Σχετικά με αδέσποτο ζώο


KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
Καλησπέρα σας,
Εδώ που μένω όλη η πολυκατοικία εδώ και περίπου μια δεκαετία (12 χρόνια για την ακρίβεια) έχουμε "υιοθετήσει" ένα σκυλάκι το οποίο το φροντίζουμε και το αγαπάμε όλοι. Από μικρό μεγάλωσε στη γειτονιά μας. Το ταίζουμε, του βάζουμε νεράκι, του έχουμε σπιτάκι. Γενικά το αγαπάει όλη η γειτονιά και είναι γνωστό στην περιοχή και δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα. Είναι στειρωμένο, εμβολιασμένο αλλά μένει έξω. Θεωρητικά είναι αδέσποτο.

Το σκυλί αυτό δεν είναι καθόλου επιθετικό, είναι πολύ κοινωνικό και ειδικά με τα παιδιά που είναι πολύ εξοικειωμένο και τα αγαπάει πολύ. Του αρέσει να το χαϊδεύουν και να ασχολούνται μαζί του. Δεν έχει δείξει ΠΟΤΕ επιθετική στάση προς κανέναν. Γενικά είναι ένα φιλικό σκυλί.

Το μόνο που κάνει είναι να γαυγίζει καμιά φορά σε κανένα αυτοκίνητο όταν περνάει που δεν γνωρίζει ή σε κανέναν άλλον σκύλο ή σε κανέναν περαστικό που δεν ξέρει. Από μακριά όμως. Δεν έχει τάσεις επιθετικότητας. Το φυσιολογικό γαύγισμα για να δηλώσει ότι αυτή είναι η περιοχή του και τη φυλάει. Ένα "μπου" να του κάνεις μαζεύεται. Είναι φοβητσιάρης στην ουσία απλά πουλάει μαγκιά όποτε τον παίρνει.

Σήμερα πέρασε ένας "κύριος" και τον γαύγισε απλά. Τίποτε άλλο. Επειδή τον είδα ότι φοβήθηκε βγήκα έξω και του είπα "Μη φοβάστε, δεν δαγκώνει".
Αυτός δεν σήκωνε κουβέντα και θεωρούσε ότι το σκυλί είναι επικίνδυνο και ότι θα φωνάξει να το μαζέψουν.
Του εξήγησα με ήρεμο τρόπο ότι το σκυλί αυτό μένει χρόνια εδώ, είναι της γειτονιάς. Αυτός ήταν ανένδοτος.
"Το σκυλί θα φύγει, τέλος". Δε σήκωνε κουβέντα.
Προσπαθούσα να του εξηγήσω ότι το σκυλί αυτό δεν είναι επιθετικό απλά μόνο γαυγίζει αλλά δεν το δεχόταν. Του είπα άμα σας ξαναδεί και καταλάβει κιόλας ότι είστε της περιοχής δεν θα σας ξαναγαυγίσει.
Του πρότεινα δλδ μια λύση, να δείξει και αυτός λίγη καλή θέληση αφού η λύση είναι τόσο απλή και δεν τη δεχόταν. Επέμενε ότι θα πάρει τηλέφωνο να έρθουν να μαζέψουν το σκυλί.
"Μα δεν σας δάγκωσε" του λέω.
"Τρόμαξα όμως" μου λέει αυτός.
Τέλος πάντων, ήταν πολύ εριστικός και ανένδοτος ενώ εγώ από την πλευρά μου έδειξα όλη την καλή διάθεση να βρεθεί μια λύση.
Δε μιλάμε και για κανένα λυσασμένο αγριόσκυλο. Απλά έτυχε να μην είναι εξοικειωμένος με τα σκυλιά και με ένα απλό γαύγισμα να φοβηθεί.

Και άλλοι περνάνε κατά καιρούς, τους γαυγίζει για λίγο, αυτοί δεν δίνουν σημασία ή δεν τα φοβούνται και ο σκύλος σταματάει. Απλά με τον συγκεκριμένο τον γαύγισε λίγο πιο έντονα, λες και αντιλήφθηκε το φόβο του ή τι σκατάνθρωπος ήταν. Δεν ξέρω υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που τα σκυλιά ενστικτωδώς δεν τους γουστάρουν καθόλου για κάποιο λόγο. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν δαγκώνει. Το τονίζω αυτό. Δώδεκα χρόνια δεν έχει επιτεθεί ποτέ σε κανέναν.

