Συχνότητα τροφής

-Jerry-

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2011
48
0
Helliniko Athens
Επειδη ακουω διαφορα και απο κτηνιατρους διαφορετικα μερικες φορες, ενα shih tsu 3 μηνων που εχω του δινω pro plan puppy original και ολα οκ . απλα τρωει σε 1 λεπτο και με κοιταει σαν να λεει " αντε φερε και το υπολοιπο"
το ταιζουμε 3 φορες τη μερα και η σακουλα λεει 90gr (αρα 30 γραμμαρια τη φορα επι 3 φορες τη μερα) . Ειναι σωστη η δοσολογια και η συχνοτητα που χρησιμοποιω ?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.837
8.036
Το σκυλάκι πως το βλέπεις σε βάρος; Αναπτύσεται ικανοποιητικά;
Eαν το τελικό του βάρος φτάσει τα 7 κιλά ως ενήλικο και σε περίπτωση που το βλέπεις αδύνατο τώρα αυξησέ το στα 110-120γρ, βάσει του πίνακα της προπλαν στο λέω.

-Jerry-

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2011
48
0
Helliniko Athens
Το σκυλάκι πως το βλέπεις σε βάρος; Αναπτύσεται ικανοποιητικά;
Eαν το τελικό του βάρος φτάσει τα 7 κιλά ως ενήλικο και σε περίπτωση που το βλέπεις αδύνατο τώρα αυξησέ το στα 110-120γρ, βάσει του πίνακα της προπλαν στο λέω.
οχι ισα-ισα ειναι μπουλουκος. το βαρος μας ειπαν φτανει το πολυ 7 κιλα. ο κτηνιατρος μου ειπε μια χουφτα τροφη 3 φορες τη μερα.
εγω το βλεπω πολυ λιγο αλλα μαλλον ο ειδικος ξερει καλυτερα. αλλωστε το σκυλι αναπτυσσεται κανονικα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.837
8.036
Κοίταξε υπάρχουν σκυλιά και σκυλιά. Του δικού μου και όλο το σάκο με τη τροφή να του δώσεις θα φάει μέχρι να σκάσει, θα κάνει εμετό και θα ξαναφάει. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι και ο δικός σου είναι τόσο λαίμαργος, μπορεί απλά να πεινάει. Αν είναι μπουλούκος όμως και δεν μπερδεύεσαι από την γούνα του θα πει ότι τρέφεται όπως πρέπει.

-Jerry-

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2011
48
0
Helliniko Athens
Κοίταξε υπάρχουν σκυλιά και σκυλιά. Του δικού μου και όλο το σάκο με τη τροφή να του δώσεις θα φάει μέχρι να σκάσει, θα κάνει εμετό και θα ξαναφάει. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι και ο δικός σου είναι τόσο λαίμαργος, μπορεί απλά να πεινάει. Αν είναι μπουλούκος όμως και δεν μπερδεύεσαι από την γούνα του θα πει ότι τρέφεται όπως πρέπει.
και ο γιατρος μου ειπε οτι ειναι πολυ καλος ως προς το βαρος και την αναπτυξη. μπορει να ειναι η ιδεα μου καθως τρωει σε 1 λεπτο ολο το φαγητο .
οπως ειπες και συ και γω οσο και να του βαλω θα φαει. αρα μαλλον καλα παω με τη δοσολογια. και νομιζω μετα απο το 6 μηνο θελει 2 φορες τη μερα και οχι 3 .

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Γενικά αν μπορείς να κρατήσεις το 3 φορές την ημέρα για όσο πάει, κάν'το!

Είναι προτιμότερο πολλά μικρά γεύματα παρά λίγα μεγάλα γεύματα!