Συστροφή στομάχου

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Στο τσακ την προλάβαμε την Όλυ μας απόψε. Έπινε πολύ νερό, προσπαθούσε να ξεράσει χωρίς αποτέλεσμα και η κοιλιά της τούμπανο. Το κακόμοιρο το σκυλί έδειχνε να πονάει πολύ. Κατευθείαν λοιπόν αττικό νοσοκομείο ζώων και εγχείρηση. Είχε συστροφή 180 μοιρών. Το ευτυχές είναι οτι πήγε καλά και δείχνει να έχει συνέλθει. Απόψε μπορεί να είναι πίσω στο σπίτι μας.

Το πως προέκυψε; Οι απόψεις πολλές και όχι τεκμηριομένες. Το φαί μάλλον παίζει ρόλο. Όσο έτρωγε ωμό κρέας δεν είχε πρόβλημα. Ακόμα και μερικές φορές όταν αλλάζαμε με ξηρά γιατί ήταν παγωμένο το κρέας δεν είχε παρουσιάσει πρόβλημα. Προχθές όμως έγινε. Έφαγε ξηρά μετά από 3 μέρες κρέας. Ζορίστικε την πρώτη μέρα αλλά κανένα από τα παραπάνω συμπτώματα (απλά ένα φούσκωμα και ίσως λίγο πρόβλημα στην αφόδευση). Για καλό και για κακό την ταίσαμε την δεύτερη μέρα ρυζάκι σκέτο και όταν άρχισε να συνέρχεται την τρίτη μέρα πάλι ξηρά. Την τρίτη μέρα έγινε η ζημιά λοιπόν με όλα τα παραπάνω συμπτώματα.

Το περίεργο είναι οτι συνήθως όπως διαβάζουμε αυτό συμβαίνει σε μεγάλες ηλικίες. Η όλυ είναι μόλις 4.

Πολύ άγχος και φόβος για τα χειρότερα.. ευτυχώς όμως μάλλον την γλύτωσε.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Δεν έχει σχέση ΑΜΕΣΑ η μορφή της τροφής .

Εννοώ , διαβάζοντας τα παραπάνω κάποιος , θα ήταν εγκληματικό λάθος κάποιος να εκμαιεύσει ως συμπέρασμα το
"ετρωγε κρέας και ηταν καλά . εφαγε κροκέτες και έγινε η συστροφή (συμπέρασμα)===> κροκέτες προκαλούν συστροφή"

Σε κάθε περίπτωση περαστικά εεε :)

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Περαστικά σας,εύχομαι σήμερα να είναι στο σπίτι σας και όλα τα πανε καλά!
Σιδερένια..

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Δεν είναι καλή εβδομάδα αυτή... :(

Θετικό ότι αντιδράσατε άμεσα! Περαστικά στην όμορφη!!!!

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Είναι πραγματικά ότι χειρότερο ένα υγιέστατο σκυλί να του δίνουν 30% πιθανότητες να ζήσει.. και μάλιστα στα 4 του. Πραγματικά ΣΟΚ.

Κατά τα άλλα δεν είναι σκοπός μου να ανησυχήσω όσους δίνουν ξηρά τροφή. Η συστροφή συνήθως συμβαίνει σε ράτσες μεγάλες, δεν είναι απαραίτητο να συμβεί σε όλους τους σκύλους. Ακόμα και σκυλιά μεγάλα που τρώνε ξηρά για χρόνια ενδέχεται να μην πάθουν τίποτα. Εδώ η ίδια η Όλυ έτρωγε για περιόδους τσουβάλια ξηρά. Αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω την σειρά των γεγονότων. Πουθενά εξάλλου δεν έχει τεκμηριωθεί η αναστροφή τι την προκαλεί. Αλλα ίσως είχε νόημα ένα θεωρητικό poll με αναστροφή σε χρήστες barf και ξηράς. Ίσως άλλοι με παρόμοιες εμπειρίες μπορούν να συνεισφέρουν..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Τα dobermann έτσι κι αλλιώς, ανήκουν στις φυλές υψηλότατου κινδύνου για συστροφή.
1002 μπορεί να έπαιξαν ρόλλο, εκτός/αθροιστικά της διατροφής. Η μπορεί και τίποτα. Να έτυχε.
Και το πολύ νερό που έπινε. Μήπως και πριν της κρίσης; Πολύ και απότομα; Εντονη δραστηριότητα σε συνδιασμό με την ώρα του φαγητού;

Οπως και να 'χει, ευτυχώς που το προλάβατε.

