Συνεχείς διάρροιες με βλέννα

Somilo

Member
19 Μαϊου 2021
5
1
24
Καλησπέρα, έχω ένα κουτάβι 6 μηνών τον υιοθέτησα από φιλοζωική πριν 4 μήνες. Όταν ήρθε ήταν όλα καλά αλλά κάποια στιγμή στους 3.5 μήνες άρχισε να έχει βλέννα στα κόπρανα του. Του δώσαμε κάτι χάπια για κολίτιδα που έγραψε ο κτηνίατρος 10 μέρες και συνηρθε. Τον τελευταίο μήνα όμως ξεκίνησε πάλι τα ίδια με διάρροια και συνεχόμενα. Επαναλάβαμε τα χάπια αλλά μετά από δύο μέρες άρχισε πάλι τα ίδια του έδωσε και κάτι αλλά χάπια για να αποκλείσουμε και την τελευταία πιθανότητα ενδοπαρασιτου και πάλι όταν τελείωσε τα χάπια ξεκίνησε διάρροιες με βλέννα. Του έχουμε δώσει και κλινική τροφή που σύστησε ο κτηνίατρος έχουμε κάνει πλήρη αποπαρασιτωση ενδο και έξω και ο κτηνίατρος επιμένει πως η μόνη πιθανότητα πλέον είναι να έχει κάποιο πρόβλημα εκ γενετής που δεν διορθώνεται παρα μόνο συντηρείται με κλινική τροφή και προβιοτικα. Καλλιέργεια κοπράνων θα του κάνουμε τις επόμενες μέρες μετά από δική μου επιμονή. Έχει τύχει σε κανέναν κάτι παρόμοιο να με βοηθήσει δεν ξέρω τι να κάνω να αλλάξω κτηνιατρο να ακούσω αυτόν; Ο μόνος λόγος που δεν ανησυχώ επιπλέον είναι ότι ο σκύλος μου έχει ενέργεια για παιχνίδι και πολύ όρεξη για φαι. Να συμπληρώσω βέβαια ότι είναι αρκετά αδύνατος ενώ τρώει και λίγο παραπάνω από την συνιστώμενη δοσολογία της τροφής, και ιδιαίτερα λαίμαργος. Θα εκτιμούσα πολύ μια απάντηση από όποιον γνωρίζει το ελάχιστο ευχαριστωω

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Καλησπέρα! Η διάρροια μπορεί να προκαλείται από πολλά πράγματα, οπότε αποκλείστε τα παθολογικά σε πρώτη φάση. Λες ότι της έδωσε κλινική τροφή ο κτηνίατρος, έστρωσε εκείνο το διάστημα;
Επίσης πες αν θέλεις τι τρώει, πόσο, κάθε πότε, τι εννοείς αδύνατο, τέτοια πράγματα :)

Somilo

Member
19 Μαϊου 2021
5
1
24
Καλησπέρα! Η διάρροια μπορεί να προκαλείται από πολλά πράγματα, οπότε αποκλείστε τα παθολογικά σε πρώτη φάση. Λες ότι της έδωσε κλινική τροφή ο κτηνίατρος, έστρωσε εκείνο το διάστημα;
Επίσης πες αν θέλεις τι τρώει, πόσο, κάθε πότε, τι εννοείς αδύνατο, τέτοια πράγματα :)
Στην αρχή του έδινα pedigree αλλά δεν άκουγα τα καλύτερα και τη σταμάτησα μετά ξεκίνησα με την platinum που άκουσα καλά σχόλια αλλα για μια εβδομάδα μονο γιατί μου έδωσε brit grain free όποτε δεν πρόλαβα να δω αποτελεσματα από εκεινη. Και με τη συγκεκριμένη όμως δεν βλέπω ακόμα διαφορα συνεχίζει τα ίδια. Τρώει 3 φορές τη μέρα συνολικά 150 όπως μου είπε ο κτηνίατρος αντί για 120. Αλλά τον τελευταίο μήνα έχει πάρει μόνο 100 με 200 γραμμαρια είναι στα 9 κιλά και υπολογίζεται να φτάσει 12-15. Φαίνονται τα κόκκαλα στα πλευρά του αρκετά όμως. Το θέμα είναι ότι όσο παίρνει τα χάπια διατηρείται αλλά μετά αρχίζει πάλι τα ίδια

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.139
1.176
29
εξετασεις καλαζαρ εχει κανει το κουταβι? το καλαζαρ μπορει να προκαλεσει κολιτιδα. ο δικος μου ειχε 2 μηνες διαρροια με αιμα και βλεννες.

Somilo

Member
19 Μαϊου 2021
5
1
24
εξετασεις καλαζαρ εχει κανει το κουταβι? το καλαζαρ μπορει να προκαλεσει κολιτιδα. ο δικος μου ειχε 2 μηνες διαρροια με αιμα και βλεννες.
Δεν έχει κάνει καθόλου εξετάσεις ακόμα τώρα θα του κάνουμε καλλιέργεια. Θα φανεί έτσι η θέλει αίματος;

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.139
1.176
29
Δεν έχει κάνει καθόλου εξετάσεις ακόμα τώρα θα του κάνουμε καλλιέργεια. Θα φανεί έτσι η θέλει αίματος;
καλλιεργεια κοπρανων? καντε την και αυτη, καλο ειναι να υπαρχει. αλλα το καλαζαρ ναι, θελει αιματος. καλο ειναι να γινει ενα αιμοδιαγραμμα συν βιοχημικες συν καλαζαρ ερλιχια. ειναι απαραιτητο να γινουν για να ξερεις τι σου ξημερωνει και να προλαβεις κατι στις αρχες του.

