω εχω 4 σκυλια και για ολα οι κανονες ειναι ιδιοι,πως θα μπορουσε αλλωστε? ολοι τρωνε το ιδιο, πανε την ιδια βολτα,τρωνε τα ιδια γκαζια,οταν μαλωνω π.χ.
Εννοείται ότι οι κανόνες είναι ίδιοι και για τα δύο και το μάλωμα επίσης όταν κάνουν κάτι που δεν πρέπει, και το φαΐ και οι βόλτες και όλα.

Εγώ τόνισα ότι λόγω του διαφορετικού τους χαρακτήρα και της έντονης κυριαρχικότητας του Μπρούνο εμείς πρέπει να του θυμίζουμε συνέχεια ποιος είναι το αφεντικό. Η μικρή είναι χαλί να την πατήσεις, δε χρειάζεται ιδιαίτερη πυγμή για να την κουμαντάρεις, εκεί εστιάζεται η διαφοροποίηση που υπάρχει στο χειρισμό του ενός ή του άλλου, όχι στα προνόμια που απολαμβάνουν από εμάς, ούτε στους κανόνες που υπάρχουν στο σπίτι.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
εγω συμπεριφερομαι κ στα δυο ακριβως το ιδιο,ομως ειναι δυο σκυλια με εντελως διαφορετικες αναγκες.πχ.ο γ.π θελει πολυ εκτονωση κ προπονηση οποτε ασχολουμαι περισσοτερο μαζι του στις βολτες κτλ.σε αντιθεση με το μπασε που βαριεται να κουνηθει κ αφιερωνω χρονο σ αυτην μεσα στο σπιτι με παιχνιδι κ χαδι η κοιμομασται μαζι.
στο θεμα της κυριαρχιας ειναι γεγονος οτι ο αρχηγος μεταξυ των δυο σκυλων ειναι ο Αδης,δεν την αφηνει να πλησιασει το πιατο του ουτε στα δυο μετρα,ο χαιρετισμος τους παντα ειναι με το μπασε ανασκελα κ τον Αδη να την πιανει ελαφρα απ το λαιμο ψευτογρυλιζοντας.μετα τον χαιρετισμο βεβαια ξεκιναει τρελο παιχνιδι!!!:D
οπως εχω πει κ σε προηγουμενο ποστ μονο με ενα σκυλο παιζει ο Αδης, το μπασε.
κατα τα αλλα ομως αγαπιουνται παρα πολυ κ ο Αδης την προστατευει απο αλλα σκυλια η παει κ την φερνει πισω αν απομακρυνθει στη βολτα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καλησπερα παιδια

Τωρα βρηκα λιγο χρονο να γραψω κι εγω που το ξεκινησα το θεμα.
Πολύ δυσκολη μερα σημερα.

Ζιβαγκο, χαιρομαι που δεν με ξεχασες και μενα και τα σκυλια μου!
Για την ακριβεια θυμασαι κάθε λεπτομερεια!

Ειλικρινα περιμενα την απαντηση σου με αγωνια, ΑΦΟΥ όμως πρωτα ελεγα πώς συμπεριφερομαι στα σκυλια μου εγω και η οικογενεια μου.
Δεν χρειαζεται να πω κατι. Τα ειπες όλα εσυ!

Υποκλινομαι στην εμπειρια, ευφυϊα, διαισθηση!!

Επισης προφανως καταλαβες ότι δεν το ανοιξα το θεμα για να κανουμε κουβεντα και να ανταλλαξουμε εμπειριες αλλα κυριως για να παρω γνωμες και κριτικες για την δικη μου περιπτωση
Και παλι ευχαριστω για τις πολυτιμες συμβουλες!! Καλυφθηκα πληρως!

Την φυσιολογικη διαφορετικη συμπεριφορα στα δυο σκυλια μαλλον δεν χρειαζεται να την αναφερω. Αφου είναι τοσο διαφορετικα αυτά τα ιδια.
Εσυ φιλη μου εστίασες στο πιο σημαντικο και το μονο δυσκολο.

Επισης τα ποστ ολων των φιλων ειχαν παρα πολύ ενδιαφερον.

Θα επανελθω όταν βρω λιγο παραπανω χρονο.

Φιλικα
Αρης

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καλημερα σε ολους.

