Συνεχόμενο φτέρνισμα...

Under

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
193
0
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά,

θέλω να ρωτήσω το εξής.Το σκυλι τον τελευταίο καιρό έκανε κάτι περίεργα ρουθουνίσματα...
μια στο τόσο ...νομίζαμε οτι ειναι φυσιολογικο της ράτσας του...
έβγαζε αέρα δυνατά δηλαδή από την μύτη του...

3 μέρες τώρα άρχισε να ρουθουνίζει έντονα αντί για 3-4 φορές την μέρα , σχεδόν συνέχεια.
Δεν το κάνει όταν είναι ήρεμος αλλά όταν είναι έτοιμος για βόλτα , όταν πηγαίνουμε βόλτα στον δρόμο με το λουρι, στο πάρκο όταν παίζει το κάνει λιγότερο.Μετα που πέφτει για ύπνο σταματάει αλλά ακούγεται σαν να άνθρωπο που έχει κρεατακια... ακούγεται η μύτη του σαν να είναι βουλωμένη....

πήρα τον ιατρό και μου είπε να το κοιτάξω 2-3 μέρες , να προσέξω πότε το κάνει και αν δεν σταματήσει να το πάω...

Τι λετε ότι μπορει να έχει?
Πως μπορεί να εξετάσει ο Ιατρός αν είναι κάτι μέσα στην μύτη του?δεν θέλω να δω να κάνει πειραματα με το σκυλι ...
επίσης εκει που πηγαινουμε βόλτα έχει γρασίδι και μερικά άλλα είδη χόρτου...
ελπίζω να μην έχει τίποτα κακό :(:(:(

Under

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
193
0
Αθήνα
δεν ξέρω ρε Αγγελική...
ο ήχος που βγάζει ειναι καθαρά απο τα ρουθούνια...
σκέψου τον εαυτο σου , αν μπει ενα μυγακι ( λέμε τώρα ) στην μύτη σου, αυτόματα αντιδρώντας θα βγάλεις με μεγάλη πίεση αέρα προς τα έξω...
αυτο κάνει ... εκπνέει απο την μύτη πολύ δυνατά...
αλλά το κάνει περισσότερο όταν είναι διέγερση για κάποιον λόγο, ή αναμονη βόλτας ή χαράς που μας βλέπει...
αλλά με αγχώνει που το κάνει και οταν περπατάμε ήσυχα στον δρόμο και εκει μερικές φορές φτάνει να φτερνιστεί περίπου...
μήπως έιναι αλεργικός σε τίποτα ρε γαμώτο?
δεν ξερω... μπορει να μην είναι και τίποτα ...
απλά σίγουρα δεν έκανε έτσι παλιότερα...
εγω πιστεύω ότι κάτι τον ενοχλεί εκεί μέσα και προσπαθεί να το βγάλει φυσώντας...

Under

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
193
0
Αθήνα
ο εκτροφέας μου είπε να το παρατηρήσω μερικές μέρες και μετα να το πάω στον Κτηνίατρο αν δεν σταματήσει...
ο κτηνίατρος μου ειπε να το κοιτάξω λίγο ακόμα και αν δεν σταματήσει να του το παω...απλά με άγχωσε που μου ζήτησε να το παρατηρήσω ,γιατι ένιωσα πως δεν έχει κατι στο μυαλο του και θα παμε ψάχνωντας...

Θα το αφήσω και αύριο να δω και το Σάββατο πρωι πρωι εχει κτηνίατρο,
ευχαριστώ πολύ παιδιά πάντως...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ε ψάχνοντας πάμε σε αυτά τα πράγματα...σύμφωνα με τα συμπτώματα που θα περιγράψεις θα κινηθεί και ο κτηνίατρος!

Μπορεί να είναι κάτι κληρονομκό έως και κάποιο αντικείμενο που μπήκε μυρίζοντας!

Εύχομαι κάτι να τον πείραξε και να του φύγει!

Under

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
193
0
Αθήνα
τόση ώρα είχε ηρεμήσει...
πριν10 λεπτά τον κατέβασα γιαμια βολτιτσα κ αρχισε πάλι το ρουθούνισμα...
και οταν περπατούσε μυρίζοντας και οταν σταματούσε να μυρίζει χόρτα...
λες να ειναι τίποτα φυσιολογικό και του βγήκε τώρα που μεγαλώνει?
τέλοσπαντων...τον ιατρο δεν τον γλυτώνει

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Εγω στοιχηματιζω πως ειναι αλλεργια ...

Μου ειχε τυχει κατι παρομοιο στο bulldog μια ανοιξη ...εξαφανιστηκε μονο του οπως ηρθε.

Ελπιζω να πανε ολα καλα και να μην ειναι κατι σοβαρο.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Αν έχω καταλάβει τον ήχο μου έχει ξανατύχει με ένα ημίαιμο μπουλοειδές ενός φίλου
το κάνει μονίμως επι χρόνια και δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα
το παρατηρώ και σε ανθρώπους συχνά-σαν τίκ....

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Tο καλύτερο θα ήταν να τύχει να το κάνει μπροστά στον κτηνίατρο γιατί μερικές φορες κατά λάθος εμείς τα μεταδίδουμε λάθος..

Μπορεί να είναι κάτι αλλεργικό αν και έχει τελειώσει η εποχή..οπότε για κάτι τέτοιο ψάχνεσαι με πράγματα που το σκυλί έρχεται συνήθως σε επαφή και τον έχει ενοχλήσει..
Δες για κάποιο αποσμητικό χώρου..ή κάποιο υλικό που έρχεται πρόσφατα σε επαφή και τον ενοχλεί..

Το κάνει πολύ καιρό?
Ακούγεται καθόλου σαν το βιντεάκι που σου έβαλε η Αγγελική?
Επίσης βήχει παράλληλα ?κάνει σαν να του έχει κολλήσει κάτι στον λαιμό?

Το φτέρνισμα μπορεί να είναι άσχετο με την όλη κατάσταση..(δηλαδή να τυχαίνει..).

Under

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
193
0
Αθήνα
παιδιά σταμάτησε...
απίστευτο...
απο χτες το βράδυ
Ευτυχώς!
Συνεχίζω να τον παρατηρώ μπας και...