Μπορεί να έρθει ο Δήμος ή οποιοσδήποτε άλλος και να μαζέψει το σκύλο επειδή του γαύγισε μόνο;

Εγώ ενημέρωσα και τους υπόλοιπους της γειτονιάς για το περιστατικό, φυσικά όλοι πήραν το μέρος του σκύλου αλλά τώρα μας δημιουργήθηκε ανησυχία εξαιτίας του. Επίσης, συζητήσαμε μήπως ρίξει και καμιά φόλα. Πήραμε την αστυνομία να ρωτήσουμε τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση γιατί πλέον έτσι και πάθει κάτι ο σκύλος ο πρώτος ύποπτος θα είναι αυτός αλλά η αστυνομία μας είπε ότι πρέπει να έχουμε αποδείξεις.

Κι επίσης εντάξει όλοι είπαν ότι δεν θα αφήσουν κανέναν να πάρει το σκύλο αλλά από την άλλη άμα έρθει εκείνη η ώρα δεν ξέρω πόσοι θα ενδιαφερθούν πραγματικά να προστατέψουν το σκύλο και πόσο θα ασχοληθούν στην πράξη.

Επίσης, ένας άλλος λόγος που θέλουμε το σκύλο είναι και γιατί θέλουμε να υπάρχει φύλακας στην περιοχή μιας και έχουν σημειωθεί αρκετά κρούσματα ληστείας. Δλδ κάποιοι γείτονες επικροτούν το σκύλο όταν γαυγίζει. Αυτό θέλουν. Να προστατεύει την περιοχή και να αισθάνονται μια επιπλέον ασφάλεια.

Πάντα είχαμε εδώ στην πολυκατοικία σκυλιά για αυτόν τον λόγο. Παλιότερα ήταν καμιά οχτώ σκυλιά που εκείνα ήταν όντως επιθετικά. Δάγκωναν κιόλας. Εκεί να πω εντάξει , είναι επικίνδυνα. Αλλά αυτό δεν είναι καθόλου έτσι. Είναι τελείως καλοκάγαθο.

Τι λέτε για όλα αυτά;
 
  • Like
Reactions: l.Kyveli


Miniature Schnauzer

Well-Known Member
30 Ιουνίου 2016
429
619
Προσπαθήστε να βρείτε κάποια λύση. Μπορεί να σας βοηθήσει και η φιλοζωική της περιοχής. Καλύτερα να μην μείνει άλλο έξω μόνο του γιατί στην κοινωνία που ζούμε κινδυνεύει από τους περισσότερους.
 


KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
Προσπαθήστε να βρείτε κάποια λύση. Μπορεί να σας βοηθήσει και η φιλοζωική της περιοχής. Καλύτερα να μην μείνει άλλο έξω μόνο του γιατί στην κοινωνία που ζούμε κινδυνεύει από τους περισσότερους.
Η λύση είναι πολύ απλή. Αυτός ισχυρίζεται ότι μένει λίγο παραπάνω άρα αυτό σημαίνει ότι θα ξαναπεράσει από το δρόμο μας. Δεν μπορούμε εμείς να είμαστε συνέχεια stand by. Και το κακό είναι ότι ο σκύλος τον πήρε στραβά τώρα γιατί ο τύπος έδειξε ότι δεν συμπαθεί τα σκυλιά.

