Καλημερα σε ολους.
Αυτό με την ιεραρχια μεταξυ των δυο σκυλων μπορω να το καταλαβω στη θεωρια αλλα θελω να αναφερω μια ιδιαιτεροτητα η οποια μπορει να εχει σημασια.
Η Ζηνα η πινσερινα είναι της κορης μου και εδώ και πολύ καιρο (την εχουμε 2,5 χρονια) φανερα αναγνωριζει την κορη μου σαν την κυρία της.
Η Ηρα είναι δικια μου. Εγω ασχολουμαι σχεδον 100% μαζι της εκτος από τις περιπτωσεις που η γυναικα μου και η κορη μου θα την παιξουν ή θα την χαϊδεψουν.
Οπου παω παει, στο γραφειο, σε επιβλεψεις εργων. Καλα, αν βαλω και μια μαυρη καμπαρντινα, θα μοιαζω με γκεσταπιτη που παει με τον μαυρο λυκο να επιβλεψει τα στρατοπεδα συγκεντρωσης ή τις πλατειες της Δρέσδης

Στο καφε, ταβερνα, ψαρεμα, σκοποβολη παλι μαζι μου. Στο κτημα το ιδιο. Βολτα μονο με μενα. Στο σπιτι καθεται δίπλα μου.
Παντου και παντα με κοιταζει συνεχεια στα ματια και περιμενει.
Εφοσον δεν είναι δικα μου και τα δυο σκυλια, τι γινεται με την ιεραρχια μεταξυ τους?
Η Ζηνα δεν ειχε περιορισμους στο σπιτι ή οπουδηποτε αλλου ουτε θεωρηθηκε ποτε αναγκαιο να εχει. Τωρα λογω Ηρας εχει καποιους.
Η Ηρα με το που εμφανιστηκε κοντεψε να αναποδογυρισει το σπιτι. Η αναγκη περιορισμων και κανονων ηταν φανερη.
Δεν είναι εξαλλου τυχαιο που τη δευτερη μερα γραφτηκα αλαφιασμενος στο φορουμ ζητωντας βοηθεια.
Να θυμισω την Ηρα την πηρα ο ασχετος για να φυλαει το κτημα και μετα από τις συμβουλες και το κραξιμο του φορουμ την κρατησα μαζι μου και απεφυγα το εγκλημα. Να στε καλα ολοι!
Στο κτημα την κανει μια χαρα τη δουλεια της και δεν θελω να σταματησει.
Θελω να αναφερω ένα ασχημο περιστατικο που συνεβη πριν μερικες μερες.
Ημασταν στο κτημα και ο γειτονας εφερε ως συνηθως την σκυλα του (λυκος/χασκυ 4 μηνων) να παιξει με την Ηρα (7 μηνων, διπλη σε μεγεθος). Ειχε μαζι του και μια σακουλα με κοτοπουλο και τα σκυλια μαζι και η Ζηνα μαζευτηκαν από τη μυρωδια.
Ριχνει λοιπον αναμεσα στα σκυλια ένα κομματι («ξερει από σκυλια» τρομαρα του!) και ορμανε τα δυο μεγαλοσωμα. Η δικια του επειδη το φαϊ το ειχε το αφεντικο της, το θεωρησε ολο δικο της. Μαλωσανε τα σκυλια αλλα αυτος συνεχισε παρολη την διαφωνια μου. Οποτε τσατιστηκε η Ηρα και της τραβηξε τρια καλα σκισιματα στο κεφαλι με μια κινηση Δεν ξερω τι θα γινοτανε αν δεν της φωναζα να την αφησει.
Αισθανθηκα παρα πολύ ασχημα.
Η Ζηνα περα από πανεξυπνη είναι και ωριμη πλεον. Ουτε που διανοηθηκε να μπλεξει με το κοτοπουλο. Από τοτε όμως βλεπει με άλλο ματι την Ηρα, σεβασμο και φοβο και εκει που ειχαν αρχισει την παρεα τωρα την αποφευγει.
Αυτά για την ωρα. Φευγω σε δουλεια.
Φιλικα
Αρης