Περαστικά της.

Στο εξής θα πρέπει να προσέχει έξτρα, ή καμμία σχέση;
Πληροφοριακά, πόσο πήγε η μιζανπλί, στο Αττικό;

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Περαστικα της! Ευτυχως την προλαβατε!

Η Ολυ ειναι ντομπερμαν? Ετρωγε αφου ειχε ηρεμησει τελειως μετα απο βολτα? Της εραψαν το στομαχι τωρα για να το αποφυγετε ξανα στο μελλον?

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Τα dobermann έτσι κι αλλιώς, ανήκουν στις φυλές υψηλότατου κινδύνου για συστροφή.
1002 μπορεί να έπαιξαν ρόλλο, εκτός/αθροιστικά της διατροφής. Η μπορεί και τίποτα. Να έτυχε.
Και το πολύ νερό που έπινε. Μήπως και πριν της κρίσης; Πολύ και απότομα; Εντονη δραστηριότητα σε συνδιασμό με την ώρα του φαγητού;

Οπως και να 'χει, ευτυχώς που το προλάβατε.

Περαστικά της.

Στο εξής θα πρέπει να προσέχει έξτρα, ή καμμία σχέση;
Πληροφοριακά, πόσο πήγε η μιζανπλί, στο Αττικό;
Ναι το ξέρω για τα dobermann.. γενικά προσέχουμε για τα νερά κλπ μετά από βόλτα και το παιχνίδι κλπ κλπ δεν είναι οτι είμαι αδιάβαστος στο κομμάτι αυτό.. κατά τα άλλα ναι δεν μπορώ να κατηγορήσω μόνο την ξηρά γι' αυτό, συζήτηση κάνουμε, γνώμες μαζεύουμε, το σκυλί να γίνει καλά..

Στο αττικό, πάει ο μισθός του μήνα ιφ γιου γκετ μαι ποιντ.. και όχι μισθός ανειδίκευτου that is, αλλά στα κομμάτια να πάει...

της το ράψαν το στομάχι και μάλλον αν μετά το φαγητό δεν πολυζορίζεται δεν θα έχει πρόβλημα..

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Συστροφή στομάχου προσβάλει κυρίως μεγαλόσωμες και γιγαντόσωμες φυλές με γενετική προδιάθεση. Στις μεγαλόσωμες άνω των 5 ετών, στις γιγαντόσωμες από 3 ετών.

Πιο συχνά

• αρσενικούς
  • λαιμαργους σκύλους
  • σκυλους που τρώνε από υπερυψωμένο μπολ
  • σκυλους που τρώνε ξηρά τροφή

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.093
H ξηρά τροφή χωρίς να είναι τεκμηριωμένο σίγουρα παίζει ρόλο στην συστροφή, όχι όμως τον βασικό αφού είναι θέμα κληρονομικότητας, λαιμαργίας, κλπ.
Άλλωστε υπάρχουν σκύλοι που έπαθαν συστροφή πίνοντας απότομα πολύ νερό.
Περαστικά και σιδερένια , εγώ αφού συνέρθει δεν θα της ξαναέδινα ποτέ ξανά ξηρά, ξέρετε τώρα ότι έχει την προδιάθεση και πρέπει να προσέχετε πολύ.

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
H ξηρά τροφή χωρίς να είναι τεκμηριωμένο σίγουρα παίζει ρόλο στην συστροφή, όχι όμως τον βασικό αφού είναι θέμα κληρονομικότητας, λαιμαργίας, κλπ.
Άλλωστε υπάρχουν σκύλοι που έπαθαν συστροφή πίνοντας απότομα πολύ νερό.
Περαστικά και σιδερένια , εγώ αφού συνέρθει δεν θα της ξαναέδινα ποτέ ξανά ξηρά, ξέρετε τώρα ότι έχει την προδιάθεση και πρέπει να προσέχετε πολύ.
My thoughts exactly.. Ποτέ ξηρά πάλι για την Όλυ.. άσχετα αν έφταιξε τελικά ή όχι (αν και νομίζω για μερικές μέρες θα μας αναγκάσουν να αγοράσουμε φαρμακευτικές).

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Συνηθως σε μια τετοια επεμβαση ραβουν το στομαχι στα πλαινα τοιχωματα της κοιλιας και δεν μπορει να ξαναγυρισει. Θελει βεβαια προσοχη οπως και να εχει!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.093
Συνηθως σε μια τετοια επεμβαση ραβουν το στομαχι στα πλαινα τοιχωματα της κοιλιας και δεν μπορει να ξαναγυρισει. Θελει βεβαια προσοχη οπως και να εχει!
Δεν ξέρω αν γίνεται αυτό που λες.
Υπάρχει τέτοια επέμβαση προληπτική, αλλά δεν ξέρω αν στην επέμβαση αφού συνέβη γίνεται και αυτό. Γιατί εγώ ξέρω ότι αν συμβεί μια φορά έχει μεγάλες πιθανότητες να ξανασυμβεί.
Τrickius ενημερώσου από τους γιατρούς για αυτό γιατί είναι πολύ σημαντικό και αν έχεις την καλοσύνη ενημέρωσε και εμάς. Σε ευχαριστούμε πολύ που μοιράζεσαι την εμπειρία σου γιατί εμείς με μεγαλόσωμα και λαίμαργα σκυλιά είμαστε σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Δεν ξέρω αν γίνεται αυτό που λες.
Υπάρχει τέτοια επέμβαση προληπτική, αλλά δεν ξέρω αν στην επέμβαση αφού συνέβη γίνεται και αυτό. Γιατί εγώ ξέρω ότι αν συμβεί μια φορά έχει μεγάλες πιθανότητες να ξανασυμβεί.
Τrickius ενημερώσου από τους γιατρούς για αυτό γιατί είναι πολύ σημαντικό και αν έχεις την καλοσύνη ενημέρωσε και εμάς. Σε ευχαριστούμε πολύ που μοιράζεσαι την εμπειρία σου γιατί εμείς με μεγαλόσωμα και λαίμαργα σκυλιά είμαστε σε ομάδα υψηλού κινδύνου.
Έτσι θα γίνει, θα ραφτεί στα πλαινά. Τα ράμματα απ'οτι είπαν θα απορροφηθούν και θα υπάρχει ένωση αυτών των 2 τμημάτων. Θα ρωτήσω για περισσότερες πληροφορίες γενικά.
Μετά από αυτό υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να υποτροπιάσει από αρκετό βάρος σε τροφή/νερό. Οπότε μάλλον θα ταίζεται 2 φορές την ημέρα. Κατά τα άλλα επειδή είναι και τρελό το σκυλί μου στο παιχνίδι (dob γαρ) ρώτησα αλλά μάλλον δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις δεν πιστεύω οτι υπάρχει γενικά εμπειρία.. οπότε πέρνεις εκτίμηση σαν απάντηση όχι fact.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
:( Περαστικα και αγυριστα στο κοριτσι! Παλι καλα που την προλαβατε. Καλη αναρρωση!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.093
Έτσι θα γίνει, θα ραφτεί στα πλαινά. Τα ράμματα απ'οτι είπαν θα απορροφηθούν και θα υπάρχει ένωση αυτών των 2 τμημάτων. Θα ρωτήσω για περισσότερες πληροφορίες γενικά.
Μετά από αυτό υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να υποτροπιάσει από αρκετό βάρος σε τροφή/νερό. Οπότε μάλλον θα ταίζεται 2 φορές την ημέρα. Κατά τα άλλα επειδή είναι και τρελό το σκυλί μου στο παιχνίδι (dob γαρ) ρώτησα αλλά μάλλον δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις δεν πιστεύω οτι υπάρχει γενικά εμπειρία.. οπότε πέρνεις εκτίμηση σαν απάντηση όχι fact.
Διάβασε και το λινκ της vrmode, έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3