Άρα η λύση είναι να κάνει και αυτός ένα βήμα να γνωρίσει το σκύλο. Και δεν εννοώ ιδιαίτερα κολλητιλήκια αν δεν γουστάρει τα σκυλιά. Μόνο να καταλάβει το σκυλί ότι είναι "δικός" μας. Ο συγκεκριμένος σκύλος άμα τον φωνάξεις με το όνομά του καταλαβαίνει ότι είσαι της περιοχής.
Ξέρετε πόσοι περνάνε που γνωρίζουν τον σκύλο, στην αρχή τους γαυγίζει και μόλις του πουν "Τι είναι Έκτορ;" αμέσως κουνάει την ουρά του και πάει να το χαιδέψουν και ας μην τους ξέρει ιδιαίτερα;
Αυτό του έλεγα. Ή μάλλον προσπαθούσα να του πω γιατί δε με άφηνε. Λίγο να τον μυρίσει, να του πω πώς τον λένε και την επόμενη φορά που θα ξαναπεράσει και τύχει να του γαυγίσει πάλι έτσι, άμα τον φωνάξει με το όνομά του ο σκύλος θα γίνει λιώμα και θα του ζητάει χάδια κιόλας.
Είναι κάτι τόσο απλό αλλά αυτός θέλει την κακή λύση. Βασικά δεν γουστάρει τα σκυλιά. Εγώ αυτό καταλαβαίνω και βρήκε μια δικαιολογία ότι φοβήθηκε και καλά. Ο ίδιος δε δείχνει καμιά διάθεση να βρεθεί συμβιβαστική λύση. Μόνο την απομάκρυνση, γιατί έτσι γουστάρει αυτός.

Σε φιλοζωική πήραμε, μιλάω με τον πρόεδρο και μου λέει έπρεπε να του πεις ότι "θα μας κλάσεις μια μάντρα" και ότι έτσι και κάνει κάποια κίνηση θα φωνάξουμε την αστυνομία.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μαζευθεί το σκυλί και το αν είναι επικίνδυνο δεν θα το κρίνει αυτός. Δεν μαζεύει χωρίς λόγο ο δήμος αδέσποτα σκυλιά.

Αν και με καθησύχασε λίγο ωστόσο ήθελα να πάρω κι άλλες γνώμες για το τι ισχύει από νομικής άποψης περισσότερο. Μπορεί όποιος δεν γουστάρει τα σκυλιά να παίρνει τηλέφωνο και να τα μαζεύουν; Γιατί όπως σας εξήγησα κίνδυνος δεν υπάρχει στην ουσία. Ούτε άρρωστο είναι, ούτε επικίνδυνο.
 


KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
Να το πάρει κάποιος σπίτι του δεν γίνεται γιατί εγώ ήδη έχω σκύλο και γάτες. Οι υπόλοιποι τα αγαπούν μεν τα ζώα αλλά δεν τα θέλουν σπίτι τους αλλά το κυριότερο είναι ότι ο συγκεκριμένος σκύλος έχει μάθει να ζει έξω.
Δεν μπαίνει μέσα σε σπίτι μεν την καμία.
 


bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Ίσως τα πράγματα ηρεμήσουν εάν κάποιες ώρες της ημέρας βάλετε τον σκυλάκο στην είσοδο της πολυκατοικίας. :)
 


KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
Ίσως τα πράγματα ηρεμήσουν εάν κάποιες ώρες της ημέρας βάλετε τον σκυλάκο στην είσοδο της πολυκατοικίας. :)
Φίλε το θέμα δεν είναι ούτε να περιορίσεις τον σκύλο ούτε και θα βοηθήσει πουθενά αυτό.
Και άντε και το κάνεις.
Και τις ώρες που δεν είναι περιορισμένος και τύχει και ξαναπεράσει πάλι αυτός ο @@ και τον ξαναγαυγίσει;
Τι θα κάνουμε; Θα στήνουμε καρούλι πότε περνάει αυτός για να μαζεύουμε τον σκύλο;

Παιδιά, εγώ άλλο ρωτάω αν ξέρετε.
Μπορεί ο καθένας ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ να ισχυρίζεται μια δικαιολογία από την κεφάλα του και να έρχεται ο μπόγιας να τα μαζεύει;

Αν είναι έτσι όποιο τετράποδο βλέπουμε να κινείται να το μαζεύουμε γιατί ενοχλείται ο καθένας με το ηλίθιο το μυαλό του.

Τι ισχύει νομικά ρωτάω.
Τα άλλα που προτείνετε (αν και εκτιμώ που προσπαθείτε να βοηθήσετε) είναι ανεφόρμαστα. Ούτε να τον υιοθετήσει μπορεί κανείς (αν κι εγώ θα το ήθελα πολύ) ούτε να περιοριστεί γίνεται πρακτικά και δεν βλέπω και το λόγο να γίνει αυτό.
Μιλάμε για αδέσποτο ζώο.
 
  • Like
Reactions: l.Kyveli


reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
124
εμενα που μου ειναι αδιαφορο το θεμα μου πηρε ακριβως 3 λεπτα στο google να βρω απαντηση στο ερωτημα σου...
 




Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.529
6.957
Μπορεί ο καθένας ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ να ισχυρίζεται μια δικαιολογία από την κεφάλα του και να έρχεται ο μπόγιας να τα μαζεύει;
Ναι, μπορεί, δυστυχώς.

Δεν υπάρχει μπόγιας, αλλά μπορεί ο δήμος να ειδοποιήσε8 σωματείο τύπου ΣΥΠΠΑΖΑΘ και να το μαζέψουν.

Μένει σε αυτούς που το προσέχουν να κάνουν αγώνα να αποδείξουν ότι το ζώο δεν είναι επικίνδυνο και να απαιτήσουν επανατοποθέτηση στην περιοχή του.

Αυτό έχει συμβεί στο παρελθόν στην περιοχή μας, πρακτικά.

Νομικά δεν ξερω. Ότι προβλέπει ο 4039/12.

Ξέρω ότι σε περιπτώσεις απειλής κατά ζώου προτείνουν να γίνει καταγγελία στο Α.Τ. και να γραφτεί στο βιβλίο συμβάντων, οπότε να υπάρχει εγγραφή σε περίπτωση που η απειλή προς το ζώο γίνει πράξη.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Δυστυχώς φίλε, ναι!
Μπορεί εξαιτίας ενός και μόνο, που θα ξυπνήσει στραβά το πρωί, να την πληρώσει ο φουκαράς ο σκυλάκος, με χίλιους δυό τρόπους.
Αυτή είναι η μοίρα, των αδέσποτων.
Και όσο παραμένει αδέσποτος, δεν θα μπορείτε να κάνετε τίποτα, γιατί γενικά ο Νόμος, είναι με το μέρος του, εφόσον αυτό που "απειλεί" να κάνει, είναι να καλέσει τις αρμόδιες αρχές, και όχι ότι θα του κάνει κακό.
Μπορείτε βέβαια, να αλλάξετε τακτική. Να ξεπεράσετε το στάδιο της ευγένειας, που έτσι κι αλλιώς, πήγε άκλαφτο. Να έχετε σύσσωμη η γειτονιά, τα μάτια σας δεκατέσσερα, για το καλό του σκύλου και εννοείται, αν απειλήσει ποτέ τον σκύλο με βία ή φόλα πχ, να πάτε στην αστυνομία, να το καταγγείλετε και φυσικά, να τον ενημερώσετε κιόλας, επί αυτού. Καλό θα ήταν, να μάθετε τα στοιχεία του για να είναι πιο συγκεκριμένη η καταγγελία.
Ελπίζω, να μην ξυπνήσετε κι εσείς ένα πρωί, και να ψάχνετε να τον βρείτε τον καημένο :(

@reinmeister2 αν δεν σου κάνει και πολύ κόπο, θα ήθελες σε παρακαλώ πάαααρα πολύ, να μοιραστείς την απάντηση αυτή και με τους φίλους σου; Το άσπρο καραφλό σκυλί μου, μέσα...!!! :mad::p
 


KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
Δυστυχώς φίλε, ναι!
Μπορεί εξαιτίας ενός και μόνο, που θα ξυπνήσει στραβά το πρωί, να την πληρώσει ο φουκαράς ο σκυλάκος, με χίλιους δυό τρόπους.
Ξέρω ότι ζούμε στη χώρα του παραλόγου και έχουν δει πολλά τα μάτια μου ειδικά με τα αδέσποτα. Δεν αντιλέγω σε αυτό που λες.
Το σκεπτικό μου όμως είναι άλλο.
Οι υπηρεσίες του δήμου που υποτίθεται μαζεύουν τα αδέσποτα, άντε και πες τους καλεί ο κάθε περίεργος ... άμα έρθουν και διαπιστώσουν ότι πρόκειται για ένα ήρεμο ζώο πάλι θα το μαζέψουν;
Με ποια δικαιολογία;
Επειδή απλά ενοχλήθηκε ένας μαλάκας;
Θέλω να πω και αυτοί έτσι εύκολα μαζεύουν τα σκυλιά χωρίς λόγο απλά επειδή το είπε ένας περίεργος; Αυτόν μπορεί να τον ενοχλεί και ο αέρας που αναπνέει...τι να κάνουμε δλδ;
Όλοι η κοινωνία θα γίνεται έρμαια στις ορέξεις του καθενός και στις αστήρικτες δικαιολογίες του γιατί έτσι;
Τι θα πει "απειλήθηκε"; Να στοιχειοθετήσει την απειλή του. Αυτός μπορεί να θεωρεί απειλή επειδή μπορεί και απλά να τον κοιτάξει ένας σκύλος. Άντε κατευθείαν έρχεται ο μπόγιας και το μαζεύει;
Αν κάποιοι δεν έχουν μάθει να ζουν με ζώα και θεωρούν απειλή την ύπαρξή τους θα μαζεύουμε όποιο τετράποδο υπάρχει; Στέκει αυτό;
Να του είχε επιτεθεί να το καταλάβω. Αλλά τώρα με ποια δικαιολογία;

Όσον αφορά την υιοθεσία του σκύλου από κάποιον από εμάς, είχα προσφερθεί παλιότερα να τον υιοθετήσω (τότε μπορούσα) αλλά πέσαν όλοι να με φάνε γιατί έλεγαν ότι ήθελαν να έχουν έναν φύλακα στη γειτονιά και δε με άφησαν να τον πάρω γι' αυτό το λόγο.
Όλη η γειτονιά τον θέλει για αυτό το λόγο. Για να προστατεύει την περιοχή.
 
  • Like
Reactions: betty coltrane




Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
+ να τον ενημερωσετε οτι εχει καμερες λεμε τωρα η πολυκατοικια ή οτι εχουν τοποθετησει οι ενοικοι για τυχον ληστιες οποτε μη και τολμησει να κανει τιποτα πχ να ριξει φολα νομιζοντας οτι δεν θα τον βλεπει κανεις γιατι θα τον παρουν σηκωτο την επομενη κιολας! (Αυτο που λεω με ενα μικρο ερωτηματικουλι, να ξερετε πριν του το πειτε οτι δεν ειναι παρανομο, αυτο δεν ξερω.. εχω δει δλδ οντως τετοιες καμερες σε πολυκατοικια αλλα αυτο δεν ξερω αν σημαινει οτι ειναι και νομιμο)
 


Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Όλοι η κοινωνία θα γίνεται έρμαια στις ορέξεις του καθενός και στις αστήρικτες δικαιολογίες του γιατί έτσι;
.
Την απαντηση αυτη ολοι την ξερουμε κακα τα ψεμματα! Αμα αυτος τους πρηξει τους απειλησει οτι θα βγει στα καναλια (μπορει να μην εχει να κανει τιποτα πιο ενδιαφερον στην ζωη του) τοτε σιγουρα κατι θα γινει με τον σκυλο και εσεις δεν θα εχετε κανενα δικαιωμα να τους σταματησετε.. στο νησι που μενω παντως μας θυμαμαι πριν 5-8 χρονια να εχουμε αρκετα αδεσποτα και τωρα κανενα, πολλα απ τα οποια πιαστηκαν μετα απο καταγγελιες για γαβγισματα κτλ.. (πολλα απο αυτα τα εχει μια φιλη σπιτι της:D)
 


KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
Άμα βγει στα κανάλια το μόνο που θα καταφέρει είναι να γελοιοποιηθεί.:ROFLMAO: Μακάρι να έρθουν.
Στο ακραίο σενάριο που θα έρθουν τα κανάλια και πάρουν πλάνα από το σκύλο θα καταρριφθούν όλες οι αβάσιμες δικαιολογίες που ισχυρίζεται.
Επίσης, είναι ο μοναδικός. Έχει όλη τη γειτονιά εναντίον του.
Τι θα βγει και θα πει δλδ; Με γαύγισε ο σκύλος;
Εγώ μη σου πω ότι ο δήμος θα βρει και τον μπελά του που μάζεψε ένα αδέσποτο χωρίς λόγο έτσι και πάρει δημοσιότητα το θέμα (λέμε τώρα).

Ο σκύλος αυτός δεν πειράζει κανέναν, ούτε κανένα πρόβλημα δημιουργεί, ούτε φασαρία κάνει (ένας ήσυχος σκυλάκος είναι) ούτε είναι καμιά αγέλη και η τοποθεσία που βρισκόμαστε είναι αρκετά απομονωμένη.
Ούτε κοντά σε σχολεία, νοσοκομεία ή πυκνοκατοικημένη περιοχή είμαστε να πω ότι δημιουργεί πρόβλημα κάπου έστω και η παρουσία του.

Και να σου πω και το άλλο; Ωραίες οι ευγένειες κτλ (εγώ είμαι της άποψης πάντα με το καλό) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα επικρατεί και ο νόμος του τρελού.
Άμα θέλει να το χοντρύνει τόσο, το χοντραίνω κι εγώ.
Θα χρησιμοποιήσω κάθε νόμιμο μέσο που μου δίνει ο νόμος υπέρ των αδεσπότων (θα κινηθώ νομικά εναντίον όποιου πειράξει το σκύλο) και μη σου πω θα φέρω κι εγώ η ίδια τα κανάλια για να τον ξεφτιλίσω.

Για μένα το να μαζευτεί ο σκύλος αναίτια και να μεταφερθεί σε ένα μέρος αμφιβόλου συνθηκών ευζωίας θεωρείται κακοποίηση ζώου και εκεί θα πατήσω.
 
  • Like
Reactions: l.Kyveli and Kouros


george_gt

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2016
188
429
Επίσης, ένας άλλος λόγος που θέλουμε το σκύλο είναι και γιατί θέλουμε να υπάρχει φύλακας στην περιοχή μιας και έχουν σημειωθεί αρκετά κρούσματα ληστείας. Δλδ κάποιοι γείτονες επικροτούν το σκύλο όταν γαυγίζει. Αυτό θέλουν. Να προστατεύει την περιοχή και να αισθάνονται μια επιπλέον ασφάλεια.

Πάντα είχαμε εδώ στην πολυκατοικία σκυλιά για αυτόν τον λόγο. Παλιότερα ήταν καμιά οχτώ σκυλιά που εκείνα ήταν όντως επιθετικά. Δάγκωναν κιόλας. Εκεί να πω εντάξει , είναι επικίνδυνα. Αλλά αυτό δεν είναι καθόλου έτσι. Είναι τελείως καλοκάγαθο.

Τι λέτε για όλα αυτά;
Εγώ μόνο για το πάρα πάνω θα σας έλεγα ότι δεν είναι σωστό το σκεπτικό σας. Θα ήταν πολύ πιο φιλοζωικό, αφού υπάρχει και η ανάγκη για φύλαξη να υιοθετήσει κάποιος το σκυλάκι και να του προσφέρετε ένα πραγματικό σπίτι. Γιατί τώρα με τα δικά σας θέλω θέτετε την ζωή του σκύλου σε κίνδυνο.
 


bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Φίλε το θέμα δεν είναι ούτε να περιορίσεις τον σκύλο ούτε και θα βοηθήσει πουθενά αυτό.
Και άντε και το κάνεις.
Και τις ώρες που δεν είναι περιορισμένος και τύχει και ξαναπεράσει πάλι αυτός ο @@ και τον ξαναγαυγίσει;
Τι θα κάνουμε; Θα στήνουμε καρούλι πότε περνάει αυτός για να μαζεύουμε τον σκύλο;

Παιδιά, εγώ άλλο ρωτάω αν ξέρετε.
Μπορεί ο καθένας ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ να ισχυρίζεται μια δικαιολογία από την κεφάλα του και να έρχεται ο μπόγιας να τα μαζεύει;

Αν είναι έτσι όποιο τετράποδο βλέπουμε να κινείται να το μαζεύουμε γιατί ενοχλείται ο καθένας με το ηλίθιο το μυαλό του.