Αυτό με την ιεραρχια μεταξυ των δυο σκυλων μπορω να το καταλαβω στη θεωρια αλλα θελω να αναφερω μια ιδιαιτεροτητα η οποια μπορει να εχει σημασια.

Η Ζηνα η πινσερινα είναι της κορης μου και εδώ και πολύ καιρο (την εχουμε 2,5 χρονια) φανερα αναγνωριζει την κορη μου σαν την κυρία της.

Η Ηρα είναι δικια μου. Εγω ασχολουμαι σχεδον 100% μαζι της εκτος από τις περιπτωσεις που η γυναικα μου και η κορη μου θα την παιξουν ή θα την χαϊδεψουν.

Οπου παω παει, στο γραφειο, σε επιβλεψεις εργων. Καλα, αν βαλω και μια μαυρη καμπαρντινα, θα μοιαζω με γκεσταπιτη που παει με τον μαυρο λυκο να επιβλεψει τα στρατοπεδα συγκεντρωσης ή τις πλατειες της Δρέσδης :cool::D

Στο καφε, ταβερνα, ψαρεμα, σκοποβολη παλι μαζι μου. Στο κτημα το ιδιο. Βολτα μονο με μενα. Στο σπιτι καθεται δίπλα μου.
Παντου και παντα με κοιταζει συνεχεια στα ματια και περιμενει.

Εφοσον δεν είναι δικα μου και τα δυο σκυλια, τι γινεται με την ιεραρχια μεταξυ τους?

Η Ζηνα δεν ειχε περιορισμους στο σπιτι ή οπουδηποτε αλλου ουτε θεωρηθηκε ποτε αναγκαιο να εχει. Τωρα λογω Ηρας εχει καποιους.

Η Ηρα με το που εμφανιστηκε κοντεψε να αναποδογυρισει το σπιτι. Η αναγκη περιορισμων και κανονων ηταν φανερη.
Δεν είναι εξαλλου τυχαιο που τη δευτερη μερα γραφτηκα αλαφιασμενος στο φορουμ ζητωντας βοηθεια.

Να θυμισω την Ηρα την πηρα ο ασχετος για να φυλαει το κτημα και μετα από τις συμβουλες και το κραξιμο του φορουμ την κρατησα μαζι μου και απεφυγα το εγκλημα. Να στε καλα ολοι!
Στο κτημα την κανει μια χαρα τη δουλεια της και δεν θελω να σταματησει.

Θελω να αναφερω ένα ασχημο περιστατικο που συνεβη πριν μερικες μερες.

Ημασταν στο κτημα και ο γειτονας εφερε ως συνηθως την σκυλα του (λυκος/χασκυ 4 μηνων) να παιξει με την Ηρα (7 μηνων, διπλη σε μεγεθος). Ειχε μαζι του και μια σακουλα με κοτοπουλο και τα σκυλια μαζι και η Ζηνα μαζευτηκαν από τη μυρωδια.

Ριχνει λοιπον αναμεσα στα σκυλια ένα κομματι («ξερει από σκυλια» τρομαρα του!) και ορμανε τα δυο μεγαλοσωμα. Η δικια του επειδη το φαϊ το ειχε το αφεντικο της, το θεωρησε ολο δικο της. Μαλωσανε τα σκυλια αλλα αυτος συνεχισε παρολη την διαφωνια μου. Οποτε τσατιστηκε η Ηρα και της τραβηξε τρια καλα σκισιματα στο κεφαλι με μια κινηση Δεν ξερω τι θα γινοτανε αν δεν της φωναζα να την αφησει.
Αισθανθηκα παρα πολύ ασχημα.

Η Ζηνα περα από πανεξυπνη είναι και ωριμη πλεον. Ουτε που διανοηθηκε να μπλεξει με το κοτοπουλο. Από τοτε όμως βλεπει με άλλο ματι την Ηρα, σεβασμο και φοβο και εκει που ειχαν αρχισει την παρεα τωρα την αποφευγει.

Αυτά για την ωρα. Φευγω σε δουλεια.

Φιλικα
Αρης

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
εννοειται οτι τα αγαπαω και τα φροντιζω το ιδιο

εννοειται οτι στην αγελη μας υπαρχουν κανονες που δεν παραβιαζονται απο κανεναν ουτε απο αυτα ουτε απο εμενα

η σταση μου στα σκυλια μου ειναι αναλογη του χαρακτηρα τους και των αναγκων της προσωπικοτητας τους