Σύνδρομο Wobbler

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Tigas said:
Στα 5 χρόνια που τον έχω το μοναδικό σοβαρό πρόβλημα που έχει περάσει η υγεία του ήταν πέρσι που αναγκάστηκα να του κάνω επέμβαση στην σπονδυλική του στήλη για να διορθώσουμε το γνωστό κουσούρι των ντόπερμαν.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
magi said:
Σύνδρομο Wobbler - αυχενική σπονδυλοπάθεια,
και στο Μεγάλο Δανό εμφανίζετε (σε μικρή ηλικία, στα dobermann σε πιο μεγάλες ηλικίες 5-10 χρ., και πιο συχνά σε αρσενικά).
Δεν να έλεγα ότι είναι και το κουσούρι της ράτσας,
πιο μεγάλο κουσούρι νομίζω ότι είναι δυσπλασία των ισχίων.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Gogo said:
Wobbler? Αυτο εννοεις? :shock:
Δεν νομιζω να ειναι και συνηθισμενο στην επιλεκτικη εκτροφη!!!
Ο δικος μου προερχεται απο μεγαλο ελληνικο εκτροφειο και αυτο δεν εχει παρουσιαστει ποτε απο οτι ξερω! Πως λοιπον ειναι συνηθισμενο????? :roll:
Γι αυτο σε ρωταω απο που τον πηρες τον κουκλο σου!!!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Tigas said:
Τον σκύλο το έχω αγοράσει από Pet shop στην Λ.Βείκου, το μαγαζί λεγόταν Pet Champion νομίζω.

Το κουσούρι που ανέφερα είναι το αυχενικό που γράφουν και στα παραπάνω πόστ και στον γιατρό που τον πήγα δεν μου ανέφερε λόγους κληρονομικότητας αλλά ότι το παθαίνουν σκυλιά με ψηλά πόδια και τα ντόπερμαν όπως και τα Δανέζικα είναι πιο ευαίσθητα.

Εάν το σκυλί το προλάβεις και δεν κάνει μεγάλη ζημιά το σώζεις σχεδόν άθικτο όπως τον δικό μου, αλλιώς εάν δεν δώσεις σημασία μπορεί να μείνει μερικώς η ολικά ανάπηρο όπως μου είπε ο γιατρός.

Το ότι έχει πρόβλημα ο σκύλος στο δείχνει αμέσως διότι πολλές φορές σε απότομες κινήσεις του κεφαλιού η σε ανεβοκατέβασμα σκαλιών πονάει πάρα πολύ.

Ένας απλός έλεγχος για να ελέγξεις το σκυλί σου για αυτή την νόσο είναι να του πιάσεις τα πόδια ένα ένα και να του γυρνάς τα πέλματα ανάποδα, εάν τα επαναφέρει πάει να πεί ότι λειτουργούν σωστά τα πόδια του, εάν μείνουν και δεν μπορεί να τα γυρίσει πάει να πεί ότι το σκυλί μας έχει πρόβλημα.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
magi said:
Το σύνδρομο Wobbler είναι πιο πολύ κουσούρι των αλόγων, όχι σκύλων.
Την αρρώστια αυτή την ανακαλύψανε το 1939 μάλιστα στα άλογα.
Η αιτία της δεν είναι καθαρά γνωστή μέχρι σήμερα, μπορεί να έχει σχέση απότομη και γρήγορη ανάπτυξη του σκύλου, κακή διατροφή, κληρονομική παράγοντες, τραυματισμοί στον αυχένα.
Αν ανακαλύψουμε το σύνδρομο σε αρχικό στάδιο – που συνήθως δεν είναι εύκολο,
φαρμακευτική αγωγή και περιορισμός του σκύλου σε μίνιμουμ κίνηση μπορεί να είναι αρκετό για να γίνει καλά. Αλλιώς πρέπει να γίνει επέμβαση.
Η σημασία έχει ότι ο Oscar σου έγινε καλά :) .

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Παιδια εγω νομιζα πως ειναι καθαρα κληρονομικο μεχρι τωρα! :-k
Προφανως εκανα λαθος!
Την Δευτερα που θα παω την μικρουλα μου στον κτηνιατρο ( ειναι ντομπερμανας ) θα τον ρωτησω και αν μαθω κατι παραπανω θα σας πω!
Μπραβο στον Οσκαρ που εγινε καλα!!! =D>
Πως ακριβως γυρνας τα πελματα δεν το καταλαβα :(
Θα μου εξηγησει ο doctor ελπιζω!

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Το Wobler εχει και γενετικη βαση και υπαρχει σε μια σειρα φυλες. Περισσοτερο εμφανιζεται σε ζωα που τα εχουν "πλακωσει" στα ασβεστια και την πρωτεϊνη απο πολυ μικρα - δυστυχως συχνο ελληνικο συνδρομο...Δεν ειναι ομως τοσο συχνο στα Ντομπερμαν ωστε να μπορει κανεις να το αποκαλεσει "γνωστο κουσουρι των Ντομπερμαν"... Μαλλον ο γιατρος του φιλου μας, ειπε καποιες υπερβολες.
Κατα τα αλλα ο σκυλος ειναι τυπικος.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Δεν ειναι ομως τοσο συχνο στα Ντομπερμαν ωστε να μπορει κανεις να το αποκαλεσει "γνωστο κουσουρι των Ντομπερμαν"... Μαλλον ο γιατρος του φιλου μας, ειπε καποιες υπερβολες.
Και ομος!!
Στην Γερμανια αναφερουν παντα το Dobi, οταν αναφερουν το Wobbler.
Αλλα γενικος εμφανιζεται πιο συχνα στα Ντομπ απο ΗΠΑ απο αυτα με ευρωπαικη καταγογη.

gianna_

New Member
14 Ιανουαρίου 2009
1
0
καλησπερα σας εχει ο πατερας μου ενα αρσενικο ντοπερμαν και τον τελευταιο καιρο παρουσιασε προβλημα στο μπροστα αριστερο του ποδι. τον πηγε σε εναν ορθοπεδικο και του ειπε για το συνδρομο wobbler αλλα με μια απλη εξεταση σαν αυτη που περιγραφεται με τα πελματα. τις 3 πρωτες φορες επανεφερε το πελμα ενω την τεταρτη οχι. δεν του εκανε ουτε ακτινογραφια ουτε τιποτα αλλο. φοβομαστε οτι απλα ο γιατρος θελει να βγαλει λεφτα. γιατι ενω ειπε οτι μπορει να ειναι ογκος ή κατι αλλο δεν εκανε περαιτερω εξετασεις.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.084
Νεότερο μέλος
Marlen48