Τι ισχύει νομικά ρωτάω.
Τα άλλα που προτείνετε (αν και εκτιμώ που προσπαθείτε να βοηθήσετε) είναι ανεφόρμαστα. Ούτε να τον υιοθετήσει μπορεί κανείς (αν κι εγώ θα το ήθελα πολύ) ούτε να περιοριστεί γίνεται πρακτικά και δεν βλέπω και το λόγο να γίνει αυτό.
Μιλάμε για αδέσποτο ζώο.
Το πρότεινα σαν κάτι το προσωρινό. Ελπίζω να βρεθεί η καλύτερη λύση. :)
 


reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
124
:(

@reinmeister2 αν δεν σου κάνει και πολύ κόπο, θα ήθελες σε παρακαλώ πάαααρα πολύ, να μοιραστείς την απάντηση αυτή και με τους φίλους σου; Το άσπρο καραφλό σκυλί μου, μέσα...!!! :mad::p
ουσιαστικα την περιελαβατε,εσυ και αποξενωμενη στα περιφραστικα ποστς σας...αντε να τα γραψω κι εγω με δυο κουβεντες μια και ως αγορακι δεν πλατυαζω ανευ ουσιας...:LOL:

σε περιπτωση επωνυμης καταγγελιας περι επικινδυνοτητας συγκεκριμενου ζωου,ο δημος περισυλλεγει το ζωο,το οποιο ελεγχει μεσω εξειδικευμενου προσωπικου και εαν κρινει οτι υφισταται οντως επικινδυνοτητα και δεν αναλαβει το ζωο καποια φιλοζωικη,το θανατωνει,εαν οχι το επιστεφει στο φυσικο του περιβαλλον...

τελος...ξεκαθαρο...

αν καποιος θελει να διαβασει λεπτομερειες το αρθρο 9 του περιβοητου νομου ειναι εκει και τον περιμενει...:cool:
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
@KLKA βάσει νόμου, οι δήμοι υποτίθεται ότι είναι αρμόδιοι για την περισυλλογή των απανταχού αδέσποτων. Είναι υποχρεωμένοι αν κληθούν από τον οποιονδήποτε, να έρθουν να το μαζέψουν, μόνο και μόνο, επειδή είναι αδέσποτο και κυκλοφορεί. Ούτε καν, επειδή είναι επικίνδυνο. Από το είναι υποχρεωμένοι, μέχρι να το κάνουν πράξη αυτό, μεσολαβεί το χάος. Στον Δήμο Αθηναίων πχ, οι πιθανότητες να το πράξουν είναι αρκετά μεγάλες. Το μαζεύουν λοιπόν και συνήθως το κρατάνε καμμιά 10αριά μέρες, ίσα να το στειρώσουν. Ενδεχομένως αν του βρουν κανά καλαζάρ ή το κρίνουν επικίνδυνο, πράγματι να το στείλουν στα θυμαράκια. Τι να το κάνουν άλλωστε; Αλλιώς το επανεντάσσουν, όπως λένε. Το επιστρέφουν δηλαδή, εκεί που το βρήκαν. Αν το χαρακτηρίσουν επιθετικό, ίσως...να το επανεντάξουν σε άλλη γειτονιά, με την λογική του να κοπεί ο συνδετικός κρίκος, με την περιοχή εκείνη, που έχουν κάνει "δική τους" και την "προστατεύουν". Οπως ο δικός σας δηλαδή. Αυτό, που ο σκύλος το έχει από την φύση του και εσείς ως γειτονιά του καλλιεργείτε και του "εκπαιδεύετε" όλα του αυτά τα χρόνια, σήμερα...ίσως του γυρίσει μπούμερανγκ. Ελπίζω πως όχι. Σίγουρα όμως, έχετε μεγάλο "μερίδιο ευθύνης" και οφείλετε να βρείτε τρόπο, να τον προστατεύσετε τώρα κι εσείς, με την σειρά σας. Ο Νόμος, δεν είναι υπέρ σας. Μην ξεγελιέσαι.
 


HAHA

Well-Known Member
14 Μαϊου 2016
142
397
55
αν έρθει ο μπόγιας με απειλητικές διαθέσεις να μαζέψει το σκύλο, είναι μάλλον σίγουρο ότι ο σκύλος θα γαυγίσει, όπως τα λέτε. Το επόμενο πιο σίγουρο είναι ότι θα τον πάρουν με συνοπτικές διαδικασίες. Δυστυχώς! βρείτε μια λύση όλη η γειτονιά μαζί αφού τον θέλετε τόσο
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.594
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3