Somilo

Member
19 Μαϊου 2021
5
1
24
καλλιεργεια κοπρανων? καντε την και αυτη, καλο ειναι να υπαρχει. αλλα το καλαζαρ ναι, θελει αιματος. καλο ειναι να γινει ενα αιμοδιαγραμμα συν βιοχημικες συν καλαζαρ ερλιχια. ειναι απαραιτητο να γινουν για να ξερεις τι σου ξημερωνει και να προλαβεις κατι στις αρχες του.
Ναι καλλιέργεια κοπράνων θα του κάνουμε. Ωραία θα μιλήσω και με τον κτηνίατρο να κάνουμε και αυτές να είμαστε καλυμμένοι
Ναι καλλιέργεια κοπράνων. Ωραία θα μιλήσω με τον κτηνίατρο να κάνουμε και αυτές για να είμαστε σίγουροι. Ο δικός σας που είχε για δύο μήνες είχε κάτι τελικά; Πώς διορθώθηκε;

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.139
1.176
29
Ναι καλλιέργεια κοπράνων θα του κάνουμε. Ωραία θα μιλήσω και με τον κτηνίατρο να κάνουμε και αυτές να είμαστε καλυμμένοι

Ναι καλλιέργεια κοπράνων. Ωραία θα μιλήσω με τον κτηνίατρο να κάνουμε και αυτές για να είμαστε σίγουροι. Ο δικός σας που είχε για δύο μήνες είχε κάτι τελικά; Πώς διορθώθηκε;
ειχε καλαζαρ. στην αρχη επειδη πηγαινα σε αλλη κτηνιατρο που δεν της ειχε περασει καν απτο μυαλο οτι θα μπορουσε να ειναι αυτο, μου εδινε και εμενα διαφορες "κλινικες" τροφες. εφτιαχνε για πολυ λιγο και μετα παλι τα ιδια. ειχε χασει 1 ολοκληρο κιλο (απο 6,5 πηγε 5,5), ειχε μεινει σκελετος και η ταλαιπωρια που εφαγε ηταν τεραστια. μετα η καινουργια κτηνιατρος εκανε με το καλημερα εξετασεις καλαζαρ και ερλιχια και βγηκε θετικος στο καλαζαρ με 1/1600. εκανε θεραπεια με μιλτεφοραν για 1 μηνα και παιρνει ακομα ζυλαπουρ καθημερινα. ο τιτλος εχει πεσει 1/800, τα κοπρανα και το βαρος εχουν παει παλι στα κανονικα και ειναι κομπλε. γενικα ο κτηνιατρος σου ειναι φαουλ να πει οτι δε ξερει τι αλλο μπορει να ειναι ενω δεν εχουν γινει καν εξετασεις

Somilo

Member
19 Μαϊου 2021
5
1
24
ειχε καλαζαρ. στην αρχη επειδη πηγαινα σε αλλη κτηνιατρο που δεν της ειχε περασει καν απτο μυαλο οτι θα μπορουσε να ειναι αυτο, μου εδινε και εμενα διαφορες "κλινικες" τροφες. εφτιαχνε για πολυ λιγο και μετα παλι τα ιδια. ειχε χασει 1 ολοκληρο κιλο (απο 6,5 πηγε 5,5), ειχε μεινει σκελετος και η ταλαιπωρια που εφαγε ηταν τεραστια. μετα η καινουργια κτηνιατρος εκανε με το καλημερα εξετασεις καλαζαρ και ερλιχια και βγηκε θετικος στο καλαζαρ με 1/1600. εκανε θεραπεια με μιλτεφοραν για 1 μηνα και παιρνει ακομα ζυλαπουρ καθημερινα. ο τιτλος εχει πεσει 1/800, τα κοπρανα και το βαρος εχουν παει παλι στα κανονικα και ειναι κομπλε. γενικα ο κτηνιατρος σου ειναι φαουλ να πει οτι δε ξερει τι αλλο μπορει να ειναι ενω δεν εχουν γινει καν εξετασεις
Κι εμένα μου κάνει πάρα πολύ εντύπωση η αντιμετώπιση του όποτε μάλλον θα αλλάξω κτηνιατρο μια και καλή. Σε ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να παραμείνει καλά το σκυλάκι σου

• Like
Reactions: TheBestBoi

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Κάνε αιματολογικές, βιοχημικές και εξέταση κοπράνων, να αποκλείσεις σε πρώτη φάση βασικά προβλήματα. Απο κει και πέρα η διάρροια μπορεί να οφείλεται και σε απλά πράγματα όπως παραπάνω τροφή, ή τροφή που δεν κάθεται καλά στο σκύλο, ή ευαίσθητο γαστρεντερικό και χίλια δυο άλλα.

Αν δεν έχουν γίνει τουλάχιστον αυτές οι βασικές εξετάσεις, αν δεν έχει γίνει δοκιμή με άλλη τροφή, δε μπορείς απλά να το αποδίδεις σε προβλήματα εκ γενετής, οπότε πάρε και μια δεύτερη γνώμη.

Μια που μιλάμε για κουτάβι κάνε πρώτα τις εξετάσεις, και τα ξαναλέμε αν θες. Ταυτόχρονα ρίξε και μια ματιά στην ενότητα της διατροφής θα βρεις πολλά πονεμένα θέματα :)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλησπέρα, όπως είπαν και οι παραπάνω, κάνε πρώτα όλες αυτές τις εξετάσεις κι αν είναι όλα καλά, που στο εύχομαι, θα πρέπει να ψάξεις για αλλεργίες...

Τέλος, κάτι που συνηθως βοηθάει αλλά θέλει αρκετό ψάξιμο και λίγοι κτηνίατροι το υποστηρίζουν, είναι να το γυρίσεις σε BARF - έχει πολλά σχετικά θέματα το φόρουμ.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.084
Νεότερο μέλος
Marlen48