Συνύπαρξη ατόμων με σπληνεκτομή με σκύλο?

Bgre

New Member
9 Νοεμβρίου 2010
3
0
Θεσσαλονίκη
Μόλις πρόσφατα πληροφορήθηκα οτι άτομα με σπληνεκτομή που έρχονται σε επαφή με σκύλο κινδυνεύουν απο λοιμώξεις. Ξέρει κανείς άμα ισχυεί αυτό , και αν ναι , ποίες είναι , και πώς μπορούμε να προστατευθούμε απο αυτές?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Γενικος κινδυνευουν απο λοιμοξεις τα ατομα με σπλενεκτομιε- ειδικα σε πνευμονιες.
Αλλα δεν νομιζω, οτι κινδινευουν ειδικα απο λοιμοξεις, που θα μπορουσε να μεταδοσει ενας υγιες σκυλος- εαν διατηρουντε οι κανονες υγιεηνης περισσοτερα απο το να κανει μια βολτα σε πολυκοσμια!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Καταρχήν καλως όρισες. Ο σπλήνας είναι όργανο που συμμετέχει στην ειδική και μη ειδική άμυνα του οργανισμού. Γενικά τώρα η μη ειδική αφορά στην παραγωγή ουσιών που συμβάλλουν στην απομάκρυνση μικροβίων απο το αίμα μέσω κάποιων μηχανισμών (είναι πολύπλοκο να το εξηγήσω τώρα). Η ειδική αφορά στην παραγωγή IgM & IgG αντισωμάτων. Τα άτομα με σπληνεκτομή κινδυνεύουν συνήθως κατά σειρά απο τον πνευμονιόκοκκο - αιμόφιλο ινφουέντζας και μηνιγγιτιδόκοκκο γιαυτό και συνήθως εμβολιάζονται. Αυτά τα μικρόβια δεν σχετίζονται με τους σκύλους. Οι κανόνες υγιεινής πρέπει να τηρούνται γενικά σε ότι αφορά τον σκύλο.

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καταρχήν εγώ γιατρός δεν είμαι (τουλάχιστον όχι δόκτωρ της ιατρικής:p:D:D), αλλά ίσως αυτό βοηθήσει: η ανηψιά μου έχασε τη σπλήνα της μετά από αυτοκινητιστικό. Το όνειρό της ήταν να γίνει γιατρός και μάλιστα να δουλέψει με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και παρεμφερείς οργανώσεις στην Αφρική με φτωχά, άρρωστα παιδάκια που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στη ζούγκλα ή χειρότερα. Μέχρι σήμερα, ξύλο να χτυπήσουμε, χαίρει άκρας υγείας, φαντάζομαι είναι τίγκα στα εμβόλια (συνηθισμένα όμως τα βουνά στα χιόνια:)) και συνεχίζει τη δουλειά της απτόητη. Και ζει ανάμεσα στα φτωχά και άρρωστα Αφρικανάκια, σκυλάκια, πιθηκάκια, κλπ. κλπ. Υποθέτω δε ότι τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής όσο μπορεί αν και ως γιατρός και δη στην περιοχή που επέλεξε (Κογκό και άλλα συναφή) θα έρχεται σε επαφή με εκατομμύρια φρικτά μικρόβια μπροστά στα οποία τα ελληνικά μικροβιούλια (με ή χωρίς σκύλους) θα ωχριούν.

Bgre

New Member
9 Νοεμβρίου 2010
3
0
Θεσσαλονίκη
Με λίγα λόγια , ο σκύλος δεν είναι φορέας ιών ή βακτηριδίων που μπορούν να επιρεάσουν ένα τέτοιο ατομο απ'οτι μου είπατε.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια!!! :D:D

Υ.Γ. αμα έχετε υπ'οψη σας σχετικά αρθρα κτλ , και στέλνατε links θα το εκτιμούσα

Υ.Γ.2. ξέρετε τιποτα παρόμοιο για γάτες?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Η γάτα γενικά θεωρείται καθαρό ζώο κι από μόνο του. Βέβαια υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που έχουν αλλεργία σε γάτες απ' ό,τι σε σκύλους. Πολλοί π.χ. ιδιοκτήτες σπιτιών στην Αμερική απαγορεύουν στους ενοικιαστές τους να έχουν γάτες αλλά επιτρέπουν σκύλους.:)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Υ.Γ. αμα έχετε υπ'οψη σας σχετικά αρθρα κτλ , και στέλνατε links θα το εκτιμούσα
Άρθρα δεν έχω, έχω όμως φωτογραφία της ανηψιάς μου επί το έργον, η οποία σε διαβεβαιώ και πάλι ότι σπλήνα δε διαθέτει πλέον:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Άρθρα δεν έχω, έχω όμως φωτογραφία της ανηψιάς μου επί το έργον, η οποία σε διαβεβαιώ και πάλι ότι σπλήνα δε διαθέτει πλέον:

Τι γλυκειά φωτο. Της αξίζουν όλα τα συγχαρητήρια όλου του κόσμου:)Τους θαυμάζω πολύ αυτούς τους ανθρώπους. Έχω μιλήσεις με κάποιους στο παρελθόν (για κάποιο θέμα στη δουλειά) και ήταν απίστευτα πρόθυμοι να βοηθήσουν σε οτιδήποτε. Μπράβο της.

Last edited: